[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
BwDvHy7IMAAyXA-.jpg

Hol kell aláírni?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
oroszország erejét.
Szintén a világ nagyobbik része hatalmas kettős mércét alkalmaz a világhatalmak háborús cselekedeteivel szemben.
Ha Amerika belenavigálta magát az afganisztáni kudarcba, akkor nem látom hogy a kreml miért ne tudna hibázni.

Másrészt a diktátorok hajlamosak elhinni a magukról kialakított képet a nyilvánosságban. Elvileg Putyin alapvetően az oroszi állami médiából tájékozódik. Simán ő is beleeshetett ebbe a csapdába.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
te tényleg nem érted mi folyik itt....

Amúgy Zelenszkij kezdett atommal fenyegetni arról tudsz?

Tudsz róla ahogy már leírtuk, hogy atombombázók köröznek Románia és Lengyel o felett?

Akkor ki fenyeget atommal most?
Én ott látom a problémát, hogy a határok meg voltak szabva, mindenki tudta és most mindenki átlépte.
Nem fog Putyin egyik pillanatról a másikra lemondani és eltűnni Szibéria valamelyik csodálatos nyaralójában.

És csak újabb és újabb szankciók, eladások, gazdasági tönkretétel, erre Putyin nem számított, ebben biztos vagyok.
Lehet csavarni a dolgokat, de nagyon veszélyes napokat él a világ és az elvakult, hatalomba emelt nyugati proletariátus képtelen megállni, mert nem politikus alkat, egyszerű vak gyűlölet vezeti, életveszélyes.

Meddig tart a háború?
Mit találnak ki holnap?
Mert lassan nem marad már olyan, amit még be tudnak dobni az oroszok ellen, lezárják a határokat is, vagy mi?
Kilövik az orosz kamion sofőröket? Vagy hova lehet ezt még fokozni?
Felrobbantják a NS1 vezetéket?, már nem tudom.
Abban is kételkedek, hogy egy ilyen, autoritter politikus egoja, ezt a sértést lenyeli, hogy az orosz hajóknak meg kell felelnie a törököknek.

Putyin sok mindent csinál, de az elején megmondta, senki ne merjen beleavatozni, mert előre meghozták a döntéseket a megtorlásról.
Erre idegen légió, meg fegyverek ezerszámra?

Megörültek. Kockáztatnak egy érdekszférázó háborúban, amit ráadásul valami testvérnép vív akik összevesztek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Ez már nem ukrajnáról szól, amióta putyin belengedte az atomcsapást meg a Finneket és Svédeket is megfenyegette, olyan mintha rossz csatornát nézne itt néhány ember. A támadás elején mindenki visszafogta magát de mivel a ruszkik nem tudtak gyors sikert elérni ezért elkezdtek izmozni a nyugatiakkal amire mindenki rájött hogy ez így nem mehet tovább. A ruszkikat helyre kell tenni kerül amibe kerül. És helyre is lesznek rakva.
Jah, atommal wazze. Na akkor aztan nem lesz gaz.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 554
80 894
113
Én tudom , hogy erre áll a pöcörőd de az első nap megmutatta mennyit ér az a játékrepülő ! Azt se tudjuk van e még BUK aktív szolgálatban és van Ukrajnában ! Gyanúson mosdatják a szerecsent Örmény felvételekkel !
Amennyi haditechnikát az ukránok már elpusztítottak ...

60 tanker, meg milyen hülyeségeket posztolt a védelmi minisztériumuk.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
Telefon Erdogantól Putyinnak a Bosporussal kapcsolatban:
  • Vova akartok mostanában valami nagyvassal átmenni a szoroson?
  • Dehogy, már bevittünk mindent, amit kellett.
  • Akkor zárnánk, mert a NATO üti a hátunkat!
  • Oké, majd szólunk, ha mégis kellene valami...
Persze ez csak fikció és poén. Ez a lezárás egy nagyon komoly szankció az agresszív orosz haditengerészet ellen!
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
W

Wilson

Guest

Az Európai Unió először finanszírozza Ukrajna fegyverszállítását....​


59a4bfef85cd0d39a7a9702fcf01c.jpeg
Ursula von der Leyen. Fotó: Közösségi hálózatok
Az Európai Unió először finanszírozza Ukrajna fegyvervásárlását és szállítását. Ezt mondta ma, február 27-én egy brüsszeli sajtótájékoztatón Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) vezetője.
„Első alkalommal finanszírozza az EU fegyverek és egyéb felszerelések vásárlását és szállítását egy veszélyben lévő ország számára” – mondta.
Emlékezzünk vissza, hogy február 24-e óta folytatódik Oroszország különleges katonai művelete, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországi Föderáció elnöke hirdetett meg Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása céljából. A döntés a donbászi köztársaságok vezetőinek fellebbezése alapján született. Putyin hangsúlyozta, hogy Moszkva tervei között nem szerepel ukrán területek megszállása. Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma kijelentette, hogy az orosz hadsereg nem csap le Ukrajna városaira, a katonai infrastruktúrát nagy pontosságú eszközökkel letiltják. A polgári lakosságot semmi sem fenyegeti – biztosította a katonai osztály.

Colonelcassad
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 554
80 894
113

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Három kérdésem lenne, hátha valaki ki tud okosítani:

-Az oroszok egyik céljukként a nácitalanítást jelölték meg. Ezt hogyan lehetne békeidőben végrehajtani, mármint a társadalom "megtisztítását" az általuk nem kívánatos szélsősgéektől. Nem egy "elhúzódó" háború alkalmas erre leginkább?
Ha ezt nem teszik meg, mármint az általuk kívánt "tisztítást", véleményem szerint képtelenség bármit kezdeni ukrajnával, akár nekik, akár bárki másnak, akár maguknak az ukránoknak.

-A 128-as dandár még mindig kárpátalján van?

-Amennyiben a helyzet változatlan lesz, vagy rosszabb, de mondjuk nem lesz atomcsapás, akkor mi a szarral fog fűteni európa harmada ez év végén?

Köszönöm

-Gondolom lefegyverzik és megszüntetik az Azovot és rokonait.A vezetőket meg bebörtönzik.Jó estben.Terroristák szintjén fogják őket kezelni.
-Nem tudom
-Addigra megint haverok lesznek Putyinnal, mint általában. 2014-ben is ezt kérdezgették sokan, hogy mi lesz gáz nélkül, de mivel már akkor pánik volt, amikor csak felment a gáz ára, így nagy jövőt nem jósolnék ezeknek a szankcióknak.