zenélnek a stingerek
szerintem meg sem próbálták elkapni a fegyverszállítmányokat, katonai vezetés direkt szabotálja Putyint, mint az FSB-s tiszt aki elárulta a csecsen tervet
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
zenélnek a stingerek
A profilképed és neved mindent elárul rólad.És ez a béna, semmirevaló, gyenge orosz hadsereg most éppen majdnem megadja magát. Vagy nem? De akkor ki van Mariupolnál, Herszonban, Harkovnál, Szuminál, Kijevnél? Még el is tudnám fogadni ezt a nagyszerű és mindenre kiterjedő "szakmai" elemzést, ha a térképek nem valami egészen mást mutatnának. Frunzét végeztél, hogy ennyire benne vagy a stratégiai tervezésben? Az orosz tábornokoknak tarthatnál valami korrepetálást, vagy "inváziós stratégia" fakultációt, biztosan nagyon hálásak lennének érte...
Erdo kémkedés vádjával kiutasított. Mivel nem fogok Németországban egy doner boltban dolgozni, már nincs rá szükségem.Elfelejtettél törökül?
ja, osztjuk itt jobbosként az észt egymásnakHát, én így látom az eddigieket. Nyilván van aki másképp érzi, az meg az ő dolga. Valamint ki nem állhatom a baloldalt.
Finn?van az a finn térképes oldal. az elvileg valid
Én nem tetszem Putyin-fiú? 47 légigyőzelem egy hét alatt az smafu? Fehér Lili nagy pilóta volt, de mire végzünk én még nagyobb leszek.Sztálingrád Fehér Rózsája ( Fehér Lililom) legalább létezett. Állítólag remek pilóta, és lenyűgöző nő volt.
Orientalista...Pont ezt írtam két napja, hogy ez lesz a vége ...
Megnehezítik a saját maguk dolgát, de ezt miért kellene eredményként elkönyvelni? Amiket felsoroltál, alap dolgok, és az alapok teljes ignorálása nem a virtuozitás jele hanem a szervezetlenségé.- A légierő hibernálva,nincs CAS.
-Tüzérség hibernálva.
-Rakéta csapatok hibernálva.
-Drónjaik nem repülnek (PL Orlan), amikkel felderíthetnék a területeket, ill folyamatos megfigyelés alatt tarthatnák, hogy tisztában legyenek a támpontok, ellenállási gócpontok helyzetével.
- Nem hoztak létre sehol(!) 3:1-es optimális támadó súlypontot, mindenhol számbeli hátrányban vannak a támadók.
-Internet, civil telekommunikáció nincs elvágva, zavarva!
Az nem egy ország lakosságán múlik, hogy a benyomuló erő egy szaros konvojbiztosítást nem képes megszervezni, és általában nem ismeri a kisalegységes harcászatot.Kizárt dolog hogy "Fehér" ember által lakott országot veszteség nélkül húzzon be valaki, főleg ha pumpolják is high-tech cuccokkal az ellenállást.
Hát jajj szegény oroszok bizony, mert nem az átlagember felelőssége, mégis rajtuk verik el - sokszor évek óta nyugaton élő oroszokon. Ami most megy az a dehumanizáció első fázisa, a kollektivizálás (lsd. még Benes-dekrétumok). A dehumanizáció pedig a háborúk előtti utolsó fázis, úgyhogy marhára nem kéne ennek tapsikolni.És jajj szegény oroszok, páriák lettek, mert megtámadtak egy másik országot.
Ott van a hangárban. Csak ott nem keresték.Akkor jó eséllyel csak lepukkant csóri pilóta alatt…
A konvoj tegnap már közel volt Kijevhez, mégis mennyi idő nekik odaérni?valaki érdeklődött a negyven kilométeres konvoj hogyléte felől, hát akkor itt a válasz:
U.S. has indications that Ukrainian resistance has tried to slow Russia convoy heading toward Kyiv - U.S. official
plusz ezek a trehány népek a gabonát is betakaríthatták volna így március elején... Ez a kép nem mostanában készültGosztomel? A zold festekkel lefestett felirat ismeros.
Dehogyis! A végső jel az lesz, amikor fapuskával nők kúsznak-másznak az avarban. (Lásd Karabah) Vagy elkészül végre a csodafegyver, esetleg szállítják a németek.Hasonlóan...
Mint már írtam, ha a kiinduló fronthosszúságot nézem ami alapjáraton több mint 3000km, akor az ukrán győzelmi jelentéseket hallótávolságon elhelyezve is, a hadjáratban résztvevő orosz erők több mint 50%-a még fegyverropogást sem hallott. ( Persze nem így van mert támadnak.....)
A veztetési pontokon elpusztult harctéri gyakorlattal rendelkező parancsnoki állomány pótlása ilyen körülmények között lehetetlen.
Az hogy a hadjárat 2-ik napján már fegyvert osztanak a civileknek.....általában az agónia végső jele.
Orosz haditervek, ukrán kézben. Na jó, ilyenkor rögtön adódik, valódiak, vagy "maszkirovka" ?
Захвачены секретные документы морской пехоты РФ
Среди документов - рабочая карта, боевое задание, таблица позывных, таблицы сигналов управления, таблицы скрытого управления, перечень личного состава.korrespondent.net
Mindkettő használatos. Annyiban igazad van, hogy érdemesebb magyarul mondani. rokonszenv, ellenszenv. De mivel te a szimpatikus szót használtad, én a fosztóképzős németes eredetű alakját állítottam párba ezzel.Antipátia lesz az a szó. Unszimpátia nem létező.
te !!!!! ...beszarok te a legrosszabb fajtából való vagy...napok óta élvezkedsz emberek halálán....örömmel osztod meg amikor meghal egy olyan embert akit te zsigerből gyűlölsz....fejjjj....és ráadásul egész nap...okádós szmájlija, osztjuk itt jobbosként az észt egymásnak
Mar regen nem.BTW: még mindig a svédeké a legb@szóbb Leopardok?