[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

JTDP

Well-Known Member
2010. december 17.
61
378
53
Én értem, hogy sokan nem akarják elhinni a csecsen haduras fotót, mindenki hisz amit akar. De akkor már valami hihetőbb indok miatt légyszi.
De pont egy csecsen hadúrnál a Porschén fönnakadni? Mintha nem pumpálták volna tele őket pénzzel, hogy kb még a szemetet is porschéval viszik ki a kukáig... Ő nem egy sima csecsen alsó-középosztálybeli valaki. Miért ne furikázhatna Porchéval a több ezer harcosa mellett?

Meg napszemüveg? agyarországon is sok sok ember hord napszemüveget télen is (pláne vezetés közben, még én is néha).
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
Mik a tippek miért nincs bevetne az első naptól az orosz légierő kivéve pár csapattámogató rakétázást?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
A videón, ami több részletben fel van téve a konvojról, többen is napszemüveget viselnek.
A C betű csak lejött, az árnyék pedig a szórt fény miatt nagyon gyenge, de látszik az egyik lábánál is, plusz a kocsi fényezésén is ott a két muksó torz kontúrja. Ez a kép 90%, hogy valódi.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 982
113
Szimbolikusan sajnos nem a legjobb a helyszínválasztás...

Kuruc.info - Ukrán küldöttség indult feltétel nélkül tárgyalni, hétfő reggel lehet a találkozó Csernobil mellett

A fehérorosz határnál, Pripjaty folyó térségében tárgyalhatnak.
kuruc.info

Ez lehet egy nagyon jó helyszin szimbolikusan! Mert:
  • a csernobili régió évtizedek óta egy kihalt, kb senki földje, simán lehet semleges helyszinnek is látni!
  • egy nagy káosz megoldásának a helyszine, ahol az orosz és ukrán nép közösen dolgozva, áldozatokkal, de megelőzték a nagyobb katasztrófát.
  • nincs messze, mindkét fél számára elérhető, kevesebb szervezéssel, gyorsabban összehozható szándék esetén
  • nekünk is jobb, mert mondjuk Budapest a helyszin, ez rizikó is, mert valami őrült csinál egy terrortámadást az orosz küldöttség ellen, az igen kellemetlen lenne.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Be is kell oket. Egy se normalis amelyik ott maradt, volt idejuk elhuzni. Mire szamitanak amugy?
basszus es ha nincs hova menned. ertem hogy ertelmetlen a hoskodes meg minden, de most ezt megis hogy gondolod, hova menjenek harom millioan megis ? tudod nincs annyi ut, vonat, hogy ennyi embert elvigyen meg ha akarnanak sem. meg egyebkent ki fogadna be oket ? mar most is km-es sor van a hatarokon. ertem, hogy feleslegesnek gondoljak sokan az ukran hoskodest, de most elindulni se lehet konnyebb.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Talán @Chandler99 kérdezte meg délelőtt , hogy mi van Kadirov mészárosaival...ehhez kapcsolódik, hogy hiába emberkedtek abban a videóban Kadirovék az ukránok nem rettentek meg ettől, épp ellenkezőleg ugye tegnap direkt a csecsenekre utazva az ukránok likvidálták Kadirov egyik parancsnokát Hostomel mellett, ebben a videóban pedig direkt üzennek a csecseneknek amikor az AK-ba tarazva direkt bekenik disznozsirral a töltényeket.....:)


Ebben a videóban az ukrán katonák pedig azt üzenik az ukránoknak....

"Minden ukrajnai embernek azt akarom mondani, hogy ne féljenek a csecsenektől (Ramzan Kadirov, Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője és Putyin szövetségese), ők dzsungelkutyák, ők semmit sem jelentenek. Csak szakálluk van. Hát majd leborotváljuk őket"

Hogy mit? És akkor az első világháborúban mit csináltak? Vicceltek? Ők meg nyilván a humoristák voltak:

img_1200x900$2017_02_01_15_55_00_595479.jpg

Pontosítok: Az anyaország kimaradt, a gyarmatokon voltak veszteségei (kb 12 ezer katona).
Az elsőben résztvevők voltak, volt valami két portugál hadosztály a Nyugati fronton
1917 szâlltak be az angolok oldalán, kb 50000 emberrel, de nem szereztek sok dicsöséget a flamand fronton.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 903
113
"de mivel az orosz nagyobb veszélyt fog jelenteni mindig is a hazámra,"

Logikus, de mégsem, mert most a jelen helyzetben az ukránok fognak Magyarországra jönni, nem az oroszok. És az ukránok nem szeretnek minket.
Khm, Szijjártó és más magyarok ukrán halállistán, kárpátaljai magyarok ellen elkövetett molotovkoktélos támadások, vereckei emlékmű folyamatos ukrán meggyalázása. Ez az elmúlt egy-két év ukrán termése.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 952
113
1. Orosz vagy az Ukrán Birodalom avatkozott be a magyar történelmbe 1800as évek elejétől?

2. az ukránok itt vannak. elhiszem, hogy drukkolsz egy ukrán-magyar fightnak, de előbb lesz egy magyar-orosz összecsapás (orosz kiskatonák megint eltévednek a glonass miatt)

3. ha nem magyar veszteség, nem érdekel. lehet, ez embertelenség, de számomra sak a magyar a veszteség.
4. szerintem már volt 1867 után, hogy Galícia után azért sötét középkor volt egészen 1925-ig. tehát volt egy virágzó Magyar királyság, és sötét szláv tömb.
Az ukran az orosz birodalom resze volt. Egyutt csinaltak ellenunk mindent. Hruscsov ukran volt pl, Sztalin gruz, a Romanov carok meg ossze voltak keveredve de genere az osszes europai dinasztiaval.
Most akkor valogasd szet hogy orosz vagy ukran olt-e meg tobb magyart.
Evszazadok ota egyutt eltek, de megkockaztatom a szomszedsag miatt tobb ukran jott ide harcolni mint amit az aranyuk kiadna a birodalomban vagy a Szovjetunioban. Elobb lesz ukran magyar harakiri meglatod, hacsak a fenyesseges nyugat neki nem hajt minket ujra a muszkanak.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
Magyarországon a legnagyobb tüntetés az Orbán-kormányzat alatt akkor volt, amikor meg akarták adóztatni az internetet. Én nem merném elvenni.Még bármit is csinálhatnak.
Most gondold el mit csinálnának az orosz katonák, ha lenne náluk telefon és tudnák, hogy nincs otthon PornHub.... Lehet azért sietnek annyira elfoglalni Ukrajnát.Ott még van.
Az nem csak elterelés volt a kitiltás gateről?