Az a baj ezzel az egésszel, hogy egy forrásból látjuk a háborút.
Ott van pl a reggeli ukrán ellentámadás. Az al dzsazirán nem találtam róla hírt, bár lehet volt. Ott arról beszélnek, hogy az oroszok folytatják minden fronton a támadást.
Van kinn tudósítójuk.
De közben az orosz oldalakat, amiket néztem lelőtték.
Próbálkoztam összefoglalóval, egyet elküldtem a vezetésnek is, de az összecsapott volt. Azóta meg egyszerűen akkora a szarvihar, hogy semmi sem biztos.
Viszont minden szakértő aki elérhető (majdnem minden) csak az ukrán hírek alapján mond ítéletet.
De az ukrán hírek annyira nem tudomok. Mármint nem az egyértelmű képek és videók. De az kb 1%. A maradék: elfogott Grad, betöltött rakétákkal. Ukrán katonák örömködnek. De basszus, az orosz grad?
Körbevideózott elfogott orosz technika katonák nélkül. Ez biztos nem valami civil, amiből hőseposz lesz?
És hozzá az egyértelműen kamu képek dögivel. A 2014ben vótmár, a máshonnan vett, a rossz évszakos, a rámontázsolt stb.
Így kb lehetetlen bármit is mondani.
Pl csaták Kiev körül, megállt konvoj, az ukránok tartják magukat. Közben minuszos hírként: az oroszok bejelentették, humanitárius folyosó Kijevnek, aki akar mehet. Mit tudunk róla? Biztos nem arról van szó, hogy ezért álltak meg, és kétségbeesett ukrán ellentámadások próbálják őket kilökni onnan?
Vagy Harkov, minden nap mutogatjuk, hogy az oroszokat visszavertük. De egyálltalán támadtak? Vagy csak egy rajtaütés egy orosz járőrön?
Én nem tudom. Azt tudom csak, hogy ami azt mutatná, hogy az oroszok szopnak, az mindenhol premier planba megy. Mint most a tartalékosok felmerése. Az meg, hogy Oo bejelentette, hogy hadiállapotot vezet be, nos arról áll néma csend...