[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az USA fontolgatja, hogy légvédelmi rendszereket biztosít Ukrajnának - média

2021.03.12.

A Biden-kormányzat, amely nyomás alatt áll, hogy bővítse Ukrajna fegyverarzenálját az Oroszországgal folytatott konfliktusban, együttműködik az európai szövetségesekkel, hogy felgyorsítsák a kifinomultabb légvédelmi rendszerek és más fegyverek telepítését a háborús övezetbe.

Erről a Washington Post számolt be az Európai Pravda amerikai tisztviselőkre hivatkozva.

A megbeszélések Lloyd Austin védelmi miniszter jövő hétre tervezett brüsszeli és szlovákiai NATO-szövetségesekkel való találkozójának előestéjén zajlanak, amely Lengyelországgal és Romániával együtt hajlandóságot mutatott arra, hogy katonai segélyt adjon át Ukrajnának. Szlovákia is rendelkezik az S-300-as föld-levegő rakétarendszerrel, amelyet ellenséges repülőgépek lelövésére használnak, és amelyet az ukránok is jól ismernek.

John Kirby, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a kijevi kormány felfegyverzése mellett, "olyan képességekkel, amelyekről tudjuk, hogy az ukránoknak szükségük van rájuk, és amelyeket nagyon jól használnak". Nem volt hajlandó pontosítani, hogy milyen típusú fegyverek szerepelhetnek egy következő szállítási hullámban.

"Néhány ilyen hareszközzel rendelkezünk és biztosítjuk is. A harceszközök egy részével nem rendelkezünk, de tudjuk, hogy másoknak van, és segítünk koordinálni azt is" - mondta Kirby.

A kormányzatnak kritikákkal kell szembenéznie a hét elején hozott döntése miatt, amellyel elutasított egy lengyel javaslatot, amely MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának történő "ingyenes átadásáról" szólt volna az Egyesült Államoknak. Washington, arra az aggodalomra hivatkozva, hogy Oroszország a lépést Washington provokációjának tekinti, azt mondta, hogy Varsó ajánlata nem "indokolt".

Egy európai tisztviselő szerint Ukrajna
S-300-as SAM-t kert. A tisztviselő szerint a SAM-ek biztosításának lehetőségéről folynak a tárgyalások, de továbbra is kérdéses, hogy le tudnak-e róluk mondani.

 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
820
2 389
93
Vlad,szerinted hogyhogy ilyen Kamazok a celpontok mikor tankok es miegyebek is grasszalnak arra, es tobb varost korulzartak? Errol nem irnak valamit? Epuleteket ahol mar ellenseges katonasag tartozkodik, tuzersegi eszkozoket, parancsnoki allasokat lehetne tamadni inkabb mint teherautokat.
Korábban is volt már szó róla, hogy az utánpótlás, lőszer , üzemanyag, kaja, műszaki teherautók a "papír" kategóriába tartoznak ha nincs megfelelő védelmük, pl ha csak egy BMP, BRDM kíséri őket, akkor azt bármelyik oldaláról meglőheted akár sima RPG-el, majd a teherautóknak elég a sima AK 7,62mm, egyik felén be a másikon ki.
A hk. meg elől a front közelében hiába várja az üzemanyagot nem jön, amikor elfogy mondhatni használhatatlan a masina és vagy lelép a személyzet otthagyva a technikát vagy másik fél könnyebben kilövi az állóvá merevedett technikát.
 
W

Wilson

Guest
Ez csak az eddigiek újracsomagolása: Luck és Ivano-Frankivszk is többször kapott cirkálórakétát az elmúlt két hétben.
Hogy tyler durden megírja, hogy “ez egy jelzés a NATO felé”, annak semmi alapja nincs.
Azért szerintem van egy kicsi, főleg azután, (az amerikaiak (most úgy néz ki) elvetették)hogy a lengyelek felajánlották az Ukránoknak a Mig-29-t.
 
W

Wilson

Guest
Azért ez egy kicsit nagyképű kijelentés az Ukránoktól...

Az OP további két-három hétig tartó ellenséges támadási kísérletet jósol​

2022. MÁRCIUS 12., SZOMBAT, 11:13

Az elkövetkező hetekben az orosz csapatok megpróbálják majd olyan területekre dobni a tartalékaikat, ahol potenciálisan sikereket értek el.

Forrás: Az OBU elnökének tanácsadója, Olekszij Arestovics ukrán csatornáknak adott kommentárja.

"Lesz még egy támadási kísérlet a részükről. Most gyakorlatilag legyőzték őket Kijev közelében a szünetben, próbálnak kisebb egységeket bepiszkálni, de mi megsemmisítjük őket.

Vagyis megpróbálnak tartalékokat dobni azokra a területekre, ahol sikereket értek el.

Részletek: Arestovich szerint az OOS-zónáról, Mariupolról, Harkivról és esetleg Kijevről van szó.

"Mivel gyarlóak, és mindent rosszul csinálnak, ezek a tartalékok is csökkenni fognak.

Vagyis két, talán három, talán három és fél hetet adok nekik arra, hogy a szünet után aktívan támadjanak. Ezután olyanok lesznek, mint a nyuszik, mert egyáltalán nem lesz mivel harcolniuk.

 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Ne írd fel: valójában a kérdéses bázis (Ocsakov) Odessza és Nyikolajev között van, nem a Krímen.
Igen, ránéztem a térképre és nem is értettem, mert azt a várost én is ott találtam meg ahol te is mondod, de úgy voltam vele, hogy nulla az ukruszkim, ezért hátha benéztem.

Nem is lett volna logikus. Egy rejtély pipa :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: theo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 299
113
W

Wilson

Guest
Egy orosz kamikaze drónt lőttek le Kijevben

2022. március 12 Orosz kamikaze drónt lőttek le Kijev felett.

Egy orosz kamikaze drónt lőttek le Kijevben.​


Egy orosz kamikaze drónt lőttek le az ukrán főváros felett.

A Militarny Andrej Tsaplienko hivatkozva tájékoztat erről .

Az ellenséges drónt Kijev Podilszkij kerületében lőtték le, ahol robbanás történt, aminek következtében a Szberbank helyiségei kigyulladtak.

Andrij Csapljenko újságíró szerint a drónban robbanószerkezetet találtak.
unnamed-file-1.jpg
A Kijev felett lelőtt orosz kamikaze drón KUB harci egységének feltűnő elemei. Fotó a médiából

A közzétett fotók alapján ez egy orosz kamikaze drón KUB-UAV . Aminek az alapváltozatát 2019-ben tesztelték.

A drónt a Zala Aero fejlesztette ki.
unnamed-file-2.jpg
Orosz kamikaze drónt lőttek le Kijev felett. 2022. március 12

A "repülő szárny" séma szerint készül, toló légcsavarral, a farrészben, és katapultból indítják.

A drón hossza 95 centiméter, a szárnyfesztávolsága 1,2 méter.
shsh.jpg
. Fotók nyílt forrásból

30 percet tud a levegőben tölteni, és eléri a 130 kilométeres óránkénti sebességet.
A KUB-UAV maximális terhelhetősége három kilogramm.