[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 509
70 734
113
Az EU-nak, (ha lenne elég töke és ereje hozzá) az ukránok feje felett kellett volna megalkudni az oroszokkal. Nem 8 évig pumpálni az ukránokat, hogy csináljátok csak, mert jó lesz.

Az lehet, hogy az oroszok húzzák meg a ravaszt, de hogy az EU-ban senki nem érzi magát felelősnek egy cseppet sem, az igazán elképesztő. 2014 óta tudjuk, hogy lesz egy pont, ahol az oroszok lépni fognak katonailag.

Most léptek. Az EU meg erre elkezdi rontani az amúgy se fényes helyzetet és világháborúig tolják a kontinenst egy sz*ros Ukrajnáért. Az USA meg ül x ezer kilométerre és röhög egyet, hogy megint sikerült.
Gondolj bele mi lenne ha az Eu-nak sajat hadserege volna Vonderlajen iranyitasa alatt! Nem szabad az Eu burokrataknak fegyveres szervet adni az iranyitasuk ala. Nem tudjak mit cselekszenek, csak a brusszeli burok van...
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 606
6 069
113
Kérdezem a repülősöktől....
Egy F-35 tud-e Mig-29 jelet generálni a radarképernyőkön?
( Ugye felteszem hogy az a szellem valóban létezik, de nem 29-el repül.... Csak mert a baltikum, ill a lengyelek légtere közel van egy ilyen masinának. Szupercirkál vagy mi....Kasu vagyok reptémában bocs. )
,
,
,
Mi van, ha a "Szellem"/"Ukrajna Kapitany" az összes ukran vadaszrepulöt jelenti egyutt, es ezert nincs arca? Mondjuk igy is kerdes marad, hogy mind összesen löhettek-e le 5-6 orosz gepet, de esetleg egy magyarazat.
Bar valoszinubb, hogy sima csak ukran hazugsag az egesz, hogy a nepet lelkesitsek.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 886
19 686
113
Lesz még Kijev, orosz falu?
FMxdJYEWQAQP42k
Úgy néz ki mint a földrajz tanárom
Sanyi bácsi! Az mutogatott így ekkora pálcával és még bajsza is vol ekkora!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 564
7 012
113
Világos amit írsz.
Off itt ez a téma tehát rövidre fogom.
Magyar többségi környezetben még sem sikerült oda eljutni 50+ év alatt hogy legyen kb. létszám arányosan a itteni kisebbségnek nyelvi alapú iskolái.
Ha meg nem elég fejlett a nyelv akkor fejleszteni. Erre a többségi magyar társadalomban volt vagy 50+ év /korábbra ne menjünk vissza/.
Na ehhez képest itt az a kívánatos ha a roma/cigány gyermek jogai akkor biztosítottak ha magyar anyanyelvű iskolába jár és magyarul megtanul minél előbb. Ez a felzárkóztatás vagy mi.
Tehát van lenne mivel belföldön foglalkozni azoknak akik őszintén aggódnak a kisebbségek nyelvhasználati jogaiért.
Épp ezért aki nem ezt csinálja de verbálisan aggódik
és külföldre belepofázik a ottani dolgokba
az valószínűleg nem a problémát akarja megoldani.
Ha van probléma egyáltalán.
Te féleszű...
1. Ez qurvára nem ide illik
2. Bazdmeg mi örülnénk a legjobban, ha külön iskolába járnátok, ti vagytok ránk erőltetve...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 318
83 847
113
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozást indított egy YouTube-on közzétett felhívás miatt, amelyben egy illető az orosz vezetéshez fordult azzal a kéréssel, hogy indítson tüzérségi csapásokat a kárpátaljai védelmi létesítményekre.

Megállapítást nyert, hogy egy ukrán állampolgár védelmi jelentőségű objektumok földrajzi koordinátáit rögzítette és a YouTube-on terjesztette.

Emellett a férfi felszólította az Orosz Föderáció elnökét, hogy indítson tüzérségi csapásokat ezekre az objektumokra, hogy megsemmisítse őket.

Lehet, hogy magyar volt a srác? :)

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 445
30 632
113
Nem hiszem, hogy Ukrajnát felvennék az EU-ba úgy, hogy épp egy háború kellős közepén van. Ez egy annyira extrém eset lenne, hogy, ezzel az EU szemen köpné a saját alapelveit, és bármennyire is sok az idióta a központban ezt még ők sem gondolnák kivitelezhetőnek. A NATO sem vesz fel egy olyan országot sem a soraiba ahol épp háború zajlik.
Majd felveszik az emigráns kormányt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 185
25 963
113
Lehet panoz is köztük van.
Mondjuk régóta forr a bosszú a hollandokban az oroszok ellen a Maláj gép lelövése miatt.
te hogy hogy nem a fronton vagy Zsiguli ?

A maláj gép lelövését pro és kontra letagadta mind a két fél,illetve pro és kontra bizonyította mind a két fél a másikra .. de jó hogy te tudod a frankót !!