Akkor most téged idézlek meg a napi elemzésemhez:
Én azt látom, hogy az ukrán csapatok kezdenek összeomlani, több kitörést is megpróbáltak. Ezekre utal szerintem az ukrán csapatok részben visszafoglalták a harkov körüli autópályákat, a támadásra készülnek x és y területen, a Donyecki területre való tapogatózó támadásuk. Hogy ezek igazából sikeresek lettek volna-e nem tudom, legfeljebb részsikereket értek el. A mai orosz hírek alapján a DNR és LNR területeken gyakorlatilag megtörtént az ott lévő erők bekerítése, ami az ukrán hadsereg legnagyobb harcértékű alakulatait jelenti. Tegnap szerintem direkt megmutatták, hogy ha akarják egy nap alatt behúznak egy nagyvárost, ugye Kherszon városárül beszélek. Kijevnél szerintem már csak a meghírdetett humanitárius folyosó van nyitva, és bármennyire is szeretnének mást mutatni, a "puha" hadművelet kezdi meghozni a váltást.
Erre utal, hogy egy régió, és Herszon megadása, az ottani tulajdonképpen teljesen arcmegtartós feltételek az ukránok felé, és az, hogy katonai kormányzókat kezdenek a fenyegetett régiókba küldeni.
A minuszos hírként kezelt a nyugati körzetekből elkezték átcsoportosítani az ottani csapatokat beleértve területvédelmi alakulatokat is arra utal szerintem, hogy már az utolsó tartalékok harcbavetésére kényszerülnek az ukrán csapatok.
Ezek alapján azt gondolom, hogy az egy hetes aktív ellenállásos becslésem elég közel járt a valósághoz, és egy-két napon belül a jelentősebb harcértékű ukrán csapatok ki lesznek kapcsolva a harcból.
A mutogatott videókról az a véleményem, hogy még ha mind igaz lenne is (amúgy nem hiszem, hogy az) ezek a veszteségek a valóságban csak bolhacsípések. Egy 1848-as honvéd hadosztálynak is kilóméteres hadtáp oszlopa volt, és azóta nem csökkent a szükséges szállítójárművek száma, hanem nőt. Ez alapján azt gondolom, hogy az ilyen civil támadások maximum bolhacsípések a logisztikára, és az egyetlen dolog amit elérhetnek vele, hogy a gyanús csoportokra lőni fognak az oroszok.
Te hogy látod ezt az értékelést?