[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 830
113
Volnovakha, ami a nácikból maradt az Ukrán Fegyveres Erők 53. OMB-jének 24. Aidar zászlóalj egységei. Terrorizálták a civil lakosságot, amiért megsemmisítették őket.

1CgUt3Btmko.jpg


kE1mL9jJFlg.jpg


YkIqUxDCYoM.jpg

7MiRg492lNo.jpg

xgd8N0XCCMo.jpg

Mp1a45xGEZ4.jpg

LmfuWbuirJQ.jpg

CheA5w9OuF0.jpg


qhhtXKEM15g.jpg

HNwIfmtoafE.jpg
 
W

Wilson

Guest
Harkov....

március 2-án és március 3-án éjszaka:

  • Reggel 8 - hatalmas orosz támadás Harkov központjában - rakéták értek 2 adminisztratív épületet, kigyulladtak. A mentők 10 embert mentettek ki a romok közül. 4 ember halt meg.
  • 13:31 - egy ellenséges lövedék talált el egy lakóépületet az Alkotmány téren. Harkov központjában. 17 embert mentettek meg.
  • 13:33 - Orosz lövedék találta el a garázsszövetkezetet az . Pavlova akadémikus. utcán . A helyszínen 3 holttestet találtak.
  • 13:57-kor egy orosz lövedék csapódott be az utcán egy 16 emeletes épület 4. és 5. emelete között. Lesya Serdyuka, 18. 20 embert evakuáltak a házból.
  • 14:40 - Orosz lövedék az utcai házakban. Mironositskaya No. 32, 34, 36. 13 embert sikerült megmenteni.
  • 22:13 - orosz légibombát dobtak egy házra . 2 embert mentettek ki a romok közül, 3-an megsérültek, 2-en meghaltak.
  • 22:57 - az ellenség megtámadta Jakovlevka falut . 7 ember megsérült, 2 ember meghalt.
  • Éjfélkor - hatalmas légitámadás Izyum békés városára. 00:14-től 02:02-ig tartott. Bombák csapták be a házakat a következő utcákba. Katedrális 39, st. ukrán, 6, st. M. Fedorenko, 16 és mások. Egy nőt mentettek ki egy megrongálódott 5 szintes lakóház romjai közül . a st. 8 embert halt meg, köztük 2 gyerek (kb. 5-6 évesek). A mentők holttestüket kiemelték a romok közül. a st. N. és 2 nőt mentettek ki akik egy lerombolt házban rekedtek.
  • Éjszaka - légicsapás a Saltovsky lakónegyedre. A sokemeletes épületek megsérültek, az áldozatok száma pontosítás alatt áll.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Volnovakha, ami a nácikból maradt az Ukrán Fegyveres Erők 53. OMB-jének 24. Aidar zászlóalj egységei. Terrorizálták a civil lakosságot, amiért megsemmisítették őket.
Kár hogy a fenti képek nem is egy helyről vannak és mégcsak nem is egy oldalról :d
 
  • Tetszik
Reactions: theo

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Szerintem sokan, legalábbis én nem kattingatok végig minden vk-s megosztást, miután 1-2 csak regisztrációval elérhető. Te meg nem írod oda -mert nyilván regisztrálva vagy, így nem is látod- hogy mit lehet regisztráció nélkül megnyitni.
 
  • Tetszik
Reactions: hete

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
A jelenlegi orosz - ukrán konfliktus legnagyobb kockázata véleményem szerint a nukleáris háború.
Ma olvastam, hogy nagy örömömre az USA katonai vezetése két olyan lépést is tett, ami csökkentheti ezt a kockázatot:

1.
Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere elutasított minden olyan ukrán kérést és tervet, amely Ukrajna felett repüléstilalmi zónát vezetne be, mondván, hogy az elkerülhetetlenül kirobbanna egy heves konfliktust az atomhatalmak között.

2.
Annak bizonyítására, hogy az USA-nak nem áll szándékában félreérthető vagy rosszul értelmezhető cselekményekbe bocsátkozni, a védelmi miniszter elrendelte, hogy halasszák el a Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta e hétre tervezett kísérleti indítását.
https://www.rt.com/news/551101-pentagon-postpones-minuteman-icbm-nukes/

Kívánom, hogy tarson ki az atomfegyverekkel kapcsolatos józanság és óvatosság úgy az USA, mint Oroszország részéről.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 317
12 687
113
@boki vagy valaki, aki nyomon követi a fejleményeket:
A Lucs és a Juzsnoje rakétatervező irodákat megsemmisítették-e már?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Ja, végülis csak a nyugati világot állították -marha ügyesen- maguk mellé. De persze, mit is számít az :D

Fordítva - a nyugat húzta be őket. Gyakorlatilag "agyatlan bábuk". Mondjuk ahhoz, hogy elüldögéljenek a "tárgyaláson" arra jók lesznek. Az ukránok velük meg a főnökeikkel megkapták a saját "Károlyi-Linder" tandemüket. Mondjuk szobrot nem fog egyik se kapni - az biztos ...
 
W

Wilson

Guest
Valaki tudna segíteni?
A donbasszi harcok alatt mindig az alábbi térképet nézegettem, de elfelejtettem, hol találom.
Emlékszik még rá valaki?
Ezt a térképet a Geroman reetwetelte állítólag jelenleg ez a legfrissebb áru ,friss és ropogós tessék fogyasztani.....:)

Én is rászoktam pillantani szerintem az egyik legjobb....

Folyamatosan frissítik és helyesbítik a legújabb információk alapján...

 
  • Tetszik
Reactions: theo

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
minek öltöny egy katonai repülőgépre (ez nem a lengyel hadsereg VIP szállítója)? meg ezzel is jelzik, hogy katonának képzelik magukat?
Az, hogy helikopteren nem öltönyben vannak, az addig még nem gond -szerintem. Bár azért megérkezni is illik. De ezt engedjük el. Azonban ahogy a múltkor is leültek tárgyalni, attól Parapitecus a kardjába dől -látva, hogy Maróthék farmeres-sportzakós képén, hogy kiakadt.
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana and Ursula