[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Új világrend alakul. A fedezet nélküli petrodollárnak meszeltek!
Ott van mögötte a világ legütőképesebb hadereje, életveszélyes ez.
Még szó nem volt Donbassról sem, mikor arról olvastam, hogy a világban egy gazdasági pólusváltás, milyen gyakran jár háborúval.
80% felett van az arány, szóval én ennek sem tudok örülni.
Tudom, hogy a világ mindig mozgásban van, de sajnos a vége minden esetben, a kisemberek csutkára szptása! :(
 
W

Wilson

Guest
Egy új Raybird 3 drónt adtak át a katonaságnak

Raybird 3

Egy új Raybird 3 drónt adtak át a katonaságnak​


Az önkéntesek egy új Raybird 3 pilóta nélküli légijárművet adtak át az ukrán fegyveres erőknek.
Erről a Militarny számolt be a Return Alive Foundationre hivatkozva .

Megjegyzendő, hogy a pilóta nélküli légi jármű 18,6 millió hrivnyába került.

Az új drónt átadták az ukrán légi felderítésnek.
A Raybird 3 akár 120 km távolságra is képes irányítani a tüzérséget. A drón egy földi irányítórendszerből, egy speciális katapultból és magából a repülőgépből áll.

Raybird 3
Raybird 3

A Raybird 3 olyan kamerával van felszerelve, amely 120 km-es tartományban valós időben képes Full HD videót továbbítani.

A drón akár 24 órát is kibír a levegőben, maximum 3500 m magasságig emelkedik, 140 km/h-ra gyorsul.

 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Teljes mértékben egyetértek, minden szóval. Én nem is hittem, hogy támadni fognak - hiszen úgy láttam/gondoltam csak idő kérdése, hogy az ukránok fogcsikorgatva menjenek kuncsorogni Moszkvába.
Valószínűleg rossz információkkal (is) látták el az elnököt a döntés előtt. Mind a civil lakosság reakciói, mind az ukrán véderő állapota meglepte szerintem az orosz vezetést. Az egész akció (le)rombolja Oroszország nimbuszát, és (túl/fel)értékeli Ukrajnát. Sajnálom.:(
Ez tévedés.
Az ukránok éppen azon dolgoztak, hogy teljes mértékben befeküdjenek Amerikának.
A folyamat arra vezetett, hogy minden területen Moszkva ellenpólusai legyenek, gazdaságilag, katonailag, ha megmarad az előző status quo, szépen építik tovább az oppozíciót. Soha nem mentek volna Putyinhoz könyörögni.
A mögöttük álló washingtoni kompánia épp a Bidé trónra lépésével erősített bele, mert Trump nem igazán volt hajlandó egy darázsfészekbe nyúlni, bár támogatása gyengébb volt de létezett, valószínűleg ez is okozta a vesztét, a háttér ezért döntött úgy hogy kiveszik az elnöki státuszból. A passzivitása gazdasági érdekeket sértett, de nagyon. Az USA hatalmi konstellációjának ez csak egy aspektusa, nyilvánvalóan.
Az oroszokat nagyon nem értette a nyugati oldal, mert a sorok között már évekkel ezelőtt pengette Putyin, van határ. Az ukránok teljesen elbízták magukat, a mögöttük álló nyugati támogatás tudatában, nyakló nélkül ontották magukból a fenyegető nyilatkozatokat.
A hadi előkészítést illetően azt tudom hogy a ruszkik nagyon megterveznek mindent, igen céltudatosan. A magyar public is folyamatosan "villámháborús kudarcról" beszél, holott, szó sem volt erről, a Krímhez hasonlítják, ami abszolúte más tészta. A légi előkészítés a célzott bombák becsapódásai mind azt jelzik, a vezetés tisztában van,volt az ukrán hadsereg képességeivel, és azzal is hogy a nagyrészt orosz etnikumú lakosságot kímélni kell. Ha nem tennék akkor a Tupoljevek dominálnának.
Az oroszoknak a nemzetközi elszigetelése a harcok előtt is magas volt, apró pici lépésekkel egyre jobban szorították őket sarokba, politikailag, gazdaságilag. Lásd ázsiai, kínai reláció felértékelődése, illetve egyes országok negatív kontextusba helyezése a kelet felé irányuló pragmatizmusuk miatt.