[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 290
44 881
113
Jön a tavasz, kevésbé fog fájni a gázcsapok elzárása.
Ezt tudja Putyin is.
Ezért szeretne hamar valami eredményt.
Fenyegetőzik, kapkod, mozgósít, mert az ideje fogy.
Te nem olvastad az izraeli miniszterelnök környezetéből kiszivárgó híreket? Ezt itt többen betették, keresd vissza.
Más: Idegesítő, hogy néhányan csak írnak, de nem olvasnak! És a memóriája sincs a toppon egyeseknek.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Van egy olyan sanda érzésem, hogy a nyugat most látja el a jövőre nézve a ruszki sereget korszerű páncéltörő és egyéb eszközzel. Nehogy oda jusson, hogy azzal a bottal fogják ütni, amit ő szállított!

Mert mi van akkor, ha a ruszki csak arra vár, hogy a fincsi cuccok beérkezzenek ukrán területre és aztán hopsz, nyugatról bezárja a zsákot ;) . Innen már csak az ukri hadsereg lefegyverzése van hátra és a több ezer modern eszköz megszerzése.
Erre ott nyugaton a nagy felindulásuk közepette nem gondolnak????? :eek:
de. ezert kuldenek annyit.

a masik a kikepzes hianya. egy zsakmanyolt idegen technikat, ami a sajat technikadat is esetleg predanak tekinti, kb. 50-50% eselyed van ugy inditani kikepzes nelkul, hogy az el is talalja a nyugati technikat.

eloszor fel kell torni a hardware meg a szoftver reszet egy Javelin inditonak.

kozben lehet dummy infraforrasokra lodozni a Javelineket, de akkor mire contact lenne a tamado nyugati haditechnikaval, addigra elfogyna a zsakmanyolt keszlet.

buta dolog lenne.

a visszafejtes okosabb lenne, a technologiai transzfer.

de hat persze ahhoz is forrasok kellenek.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Az védelem, hogy rákur egy atomot vmelyik ruszki városra, azok meg az indítás helyére bnak egy atomot, ami ugye nem az usa? Remek segítség.
Mindenki fél az atomtól, azok is akiknek a kezükben van. Elsősorban a bombázókat nem szokás légifedezet nélkül küldeni sehová sem, mondjuk ha ilyen tervük lenne nem látnánk a flightradaron, mert ugye kitduja miket nem látunk. Mi értelme lenne városokat bombázni az atommal? Az viszont védelem, hogyha mondjuk az orosz erők megjelennének a határnál bizony megtudná őket szórni és elég erősen kérdéses, hogy a földi légvédelem mennyire érné el őket. De tovább megyek, ha ők ruszki városokat akarnának megszórni, akkor azt nem a B-52vel tennék, hiszen statikus célpontot sokkal egyszerűbb rakétákkal meglőni, amit egyébként nehezebb megfogni és felderíteni, mint 1 B-52-t. Mi értelme lenne a saját szövetségeseit lenyomni, akik egyébként elenyészőek hozzá, meg amúgy eddig is nagyon dobálták az atomot nem? Irak, Afganisztán .. stb. pedig ott nincs az, hogy visszalőnek vele. Az atom egy nagyon erős fegyver, de nagyon meggondolandó, mert az viszont telibe adok-kapok lesz egy kvázi kontroll nélküli háborúban, viszont nem csak a robbanással van baj ugye, hanem a radioaktivitással, amit a széltől kezdve a víz is visz, közvetlenül vagy közvetetten. Majd nézd meg, hogy csernobilból mekkora területet fedett le.. és nézd meg az mekkora volt , illetve az atomfegyverek mekkorát "pukkannak". Egyébként 1 jó 10 éve mondják, hogy a biológiai és egyéb kémiai fegyverek sokkal csendesebbek, észrevétlenebbek és hatásosabbak tudnak lenni. :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Na de
etrex.jpg
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Én leginkább azt látom, hogy a medve annyit akar, hogy a saját befolyási övezetébe a nyugat ne pofátlankodjon be és azt hogy KKE ne a NATO fenyegetés frontvonala legyen... Szerintem még azt is pont leszarják, hogy NATO tagállamok lettünk amíg nem csinálunk Kunmadarasból és Taszárból Ramsteint meg Spangdahlemet...
Tetszettek volna nem elveszíteni a hidegháborút - hogy klasszikust citáljunk. A győztes világháború teremtette "jogalapot" elbukták egy emberközpontúnak hazudott embertelen rendszer ráeröltetésével az okkupált területeken. Nem csoda, hogy aki tud, szabadulni akar a medve játszóteréről
 
W

Wilson

Guest

Irpin polgármestere elmondta, hogy a betolakodók felajánlották neki, hogy adja fel a várost.​

2022. MÁRCIUS 8., KEDD, 10:30​


Irpen polgármestere, Olekszandr Markuscsin azt mondta, hogy a megszállók őt megfenyegetve felajánlották neki, hogy adja át a várost....

Forrás: Markushin on Telegram

Részletek: Megjegyzik, hogy valaki írt a polgármesternek egy ajánlatot, hogy adja át Irpent, mentse meg az életét és az egészségét, valamint keressen pénzt. A válaszadásra 24 órát kapott.

Markushin válaszul egy "-" jelet küldött.

Markuscsin : Üzenetet kaptam a megszállóktól, amelyben életemet és egészségemet fenyegetik, és tulajdonképpen Irpen teljes átadását követelik.

Meglep, hogy ezek a szörnyetegek még mindig nem értették meg - Irpen nem adja meg magát, Irpent nem adják el !

Nyilvános ellenajánlatot teszek a megszállóknak - 24 órán belül hagyják el Irpin község területét, és mentsék meg több ezer orosz sorkatona életét és egészségét, akiket otthon várja az anyjuk, nővéreik,feleségek, lányaik, nagymamáik és szeretteik.

Menj vissza Oroszországba, én pedig nélküled gratulálok az Irpen közösség asszonyainak".

Emlékeztetünk: március 7-én a harkivi területi államigazgatás elnökhelyettese, Roman Szemenuha azt mondta, hogy az orosz megszállók felajánlották neki, hogy kezdjenek tárgyalásokat a hatalom átadásáról a régióban.


 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and theo

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Nekem se, de amiről te beszélsz, az a szovjet. Ilyen alapon a náci megszállást is megtapasztaltuk, most meg kézzel-lábbal azért gyúrunk, hogy minél több német cég jöjjön ide ...

Nem azt mondom, hogy a Kelethez kell tartoznunk, sőt, de ha egyes háborúkat nézek, akkor nem a náci, arrogáns, képmutató Ukrajnát választanám itt, ahogy, Szíriában se a szívevő 1.0 vagy 2.0t, hanem az oroszokat.

Ami most van Líbiában, azt is cserélném egy Kadhafira. Ukrajnában pedig ugyan utáltam Janukovicsot, de inkább ezer Janukovics, mint ezek a náci férgek!

Sajnos, én még úgy nőttem fel, hogy úh, USA! De azok Szerbia és 911 után eljátszották nálam szinte minden bizalmukat, Obamakival pedig Clingonné külügyminiszterségével a maradékot is.

Mindezt úgy, hogy a nagyapám szül helye: USA ...

Utálom a puccsokat, jöjjön bármilyen irányból. Stabilitással bàrmi túlèlhető. Ukrajnában hergelésre mentek, naci szinten és oroszellenességben. Es amikor a kárpátaljai magyarok miatt mi nem csicskultunk, mindenki oroszbérencséggel vádol(t) minket, pedig semmi más nem volt, csak reálpolitika.

Egy dolgot felejtetek el! Egyszer írtàk itt a fórumon is: Ukrajnának remek nyugatbarát és remek oroszbarát vezetései voltak. Ami nem volt nekik soha, az az ukránbarát vezetés. Azért tartanak itt.
Németország nem szeretné visszaállítani a III. Birodalom status quo-ját, az oroszok viszont a szovjetet igen.
A kárpátaljai magyarokért való kiállást én soha nem kritizáltam, és elfogadtam a politikai nyomásgyakorlásunkat ebben az ügyben, teljesen jogos volt Ukrajna Uniós tagságának fékezése, amíg nem rendezi európai módon a kisebbségek helyzetét. Ettől még nem tartom helyénvalónak, hogy orosz tankok gördülnek Kiev külvárosába a politikát más eszközökkel folytatni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 290
44 881
113
Ez elég erősen megkérdőjelezhető részemről.. Munkaalapú társadalom, ahol a közmunkás és a másodállásban dolgozókat is úgy számolják, mintha 1 munkahelyen dolgozna (nekem van olyan bajtársam, aki 3-at a statisztikába). Ez mellett pedig mindenhová a barátokat, családtagokat és az ő pereputtyukat teszi a 600e - 2M fizetések repkednek olyan embereknek, akik a 8 órából annyit töltenek be, amennyit akarnak viszont egy adatbázisból nem tud lekérdezni.. Stb. Egy jó barátom volt 1 elvileg komoly és veszélyes hivatalban ilyen titkár jelleg, mert az ilyen emberek miatt 3 ember munkáját kelle elvégeznie.. Nem az egyetlen hatóság volt. De nem egy olyan hatóságot vezettek szakvégzettség nélküli emberek... legismertebb a Bakondi Tábornok Generális Admirális Magyarmegmentő Speciális Különleges Műveleti Biztonsági világmentő szakaszdandárvezértábornok. No meg rengeteg olyan hely van (pénzkifizet... khmm ) kultúrális helyek pl. múzeum, bizonyos intézmények, mint amiket leírtam.. a főnök nem ért semmihez csak valakinek a valakije és az alatta levők pedig csináljanak mindent... mindezzel nem is lenne baj, ha nem állami pénzen történne, hanem valakinek a magántőkéjén. Mondjuk a munkaalapú társadalom megvan, mert még így is rengteg gibbonnak nem kell dolgoznia, hogy annyi pénze legyen, ami nekünk soha sem lesz, mondjuk csicskákat meg k***kat tartanak akik dolgoznak helyette, vagy épp lopnak és mondjuk a hatóságnak el kell néznie. A versenyszféráról meg annyit, hogyha van 1 jól működő céged, akkor vagy eladod áron alul vagy jönnek nyomozni és zárolni. Hááát mit ne mondjak, tényleg fair és arra megy a dolog, hogy mindenki előre léphessen. De legalább se elég mentő, se kórházi személyzet, se tűzoltó, se rendőr, se pénzügyőr, se pedagógus nincsenek.. a katonáknál nem tudom mi a helyzet. Tényleg király helyzet. Nagyjából annyiból áll az egész munkaalapú felfogásuk, hogy ami nagyon jól megy business az kerüljön az ő holdudvarukba .. amire költeni kell, annak már csak a látszatát kell fentartani.. egyébként meg inkább dolgozzon az ember a civilszférában , mert akkor tiszta nyeregéset produkál az államnak. Egyébként a bírák megválasztásáról ne is beszéljünk.. ez az egész eljutott odáig, amit láthattunk. (Mondjuk kicsit vicces, amikor a hatóság írja ki a feltételeket bizonyos dolgokra, amiket pénzért elvégez (sok esetben csak ő végezheti) , majd ő maga ellenőri de a működésénél is ugyan ez van). A pandémia is 1 dologra világított rá: Minden nagyobb megterheléstől mentesíteni kell az államot, "hiszen nem bírja el" békeidőben.. De legalább a statisztikát szépen gyártatták velünk. (Nem mi döntöttük el, hogy ki covid gyanús .. stb. , a pandémia elején kijött az utasítás, hogy senkinek sem lehet másodállása.. hopsz 48ó belül megjött az utasítás, hogy ja bocsi.. eü.-s lehet, aztán jött , hogy BM, HM-es is lehet.. és fordítva is. Mert Magyarországon nincs létszámhiány és minden jól megy. :) )
Ez, amit leírtál, nem statisztika, hanem személyes tapasztalat, ami, bizony, lehet rossz is. Az egyes helyek betöltéséhez, legalábbis az állami szférában előírt végzettség kell, tehát a szakértelmet miért vonod kétségbe. Én úgy tudom, hogy Bakondi jogász végzettségű, és az meg részemről egyedi tapasztalat, hogy a rendőrök kötelékében a vezetők többnyire jogászok, vagy ha nem, utólag elvégzik. Abban osztom a véleményed, hogy "túlfejlett" az államigazgatás, biztos van egy réteg, aki csak az íróasztalát fogja. Én dolgoztam önkormányzatnál, a többségnek sok munkája volt, de volt úgy. kb. 10%, aki csak a létszámot növelte. Az is kérdéses, mit nevezünk eredményes munkának. Mondjuk egy pénzügyes főnök nem görnyed napi nyolc órában az íróasztala fölé, de fontosabb, nagyobb hasznot hozó munkát végez, mint aki körmöl egész nap. De nem akarok itt ilyen off témákról hosszasan írni, nem idevaló.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 883
113
Németország nem szeretné visszaállítani a III. Birodalom status quo-ját, az oroszok viszont a szovjetet igen.
A kárpátaljai magyarokért való kiállást én soha nem kritizáltam, és elfogadtam a politikai nyomásgyakorlásunkat ebben az ügyben, teljesen jogos volt Ukrajna Uniós tagságának fékezése, amíg nem rendezi európai módon a kisebbségek helyzetét. Ettől még nem tartom helyénvalónak, hogy orosz tankok gördülnek Kiev külvárosába a politikát más eszközökkel folytatni.
Mar visszaállította. Eunak hívják.

Nem kellett volna oroszokat mészárolni 140502!
 
W

Wilson

Guest
Szu-34-esek Garmin gps-ekkel tolják. Hol van a GLONASS????
Su-34.jpg

Su-34-In-Syria.jpg

Russia’s Su-34 fly in Syria using American GPS​

Ez egy még 2016-ban Szíriában készült kép, és ahogy az általad említett cikkben is említik ez elfogadott módszer az amerikai pilótáknál is ha olyan zónában repülnek ahol erős ellenséges elektronikai ellentevékenység folyik....
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
De lehet másként is, ha már az állatvilágból hozunk hasonlatot. Az állatoknak is megvan a territóriumuk, nem mászkálnak át a másik málnásába, mert abból harc lesz. Egyébként ezt látjuk most.
De ha az egyik állat valamilyen okból legyengül, akkor zsugorodni fog a territóriuma, mert már csak annyit képes megvédeni. Itt inkább arról volt-van szó, hogy a maci sajátjaként kezelte a szomszéd, meg a szomszéd szomszédjának a málnását is, csak ez már egyiknek sem tetszik, és merik azt mondani, hogy maradjon a sajátjában.