Ez teljesen világos a legelejétől kezdve.
És nem látják be a világ vezetői, hogy addig nem fog leállni, amíg ezt a tervet keresztül nem viszi.
Mostmeg már pláne nem fog leállni, hogy gyűlnek azért a halottak az orosz oldalon is.
Ráadásul ezzel, hogy nem engedik ki Mariupolból az ukránok a civileket, a nemzetközi közvélemény is ellenük fog fordulni.
Érdekes dolog még, hogy miért nem indult el az odesszai partraszállás, valamint a nyugat-belorusziából Lemberget célba vevő művelet.
Igazság szerint a beloruszok nem ússzák meg ígyse, meg úgyse, a saját részüket. Szóval innentől csak taktikai húzásnak érzem ennek a 2 iránynak a támadásának a késlekedését.
Mert ugye csak azzal is lehet tehermentesíteni a többintámadasi irányt, hogy ott kell velük szemben tartani erőket az ukránoknak. Ha pedig folyamatosan részleteiben elkezdik kivonni a védelmi erőket, hogy átcsoportosítsák máshova akkor az azt fogja jelenteni hogy amikor tényleg megindulnak, akkor úgy fognak átmenni az ukrán védőkön, mint kés a vajon.
Igazság szerint a parát már azzal fel tudják tartani, ha akár senki nincs az Odessza partjainál álló deszant hajókon.
Van egy olyan érzésem, hogy nem elsősorban területet akarnak foglalni, hanem, hogy minél több fegyverest fogjanak bent a lezárásokban.
Ez később akkor is jól jöhet, ha az elfogott külföldi állampolgárokat túszként akarnák használni cserébe a szankciók feloldására.
A most megjelent hírben szereplő 3000 amerikai veterán semmi másra nem lesz jó, mint golyófogónak, és ahogy írtam is, tárgyalási alapnak.
Szerintem az izraeliek már átlátták és be is ismerték, hogy mi lesz a vége az ügynek. Szerintem meg akarják menteni Zelenszkijt. Szerintem látják, hogy nekik ő még érték lehet.
És emiatt tárgyaltak a németekkel, és az amerikaiakkal is, hogy ne akarják mindenáron tovább szívatni az ellenállással az ukránokat.
És azért volt ennyire sürgős a közvetítői út, mert a saját felderítési adataik és helyzetképük biztosan jobb, mint ami az EU-s vezetők, vagy az ukrán vezetés rendelkezésére állna.
Azt gondolom, hogyha valahogy Zelenszijt ki tudják vinni a forgalomból, akkor az ukrán ellenállás és harcikedv is jelentősen csökken.