[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Na ez úgy hiányzott a nyuszibuszokban és harckocsikban űlő orosz kiskatonaknak mint lufiárusnak a nyilzápor....@Filter neked volt már ilyen a kezedben?

Franciaország kijelentette, hogy készen áll a legújabb MMP és Enforcer páncéltörő rakétarendszerek Ukrajnának történő átadására.

Az MMP egy francia ötödik generációs páncéltörő rakétarendszer.
Az MMP-t a Milan és a Javelin leváltására tervezték.
Cirkáló S 160 m/s.
A maximális R 4,1 km.

 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 248
113
az egész nyugat, kivéve az usa
ők nem szankciózzák ki az orosz olajat mert attól felmenne a benzin ára a kutakon, azt meg senki nem akarhatja:

De a szankciók nem csak az olajról szólnak. Az csak egy része az egésznek. És itt csak az USA olajról van szó. És ez náluk sem feltétlenül végleges döntés.
 
  • Tetszik
Reactions: Filter
T

Törölt tag 1711

Guest
Egy nyilt csatában az orosz tüzérség hatalmas erő.Ezt 2014 jol mutatja.A szakikat a határon át operáló messzehordő orosz tüzérség mentette meg az összeomlástol.Amint az ukránok nagyobb alegység,netán egység szintű kötelék manőverharcba kezdenének,az orosz tüzérség most is simán eltörölné őket.Pont ezért harcolnak igy.
Különben mi ugyanazt csináltuk Mohács után.Csak most a nagyobb települések töltik be a végvárak szerepét.És portyának,lesvetésnek hivjuk a gerilla rajtaütést,lesállást.
Az aszimmetrikus,de a hibrid háború sem új dolog.Voltak ezek mindig is,mióta háborúzik az ember.A módszertan ugyan az,csak a technológia változott.

Pontosan, már a rómaiak is szoptak az öngyilkos keresztény gerillákkal, de a náci németek és a US Army se tudott velük mit kezdeni.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 210
29 260
113
Motorola... nem? Ha még nem írta senki A Szomali-é Givi volt...Mikhail Tolsztikh...megmondom őszintén ha ki is nevetnek, Megkönnyeztem őket, és Zakharcsenkot is.... Hősöknek tartottam őket...és a temetésükre nem hiszem hogy kihajtották a több 10ezer emberkét. Itt voltam 14-ben is!
De végül úgy tűnik, nem hiába.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Állatoknak meg bioetanolnak.

@antigonosz Te meg megcsináltad az év üzletét; 100K HUF körül/felett van a kukorica ára jelenleg (bár az exporttilalom le fogja ezt húzni).

Mondjuk azt nem tudom hogy akinek érvényes szerződése van egy külföldi partnerrel, azzal mi lesz, mert ezzel jól becumiztatják.
A már megkötött szerződésekre nyilván nem vonatkozik. Ez azt a célt szolgálja, hogy a megszűnt ukrán export miatti fokozódó kereslet nehogy eltüntesse a magyar készleteket, illetve csillagászati magasságba emelje az árakat.