[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 052
18 755
113
FN5Udq7XsAAEeRl



Ez most egy elméleti lehetőség, vagy valós erőket mutat ? Amelyek már tényleg ott vannak Odessza előtt ?
 
W

Wilson

Guest

Zelensky leváltotta a JFO parancsnokát, most a kijevi régió védelmével fog foglalkozni...​

2022. MÁRCIUS 15., KEDD, 16:45​


988908e-274737896-324538729701444-1949326064968791278-n.jpg

Olekszandr Pavljuk

A főváros védelmének megerősítése érdekében Volodimir Zelenszkij elnök Olekszandr Pavljukot, az Egyesített Erők hadműveletének parancsnokát nevezte ki a Kijevi Regionális Katonai Igazgatóság élére.

Forrás: Zelenszkij videóüzenete

"A megszállók továbbra is fő céljuknak tekintik fővárosunk elfoglalását.Azt remélik, hogy Kijev feletti irányítás birtokában átveszik az ellenőrzést Ukrajna felett. Ez abszurd.

A főváros és a kijevi térség védelmének további erősítése érdekében Olekszandr Pavljukot, Ukrajna hősét altábornagynak, az Összhaderőnemi Művelet parancsnokának neveztem ki a regionális katonai igazgatás élére.

A regionális közigazgatás elbocsátott vezetője, Alekszej Kuleba segíti a katonai vezetést.
Eduard Moszkalev vezérőrnagy lett a JFO új parancsnoka.

Részletek: Emellett az elnök beszédet intézett az ukránokhoz. Szerinte a háború 20 napja alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a NATO nem zárja be az eget Ukrajna felett.

Zelenszkij szerint sajnálatos, hogy a Szövetség továbbra is politikai intrikákat folytat, miközben ukrán civilek halnak meg. Az oroszok folytatják a lakóépületek ágyúzását.
Március 15-én az orosz megszállók több toronyházat lőttek Kijevben. Jelenleg 5 halálesetről tudunk.

 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 248
113
Valahol ez annyira szomorú! Van egy háború ami amiatt robbant ki mert az oroszok nem akarják hogy NATO tag legyen Ukrajna. A NATO közölte már régen, hogy nem lesz Ukrajna NATO tag (főleg mert a németek, ha nem ők, akkor a hollandok, ha nem ők akkor mi, de amúgy bárki más megvétózza a tagságukat). Tehát a háború Zelinszkij és az ukrán politikai elit miatt robbant ki akik nem akarták elfogadni hogy nem lesz Ukrajna a NATO tagja.

Persze, persze, tudom, Krím, gazdaság, stratégia, Szovjetunió 2.0, egyebek..........
De minden alapja, hogy a maci bakakilt, mert fél hogy közelebb jön a barlangjához a NATO és félelmében sarokba szorítva támadott.

És meddig folytatódik az, hogy Oroszország döntse el, hogy ki hova tartozzon? Meddig lesz Oroszország érdeke magasabb rendű, mint más népek önrendelkezési joga? Meddig van joga Oroszországnak visszafognia más országok fejlődését?

Persze kezd úgy kinézni a dolog, hogy most már mindegy. Oroszország támadott és úgy néz ki elszámolta magát. Akármi is lesz a vége, Oroszország legalább ugyanannyit veszít, mint amennyit nyer. Még a számára legjobb végkimenetel esetén is. De szinte biztos, hogy rosszabb helyzetben lesz legvégül.

Oroszország évtizedeken, évszázadokon keresztül mindent megtett, hogy ne legyen egységes Európa, mert félt hogy akkor túl erősek lesznek vele szemben. Most kiprovokálta Európa egységesülését és kiderült, hogy tényleg veszélyesek rá nézve. Ez kissé facepalm-os.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Ez az a bizonyos g..i jó képes Telex?
Csak óvatosan velük is, az agitprop nem gyenge oldaluk.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 256
8 169
113
Az nem kétséges - csak idő kérdése -, hogy ezt a háborút Oroszország meg fogja nyerni. Katonailag.
Az, hogy megéri-e nekik, nagyon kétséges. Túl sok halott/sebesült, túl sok technika, túl sok szankció és túl sok gyűlölet. Így a majdani békét nem lesz könnyű kihozni nullszaldóra (nem fog menni). Egy pozitívum lesz, hogy az ultranacionalista egységeket likvidálni fogják - és ez mindenki érdeke. Csak nehogy újabbak támadjanak fel helyettük...
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Azért elnézve a zsákmányolt fegyverek kezelését, a papucsosok ellen anno Afganisztánban óvatosabbak voltak. Egy ilyen csomagolt páncéltörő becsapdázása nem olyan nagyon bonyolult, és az első néhány durranás után mindjárt óvatosabban nyúlnának hozzá.
ez már egy gyűjtőpont volt, nem itt találták őket ...
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
680
2 083
93
Egy kis színes:
Háborús övezetbe látogatásnál még az orosz roulette is biztonságosabb. -írja az egyik hozzászóló.
A másik egy idézetet hoz, közgazdászok megszakérthetnék.
Lopott komment:

"Szóval, ki itt a kispályás??? Vagyis ki lőtte t*kön magát? Próbáljunk meg kicsit a történtek mögé látni !!! Európa mattot kapott az oroszoktól ezt még Trump is elismerte !!! Zseniális húzás Putyintól !!! Soha nem volt ilyen lenyűgöző folyamat a tőzsde történetében.
RIA ing szerint Oroszország érdekes gazdasági taktikát alkalmazott, mindenkit megtévesztett körülötte, többet keresett mint 20 milliárd két nap alatt.
Ezenkívül a monopóliumok részvényeinek mintegy 30% - át vissza vette .
Putyin megtévesztette mind az Európai Uniót, mind Amerikát az egész világ szeme előtt, mindent el játszva.
Korábban az energiavállalatok részvényeinek egy része külföldi, amerikai és európai befektetőkhöz tartozott - ez azt jelenti, hogy az olaj-és gázipar jövedelmének csaknem fele nem az orosz kincstárhoz, hanem az európai "pénzügyi cápák" számláihoz került !!!
A krími helyzet miatt a rubel hirtelen esni kezdett, de a központi bank nem tett semmit a rubel árfolyamának támogatására.
Még pletykák is voltak arról, hogy Oroszországnak egyszerűen nincs devizatartaléka a rubel árfolyamának támogatására.
Ezek a pletykák és Putyin kijelentései, hogy készen áll az ukrán orosz nyelvű lakosság védelmére, az orosz energiaipari vállalatok részvény-árfolyamainak jelentős csökkenéséhez vezettek, és a "pénzügyi cápák" elkezdték értékesíteni a részvényeket, amíg teljesen el nem adták őket. Putyin egész egy hétig várt, és csak a sajtótájékoztatókon mosolygott, és amikor az ár magasan a norma alá esett, parancsot adott arra, hogy egyszerre vásároljanak részvényeket minden európai és amerikai országtól .
Mire a" pénzügyi cápák " rájöttek, hogy átverték őket, már késő volt, mivel a részvények Oroszország kezében voltak. Oroszország nemcsak többet keresett, mint 20 milliárd ezekben a napokban, hanem visszatértek a részvények hozzá.
Most az olajból és a gázból származó jövedelem nem megy külföldre, hanem Oroszországban marad. A rubel önmagában emelkedik, Oroszország arany-és devizatartalékait nem fogják költeni a támogatására, és Európa "pénzügyi cápái" akaratuk vagy akaratuk ellenére elhagyták a piacot, az eredmény az, hogy megtévesztették őket.
Perceken belül az oroszok több milliárd dollár értékű részvényeket vásároltak fel szinte fillérekért , anélkül , hogy az olaj és a gáz árába beavatkoztak volna.
Soha nem volt ilyen lenyűgöző folyamat a tőzsde történetében.
Mihail Misev szerint:
Európának fel kell oldania a szankciókat az ukrajnai művelet befejezése után vagy még előtte. De lehet ,hogy ez sem segít már nekik. Épp ideje lenne már ,hogy az EU országok is elkezdjenek gondolkozni saját érdekeiken !!!"
A komment jó, de nincs forrás hozzá. Szívesen olvasnék erről, van ötleted, hogy honnan jött az infó?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 052
18 755
113
És meddig folytatódik az, hogy Oroszország döntse el, hogy ki hova tartozzon? Meddig lesz Oroszország érdeke magasabb rendű, mint más népek önrendelkezési joga? Meddig van joga Oroszországnak visszafognia más országok fejlődését?

Persze kezd úgy kinézni a dolog, hogy most már mindegy. Oroszország támadott és úgy néz ki elszámolta magát. Akármi is lesz a vége, Oroszország legalább ugyanannyit veszít, mint amennyit nyer. Még a számára legjobb végkimenetel esetén is. De szinte biztos, hogy rosszabb helyzetben lesz legvégül.

Oroszország évtizedeken, évszázadokon keresztül mindent megtett, hogy ne legyen egységes Európa, mert félt hogy akkor túl erősek lesznek vele szemben. Most kiprovokálta Európa egységesülését és kiderült, hogy tényleg veszélyesek rá nézve. Ez kissé facepalm-os.

Oroszország most már kényszerpályán mozog. Az elején én is azt hittem gyorsan végeznek és szurkoltam a sikerükért, mert orosz győzelem következtében, egy jelentősen meggyengült Ukrajna maradjon a szomszédságunkban, ami magyar érdek. Ehelyett azt kell látnom, hogy 3. hete tart a háború, nagy áldozatokkal mindkét oldalon. A végét pedig nem látjuk. Az ukránok nem engednek, még feltehetően vannak tartalékaik a harc folytatására. Az oroszok pedig, ha csalódtak is a háború jellegében, már nem hagyhatják abba. Végig kell menni nekik a megkezdett úton. Ők az ukrán kapitulációra várnak. Azok meg ameddig bírják, nem teszik le a fegyvert. Nyilván Oroszország katonailag sokkal erősebb. Ez majd ki fog jönni. Akkor lehet látványosan esnek össze az ukránok. Elfogynak élőerőben, hadianyagban, fegyverben. Viszont, még nem tudjuk, ez mikor következik be. Addig minden megy tovább, a világon pedig mindenki egyre idegesebb lesz.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
És meddig folytatódik az, hogy Oroszország döntse el, hogy ki hova tartozzon? Meddig lesz Oroszország érdeke magasabb rendű, mint más népek önrendelkezési joga? Meddig van joga Oroszországnak visszafognia más országok fejlődését?

Persze kezd úgy kinézni a dolog, hogy most már mindegy. Oroszország támadott és úgy néz ki elszámolta magát. Akármi is lesz a vége, Oroszország legalább ugyanannyit veszít, mint amennyit nyer. Még a számára legjobb végkimenetel esetén is. De szinte biztos, hogy rosszabb helyzetben lesz legvégül.

Oroszország évtizedeken, évszázadokon keresztül mindent megtett, hogy ne legyen egységes Európa, mert félt hogy akkor túl erősek lesznek vele szemben. Most kiprovokálta Európa egységesülését és kiderült, hogy tényleg veszélyesek rá nézve. Ez kissé facepalm-os.
Évszázadokon át mindent megtett Európa egyesülése ellen, először Napóleon Egységes Európa Projektje ellen, majd Hitler Egységes Európa Projektje ellen, és most az EU ellen is. Mindig úgy kezdődött, hogy visszaütött!
 
W

Wilson

Guest
A mariupoli védelmi erők fogságába esett - őrmester, az Orosz Föderáció 810. tengerészgyalogos zászlóalj páncéltörő szakaszának a vezetője...

A videón a magyar felirat beállítható....


Azt mondja, nem akart Ukrajnába menni. De ezért akár 10 év börtönbüntetéssel is fenyegették.

700-800 orosz katona közzül (akivel együtt Ukrajnába érkezett), a közel felük elesett a háború során.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Oroszország most már kényszerpályán mozog. Az elején én is azt hittem gyorsan végeznek és szurkoltam a sikerükért, mert orosz győzelem következtében, egy jelentősen meggyengült Ukrajna maradjon a szomszédságunkban, ami magyar érdek. Ehelyett azt kell látnom, hogy 3. hete tart a háború, nagy áldozatokkal mindkét oldalon. A végét pedig nem látjuk. Az ukránok nem engednek, még feltehetően vannak tartalékaik a harc folytatására. Az oroszok pedig, ha csalódtak is a háború jellegében, már nem hagyhatják abba. Végig kell menni nekik a megkezdett úton. Ők az ukrán kapitulációra várnak. Azok meg ameddig bírják, nem teszik le a fegyvert. Nyilván Oroszország katonailag sokkal erősebb. Ez majd ki fog jönni. Akkor lehet látványosan esnek össze az ukránok. Elfogynak élőerőben, hadianyagban, fegyverben. Viszont, még nem tudjuk, ez mikor következik be. Addig minden megy tovább, a világon pedig mindenki egyre idegesebb lesz.
Kíváncsi leszek a mai béketárgyalás "eredményére", ez tipikusan az a konfliktus, ahogy te is írtad, ahol valakinek győzni kell itt már nem engedhet senki. Ha lesz is tűzszünet, azt tuti napokon belül megszegi valaki és persze a "másik" lesz az...
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 256
8 169
113
A mariupoli védelmi erők fogságába esett - őrmester, az Orosz Föderáció 810. tengerészgyalogos zászlóalj páncéltörő szakaszának a vezetője...

A videón a magyar felirat beállítható....


Azt mondja, nem akart Ukrajnába menni. De ezért akár 10 év börtönbüntetéssel is fenyegették.

700-800 orosz katona közzül (akivel együtt Ukrajnába érkezett), a közel felük elesett a háború során.
Én az összes ilyen videót fenntartásokkal kezelem. Mert van az az életveszélyes fenyegetés, amire válaszul én is amerikai berepülő pilóta lennék egy ilyen filmben....
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 466
7 299
113
ha az oroszoknak nem céljuk teljes ukrajna elfoglalása, és itt mindegy hogy csak lnr/dnr/krím marad náluk vagy kherson is a krími víz miatt vagy éppen a dnyeperig minden, meg kell hagyni ukrajnának egy kikötőt (mariupol dnr-hez tartozik)
különben maradékukrajna gazdaságilag nem lesz életképes mert nem tudja működtetni se az acélipart se a mezőgazdaságot megfelelő logisztika hiányában
tehát a kialakuló status quo nem lesz mert nem lehet tartós
vélhetően ezzel függ össze hogy odesszában nem történik semmi, nem csak azzal hogy odesszának momentán nincs különösebb jelentősége azon kívül hogy ukrán kapacitásokat köt le