[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 376
113
A szakértő beszélt az Orosz Föderáció csapatai és az ukrán militánsok közötti konfrontációról Mariupolban.
"Az orosz katonai minisztérium szerint a DNR csapatok csoportja továbbra is a Mariupol körüli gyűrűt szorította, és átvette az irányítást a Lenin-gyár felett. Ez a kohászati üzem a legnagyobb ipari vállalkozás a város szélén."
Ezt a komolyabb kohászati üzemet találtuk csak, már 3-án írtak róla, a térképek északabbra tették őket https://bit.ly/3tCOui6
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 022
14 877
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 094
33 170
113
Ezt a hangnemet mellőzzük. Én is van, amikor bepöccenek egy-egy értetlenkedőre, számolok háromig, és kitörlöm, amit addig írtam. Az ukrán és orosz és USA, és NATO (Kinek hogy tetszik.) háború miatt ne ugorjunk már egymásnak. Ne érjen már mindig utol bennünket a "magyar átok".
Ja,csak azt szabad,hogy folyamatossan hazugnak irjon.
Leültettem volna @Negan -al beszélgetni a NER-öl....
:D
A NER káros a Hazának és a Nemzetnek.Ez a nem titkolt véleményem.
De ennek semmi köze nincs a 2014/15ös harcok katonai történetéhez.Az okok,amiért harcolnak,politikai.De maga a hadművészet apolitikus.Tuhacsevskij,Guderian és Hart elméletei nagyon hasonlóak,a különbségek nem politikai,hanem katonai okkal vannak közöttük.
Ha azt irja valaki,hogy tévedek (ami előfordul),vagy neki más a véleménye,az vita.Ha meg simán lehazugoz,az sértés.Agitprophuszárok hülyeségei meg csak simán hülyeségek.
2014 agusztusában az ukrán légideszant dd-ra épülő harccsoport kettévágta a szakikat,és elkezdte a felgöngyölitést.Ekkor az orosz reguláris erők krémje avatkozot be,és szétverte az ukrán támadóerőt.Ez nem politika,hanem sima hadtörténet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113

Ez érdekes, én nem tudok róla, hogy Indiában háború lenne, így ezt az indiai menekült történetet nem tudom értelmezni. Nekem ez inkább migrációs célú befogádásnak tűnik. Azzal nem lenne problémám, hogy ideiglenesen maradjanak itt, amíg az indiai kormány haza nem cipeli őket a különgépen, amit egy hete is küldtek. De itt tartós befogásról van szó, ami több okból is aggályos.

1) A valódi menekültek elől veszik el a helyet, akiknek nincs otthonuk biztonságos országban, ellentétben velük.
2) A piac elkezdte beárazni a forintot, ezzel együtt a magyar gazdaság teljesítőképességét az eljövendő válság tükrében. Nem sok jóval kecsegtetnek a számok. Nem vagyok benne biztos, hogy olyan indiaiakat akarok etetni, akik lehet, hogy jobb anyagi lehetőségekkel rendelkeznek a saját hazájukban, mint én itt.
3) Ha rendszerszintűvé válik a dolog, akkor a soros-szervezetek ki tudják használni ezt a lehetőséget a migránsok betelepítésére.

Nemrég erre hívták fel a figyelmemet:
Operacion ganga.
Megallapodtunk Indiaval hogy rajtunk keresztul hagyjak el az allampolgaraik Ukrajnat. Ezek zome egyetemista. Mar valami 500 korul mentek el az elso napokban. Kinaval szinten megallapodtunk.
Tudod ez ilyen nemzetkozi baratsag dolgok, jofejkedes, aztan biznisz lesz belole halabol a buli utan.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113
Ukránoktól zsákmányolt jármü. Van aki felismeri mi ez ? :)

UAxp6pvmxy0.jpg
Regi brit valami, meg nem mondom hirtelen, meg 14-ben kaptak ajcsiba a britektol, sok gond volt veluk.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 204
5 146
113
A cikkben is írták: "nem kötelező érvényű ajánlás" ... Az, hogy ki lövi lábon magát az a belügye. Attól nem kell félni, hogy pl. németben gond lesz. Amennyiben úgy hozza a sors, akkor kinyitják az ÉÁ 1 -et, de szerintem, ha nagyon fáj, akkor a 2 -őt is majd. Lesz az a pénz. A többiek meg? Mindenki maga szerencséjének kovácsa ...
Könnyen lehet. Az EU földgáz igényének 40% a jön Oroszországból, azt nem lehet kiváltani 5 éven belül.

Vidáman olvasom hogy a bajorok vissza akarják kapcsolni az atomerőművűket mert rájöttek hogy egyébként nem lesz villany...

Az amerikai energetikai cégek követelik nehogy szankciózzàk az orosz uránt mert akkor elszállnak az atomerőmű üzemeltetési költségek.

Amerika szintén nem akar olajvásárlás elleni szankciókat mert akkor Amerikában elszáll az üzemanyagár.

Saját vélemény:

Putyin nem hülyült meg mint sokan gondolják. A biztonsàgpolitikai okokon (úgymint ukràn atomfegyver gyartás, NATO tagság) vagy nyelvtörvény és az orosz kisebbség elleni ukrán fellépés mellett szerintem figyelembe vette azt is hogy a COVID utáni helyreállítás során egyre több nyersanyag és energia hordozó kell. Látszott is mentek fel szépen az igények és ezzel együtt az árak
A háború miatt ez most meg inkább begyorsult. Így most 120 dollárért veszik az oroszoktól az olajat csillagászati összegekért a gázt

Amikor véget ér a háború akkor pedig az oroszok fogják eldönteni hogy kinek mennyiért adnak gázt és olajat. Abban biztos vagyok hogy az ellenük nagyon ugralóknál vastagon fog fogni a ceruza.
Összességében szerintem az is lehet a vége hogy az oroszok ezt kihozzák nullszaldósra vagy meg nyereségesre is.

Ha Ukrajna elveszti a háborút akkor pedig egy újabb szög a nyugat koporsójába az afgán kivonulás a Takuba misszió kudarca Kazahsztáni balhé után még Ukrajnát is bukják. Ennek pedig lehet hogy rosszabb hatása lesz a nyugati világra mint a szankciók Oroszországra.
 
W

Wilson

Guest
A Nigériaiak is beszálnak a buliba....:)

200 nigériai jelentkezik önként az Oroszország elleni harcra...​

2022. MÁRCIUS 5., SZOMBAT, 00:18

Forrás : Anadola török állami hírügynökség.

Részletek : Eddig körülbelül 200 önkéntes jelentkezett a nagykövetségre, és a szám egyre növekszik.

Bohdan Soltis, Ukrajna nigériai nagykövetségének másodtitkára ugyanakkor azt mondta, hogy a vízumok és a repülőjegyek ára 1000 dollár is lehet.

Mi történt korábban : Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette egy új egység megalakulását - az Ukrajna Nemzetközi Területvédelmi Légióját, amelyben olyan külföldiek lesznek, akik az ukránokkal együtt készek visszaverni az orosz megszállókat.