[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
a jelenlegi magyar kormány:

"Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek rendkívüli online értekezletét követően a közösségi oldalán közzétett videójában kiemelte: a szomszédban egyre súlyosabb háború zajlik, ami rossz hír Magyarország számára. Mi békét akarunk, és azt, hogy a háború minél hamarabb véget érjen – hangsúlyozta. Hozzátette: Magyarországnak az uniós egység fenntartása mellett az is fontos, hogy az ország energiaellátásának biztonsága garantált legyen.

A tárcavezető a szankciók között említette, hogy az EU lezárja a légterét az orosz repülőgépek előtt, korlátozásokat vezetnek be Oroszország központi bankjával szemben, és az EU aktiválja az úgynevezett európai békekeretet. Utóbbi azt jelenti, hogy az EU tud fegyvereket szállítani Ukrajnának – magyarázta Szijjártó Péter.”

vissza lehet nézni a Fb-jén.

ez van. :)
Bekekeret, fegyverexporttal...
 
  • Vicces
Reactions: bolneroll

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 999
87 691
113
Jaj, bocsánat, csak utána kerestem, hogy igaz-e, rosszat másoltam ki.

French foreign ministry asks French nationals to leave Russia immediately​


US tells nationals to consider leaving Russia immediately​

Körben? Kína felé talán még olcsóbb is.

Próbálnak keménykedni, de túl balfaxok ők ahhoz, hogy megtámadják az oroszokat. Balfasz politikusok mindenhol.

Nem gondoltam volna, hogy ismét az a szövetség szopja meg, amelyikbe beléptünk. Persze, nem csak az, kb. mindenki. Semmi se változik, na ... ;)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 130
7 155
113

Az EU-országok „vadászgépeket” küldenek Ukrajnába: Borrell :cool:

https://www-barrons-com.translate.g...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

Az EU-tagországok "vadászgépeket" küldenek Ukrajnába Kijev kérésére, hogy segítsenek az orosz légi és szárazföldi támadások elleni küzdelemben - mondta vasárnap Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője.

"Még harci repülőgépeket is biztosítunk. Nem csak lőszerről beszélünk. Fontosabb fegyvereket biztosítunk a háborúhoz" - mondta egy sajtótájékoztatón.

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta az EU-nak, hogy "olyan típusú harci repülőgépekre van szükségük, amelyeket az ukrán hadsereg képes működtetni... néhány tagállam rendelkezik ilyen típusú gépekkel" - mondta Borrell. :oops:
Ezek szerint mehetnek a lengyel Mig-29-esek, a szlovák Mig-29-esek, a bolgár Mig-29-esek és su-25-ösök (a mi Mig-29-esein max elterelő kamu célpontnak jók a repülőtérre). Mit fognak cserébe kapni a szlovákok és bolgárok, hogy az összes müködö gépüket odaadják?
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Mi konkrétan nem küldünk. Orbán mondta mindre szükség van. Ez vmi szimbolikus közös fellépés, miközben xy ország küld. Háborús helyzetben nem bontjuk meg az egységet.

Nem minket vernek telibe bele strat nukivai, ha Putyin bekattan, hanem USA, London és egyeb szimbolikus és strazetégiai célpontok. Persze akkor Oroszordzág is másképp fog kinézni a válaszcsapások miatt. Dél - Afrika vonzo helynek fog tűnni....
ne zavarjon, de az egész föld nem lesz vonzó hely........ sajnos
 
T

Törölt tag 2577

Guest
A nyelvtorvenyt az oroszok ellen hoztak, nem ismerem pontosan, de a lengyelek nem lettek erre idegesek, pedig joval tobb lengyel el ukrajnaban mint magyar. Orban az EUs meg nemzetkozi jogra hivatkozva itt kb. trollkodott, nemzeti is, eus dolog is, de azert a lengyelek csak neztek, hogy most mi van, mert a magyarok kb. eszrevehetetlen mennyisegben vannak ukrajnaban, 40 000 000 lakossag vs 130k magyar. Nyilvan miutan a miniszter elnok jol kiall eu-s meg nemzetkozi jogot kovetelni, a magyar kisebbsegre is iranyult figyelem. Ertem mindenkinek az indulatait, de ha lengyelek, szlovakok nem akadtak ki ezen a torvenyen, akkor nekunk sem kellett volna. Ez egy mesteri trollkodas volt Orban reszerol Putyin mellett, aminek a karpataljaiak ittak meg a levet. Ize, ez a velemenyem, lehet hogy tevedek. a torveny biztos hogy rossz volt,es valoszinu nem EU konform, de nem is ellenunk iranyult foleg. azert Szijjarto tavaly Lavrovtol kituzot kapott, a legmagasabbat amit egy kulfoldi kaphatott, azert ezt figyelembe kellene venni,ezt nem veletlenul kapta.
Nézd, engem nehéz orosz-imádattal megvádolni, de most neked biztos nem fog tetszeni amit mondok. Mielőtt elkezdenél írkálni marhaságokat, legalább vedd a fáradságot és beszélj kárpátaljaiakkal. Nagy ívben teszek arra, hogy a lengyelek-tótok-stb, hogy vélekednek az ukrán nyelvtörvényről, de fenntartom magamnak a jogot, hogy igenis ellenséges lépésnek tekintsem a magyarság irányába. Az, hogy neked ez trollkodás, csak a saját hontalansagodnak, identitás-zavarodnak a bizonyítéka.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 999
87 691
113
nem arrol van szo, hogy nem lehet Londonba menni, te jo eg, nem erre gondoltam. Gondolj bele : beteg az edesanyad, a rokonod, nincsen semmi penzed, nem beszelsz nyelveket, nem jarnak a vonatok, nincs benzined, kicsi gyerekeid vannak, szar az autod, lonek odakint, nem szamitottal ra hogy igy eldurvul a helyzet es a bankbol nem tudod kivenni a penzedet es nem tudsz tankolni, es ha kilepsz az utcara besoroznak, a feleseged holnap utan fog szulni, a fiadat elvittek katonanak es nem akarod itthagyni az unokakat, egyebkent a 18-40 kozottieket nem engedik at az utlezarasoknal sem, nem putyinberenc vagyok, basszus, hanem van ilyen szitu hogy nem tudsz elindulni, mert mar nem megy vonat, vagy csak nem biztonsagos. Budapest ostromanal is miert volt annyi civil, mert ket hadsereg kozott telen nagyon nem kiraly otlet elindulni. A ferfiak mar nem mehetnek a nok meg menjenek egyedul. jo hagyjuk.
Miért, Szíriában, Irakban faxán működik, pedig:

Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat​

 
  • Tetszik
Reactions: atek and enzo