[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
A környezetet figyelve ezek időben és térben eltérő felvételek ... amúgy egy " harciménnel " sorozatot lőni maximum zavarótűznek nevezhető. Eredményes területtűz minimum 2 üteggel ( ütegenként 3-4 harcimén ) tűzlegyező alkalmazásával lehet. Ez így propagandának elmegy ... de annak kicsit drága ...
2014-15-ben a szakik tüzérsége nagyon eredmnyesen dolgozott és akkor sem tartották be sok esetben a 6 tüzérségi csapásmérö ezsköz/üteg formációt.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 600
14 654
113
Mintha csak önkéntes alapon mehetnének tovább a két köztársaság területéről, nem?
Nem a mennyiségről beszélek hanem a minőségről....
Ugye " 1 év háború, 5 év kiképzés"....
Na ezeket a katonákat így kell nézni, aztán van a személyes revans, és van akinek már minden minden-mindegy, mert kiirtották a családját egy tüzérségi csapásban (Pl) az elmúlt 8 évben....
 
W

Wilson

Guest
A megszállók által ellenőrzött zaporizzsjai erőmű üzemen kívül helyezte az egyik blokkját..

2022. MÁRCIUS 8., 21:50

A zaporizzsjai atomerőmű 6. blokkját sürgősségi javítás céljából kivonták, mivel az orosz hadsereg március 4- ágyúzása során megsérült.

Erről a Zaporizzsjai területi katonai közigazgatás távirata számolt be.

Hozzáteszik, hogy az üzemeltetési személyzet figyelemmel kíséri az erőműegységek állapotát és biztosítja azok biztonságos működését. A Zaporizzsjai atomerőműbe a tervek szerint az operatív személyzet kivételével nappali személyzet érkezik.

Emlékeztető:

Március 4-én éjjel a zaporizzsjai atomerőműben veszélybe került a nukleáris biztonság, a reaktorok orosz katonai lövések és tűz miatt veszélybe kerültek.

A tűzoltók nem olthatták el a harcok okozta tüzet, de később megengedték nekik - és 06:20-kor a tüzet eloltották.

Vlagyimir Zelenszkij elnök a világközösséghez szólt, és azt mondta, hogy még soha senki nem bombázott atomerőművet, és a világ globális katasztrófa előtt áll.

Energodarban 6 atomerőművi blokk van, míg a csernobili atomerőműben 1986-ban egy atomerőművi blokk robbant fel. Ukrajnában összesen 15 atomerőművi blokk van.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 286
37 230
113
Nem lehetne ezt a "különleges műveletet" hanyagolni? :D Vagy ezt nem magára a konfliktusra, hanem az adott bevetésre értetted? Mert ha utóbbi, akkor visszaszívom.
A helikopterek repülnek különleges műveletre.
Még valami :Be tudnád linkelni ezt a térképet?Vagy egy másik naprakész Donbass térképet?
Katonai helyzet Ukrajnában 2022. március 8-án (Térképfrissítés)
 
W

Wilson

Guest
Arról volt hír hogy egy orosz hajót eltaláltak, talán graddal.

Arról volt hír hogy egy orosz hajót eltaláltak, talán graddal.
В ході бою затонув патрульний катер “Слов’янськ”

A haditengerészet R190 "Slovyansk" típusú szigetországi járőrhajója. Fotó: ArmyInform.

A Slovyansk járőrhajó akció közben elsüllyedt.​


Az orosz katonai erők csapást mértek a "Sziget" osztályú "Slovyansk" ukrán járőrhajóra. Erről a Militarny számolt be az ukrán haditengerészetre hivatkozva.

Az Oroszországi Föderáció Ukrajnába történő teljes körű inváziójának első napjaitól kezdve a P190-es "Szlovjanszk" járőrhajó tengeri irányból nyújtott védelmi támogatást.

Az elsötétítési küldetés során a hajót a levegőből támadták. A csata során harci sérüléseket szenvedett és elsüllyedt. A legénység bátran harcolt..

Патрульний катер Слов’янськ

A "Slovyansk" járőrhajó férfiasan teljesítette a feladatot és ezzel példát mutatott a többieknek" - jelentették a ZSU haditengerészetén. A keresési és mentési művelet során, hála szakértelmüknek, képességeiknek és bátor cselekedeteiknek, a legénység egy részét sikeresen megtalálták. A legénység gond nélkül megmenekült.

 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and theo

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 991
12 030
113
Állítólag igen. De annyi már itt a fals hír,hogy az ember nem tudja mit higgyen el. :)
itt alabb a hivatalos lengyel kulugyminiszteriumi kozlemeny, ugyhogy ez igaz, nem kamu.

Statement of the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Poland in connection with the statement by the US Secretary of State on providing airplanes to Ukraine​


he authorities of the Republic of Poland, after consultations between the President and the Government, are ready to deploy – immediately and free of charge – all their MIG-29 jets to the Ramstein Air Base and place them at the disposal of the Government of the United States of America.

At the same time, Poland requests the United States to provide us with used aircraft with corresponding operational capabilities. Poland is ready to immediately establish the conditions of purchase of the planes.

The Polish Government also requests other NATO Allies – owners of MIG-29 jets – to act in the same vein.

https://www.gov.pl/web/diplomacy/st...ry-of-state-on-providing-airplanes-to-ukraine