[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 748
47 965
113
Szu-34-esek Garmin gps-ekkel tolják. Hol van a GLONASS????
Su-34.jpg

Su-34-In-Syria.jpg

Russia’s Su-34 fly in Syria using American GPS​

Pont ilyen GPSem van…
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
Ez komoly? :D Most kb azt írtad le, hogy a szar az valójában nem is az csak kaki és így sokkal szalonképesebb:D

Leírom neked ide a háború jogi fogalmát:

Két vagy több szervezett emberi közösség (nem mindig állam)
• nagyobb területre kiterjedő,
• hosszabb ideig tartó,
• súlyos emberi és anyagi veszteséggel járó,
• fegyveres konfliktusa.

Melyik meghatározás is hiányzik a fentebbi felsorolásból? Amúgy meg csak szólok, hogy a fegyveres konfliktus mint fogalom is a háború jogi kategóriájába tartozik.
Jogi fogalma??? Te kérdezed, hogy komoly-e? :D
Menj Hágába (vagy Nürnbergbe) ott vevők erre a baromságra!
Eltévedtél??? Ez nem jogi fórum!

Csak szólok, hogy a fenti feltételeid alapján, a Magyarországon zajló késelések is háborúnak minősülnek!
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 195
8 042
113
Szerintem is ez orosz vereség. Ezt a háborút csak egyféle képpen nyerhette volna meg Putyin, mégpedig úgy, hogy el sem indítja. Valójában már az is tök mindegy, hogy az orosz hadsereg végül szétveri-e az ukrán haderőt vagy sem, a lényeg, hogy egy ilyen katonai győzelem is stratégiai vereség Oroszország számára.
Nem hittem volna, hogy Putyin segíti győzelmre az amerikai neokon stratégiát.

Amit Putyin 22 év alatt elért és felépített, azt most egyetlen lépéssel nemhogy lenullázta, hanem negatívba tolta.
Teljes mértékben egyetértek, minden szóval. Én nem is hittem, hogy támadni fognak - hiszen úgy láttam/gondoltam csak idő kérdése, hogy az ukránok fogcsikorgatva menjenek kuncsorogni Moszkvába.
Valószínűleg rossz információkkal (is) látták el az elnököt a döntés előtt. Mind a civil lakosság reakciói, mind az ukrán véderő állapota meglepte szerintem az orosz vezetést. Az egész akció (le)rombolja Oroszország nimbuszát, és (túl/fel)értékeli Ukrajnát. Sajnálom.:(
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 476
18 395
113
Csakhogy most jelenleg a tározók kapacitása a 2/3 -a sincs az ilyenkor megszokott/elvárttól. Azaz elméletileg korábban kellene elkezdeni a töltést ... Másfelől normál menetrend szerint is egy hónap múlva már kezdeni kellene. És igen, nyáron gázzal csak az ipar meg a főzöcskélés megy, de télen jöhet a zimankó meg az irgalmatlan energiaárak ...
Télen. Ez a háború most zajlik. Jön a tavasz, az EU politikusok melegben jobban hajlanak a gáz korlátozásra. Putyin is így gondolkodik.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
W

Wilson

Guest
Тероборону озброїли іспанськими гранатометами C90


A TERO védelmi erők spanyol C90-es gránátvetőkkel felszerelve...

Az ukrán területvédelem könnyű rakéthajtású gránátvetőket kapott újrafegyverzése részeként.

Erről a védelmi minisztérium számolt be. Az ukrán hadsereg spanyol Instalaza C90 gránátvetőket mutatott be.

Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy december 3-án Spanyolország 1370 páncéltörő gránátvetőt szállított Ukrajnának.

A C90 egy 90 mm-es, egylövetű rakétahajtású gránátvető, amelyet vállról lehet alkalmazni, és egy személy tudja működtetni. Fel lehet szerelni a VN38-C éjjellátó készülékkel is a teljes éjszakai műveleti képesség érdekében.

Гранатомет C90
C90 gránátvető

A gyártó kijelentése szerint, ez "kategóriájának legkönnyebb "lágy" lőszeres rendszere".

 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 996
14 067
113
BIDEN 1997-BEN MÁR AZ OROSZOK ELLENI PROVOKÁCIÓRÓL BESZÉLT


Az amerikaiak mostani elnöke 1997-ben szenátorként már erről beszélt:

"Az egyetlen dolog, ami Oroszországot ellenséges és erőteljes válaszreakcióra késztetheti, az a NATO kiterjesztése a balti államokra".

Biden arra nem emléxik, amit 5 perce mondtak neki!!! ...1997???


.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
W

Wilson

Guest
A határőrök visszaküldtek 12 határsértőt, akiket március 8-án este tartóztattak fel egy határszakaszon.

Forrás: Állami Határőrszolgálat

Részletek: A határőrök minden fogvatartottnak virágot adtak azzal a figyelmeztetéssel, hogy "Adja egy nőnek, mondja, hogy a védő visszatért!".



Ukrajna Állami Határőrszolgálata emlékeztet:

A 18 és 60 év közötti férfiaknak tilos a hadiállapot idején utazni!

Ukrajna államhatárának illegális átlépése vagy annak kísérlete közigazgatási szabálysértésnek minősül, amely kétszáztól ötszázig terjedő pénzbírsággal vagy az állampolgárok adózatlan minimáljövedelmével vagy tizenöt napig terjedő közigazgatási letartóztatással és a bűncselekmény elkövetésének eszközeinek elkobzásával büntetendő.

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A szakadárok mögött ruszki hátország volt. Gond esetén oda vonultak volna vissza. Emiatt minden egyszerűbb volt. Ha a dk ukri erőket bekerítik, ki kell mászni a kiépített fedezékből, mert utána vagy alapból megsemmisülnek, vagy ha kitörnek, ugyanúgy elkapják őket, mint 14-15ben. Tehát mindenképpen végük, csak erről nem beszélnek ...

Viszon, ahogy kampec nekik, egyben megszűnik a profi, nato által kiképzett ukri sereg.

(Egyébként én erre a pontra r/teszem a nato beavatkozást, meg fogják őket menteni, legalábbis megpróbálják, ezért nincs fullon a ruszki haderő sem, ne legyen igazam, mert akkor ugye ...)

De ezt majd akkor, ha ott vagyunk.

Viszont, ha a katlanokat felszámolják, nincs nato beavatkozás, akkor mindennel amijük van elindulnak Kijev felé. Utána gyorsan véget ér ...
Valahogy én is így látom az egészet. Keletet akarják zsákolni és az ukrán katonai erőt ezzel mattolni. Ha ez meglesz, akkor gyakorlatilag nem marad említésre való ütőképes serege az ukriknak.
Azt azonban kétlem, hogy a NATO vagy valamelyik NATO/EU-s állam (vagy akár több is egyszerre) beavatkozna ebbe a konfliktusba. Bár mennyire népszerű otthon, hogy mentsük meg az ukrikat, az egyébként padló alá pacifikált lakosság lelkesedése azonnal alább hagyna, ha a kicsi pici (egyébként, nagy ló, mamahoteles) fiacskákat kellene hadba küldenie egy általános sorozás keretében. Nem beszélve arról, hogy miként hatna a lelkesedésükre, ha visszakapnák őket bedobozolva.

De tényleg. Az USA-t nem ide számolva, milyen hadsereggel is vonulna nyugat-eu hadba? A 12 ezer francia és 3.500 spanyol idegen légióssal (ezek egyébként is túl értékesek ahhoz, hogy egy tömegtámadás darálójába bedobják)? Kiegészítve az x lábú, genderfluid és/vagy metroszexuláis fiúcskákkal? Esetleg rákergetik az egyébként felkészült lengyeleket a teljesen felkészületlen románok társaságában a ruszkiknak?
Érdekes lesz ez az orosz sereg lerohanása Ukrajna területén a NATO vagy valamelyik tagja által. Remélem mi kimaradunk ebből!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 252
84 243
113
Valahogy én is így látom az egészet. Keletet akarják zsákolni és az ukrán katonai erőt ezzel mattolni. Ha ez meglesz, akkor gyakorlatilag nem marad említésre való ütőképes serege az ukriknak.
Azt azonban kétlem, hogy a NATO vagy valamelyik NATO/EU-s állam (vagy akár több is egyszerre) beavatkozna ebbe a konfliktusba. Bár mennyire népszerű otthon, hogy mentsük meg az ukrikat, az egyébként padló alá pacifikált lakosság lelkesedése azonnal alább hagyna, ha a kicsi pici (egyébként, nagy ló, mamahoteles) fiacskákat kellene hadba küldenie egy általános sorozás keretében. Nem beszélve arról, hogy miként hatna a lelkesedésükre, ha visszakapnák őket bedobozolva.

De tényleg. Az USA-t nem ide számolva, milyen hadsereggel is vonulna nyugat-eu hadba? A 12 ezer francia és 3.500 spanyol idegen légióssal (ezek egyébként is túl értékesek ahhoz, hogy egy tömegtámadás darálójába bedobják)? Kiegészítve az x lábú, genderfluid és/vagy metroszexuláis fiúcskákkal? Esetleg rákergetik az egyébként felkészült lengyeleket a teljesen felkészületlen románok társaságában a ruszkiknak?
Érdekes lesz ez az orosz sereg lerohanása Ukrajna területén a NATO vagy valamelyik tagja által. Remélem mi kimaradunk ebből!
Faxt verni a mi kontónkra remekül tud mindenki.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 455
46 408
113

Oroszország az „ukrán villámháború” összeomlásának felelőseit keresi: Putyin totális lopással gyanúsítja Szurkovot és Medvedcsukot​

https://dumskaya.net/news/v-rossii-ishchut-kraynego-za-krah-ukrainskogo-bl-160937/

Putyin vizsgálatot indított az elmúlt 8 év alatt nem hatékony propagandaalapok ügyében:

Putyin elrendelte az ukrajnai felforgató munkára elkülönített források elköltésének alapos ellenőrzését. A hazánk elleni felforgató tevékenységek finanszírozásáról és egy "ötödik oszlop" létrehozásáról van szó a 2014-2022-es időszakban, vagyis az "orosz tavasz" és az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Az orosz vezetés bennfentesei arról számolnak be, hogy Putyin szó szerint dühös, hogy mennyire nem hatékonyan költötték el a forrásokat, és hogy a közölt eredmények mennyire nem felelnek meg a valóságnak. Dollármilliárdokról beszélek. A háború alatt összesen 5 milliárd dollárt különítettek el Ukrajna belülről történő aláásására. A pénzt állítólag oroszbarát politikusok és aktivisták, kampányok és propagandák finanszírozására, ügynökök bevetésére, valamint a jövőbeli "népköztársaságok" struktúráinak létrehozására fordították.

Nyilvánvaló, hogy a felülvizsgálati határozat az ukrán villámháború kudarcáért felelős személyek felkutatásának folytatása az orosz vezetés körében. Eredetileg a Shoig védelmi miniszter bűnbakjának kellett volna lennie, de sikerült meggyőznie a főnököt, hogy minden katonai újraszámítás rossz hírszerzéssel jár. A jelek szerint Shoigunak sikerült elkerülnie az azonnali szabadon bocsátást és esetleg letartóztatást. Putyin haragja most egyértelműen a „Szurkov-csoportra” és ukrán megfelelőjére, a szökésben lévő politikusra, Viktor Medvedcsukra fog esni, aki legalább egymilliárd dollárt „ellenőrzött” ebben a témában, nem számítva mai preferenciáit.
Az a baj ezzel, hogy ellenőrizhetetlen feltételezések. Volt már olyan hír is, hogy Shoigut leváltja, stb. Maradjunk a tényeknél! Mindkét oldal propagandáját szűrjük ki. Ez csak a magunk hülyítésére alkalmas, másra nem.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
BIDEN 1997-BEN MÁR AZ OROSZOK ELLENI PROVOKÁCIÓRÓL BESZÉLT


Az amerikaiak mostani elnöke 1997-ben szenátorként már erről beszélt:

"Az egyetlen dolog, ami Oroszországot ellenséges és erőteljes válaszreakcióra késztetheti, az a NATO kiterjesztése a balti államokra".
Mivel ez nem jött be, hát még egyet húztak a srófon, Ukrajna piszkálásával. Végül is bejött az USA-nak, az amire játszott. Csak nehogy elveszítse az egész Európát!
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
bár kicsit bután néz ki :D
Tudjuk, hogy nem a kinézet a lényeg ezeknél. (talán a STALKER-ben láttam valami hasonló cuccot, de nem emlékszem a játékban mi volt a szerepe :))) ) Én egyébként több helyen is azt olvastam, hogy eddig egy darab ilyennel felszerelt eszközt robbantottak fel Szíriában és a képek alapján az is valószínűleg harckocsiaknára hajtott. A ruszkik elég jók ezekben a REH cuccokban még úgy is, hogy a mikroelektronika nem épp az erősségük.