[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
És ha ugyanolyan "önvédelemből" szétkapnak pár lengyel meg német NATO bázist, hogy ne legyen ahonnan lelövöldözzék az orosz cuccokat, akkor gyorsan elfajulnak a dolgok. Ha amerikai gép, akkor nincs amit ott keressen, ha meg ukrán gép, akkor célpont.
hatás-ellenhatás, reakció-ellenreakció.
 
W

Wilson

Guest
A védelmi minisztérium kéri, hogy ne írják meg, milyen fegyvereket és felszereléseket szállítanak Ukrajnának

KEDD, 8 MÁRCIUS 2022, 22:32

ef14f0b-maliar-fb1.jpg

ANNA MALYAR, FOTÓ A FACEBOOKRÓL

A védelmi minisztérium arra kéri az ukránokat a háborúban aratott győzelem előtt, hogy ne terjesszenek információkat azokról a fegyverekről és felszerelésekről, amelyeket más országok Ukrajnának szállítottak vagy terveznek átadni.

Forrás : Anna Malyar védelmi miniszter-helyettes a Facebookon

:"Kedves honfitársaim, hatalmas kérés a győzelem előtt, hogy ne terjesszenek információkat azokról a fegyverekről és felszerelésekről, amelyeket Ukrajnának terveznek szállítani vagy átadtak.
Nincsenek boldog bejegyzések! Most a háború egy másik valóság."

Részletek : Megjegyezte, hogy a posztok szerzői továbbra sem rendelkeznek megbízható információval, mert azok "titkosnak" minősülnek, bejegyzéseik és újraküldéseik pedig az államot károsítják.

"Csak szedje össze magát, és ne írjon. Ebben a témában, ha kell, csak a tisztviselőknek és a hatóságoknak van joga megszólalni" - hangsúlyozta Malyar.

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 835
30 943
113
zavar az erőben
U.S. Under Secretary of State Nuland says Poland’s decision to put all its mig-29 jets at U.S. disposal was not pre-consulted with the United States.
@humeyra_pamuk

@ReutersZengerle

Lehet elakadtak a tárgyalások, mert a Migekért elvártak volna ugyanannyi F-16-ost a lengyelek, aztán így kommunikálják le, hogy az USA márpedig nem ad ingyen semmit, de tripla áron nagyon szivesen.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ki magasztalta egekig az ukrán légierőt? Én itt nem találkoztam egyetlen ilyen véleménnyel sem..

Valószínűleg, ha van még bevethető repülőgépe az ukrán légierőnek akkor a közelébe sem tud menni annak a konvojnak....Az orosz légierő úgy vigyázz arra a konvojra mint a szeme fényére arról nem is beszélve, hogy a Fehéroroszországba és Oroszországban telepített Sz-400-k teljesen lefedik Ukrajna majdnem teljes területét, és tökéletesen lefedik az orosz konvoj felett az eget az egyéb légvédelmi rendszerekről nem is beszélve...
Bayraktar azért bukozott egyet annál
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

Kijevben éppen ordít a légiriadó.
 
  • Szomorú
Reactions: Centquri prime

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 200
113
Amúgy bocsánat, ez kikívánkozik @Tcat @GrGLy ha nem idevaló akkor előre is bocsánat, és töröljétek.

A helyzet az, ha a magyar vagy bármilyen erő, csak arra képes, hogy városokba zárkózva a felmentés minden lehetősége nélkül csak a városok szétlövetésével tudja 3 nappal vagy egy héttel tovább feltartani az ellent, akkor hacsak nem népírtó háború van, ahol minden perc növeli a kimenekített emberek számát, a vezetésnek kutya kötelessége tárgyalni, ahol nem követelőzik, hanem értelmes feltételekben egyezik meg. Ha meg az ellen semmilyen más feltételbe nem hajlandó belemenni, csak abba, hogy a nép nem lesz basztatva, akkor szépen elmondja G'kar beszédét

"Egyetlen diktátor, megszálló sem tarthatja örökké szolgaságban a népet a fegyvereivel. Nincs nagyobb hatalom az univerzumban, mint a szabadság utáni vágy. Ezzel szemben a zsarnokok és a diktátorok nem tudnak ellenállni. A kentauri egyszer már megtanulta ezt a leckét. Újra megtanítjuk nekik. Teljen bár ezer évbe, szabadok leszünk!"

(saját fordítás, a szinkront nem vagyok hajlandó tudomásul venni, itt az eredeti
No dictator, no invader can hold an imprisoned population by force of arms forever. There is no greater power in the universe than the need for freedom. Against that power tyrants and dictators cannot stand. The Centauri learned that lesson once. We will teach it to them again. Though it take a thousand years, we will be free.)

Aztán szépen leteszi a fegyvert.
Mert szem előtt tartja:
Feláldozni a néped, hogy megnyerj egy csatát az nem győzelem, és feladni a harcot, hogy mentsd a néped az nem veresség.

És tarthat ezért mindenki gyávának, de ne felejtse el, aki öt percig hős, az örökre halott, de aki a harcból megmenekül, később űjra fegyvert foghat.
Valamelyik rovatban arra a kérdésre,hogy ha az oroszok megindulnának Mo megszállására,mi a teendő,azt irtam
A harcok megketdése elött megkezdeni a feltéteklekkel való kapitulációs tárgyalást....
Ugyanakkor vannak helyzetek,mikor erre nincs mód.Dobó sem tárgyalt Egerben.És ő túlélte.De 1552ben más vár kapitánya sem tárgyalt,és nem élték túl....Mert vannak helyzetek,mikor a megadás nem opció.
A városok meg mindig is az ellenállás sarokkövei voltak.Ma,mikor a lakosság és a gazdaság súlypontja a városokban van,a város maga a hadszintér.Aszimetrikus körülmények között főleg
Párhuzam.Az IDF többszörösen megvert sokszor mennyiségi és technikai (mert bizony volt olyan) fölényben lévő arab hadseregeket-de nem tudta elfoglalni Bejrutot a lényegében szedett-vedett PFSZ erőktöl.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 600
14 654
113
Az USA-ban évtizedek óta van erre egy keretmegállapodás a hadsereg és a légitársaságok között. A légitársaságok pénzt kapnak azért, hogy szükség esetén 24-48-72 órán belül meghatározott szállítókapacitást biztosítanak. Akkor is kapnak rendelkezésre állási díjat, ha a sereg végül nem hívja le a kvótát. Ez azért jó, mert a C-17-eseket oda tudják koncentrálni, ahol valóban szükség van rájuk, a hadműveleti területre.
És ennek mi köze van az európai és ázsiai légitársaságokhoz?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Orosz cikk a szankciókról:

Tulajdonképen arról ír, hogy végül egyik szanciózott ország esetében sem vezetett célra. Epilógusban pedig megemlíti, hogy Ukrajna is csatlakozni akart -amerikai segítséggel- az "atomklubhoz.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113

Kijevben éppen ordít a légiriadó.
Elhallgattak.
 
  • Tetszik
Reactions: theo