[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 642
48 405
113
A pártatlan tájékoztatás nagyobb dicsőségére!

Visszavonták a Russia Today engedélyét az Egyesült Királyságban

Az orosz állam által támogatott RT (Russia Today) hírcsatorna brit sugárzási engedélyét „azonnali hatállyal” visszavonták – közölte az Ofcom, az egyesült Királyság médiafelügyeleti hatósága a BBC híradása szerint.

Az Ofcom 29 vizsgálatot folytat „az RT hír- és aktuálpolitikai tudósításainak pártatlanságát illetően Oroszország ukrajnai inváziójáról”.

A csatornát már eltávolították az összes brit sugárzási platformról, az Európai Unió által elrendelt szankciók után.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 773
9 193
113
Legitim katonai célpontnak tekinti Oroszország azokat a fegyverszállítmányokat, melyeket nyugati országok küldenek Ukrajnába – nyilatkozta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a RIA Novosztyi orosz hírportálnak.

Hozzátette: Moszkva nem fogja engedni, hogy az Egyesült Államok közreműködésével leszállítandó Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerek Kijevbe jussanak.

Lavrov most sem tisztázta, hogy az orosz haderő azelőtt támadná-e meg a fegyverszállítmányokat, hogy azok Ukrajna területére érnek, vagy csak utána. Ez a kétértelműség valószínűleg tudatos és elrettentési célt szolgál.

(Portfolio)
Képes Oroszország ellenőrizni az ukrán nato határt hogy semmiképp se jusson be Ukrajnába? Én úgy tudom hogy még mindig nincs teljes orosz légifölény.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 642
48 405
113
Elkerülte az államcsődöt Oroszország

Oroszország teljesítette 117,2 millió dolláros kamatfizetési kötelezettségét két eurókötvénye után csütörtökön – idézi a Bloomberg az orosz pénzügyi tárcát.

Korábban olyan hírek keringtek, hogy csak rubelben tudnak fizetni az oroszok, ami elemzők szerint a fizetésképtelenség beismerésével lett volna egyenlő. Közölték, hogy később közlik majd, hogy a kifizetést jóváírták-e a londoni Citibanknál.

Az orosz államcsőd kockázatai az uniós szankciók után nőttek meg jelentősen. Az orosz jegybank 640 milliárd dollárnyi tartalékainak közel felét, mintegy 300 milliárd dollárt befagyasztottak, vagyis ezekhez nem tudnak hozzáférni.

Az adósságtörlesztés elmulasztására utoljára a bolsevik uralom idején, 1918-ban volt példa – írta a Bloomberg.

Az S&P nemzetközi hitelminősítő az elmúlt napokban negatív kilátás mellett “CCC”-ről egy fokozattal “CC”-re rontotta le Oroszország hosszú lejáratú szuverén devizaadósság-kötelezettségének az osztályzatát. A nemzeti valutában kifejezett hosszú távú besorolást is “CCC”-ről “CC”-re rontották.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ott van a térképen az út is meg a tőle baloldalra fekvő adminisztráció épülete is(pirossal).
Ezért írtam.
Ha emlékszel Kadirov emberei azzal hencegtek 2 napja, hogy ott vannak és a lakóházas részt megtisztították.
Meg, hogy az Azovosok elfutottak az Azovstal-ba. Szóval nevezhetjük nagyotmondásnak, vagy jövőbelátásnak azt.

Viszont az M14 úttól északra, elég gyér a beépítés. Onnan indulva, ha elérik az északi hidat és tudnak egy hídfőt csinálni, akkor elég gatya lesz a helyzete a védőknek. Mondjuk ha menekülni akarnak a védők, akkor kalandosan az északi vasút felé még elszökhetnek, aztán még kalandosabb 60km séta árkon-bokron, necces. Az is lehetséges, hogy nem véletlenül van meghagyva egy "menekülő"-nek kinéző vonal.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 254
37 141
113
Képes Oroszország ellenőrizni az ukrán nato határt hogy semmiképp se jusson be Ukrajnába? Én úgy tudom hogy még mindig nincs teljes orosz légifölény.
Kuksizzák a határt műholdakról, meg rádióelektronikai felderítés is van arrafelé. Kalinyingrádból meg Belorussziából rendesen be tudnak hallgatózni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 773
9 193
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 830
113
Az ukrán fél elismerte, hogy a Harkov régióban található Merefa városában végrehajtott rakétacsapás során 21 ukrán tiszt meghalt, további 25 pedig megsebesült. (korábban civileknek állították be a halottakat)

llX9_6GFz5c.jpg

nJRBPKWm7DA.jpg

rqcrfNN8P3Y.jpg

hKj6uurUD-c.jpg

IybBKAOrbk8.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
Megjelent a közösségi médiában egy sisakkamerás felvétel, melyet egy Ukrajna oldalán harcoló külföldi önkéntes készített. A videón az idegenlégiós és fegyvertársai orosz támadás alá kerülnek, majd egy civil épületben keresnek fedezéket. A felvételen több érdekesség is megfigyelhető.

Az alábbi videó pár órája kezdett el keringeni a közösségi médiában, talán ez az első olyan felvétel, melyen az ukrán idegenlégió tagjait láthatjuk harcolni és nem orosz vagy ukrán reguláris erőket:

A felvételen az látható, hogy a külföldi önkéntesek egy civil járműben utaznak, majd támadás alá kerülnek. A járművet elhagyják, aztán egy civil lakóházban keresnek fedezéket. A háttérben géppuskaropogás hallható, de nem tudni, mi történik az idegenlégiósokkal, miután fedezékbe jutnak.
A felvételen valószínűleg nem kiképzett katonák láthatók, ez látszik abból is, ahogy az elején beakad az autó ajtajába az egyik páncéltörő gránátvetővel felszerelt harcos és meggyűlik a bajuk a lakóház könnyű szerkezetes faajtójával is. Érdemes arról is szót ejteni, hogy a fegyveresek nem viselik az ukrán haderő gyakorló ruházatát és látszólag a milíciák azonosításához használatos sárga vagy kék karszalag sincs rajtuk.
Ennek ellenére valószínűleg nem igazak azok a pletykák, hogy az ukránok rosszul szerelik fel az idegenlégiósaikat vagy egyáltalán nem adnak nekik fegyvert. Ezek a légiósok plate carrierrel, modern sisakokkal és kézifegyverekkel vannak felszerelve. Az egyik harcosnál például egy Malyuk gépkarabély látható és szinte mindenkinél van valamilyen tankelhárító fegyver – talán M72-es páncéltörő gránátvető. A kamerás amúgy egy modernizált ukrán AK-74-est szorongat, ez az ukrán haderő elsődleges kézifegyvere, illetve úgy tűnik, még egy csomó régebbi AK-variánst az autóban hagynak.
Ukrajna azt állítja, 20 ezer külföldi önkéntes harcol a befogadásukra létrehozott idegenlégióban, nagyrészt amerikaiak és britek.

(Portfolio)

Nagyon bénák!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Képes Oroszország ellenőrizni az ukrán nato határt hogy semmiképp se jusson be Ukrajnába? Én úgy tudom hogy még mindig nincs teljes orosz légifölény.
ha a tankelhárítók átjutottak, akkor ezek is át fognak. még lehetőségük van pl. egyből üzemkészen átgurulni a határon, mintegy hidfőállásként funkcionálni egy két üteggel az ukrán légtérben, és kitartani addig, ameddig nem jön át az összes tartalékrakéta. és akkor így szépen haladni, előre, lassan, mint a konvoj, manpadsokkal és földi biztosítással fedezni (talán harcivakondjai még nincsenek az oroszoknak). lehet, hogy pár nap lesz, míg eljutnak ivanofrankovszkig, de a biztos még mindig jobb, mint a bizonytalan.