[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Most tetted a hülyét vagy mi bajod van? Biden nem is az amerikaiakról beszélt ukrán propagandista. Én arról tettem be egy hírt, hogy ez a félkegyelmű mit mondott Kijev kapcsán. Te meg hetet-havat összehordtál reagálásként. Mi köze van Kijevhez az irániaknak? Ő hozta összefüggésbe a kettőt. Erre válaszolj ne nyomd az ukrán lózungokat! Engem nem hatsz meg a hülyeségeiddel. Elszaldt veled a paci. Kiestél a szerepedből ukrán propagandista. :) Nyomass még egy kis ukrán sci-fit!
Na figyelj csak, én megadtam neked tiszteletet de úgy látom nálad kiverte a kultúra a biztosítékot, ha nem vagy képes normális hangnemben vitázni velem, akkor feleslegesen pazarlod az időt a velem való szájkaratéra mert csaplak ignora.

Ami pedig Bindent illeti leírtam neked mit gondolok róla, szerintem nem való neki már az elnökösködés ez az iráni elszólás is ezt bizonyítja.
(leírom neked érthetően),simán el tudom képzelni ,hogy Binden egy demens öregember, csakhogy az a nagy különbség, hogy Bindennek nincs és nem is lehet abszolút hatalma az USA és az amerikai haderő felett ellentétben Putyinnal, tehát lehet, hogy sokszor azt sem tudja, hogy hol van de az irracionális döntéseit nem fogja végrehajtani az amerikai kormányzat hadvezetés...

UI: A személyeskedéssel nálam nem érsz el semmit mert nem megyek bele semmilyen személyeskedő kocsmai stílusú vitába, ha tudsz normális hangnemben vitázni velem akkor nagyon szívesen vitázok veled, ha nem akkor ignora teszlek, nem miattad hanem miattam, és ez nem fenyegetés hanem csak szimplán egy közlés ami a te időded és energiádat is megspórolja.......
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 364
14 255
113
Orosz légtérellenőrző és vadászok közti rádióforgalmazás.

Nem katonai pilóta vagyok, de szerintem ez hamisítvány.
  • Az egy dolog, hogy talán elfogják és feltörik a nagymagasságú kommunikációt - de mi a túrónak tennék közzé, hogy megtették? Kussban kéne maradni és hallgatózni nagy örömmel.
  • Ez most vadászirányító? Nem sok gép tartozik alá, és nincs annyi A-50, hogy a gépek ennyire megoszoljanak közöttük.
  • De a legfontosabb.... mi a fasz ez a rengeteg duma??? Ennyit pofáztatni harci zónában pilótákat - ennyi idő alatt azok a gépek megtettek jó sok kilométert, és rádiókommunikáció közben arra figyelsz, nem nagyon másra. Egy egyszemélyes gép pilótáját rendesen leköti - civilben nem pofázunk ennyit, elvakkantja az ATC mit akar a lehető legrövidebben aztán fordul vissza a dolgához.
Szerintem ez legalábbis kamu.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Szintlépés hazaárulásban. Csokis süti:


Kezdjük az ő kecójában - gáz/fűtés OFF. Aztán számoljon be a parlamentben a tapasztalatairól ... Még az is lehet tényleg t#k jó dolog ... :)
 
W

Wilson

Guest
A te szövegid elég hulladék szövegek. Látom szívbaj nélkül linkeled a marhaságokat. Téged aztán nem hat meg, ha 1 percen belül jön a cáfolat. Gondolom a cél az, hogy aki random beleolvas a fórumba abban megmaradjon a sok ökörség, amit közzéteszel. Komolyan felütök valami 3. világháborús sci-fi könyvet és elkezdek idézni belőle. Úgyis nemrég olvastam valami novellát, mindjárt elkezdem beidézni részletenként. Ha Iránról szól, akkor Iránról. Mit számít!? :) Kb annyi értéke lenne, mint az általad idehányt ukrán propagandának.
Ez aztán egy építő jellegű hozzászólás volt, köszönöm, hogy tagitottad a horizontomat az emberi természettel kapcsolatban....
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 657
19 012
113
Sziasztok!

Kárpátaljai magyarként írok, így van egy kis rálátásom az ottani társadalmi realitásokra.
Én még kaptam pofont az utcán mert magyarul beszéltem. De ezt felejtsük is el, nem akarom hogy a régi sérelmek beszéljenek belőlem.
Az elmúlt 8 évben a kisebbségeket ellehetetlenítették. Sok mindent elmond, hogy a "demokratikusa" megválasztott kormány első lépése a hírhedt nyelvtörvény volt. Nem a gazdasági bajokkal foglalkoztak, nem a romokban lévő egészségüggyel ( a kórházakban eddig sem volt sem vér, sem gyógyszer, sem tisztaság, sem semmi ), hanem egyből nekimentek a kisebbségnek. Ezen a szélsőséges erők felbátorodtak. Égtek emlékművek, fenyegették a magyarokat, rágyújtották Odesszában a közösségi házat az oroszokra, nők, gyermekek égtek el elevenen. Azóta a helyzet csak romlott.
Most megérkeztek a "menekültek", a nők és a gyerekek átjutottak a határon, a férfiak maradtak Kárpátalján, isznak, balhéznak, aki nem ukránul beszél abba belekötnek.
Sokat lehetne itt írni, de majd megtanulja mindenki később a saját bőrén is, milyen az ukrán sovinizmus.
Azt kell mondjam, hogy apaként a szívem szakad meg a gyerekekért, akik most a konfliktus zónában vannak. Sajnálom a becsületes ukrán embereket, de az ukrán államiságot és országot nem. Az orosz inváziót nem tartom törvényesnek, de kétség kívül jogos...
Bár az írásom elsőre OFF-nak tűnik, úgy gondolom, az ottani viszonyok ismerete elengedhetetlen a véleményformáláshoz, és az események megértéséhez.
Isten hozott köztünk, köszönjük, hogy leírtad a véleményedet mert igazán reálisan csak az ott élők látják a dolgokat!
 
W

Wilson

Guest
Én nem láttam, de azt gondolom, hogy egy ilyen döntést meghozni iszonyú teher. Nyilván ezt az arckifejezések tükrözték. Az lett volna a furcsa, ha nevetgélnek, mosolyognak. Ezek nem szocio-, illetve pszichopaták. Szerintem látszik Putyinon is, hogy nincs "jókedvében". Rengeteg információt nem tudunk a döntés hátteréről, és ezt nem is kötik az orrunkra. Gondolj arra, hogy ma is vitatkoznak a tudósok azon, miért mentek ki a mongolok Magyarországról anno a tatárjárás idején.
Abban a videóban sok emberen látszott, hogy nagyon nem értenek egyet Putyin döntésével de senki nem mert neki ellentmondani talán egy ember próbálkozott egy ellenvéleményel.....
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and SirHiggins

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Ezek nem is hírek. Ez egy az egyben az ukrán hülyeségek orrba-szájjba nyomatása. Én is elolvasom, mert nyilván kevés a hír. Csak ugye emögé bújik ez az ember. Hogy ő információt közvetít. Közben meg nettó ukrán sci-fit. Igen egyetértek veled. Ezért nem is szóltam neki eddig. De gondoltam tudatosítottam benne, hogy attól még elég nyilvánvaló mit művel. Erre besértődik. :) Bocs', ha fenntartásokkal kezelem a sok hazugságot, amit tőle olvastam hírként beidézve! Viszont egy Biden kapcsán engem kezdett ekézni az ukrán propgandista. Azért vegyen már vissza!
más meg az orosz fasságokat tartja annak. Majd utólag kiderül, hogy hol az igazság -valsz félúton, ahogy rendesen. Viszont a személyeskedést hagyjuk már pls!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Az a kérdés hogy Putyin döntései racionálisak-e nehezen értelmezhetőek. A kérdés ugyan is az, hogy orosz viszonylatban vagy nyugati viszonylatban? A kettő nem teljesen fedi egymást. Szerintem

Értelmezzük a hírt (ha jól értem):

  • az elején - felkérték a titkosszolgálatot, hogy végezzen vizsgálatot a Putyó egészségi állapotával kapcsolatban. A hír végén: ezt követően a titkosszolgálat jelentése szerint erre vonatkozóan nincs megbízható információ ...
  • a kettő között meg néhány "talpas" jóember értekezik arról, hogy Putyin szerinte irracionális döntéseket hoz ...

Lehet valamit nem jól értek vagy egyszerűen csak újra kellene kalibrálnom az alábbit, de az én mérésem alapján eddig ez:

bullshit.jpg
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Finn srác jut erről az eszembe, amikor hallott magyar folyóbeszédet: "ez valami furcsa nyelv". Tök idegen volt neki.
megjegyzés:
miért lehetetlen,
hogy a magyar nyelvet
tökéletesen birtokolja
bárki idegen?

Egyszer fenn jártam Helsinkiben, s ott
Sok finn tudós szívesen fogadott.
A magyarul tudók egy szigeten,
Búcsúlakomát rendeztek nekem.
Verseket olvastam - természetes,
Így telt el vígan az a nyári est.
Verseimen mulattak eleget,
Végül egyikük, egy megjegyzést tett:
Egy szó van a versekben - mondja õ -,
Mely könyveinkben nem fordul elõ.
Mi az a "lófasz"? Ritka szó talán?
Vagy nem használják már egyáltalán?

Mire Lõwy arca elkomorul:
Lófaszt tudnak kendtek - nem magyarul!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Ezt milyen szerződés írja? Az oroszok csak arról beszélnek hogy valaki ezt mondta nekik a 90-es években. Hát ez nagyon kevés. Ukrajna területi épségre szerződéses garanciát vállalt Oroszország is. Ennek valóban van jogi súlya, de az orosz fél semmibe vette.
Például a Budapest Memorandum.
Olvasnivaló:
https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2021-11-24/nato-expansion-budapest-blow-1994
https://www.spiegel.de/internationa...-right-a-bf318d2c-7aeb-4b59-8d5f-1d8c94e1964d (ebben már nagyon sok a narratív következtetés is)

Számomra a lényeg, hogy már Gorbacsov is csak úgy ment bele az alkujaiba, hogy a NATO ne terjeszkedjen tovább Kelet felé.

Az orosz vezetők azóta (30+ éve!!) konzekvensen képviselték ezt az álláspontot. Még a piás Jelcin is.
Az USA pedig a szokásos módon oda-vissza játszadozott velük. Illetve azóta is tolja ezt az "open door policy" maszlagot, hogy "jaj, hát nekünk nincs abba beleszólásunk, hogy ki akar NATO tag lenni, hiszen szuverén döntés eredménye meg a NATO is önállóan hozza meg a döntéseit" ésatöbbi.
Az egy jó megoldás (lett volna?) lenne, ha az EU valóban léterhozna egy NATO-alternatívát, és a maga ura lenne katonailag is.
Csakhogy erre nulla esély van.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Na figyelj csak, én megadtam neked tiszteletet de úgy látom nálad kiverte a kultúra a biztosítékot, ha nem vagy képes normális hangnemben vitázni velem, akkor feleslegesen pazarlod az időt a velem való szájkaratéra mert csaplak ignora.

Ami pedig Bindent illeti leírtam neked mit gondolok róla, szerintem nem való neki már az elnökösködés ez az iráni elszólás is ezt bizonyítja.
(leírom neked érthetően),simán el tudom képzelni ,hogy Binden egy demens öregember, csakhogy az a nagy különbség, hogy Bindennek nincs és nem is lehet abszolút hatalma az USA és az amerikai haderő felett ellentétben Putyinnal, tehát lehet, hogy sokszor azt sem tudja, hogy hol van de az irracionális döntéseit nem fogja végrehajtani az amerikai kormányzat hadvezetés...

UI: A személyeskedéssel nálam nem érsz el semmit mert nem megyek bele semmilyen személyeskedő kocsmai stílusú vitába, ha tudsz normális hangnemben vitázni velem akkor nagyon szívesen vitázok veled, ha nem akkor ignora teszlek, nem miattad hanem miattam, és ez nem fenyegetés hanem csak szimplán egy közlés ami a te időded és energiádat is megspórolja.......
Én csupán gyűjtöm a híreket. Kétségtelen néha keményen fogalmazok. Elolvasom a te ukrán propagandád is. Én csak meghallgatom a másik fél álláspontját is. A kezdetektől láttam az ügyeskedésed. Érdekes volt. Felőlem ignorra tehetsz. Egy ukrán komikussal kevesebb. Az egész mainstream médiából az jön, amit te itt közvetítetesz pepitába. Most mit vitatkozzak én itt az ukrán állam egy jeles képviselőjével? A francokat érdekel mit kavarsz itt nagyarc! Részemről lezárva. Nem akarok topikot rombolni.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 621
113
Sziasztok!

Kárpátaljai magyarként írok, így van egy kis rálátásom az ottani társadalmi realitásokra.
Én még kaptam pofont az utcán mert magyarul beszéltem. De ezt felejtsük is el, nem akarom hogy a régi sérelmek beszéljenek belőlem.
Az elmúlt 8 évben a kisebbségeket ellehetetlenítették. Sok mindent elmond, hogy a "demokratikusa" megválasztott kormány első lépése a hírhedt nyelvtörvény volt. Nem a gazdasági bajokkal foglalkoztak, nem a romokban lévő egészségüggyel ( a kórházakban eddig sem volt sem vér, sem gyógyszer, sem tisztaság, sem semmi ), hanem egyből nekimentek a kisebbségnek. Ezen a szélsőséges erők felbátorodtak. Égtek emlékművek, fenyegették a magyarokat, rágyújtották Odesszában a közösségi házat az oroszokra, nők, gyermekek égtek el elevenen. Azóta a helyzet csak romlott.
Most megérkeztek a "menekültek", a nők és a gyerekek átjutottak a határon, a férfiak maradtak Kárpátalján, isznak, balhéznak, aki nem ukránul beszél abba belekötnek.
Sokat lehetne itt írni, de majd megtanulja mindenki később a saját bőrén is, milyen az ukrán sovinizmus.
Azt kell mondjam, hogy apaként a szívem szakad meg a gyerekekért, akik most a konfliktus zónában vannak. Sajnálom a becsületes ukrán embereket, de az ukrán államiságot és országot nem. Az orosz inváziót nem tartom törvényesnek, de kétség kívül jogos...
Bár az írásom elsőre OFF-nak tűnik, úgy gondolom, az ottani viszonyok ismerete elengedhetetlen a véleményformáláshoz, és az események megértéséhez.
Végre valaki, aki hiteles.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 647
48 417
113
De per pillanat nem amerikai tankok akarják körbekeríteni Kijevet hanem az orosz tankok, és nem amerikai MLRS-k lövik pl Harkovot hanem oroszok és nem az amerikai atomfegyvereket helyezték a legnagyobb készültségbe orosz atomfegyvereket....
Akárhogy nézem ez k.....va nagy különbség.....

Sziasztok!

Kárpátaljai magyarként írok, így van egy kis rálátásom az ottani társadalmi realitásokra.
Én még kaptam pofont az utcán mert magyarul beszéltem. De ezt felejtsük is el, nem akarom hogy a régi sérelmek beszéljenek belőlem.
Az elmúlt 8 évben a kisebbségeket ellehetetlenítették. Sok mindent elmond, hogy a "demokratikusa" megválasztott kormány első lépése a hírhedt nyelvtörvény volt. Nem a gazdasági bajokkal foglalkoztak, nem a romokban lévő egészségüggyel ( a kórházakban eddig sem volt sem vér, sem gyógyszer, sem tisztaság, sem semmi ), hanem egyből nekimentek a kisebbségnek. Ezen a szélsőséges erők felbátorodtak. Égtek emlékművek, fenyegették a magyarokat, rágyújtották Odesszában a közösségi házat az oroszokra, nők, gyermekek égtek el elevenen. Azóta a helyzet csak romlott.
Most megérkeztek a "menekültek", a nők és a gyerekek átjutottak a határon, a férfiak maradtak Kárpátalján, isznak, balhéznak, aki nem ukránul beszél abba belekötnek.
Sokat lehetne itt írni, de majd megtanulja mindenki később a saját bőrén is, milyen az ukrán sovinizmus.
Azt kell mondjam, hogy apaként a szívem szakad meg a gyerekekért, akik most a konfliktus zónában vannak. Sajnálom a becsületes ukrán embereket, de az ukrán államiságot és országot nem. Az orosz inváziót nem tartom törvényesnek, de kétség kívül jogos...
Bár az írásom elsőre OFF-nak tűnik, úgy gondolom, az ottani viszonyok ismerete elengedhetetlen a véleményformáláshoz, és az események megértéséhez.
Köszönjük neked, hogy érintettként elmondod a tapasztalataidat és az átélteket.
 
W

Wilson

Guest
Ezek nem is hírek. Ez egy az egyben az ukrán hülyeségek orrba-szájjba nyomatása. Én is elolvasom, mert nyilván kevés a hír. Csak ugye emögé bújik ez az ember. Hogy ő információt közvetít. Közben meg nettó ukrán sci-fit. Igen egyetértek veled. Ezért nem is szóltam neki eddig. De gondoltam tudatosítottam benne, hogy attól még elég nyilvánvaló mit művel. Erre besértődik. :) Bocs', ha fenntartásokkal kezelem a sok hazugságot, amit tőle olvastam hírként beidézve! Viszont egy Biden kapcsán engem kezdett ekézni az ukrán propgandista. Azért vegyen már vissza!
Én vegyek vissza miért is? Te kötöttél belém, és ütöttél meg velem szemben személyeskedő hangnemet, ja és szerncsére nem te döntöd el ki milyen tartalmat rak be ide, ha nem akarod elolvasni a hozzászólásaimat akkor van egy egyszerű módszer tegyél ignora, remélem tisztáztuk ezt a dolgot, És hadd kérjek még utoljára tőled valamit, ha képes vagy rá prezentálj már nekünk hiteles pontos információkat az orosz ukrán inváziórol...Szerintem mindenki nagyon kíváncsi lenne rá, köztük én is és még egyszer elmondom számtalanszor elmondtam, hogy ezeket az ukrán híreket ossza el mindenki legalább kettővel, egy percig sem állítottam, hogy ezek pontos és hiteles hírek.
Kettőnk közzül pedig azt hiszem veled szaladt el a ló...