Nem tudom, hogy itt volt e már erről hozzászólás, de ha nem, akkor én leírnám:
Szerintem Putyin és az oroszok arra számítottak, hogy az ukrajnai oroszok tömegével állnak majd melléjük (civilek), illetve dezertálnak az ukrán hadseregből, és átállnak hozzájuk. Ez egyértelműen nem történt meg. Ha megtörtént volna, tele lenne a net ilyen orosz forrásokkal... Ezt egyértelműen alátámasztja az, hogy többek között az orosz invázió jelenlegi lefolyása inkább egy megszállásra emlékeztet, mint sem egy villámháborúra (az oszlopokban való nyomulás is ezt sejteti). Emellett nyilván ki van adva szigorú parancsba az is, hogy lehetőleg ne durvuljanak a civilekkel szemben (igaz, kérdéses, hogy az oroszok katonák vevők lennének e pravoszláv "testvérnépük" ellen kegyetlenkedni, szerintem lehet, hogy nem, így sem túl magas a moráljuk), hiszen ez még hatványozottabban kontraproduktív lehetne, és nem csak az ukrajnai lakosság körében, hanem nemzetközileg is. Gondoljunk csak bele, mindenki őket figyeli. Ha a civil életeket mellőznék, és teljes pályás letámadást hajtanának végre, úgy lehet győznének hamarabb (mondom lehet), viszont nagyon sok lenne a civil halott, amit az egész világ látna, és akkor az oroszok iránti gyűlölet hatványozottan megnőne, na meg az Ukrajna "semlegesítése" is nehezebben menne... Ez egyértelműen látszik. Ahogy az is, hogy az ukránok halálmegvető bátorsággal harcolnak, és keményen ellenállnak, ami meglepi az oroszokat...