[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 827
113
"Megszervezek egy találkozót, te pedig átadod a hatalmat a törvényes ukrán államfőnek, Viktor Janukovicsnak. Vedd fel velem a kapcsolatot, amíg nem késő, és beszélhetünk a jövődről” – utasította Kadirov Zelenszkijt."


Ez a cél az első nap óta. Ezért ennyi, ezért úgy, ezért ennyire béna, ezért volt első nap az a reptér. Stb
 
W

Wilson

Guest
Oroszország célokat tévesztett és alig haladt előre a hétvégén - brit hírszerzés....

2022 MÁRCIUS.07, 07:27

A brit hírszerzés szerint Oroszország minimális előrelépést tett az Ukrajna elleni háborúban a hétvégén.

Forrás : az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma a Twitteren

"Az orosz erők valószínűleg minimális szárazföldi előrenyomulást értek el a hétvégén. Nem valószínű, hogy Oroszország a mai nappal bezárólag sikeresen elérte tervezett céljait.

Az elmúlt nap folyamán folytatódtak az orosz légierő és tüzérség katonai és polgári célpontok elleni nagy csapásai Ukrajna városaiban. Harkov, Nyikolajev és Csernyihiv a közelmúltban tüzérségi és légicsapások célpontjai lettek, és Mariupolt súlyosan sújtották."

 
W

Wilson

Guest

Mariupol egy része a DPR ellenőrzése alá került​

2022.03.06

Mariupol egy része – az egykori donyecki régió egyik legnagyobb városa – a Donyecki Népköztársaság fegyveres erőinek ellenőrzése alá került. Erről az orosz védelmi minisztérium számolt be.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov szerint a DPR csapatainak egységei sikeres támadóműveleteket hajtanak végre Mariupol külvárosában. Tisztázta, hogy a csapatok aktívan nyomulnak előre a város nyugati és északnyugati peremén.

"Stary Krym lakónegyedét ellenőrzés alá vonták" - mondta.

 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Az ukrán nackókat nem kell senkinek hergelnie. Általános a magyarellenesség még Kijevben is. Lásd a videókat, ahol kárpátaljai lakosok panaszkodnak a kijevi menekültekre, akik rászolnak mindenkire aki magyarul beszél.

Olvass utána UPA/UNA a 2. világháborúban a nácik oldalán harcoltak. Megöltek közel 1 millió embert: zsidót, lengyelt, oroszt, ukránt, cigányt. Volínyi mészárlás mond valamit?
Az jó is hogy írtad hogy olvasson utána, legalább kiderül neki, hogy kurvára nem ugy volt ahogy te előadod...XD

Tudod ha utánanéz, és nem tőled hallja az "igazságot" lehet hogy nem a "megfelelő" történelmi leírásokat olvassa, mert tudod ezek többségében egészen máshogyan írják le az ukrán szerepvállalást a 2-ik VH-ban...

Még jó hogy te itt vagy, és elmondod az igazit...XD
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 894
113
Ez a nyugati multinacionális cégek célja.
Őket ha kiveszed a képletből, egyből más lesz a felállás. Főleg olyan kérdéskörben hogy nincs étel, víz,stb....
Azert most jol megszivtak a multi-multikulti globalista cegek. Osztrakban is heti ket nap munkara ternek at sorban az autoalkatresz gyarto cegek alapanyaghiany miatt. Juliusig marad igy ez a helyzet, kurzarbeit. Amelyikeknek meg ukranban vagy oroszban volt leanyvallalata vagy uzeme, piaca, beszallitoja az most mind vakarhatja a fejet. Raadasul kozel 200 millios piac esik ki az orosz-ukran-belorusz harmassal. Raadasul mindennek az ara tobbszorosere nott, az elore bekalkulalt uzleti tervek elfustoltek, ujratervezes. Ukran melosok kozul sok hazatert a behivoja miatt. A bezart orosz, ukran uzemek termeleset at kell venni gyorsan, de oda meg nem termelsz, teljes katyvasz, nem irigylem most a fejeseket. Es ez minimum ojropa szintu...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 592
113
Azert most jol megszivtak a multi-multikulti globalista cegek. Osztrakban is heti ket nap munkara ternek at sorban az autoalkatresz gyarto cegek alapanyaghiany miatt. Juliusig marad igy ez a helyzet, kurzarbeit. Amelyikeknek meg ukranban vagy oroszban volt leanyvallalata vagy uzeme, piaca, beszallitoja az most mind vakarhatja a fejet. Raadasul kozel 200 millios piac esik ki az orosz-ukran-belorusz harmassal. Raadasul mindennek az ara tobbszorosere nott, az elore bekalkulalt uzleti tervek elfustoltek, ujratervezes. Ukran melosok kozul sok hazatert a behivoja miatt. A bezart orosz, ukran uzemek termeleset at kell venni gyorsan, de oda meg nem termelsz, teljes katyvasz, nem irigylem most a fejeseket. Es ez minimum ojropa szintu...
Ez a háború olyat fog adni az EU gazdaságnak hogy így a Covid után lehet KO-ra megy.
Ugye volt egy 750 milliárdos újrázó hitel.
De itt most teljes beszállító láncokat kell a semmiből kreálni, szankciózás, piacvesztés, munkaerőhiány, energetikai problémák, és fizetendő hitel részletek.
Max 3 hónap mindenki érezni fogja ezen a kontinensen.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 041
18 722
113
De itt most teljes beszállító láncokat kell a semmiből kreálni,

Nem a teljes láncot, mer az globális az autóipart alapul véve. Ahol én dolgozom, a mi cégünknek is van gyára az oroszoknál, de minket pld., nem érint. Illetve, azt tudom írni, hogy a továbbiakban is dolgozunk még szombatokon is, mert annyi a megrendelés. Mint ahogy eddig. Valamint, ha költöznek onnan, akkor jó magyar szokás szerint, majd mi tárt karokkal várjuk az onnan menekülő, ide érkező cégeket,, hozzák csak a munkát, pénzt, hazánkba. nem fogjuk azt mondani nekik hogy ne jöjjenek, vagy térjenek vissza az oroszokhoz, ukránokhoz. Maradjanak csak itt. :) Ha okosan csináljuk, hasznunk is lehet az egészből. persze ilyet nem illik kimondani nyilvánosan most. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 894
113

Ukrajna területről nem mond le, de a NATO-mentes jövőről hajlandó tárgyalni

Ukrajna nem hajlandó feladni területi integritását az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon, de arra nyitott, hogy NATO-n kívüli modellekről tárgyaljon az ország jövőjével kapcsolatban – nyilatkozta az ukránok egyik tárgyalója, David Arakhamiaa Fox Newsnak. Ukrajna EU-hoz és NATO-hoz való közeledését Oroszország ellenezte, és az ezek által Oroszországnak okozott „biztonsági kockázat” fontos hivatkozási ponttá is vált a háború megindításához.​

– mondta​

Csali.
 
W

Wilson

Guest

Humanitárius folyosók Kijevből, Harkovból, Mariupolból és Szumiból...​


39440707_0:0:3273:1842_1920x0_80_0_0_a5ee683cc7c89465fe23392fe63032f0.jpg


Ma újabb kísérlet lesz a városok lakosságának megmentésére, ahol a nácik ténylegesen túszul ejtették a civil lakosságot,l hogy emberi pajzsként használhassák fel ôket.

Az orosz védelmi minisztérium úgy döntött, hogy nem halasztja el a civil lakosság kivonásának folyamatát, és "tűzszünetet " hirdetett. A feltételek betartásának garanciája ukrán részről Emmanuel Macron volt, aki a franciaországi választási kampány hátterében próbál pontokat szerezni.

A lakosság kivonása négy irányban valósul meg:

▪️ Kijevből :
Kijev - Gosztomel - Rakovka - Szosznovka - Ivankov - Oranoe - Csernobil - Gden (Fehéroroszország) - Gomel (Fehéroroszország). Onnan - légi szállítással az Orosz Föderációba;

▪️ Mariupolból:
1-es számú útvonal: Mariupol - Novoazovsk - Taganrog - Rostov-on-Don. Onnan - légi, vasúti és közúti szállítással kiválasztott célállomásokra vagy ideiglenes szálláshelyekre;
2. számú útvonal: Mariupol - Portovskoye - Mangush - Nikolskoye elkerülése - Köztársaság - Rozovka - Bilmak - Pologi - Orekhov - Zaporozhye;

▪️ Harkovból:
Harkov - Nekhoteevka - Belgorod. Onnan - légi, vasúti és közúti szállítással kiválasztott célállomásokra vagy ideiglenes szálláshelyekre;

▪️ Szumiból:
1-es számú útvonal: Sumy - Sudzha - Belgorod. Onnan - légi, vasúti és közúti szállítással kiválasztott célállomásokra vagy ideiglenes szálláshelyekre;
2-es számú útvonal: Sumy - Golubovka - Romny - Lokhvitsa - Lubny - Poltava.

Kijevben és Harkovban egyébként is nyitva vannak a déli utak.
A lakosság kivonásának teljes folyamatát UAV-kon rögzítik a provokációk elkerülése érdekében.


Biztos vagyok benne, hogy 100%-ban lesznek provokációk és kísérletek a humanitárius folyosók megzavarására, és valószínűleg sikerrel járnak.

Ma az Orosz Föderáció és Ukrajna között a következő tárgyalásokra is sor kerülhet Fehéroroszországban. Az Orosz Föderáció a hétvégén többször is hangsúlyozta, hogy nem adja fel követeléseit. Sőt, burkolt fenyegetések is elhangzottak azzal az orosz követelések elutasításával kapcsolatban, mivel ebben az esetben még szomorúbb következményekkel számolhat Ukrajna.

Zelenszkij és Társa azon reményei, hogy Oroszországban tömeges háborúellenes gyűlések kezdődnek, nem vált be. Az országban igen magas, mintegy 70-75%-os a támogatottsága a hadműveletnek, ami szintén annak köszönhető, hogy az Ukrajnából készült felvételek elég jól mutatják, mivel néz szembe Oroszország. A lakosság körében a művelet leginkább támogatott céljai Ukrajna demilitarizálása, valamint a DNR és az LNR védelme.

Colonelcassad
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 592
113
Nem a teljes láncot, mer az globális az autóipart alapul véve. Ahol én dolgozom, a mi cégünknek is van gyára az oroszoknál, de minket pld., nem érint. Illetve, azt tudom írni, hogy a továbbiakban is dolgozunk még szombatokon is, mert annyi a megrendelés. Mint ahogy eddig. Valamint, ha költöznek onnan, akkor jó magyar szokás szerint, majd mi tárt karokkal várjuk az onnan menekülő, ide érkező cégeket,, hozzák csak a munkát, pénzt, hazánkba. nem fogjuk azt mondani nekik hogy ne jöjjenek, vagy térjenek vissza az oroszokhoz, ukránokhoz. Maradjanak csak itt. :) Ha okosan csináljuk, hasznunk is lehet az egészből. persze ilyet nem illik kimondani nyilvánosan most. :)
A VW konszern nemrég ugyancsak bejelentette, hogy zwickaui gyárában keddtől, a drezdaiban pedig szerdától leállítják a termelést.

Nem elszigetelt esetről beszélünk, ugyancsak nagymértékű alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerült a hét elejétől az új személygépkocsik gyártását a cseh Skoda Auto autógyár. A hiányzó alkatrészeket néhány ukrajnai üzemben gyártották, amelyek az orosz hadművelet következtében most leálltak - közölte a vállalat kedden.

Emellett tegnap a BMW is közölte, hogy a németországi, ausztriai és brit telephelyeken csökkenteni fogja a termelést


Ha már autógyártás.
-Lipcse Porsche már leállt.
-Göppingen, Bréma, Stuttgart még megy valameddig raktárról.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 041
18 722
113
A VW konszern nemrég ugyancsak bejelentette, hogy zwickaui gyárában keddtől, a drezdaiban pedig szerdától leállítják a termelést.

Nem elszigetelt esetről beszélünk, ugyancsak nagymértékű alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerült a hét elejétől az új személygépkocsik gyártását a cseh Skoda Auto autógyár. A hiányzó alkatrészeket néhány ukrajnai üzemben gyártották, amelyek az orosz hadművelet következtében most leálltak - közölte a vállalat kedden.

Emellett tegnap a BMW is közölte, hogy a németországi, ausztriai és brit telephelyeken csökkenteni fogja a termelést


Ha már autógyártás.
-Lipcse Porsche már leállt.
-Göppingen, Bréma, Stuttgart még megy valameddig raktárról.

Nem chipről van szó. Általában egy alkatrész, a gyártók nagy részénél, két beszállítós. Ezt gyorsan meg fogják oldani. Leginkább kábelek, kábelkötegekről lehet szó, amely alkatrészek arrafelé készültek. De meg lehet nézni pontosan, mely cégek, mit gyártottak az autóiparnak Oroszországban, Ukrajnában. Akkor többet lehet tudni erről. Én sem néztem utána, de szerintem ez nem lesz olyan gond mint a chiphiány a covid miatt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 894
113
Janes leírja a darabszámot, nekik 52 MiG29 + 8 Szu-25 = 60 gép jön ki:


Ez az egész gépadományozás dolog egy röhej, komédia. Mindenki tolja kétnaponta megjelenik a hír, ugyanakkor az érintettek konzekvensen cáfolnak. Bejelentik a darabszámot, de a "matek" nem stimmel. A bejelentett szlovák, és bolgár gépeknél köztudott, hogy egy részük nem üzemképes, elmúlt években erről rengeteg cikk szólt. A lengyel gépeknek az üzemképesssége jobb, bár ott a hajtóművek nagyjavításával, illetve annak minőségével volt gond.

Az meg külön kérdés, hogy honnan üzemelnének. Talán a lvovi, és az ungvári reptér nem kapott találatot eddig. Viszont az is igaz, hogy akár autópályáról is üzemeltethető mindkét típus...
Ezeknek a gepeknek a temazasaval gyakorolnak nyomast az adott orszagok vezetoire. Persze jo lenne a nyugati fegyverlobbinak, plusz Usanak ha addig plusz Usa legiero orizne jo penzert ezen orszagok legteret. Valaki burokban elo ezt nagyon kitalalta odaat, es lobbizik is erte. Kerdes meddig birjak a nyomast az adott orszagok vezetoi. Lasd a szerbek is mar az elejen nyilatkoztak hogy mekkora nyomas van rajtuk a nyugat reszerol. A nemzetkozi jogok, kotelezettsegek, meg mar amugy is le vannak xarva egy ideje az oreg kontinensen.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
522
2 767
93
Az ukrik követelőzése az eu/nato irányában, mind hadianyag, mind légtérzár, mind pénzügyileg(pl. konkrétan a németektől..) mind oo ellenni szankciók, ez nem abszurdítás, és arrogáns a végtelenségig?? Azért álljon már meg a hegyimenet!! Kik ők, hogy itt konkrétan bármit is követeljenek?? Ahogy az ukri "diplomata" nő, aki még Március 15 kapcsán is merészelt beszólni, és hisztériázik itt nekünk, szánalmas, és méltatlan egy diplomatához.. Menjenek a csába..
 
W

Wilson

Guest

Pentagon: Oroszország 600 rakétát lőtt ki Ukrajnába​

2022. MÁRCIUS 7., HÉTFŐ, 08:43

A háború kezdete óta az Orosz Föderáció 600 rakétát lőtt ki Ukrajnára, és az invázió előtt a határokon felhalmozott erő 95%-át használta fel.

Erről a CNN számolt be az amerikai védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselőjére hivatkozva .

Az Egyesült Államok figyeli a harcok folytatását Herszonban és Nyikolajevben, miközben az orosz csapatok továbbra is megpróbálják körbekeríteni Kijevet, Harkovot, Csernyihivot és Mariupolt – mondta a tisztviselő.

De az előrenyomulás erős ellenállásba ütközött az ukránok részéről, ami lelassította az oroszok előrenyomulását.

Eközben Kijevtől északra egy hatalmas orosz konvoj, amely mintegy 64 kilométernyi hoszú gyakorlatilag a helyén marad, de nincs pontos információ arról, hogy milyen messze van Kijevtől. A múlt hét végén körülbelül 25 kilométerre volt Kijev központjától.

Az USA szerint az ukránok és az oroszok is megtartották légiharc-erejük túlnyomó részét, így egyik félnek sincs abszolút légi fölénye Ukrajna teljes légterében. (Értsd az oroszoknak nincs totális légifölénye by Wilson)

"Úgy gondoljuk, hogy az ukrán nép az ország nagy részében továbbra is rendelkezik a kommunikációs eszközökkel, hozzáféréssel az internethez és a médiához" - tette hozzá az illetékes.

A tisztviselő azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok nem figyelt meg kétéltű támadást Odessza közelében, és nem értékelték úgy ,hogy ez a küszöbön állna.

A tisztviselő nehezen tudta megerősíteni azt a hírt is, hogy az oroszok tartalékosokat mozgósítanak.

Emlékezzünk vissza, Anthony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy az Egyesült Államok nagyon meggyőző jelentéseket kapott Ukrajnában civilek elleni szándékos orosz támadásokról, amelyek a háborús bűn definíciója alá tartoznak.

 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113