T
Törölt tag
Guest
Az elsőben résztvevők voltak, volt valami két portugál hadosztály a Nyugati fronton
Igen, ezt benéztem, viszont az anyaország érintetlen maradt. Talán félreértettem a forrásom, köszi a javítást!
Az első világháborúban 2. Vilmos német császár, miután USA a Lousitania elsüllyesztése után figyelmeztette, hogy eddig és ne tovább 6 hónapig visszatartotta a tengeralattjáróit és a genfi egyezménynek megfelelően jártak el (felszólították a civil hajókat megadásra, időt hagytak a menekülésre stb.). Majd végtelen bölcsességében úgy döntött elég volt, ismét indulhat a kötetlen vadászat. Rögtön elsőként sikerült elsüllyeszteni egy portugál személyszállító kompot Írország partjainál, úgyhogy másnap Portugália hadat is üzent...
2. világháborús Portugál részvétel szerintem nincs benne a tankönyveikben, ugyanis német bombázók használták a szigeteiken található reptereket az Atlanti csatában míg USA nem kezdett el nyomást gyakorolni rájuk.
Németországban mi lesz a gyárakkal az olcsó orosz gáz nélkül???
Tegnap óta ömlik az orosz gáz Németországba Lengyelországon keresztül... Szerinted?