[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Viszont ha a mai nap ilyen jól fotódokumentált, akkor adja magát a kérdés, hogy miért nincsenek fotók a háború kezdetetétől lelőtt nagyjából 40 orosz repülőgép és 40 orosz helikopter kb. kétharmadáról. Vagy a legalább pilótákról.

Csak mert ez a 40+40 gép volt a hivatalos az ukrán állítás tegnappal bezárólag. Élek a gyanúval hogy egy jelentős részük kamu.
Mondjuk ettől függetlenül azért ez jelentős veszteség még így is.
Kiváncsi lennék a bevetésszámra.

ez magyarázom már az első naptól én is
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 127
28 756
113

Agyonlőtték az ukránok hazaárulás miatt a békedelegációjuk egyik tagját​


Na, jobban megnezve a kepet, tisztan latszik, hogy valoban arulo volt. Nezzetek meg, O volt egyedul oltonyben a kuldottsegbol. Nem csoda, hogy agyonlottek. Egy ilyen embert, aki rendesen feloltozik a targyalashoz, ccc...

20220305denis-kireyev-belarus-russia-ukraine.jpg


https://www.origo.hu/itthon/2022030...as-miatt-a-bekedelegaciojuk-egyik-tagjat.html
A mellette lévő is. Ő lesz a következő?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Ha ez igaz akkor megvan az anomália a Szu-34 vezérsíkkal és a Szu-27 kabinnal (2. nap lekaptak egy sajátot az ukrik Kijev felett).
NVM, most néztem, hogy 2019-es hír...
Bocs ezt benéztem. A mai lelövéseket taglaló cikk szövegében volt egy link, azt hittem ez a magyarázat az elmúlt napokban talál Szu-34 darabokra, a dátumot meg nem néztem.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 820
48 421
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 831
113
2003ban az amik vesztesége: 172fő volt. Egyértelműen fő prioritás volt a minnél kissebb veszteség.
Oroszoknál én erre semmi priot nem látok.
Az egyik államnak számít az állampolgárjainak az élete. Hogy az anyák ne nyomorodjanak bele abba, hogy elvesztik a fiukat. Az Oroszok szarnak erre. Sokat elmond a két államról ezen hozzáállás.
2003-ban mindet szőnyegbombáztak a levegőből, nem volt ott szempont semmilyen infrastruktúra vagy élet megmentése. Ukrajnában meg épp hogy nem akarják lenullázni az országot meg a lakosságot, nem Groznijt akarják újra eljátszani.
 

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Az nem jelent semmit, hogy megsértették a svéd légteret, főleg nem ,hogy mekkora kapacitása van az orosz légierőnek, hiszen azok az orosz gépek az orosz légteret védő vadászgépek voltak....
tök jó, hogy a svéd légtér mellett akkora a fölös kapacitás, hogy simán bereptetnek egy négygépes köteléket, ahol meg éles a helyzet, ott meg ezek szerint nincs akkora kapacitás, amekkora kellene.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 300
12 646
113

Megfosztják a magyar kettős állampolgárokat ukrán tisztségeiktől

Komoly csapást jelent a kárpátaljai magyarságra az a csütörtökön kihirdetett elnöki rendelet, amely megtilt mindennemű hivatalviselést Ukrajnában a kettős állampolgárok számára.
SEM PÁRTOK TAGJAI, SEM ÁLLAMI VÁLLALATOK VEZETŐI NEM LEHETNEK AMELLETT, HOGY ÁLLAMI ÉS ÖNKORMÁNYZATI POZÍCIÓIKRÓL IS LE KELL MONDANIUK.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön bejelentett rendelete értelmében két hónapon belül felmérik a kettős állampolgárok számát, majd a felmérés elemzését követően hat hónap áll rendelkezésre a kettős állampolgárok állami és politikai szerepvállalását tiltó tervezetek benyújtására – írta meg a Telex a kárpátalja.ma hírére hivatkozva.
Az elnöki rendelet indoklása szerint arra törekednek, hogy megakadályozzák a kettős állampolgárokat az Ukrajna belügyeibe való beavatkozási szándékukban, ezzel védve az állam függetlenségét, szuverenitását és területi egységét.
2+6 hónap - remélem ez idő alatt véget ér ez az ámokfutás.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Én jobban elismerem azt, ha valaki reálisan felméri az erejét, viszonyrendszerét, és ezzel a belátással cselekszik. És nem teszi kockára emberek életét, környezete épségét. Így is van sok olyan hatás, ami előre nem látható. De ami látható. Én életpárti vagyok. Aki szegény, az még lehet gazdag, de a halottnak erre semmi esélye.
Én ezzel egyet is értek maximálisan. Egy szóval sem mondtam, hogy helyesnek tartom, amit tesznek. Csak elismerem, hogy nem egy olyan beszari társaság, mint ahogy ezt sokan itt láttatni akarják.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
2003ban az amik vesztesége: 172fő volt. Egyértelműen fő prioritás volt a minnél kissebb veszteség.
Oroszoknál én erre semmi priot nem látok.
Az egyik államnak számít az állampolgárjainak az élete. Hogy az anyák ne nyomorodjanak bele abba, hogy elvesztik a fiukat. Az Oroszok szarnak erre. Sokat elmond a két államról ezen hozzáállás.
Na jó azért ne mosdassuk az amerikaiakat se. Ha nem akarják, hogy meghaljanak a fiaik, akkor Irak helyett menjenek Idahoba, háború helyett gyakorlatozni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 402
113
Hamis? o_O
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
én feladnám Ukrajnát Putyin helyében, mondanám hogy jól van tartsátok meg, kivonnám csapataim aztán egy atomtöltetet csak azért is eldurrantanék Kijev felett, -sajnos én ilyen bosszúálló típus vagyok-
Minek koldusokra pazarolni az atomot? Elég lenne annyi, hogy az oroszok végre abbahagynák a finomkodást. Fejezzék be a különleges katonai műveleteket és kezdjék el a háborút az ellenség ellen! Az is tiszta szánalom, hogy a felfegyverezett orosz katonákat a gyűlölködő, agymosott ukrán civilek szinte lerohanják. Ilyen fanatizált dühöngő sz@rháziak ölték, égették el élve Odesszában az oroszokat. Ezek a katonák is így járnának, ha nem lenne fegyverük. Nem lesz ennek jó vége, ha az oroszok ilyen töketlenek maradnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 850
86 843
113

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 455
10 362
113
Ha már a zsoldosok.Volt ma hír hogy már 200 nigériai jelentkezett zsoldosnak, gondolom mivel repülővel nem nagyon érdemes vinni őket mert akkor a karrier hamar véget ér, gondolom lengyelekhez viszik őket, és fizetik az oda utat is, hát hol nem érné meg az afrikaiaknak? Ingyen utaznak európába, ráadásul ha visszaszöknek az ukrán határon most egészen germoneyig viszik őket ingyen jegyekkel. :) Jó persze ez egyébként elkerülhető, hogy ne tudják ezt csinálni nagy számban, de azért nem lepődnek meg.
Viszont ha már a nyugat felajánlott egy 16 ezres zsoldos sereget, és úgyis van ez a sok szankció, az oroszok kérhetnének pár hadosztályt a Kicsi Kimtől, úgyis durci hogy ő most kimaradt a dologból és nincs felsorolva a fő gonoszok között :)