[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 485
18 395
113
Mert a jelenlegi felállásban mindenki megkapja azt amire szüksége van, senki sem akarja érdemben borítani gázügyben a status quo-t. Persze az ár táncol fel-alá, de alapvetően mindenkinek jó ez így per pillanat, mindenki úgymond a pénzénél van. Ugyanez volt Szíriában az ISIS által elfoglalt olajmezőkkel is.

És egyelőre Ázsiában is megy az élet előre orosz gáz nélkül, pont úgy ahogy eddig. Lehet itt ajtóban toporgó ázsiai vevőkkel riogatni, akik elszívják Európa elől az orosz gázt, de először a valós kapacitásokat kellebe kiépíteni arrafelé. Az meg pénz, munka és idő. Kérdés, hogy meglesz-e hozzá mindhárom. Tudod te hány évig tartott az NS2 komplett megépítése?
Jön a tavasz, kevésbé fog fájni a gázcsapok elzárása.
Ezt tudja Putyin is.
Ezért szeretne hamar valami eredményt.
Fenyegetőzik, kapkod, mozgósít, mert az ideje fogy.
 
W

Wilson

Guest
Tegnap kérdezte valaki, hogy mit keresnek amerikai
B-52-k Románia felett, a válasz az orosz fenyegetésekben van, (bővebben Konasenkov nyilatkozatában)a B-52-l demonstrálja a NATO, hogy kész megvédeni a NATO tagországokat....
 
  • Tetszik
Reactions: Chima3ra

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Van rálátásom az állami szférára, statisztikagyártás meg mindenütt megy. Emlékszel az angol politikusra és államférfira: Csak abban a statisztikában hiszek, amit én hamisítottam. Nem tűpontos idézet, de a lényeg benne van.
Ez elég erősen megkérdőjelezhető részemről.. Munkaalapú társadalom, ahol a közmunkás és a másodállásban dolgozókat is úgy számolják, mintha 1 munkahelyen dolgozna (nekem van olyan bajtársam, aki 3-at a statisztikába). Ez mellett pedig mindenhová a barátokat, családtagokat és az ő pereputtyukat teszi a 600e - 2M fizetések repkednek olyan embereknek, akik a 8 órából annyit töltenek be, amennyit akarnak viszont egy adatbázisból nem tud lekérdezni.. Stb. Egy jó barátom volt 1 elvileg komoly és veszélyes hivatalban ilyen titkár jelleg, mert az ilyen emberek miatt 3 ember munkáját kelle elvégeznie.. Nem az egyetlen hatóság volt. De nem egy olyan hatóságot vezettek szakvégzettség nélküli emberek... legismertebb a Bakondi Tábornok Generális Admirális Magyarmegmentő Speciális Különleges Műveleti Biztonsági világmentő szakaszdandárvezértábornok. No meg rengeteg olyan hely van (pénzkifizet... khmm ) kultúrális helyek pl. múzeum, bizonyos intézmények, mint amiket leírtam.. a főnök nem ért semmihez csak valakinek a valakije és az alatta levők pedig csináljanak mindent... mindezzel nem is lenne baj, ha nem állami pénzen történne, hanem valakinek a magántőkéjén. Mondjuk a munkaalapú társadalom megvan, mert még így is rengteg gibbonnak nem kell dolgoznia, hogy annyi pénze legyen, ami nekünk soha sem lesz, mondjuk csicskákat meg k***kat tartanak akik dolgoznak helyette, vagy épp lopnak és mondjuk a hatóságnak el kell néznie. A versenyszféráról meg annyit, hogyha van 1 jól működő céged, akkor vagy eladod áron alul vagy jönnek nyomozni és zárolni. Hááát mit ne mondjak, tényleg fair és arra megy a dolog, hogy mindenki előre léphessen. De legalább se elég mentő, se kórházi személyzet, se tűzoltó, se rendőr, se pénzügyőr, se pedagógus nincsenek.. a katonáknál nem tudom mi a helyzet. Tényleg király helyzet. Nagyjából annyiból áll az egész munkaalapú felfogásuk, hogy ami nagyon jól megy business az kerüljön az ő holdudvarukba .. amire költeni kell, annak már csak a látszatát kell fentartani.. egyébként meg inkább dolgozzon az ember a civilszférában , mert akkor tiszta nyeregéset produkál az államnak. Egyébként a bírák megválasztásáról ne is beszéljünk.. ez az egész eljutott odáig, amit láthattunk. (Mondjuk kicsit vicces, amikor a hatóság írja ki a feltételeket bizonyos dolgokra, amiket pénzért elvégez (sok esetben csak ő végezheti) , majd ő maga ellenőri de a működésénél is ugyan ez van). A pandémia is 1 dologra világított rá: Minden nagyobb megterheléstől mentesíteni kell az államot, "hiszen nem bírja el" békeidőben.. De legalább a statisztikát szépen gyártatták velünk. (Nem mi döntöttük el, hogy ki covid gyanús .. stb. , a pandémia elején kijött az utasítás, hogy senkinek sem lehet másodállása.. hopsz 48ó belül megjött az utasítás, hogy ja bocsi.. eü.-s lehet, aztán jött , hogy BM, HM-es is lehet.. és fordítva is. Mert Magyarországon nincs létszámhiány és minden jól megy. :) )
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Tegnap kérdezte valaki, hogy mit keresnek amerikai
B-52-k Románia felett, a válasz az orosz fenyegetésekben van, (bővebben Konasenkov nyilatkozatában)a B-52-l demonstrálja a NATO, hogy kész megvédeni a NATO tagországokat....


Két B-52-es? Ez most komoly? :)
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Sajnos ez valós veszély.
Emiatt sem érdekünk, hogy az orosz sikeres legyen Kelet-ukrajnában.
Mert a szélsőségesek és több százezer menekült jön Kárpátaljára...
De ezt itt sokan nem értik...., Csak tolják a ruszki agitpropot, meg a full kretént.
:(
A bűnözőt sem szabad gátolni a bűnelkövetésben, mert még idegbe jön. Igaz?
 
W

Wilson

Guest
Két B-52-es? Ez most komoly? :)
Meg a légifedezet...amúgy nem szabad lebecsülni őket nagyon nem, de elsősorban demonstrációs célból voltak ott.Mindenki megnyugodhat ha a NATO úgy látja, hogy a legcsekélyebb esély van az orosz támadásra provokációra akkor nagyobb légierőt alokálna oda.
Arról nem is beszélve, hogy most is folyamatosan járőröznek ott NATO harci gépek csak a civilek számára láthatatlanok, és nem csak ott hanem az összes Ukrajnával határos NATO tagország felett....
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Persze el lehet foglalni a sztyeppét is, csak nincs ott semmi. A gazdasági, ipari és élőerő potenciál és kapacitás egyre inkább a városokban koncentrálódik, ez a tendencia világszerte. Ha a városokat nem uralod akkor valójában nem uralsz semmit. Ukrajna is akkor lesz végleg legyőzve, ha vörös zászló leng az ukrán Reichstagon Kijev központjában.

A városi harc a védőknek kedvez, még jelentős túlerővel szemben is. Szerinted a 44 tankunkat mennyi idő alatt és mennyi orosz áldozattal darálná le egy orosz támadás az Alföldön? 1-2 nap és talán max. 1-2 tucat orosz halott. Na hát ennél már Debrecen vagy egy jóval kisebb város bevétele is jóval többe fájna nekik.
Szerintem 100 honfitársunból 99 nem szeretne városi harcban részt venni vagy annak elszenvedőjévé válni.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
És hogy védi meg két b52? Saját magát védi az usa, nem a tagországokat ...
Miért? Mellé 6 századnyi vadászt kellett volna emeljen? Azért az a B-52 is oda tud ám csapni.. picit veszélyes jószág, főleg, hogy nem tudod mi van rajta. Egyébként meg a ha TB-2 ilyen veszteséget okoz , akkor a B-52 mit tudna?!..
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113

Eszem faszom meg áll hiába a híd felrobbantás, ezeknek bmeg vannak utászaik:D