[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
FMnRxuWWUAcnExX

Zsitomir állomás
ezzel akarjak megakadályozni a kijevi evakuaciot?
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Nagyon fontos megérteni, mit jelent a pénzek zárolása. Egyrészt nem minden létező orosz vagyon érint külföldön, másrészt csak a beazonosíthatót. Svájban tárolt USD és EUR egyenlegek? Ausztria? A fáma mindig arról szól, mondjunk valami nagyot (szankció) a nagyérdeműnek. Eddig még soha nem sikerült sem az USA-nak sem az EU-nak pénzösszegek befagyasztásával elérni valamit, mert általánosan közismert vagyonokhoz nyúltak, máshoz nem nagyon tudnak. Offshore cég láncok által birtokolt EU és USA cégek ezreinek kellene a vagyonát befagyasztani, hogy csak megközelítőleg 70-80%-os sikert érj el. Lásd. Lőlőke aki csak magyarországon közel 800 céggel rendelkezik, és hasonlóképpen külföldön. Ez csak egy magyar oligarcha volt akit példának felhoztam. Na akkor most nyomozd le 4000 orosz oligarcha teljes külföldi érdekeltségeit, és akkor még a rejtett külföldi állam vagyonáról nem is beszéltünk. Tehát röviden, szép szavak, hangzatosak, és ennyi. Parasztvakítás...
a swift lenyege, hogy bankkozi tranzakciokat koordinaljon. ha tehat nincs atutalasi lehetoseg, akkor tokmindegy, mennyire bujtatja a vagyonat, nem fog hozzaferni.
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
tegnap delutan megtudtam egy katonanotol, merre jar az egyik oszlopunk...

A MH arra gondolt, hogy az Interneten és elektronikus formában ne ossza meg a lakosság ezeket az infókat, mert azokat más országok titkosszolgálatai is olvassák illetve lehallgatják. És most nem csak Oroszországra vagy Ukrajnára gondolok, de nem írom le, aki érti érti.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Jó messze lehetnek az oroszoktól, ha sárga szalaggal tekerik körbe a fejüket, vagy pedig nem normálisak. Esetleg jobban félnek a sajátjaiktól, nehogy összekeverjék őket a ruszkikkal???
Utóbbi. Számtalan videó van már mindenféle blue-on-blue akciókról.
A csütörtöki (pénteki?) mindenenátgázlós Ural és Sztrela kombó (a kieső katonát lelövős, autón átmenős) is állítólag teljes friendly fire volt.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Kijevben a szabad fegyveresek megállítanak embereket és gyilkolnak:(
Ez nagyon durva :(
Őszintén remélem, hogy ebből a szerencsétlenből nem fognak orosz diverzánst csinálni utólag.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ez lehet, de akkor is elég erös ahhoz, hogy elhamvassza a vilâg egy részèt. Aki ezt nem veszi tudomâsul, az a mai helyzetben talâlja magát.
Ami csak annyiban különös, hogy itt történik az orrunk elött és nem valahol az exotikus tâvolban, ahol ugyis csak "majmok" laknak, mint Irak, Afganisztán, Libia, Sziria stb.
es? ez eddig is igy volt, hetven evig ebben elt mindenki es mindennap. fel tudta mindenki dolgozni, hogy barmikor kitorhet az atomhaboru.

a mai emberek elfelejtik ezt, es ugy tesznek, mintha az atomhaboru lehetosege valami vadiuj dolog lenne....
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ukrajna legutóbbi becslései szerint Oroszország veszített:

4300 katonát
27 repülőgépet
26 helikoptert
146 harckocsit
706 fegyveres harcjárműt
1 db BUK légvédelmi rendszer
4 rakétakilövő rendszer
30 járművet
60 tankoló repülőgépet
2 drónt
2 csónakot

Belefér, háború van. Lesz még több is sajnos.
A "tankoló repülőgép" az mi???
 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Azért az oroszok is megérik a pénzüket: "Nincs veszteségünk, vagyis... Na jó, hát van: N. N. Ivanov tizedes vacsora közben félrenyelt és a nyakán alkalmazott Heimlich-fogások ellenére elhalálozott, emléke szívünkben örökké él." Az is hülye, aki ezt elhiszi.
A csetepaté végén közzélesznek téve a számok.. felesleges ezen rúgózni menet közben. A piros gomb meglett nyomva, a gépezet akkor áll le, ha Kijevben orosz zászló lobog. Kerül amibe kerül.