[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 508
11 674
113
Katart megembargózzák újra a környékbeli "haverjai" (SzA és EAE vezetésével megint), akkor megint szállíthatjuk Nekik az élőmarhát (meg a minden mást is) repülőgéppel. Meg, ha enni/inni "szeretnek", akkor érdemes megválogatni a barátait arrafelé a Katar -hoz hasonló geopolitikai környezetben levőknek ...

Vannak egész jó vizes szakembereink.
Szerintem van az a pénz, hogy technológiát adjunk át.

még két hét és előkerülnek a 2006-os budapesti felvételek is némileg átszínezve...
Valami szerbiai zavargásnál ár elővették korábban.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Ez a Borisz mit szív:

A britek azért nem fogadnak ukrajnai menekülteket, mert "Putyin kémei lehetnek köztük"​


Elképesztő magyarázat Boris Johnson belügyminiszterétől.

Putyin felhasználhatja az Ukrajnából érkező női menekülteket, hogy terrortámadást indítson Nagy-Britannia ellen - figyelmeztet Priti Patel a brit belügyér.


- mondta. A belügyminiszter kitart amellett, hogy "biztonsági ellenőrzésre van szükség" a menedéket keresőknél.

Oroszország női ügynököket csempészhet be az Egyesült Királyságba ukrán menekültek között, hogy biológiai vagy vegyi terrortámadást hajtsanak végre - tette hozzá Priti Patel.

Patel asszony megvédte az Egyesült Királyság azon döntését, hogy - az európai nemzetek közül egyedül - vízumot követel a háború elől menekülő ukránoktól.

Olyanok, mint a Svédek, fehér embert nem fogadnak be.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Már hogy hogy nem így működik a logisztika? Az ukrán haderő határozza meg, hogy mely vonalakat mely településeket akarja megvédeni ennek megfelelően szervezte meg a logisztikát, halmozta fel a készleteket,és tervezte meg a szállítókapcitást
Lali pihend ki magad mert már esment vállalhatatlan hülyeséget írsz ! Már az ősidők óta tudjuk , hogy a védők védenek egy vagy több adott helyet míg a támadók támadnak valahol valamit/valamiket , valamikor ! Ha egy helyet védsz akkor a támadó is csak egy helyet támadhat de az irányt és az időt azt minimum ő határozza meg ! Romlik a helyzet ha több védendő helyed is van mert akkor -mivel nem tudod mi a támadók szándéka- meg kell osztanod erőidet mert ilyenkor a támadó már nem csak időt és irányt de már a helyet is meghatározza ! Ennek semmi köze a logisztikához ez harcászat ! És akkor emeljük a szintet a mai kor színvonalára! A támadó uralja feletted a légteret és realtime felderítési adatai vannak tehát ha te át akarsz mozgatni egységeket az egyik helyről a másikra akkor csak egy jó kövér célpontot alkotsz a támadók légi erejének ! Csak szólok a Dnyepertől keletre már nincs ukrán logisztikázás ! Már csak visítozás van , hogy mindjárt kifogynak mindenből is ! Az Orosz pont erre vár mert lőszer és üzemanyag nélkül ma már egy haderő se ér lófaxt se !
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
A Vaskupola az irányított manőverező rakéták és robotrepülők ellen hatástalan! Csak a ballisztikus pályán repülő irányítás nélküli eszközök ellen hatásos.

Egy hozzászóló írta. Nektek mi az információtok erről a Vaskupoláról. Igaz, amit állít a hozzászóló?





VÁLASZ
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
A cikk írója egy bizonyos Maria Pavlova, a szabad európa és liberty rádió alkalmazottja...
Magáról az oldalról eleget elmond a wiki oldala:


Valszeg azért szedték le gyorsan mert eszükbe jutott, hogy az orosz börtönökre nem vonatkoznak az eu-s előírások...
Azért kockázatos ide a fórumra bármilyen hírt is betenni mert a tisztelt olvtársak egyből ízekre szedik mint foxi lábtörlőt és lerántják a leplet , hogy bíz a király meztelen !
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
Kis figyelmet szeretnék kérni:

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

Az elmúlt két hétben sajnos az eddig hozott intézkedések nem hozták meg a várt eredményt az Ukrajnai fegyveres konfliktus topikban. Csak a mai napon több, mint 150 db. hozzászólást kellett kitörölnöm, mivel személyeskedés, off-topik, vagy csak szimplán mindenáron a saját igazság bizonygatása volt. Ez így céltalan, az érdemi információ meg elveszik, sok a duplázás, triplázás, stb.

EZÉRT AZ ÉRINTETT TOPIKBAN A MODERÁLÁSBAN SZINTET LÉPÜNK.

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
.


Példák:
  • az, hogy odaírod a hsz. végére, hogy "ez már off", az egyből min. 2 hét kitiltás, mivel tisztában vagy vele, hogy nem kellett volna leírni.
  • az, hogy szerinted a másik fórumozó propagandista, az egyből min. 2 hét tiltás
  • a másik fórumozási szokásainak a firtatása min. 2 hét tiltás
  • a másik fórumozó értelmi képességeinek megkérdőjelezése (udvarias, kifinomult formában is) min. 2 hét tiltás
  • "eszednél vagy, hogy..."-típusú, khm. "vitaindítók", a moderátor eszénél lesz, mert min. 2 hét tiltás
  • az ukrán topikba nem tartoznak bele a következő témák:
    • orosz/USA/EU/stb. gazdasági helyzet. Ezekre az országokra, földrészekre vannak külön topikok.
    • orosz/USA/EU/stb. széthullása, ezekre is vannak külön topikok
    • új világrend
    • holokauszt, holodomor
    • bármelyik más ország belpolitikai témája
    • magyar választás
    • a nácizmus, bolsevizmus, kommunizmus, LMBTQ-izmus, stb. lélektana
    • vicces videók
Mit tehettek az ügy érdekében, hogy értelmes keretek között lehessen tartani a topikot:
  • értesítsétek a moderátort, ő max. 1 napon belül intézkedik. Nem kell személyes küldetésnek venni a másik szembesítését!
  • ha olyan szál indul el, ami nem a témához tartozik, ne folytassátok!
  • ha nézeteltérésed van, vagy mindenáron meg akarod mondani a másiknak a véleményed, akkor küldj PM-et neki! Csoportosan is lehet használni és azt a moderátor nem látja.
  • olvass vissza, nem kell egyből minden bevágni a fórumba "vótmá?" felkiáltással. A fórummotor segít, automatikusan ahhoz a hsz.-hez visz, ahol abbahagytad az olvasást.
  • ha mégis valami "vótmá", akkor sem érdekel senkit, hogy "vótmá", meg "minek kell ezt újra berakni", meg "én már beraktam 6 oldallal ezelőtt". Ez nem tesz hozzá semmit a fórumhoz, amúgy sem verseny.
  • ha hozol egy linket, röviden foglald össze, mi található rajta. Ez azért is jó lehet, mert pár forrás csak ideig-óráig él, aztán elveszik az internet süllyesztőjében, viszont így legalább tudjuk, hogy miről szólt eredetileg.
  • gondold végig mit akarsz, egy-egy hsz. előtt fújj kettőt. A legtöbb hülyeséget az ember hirtelen felindulásból követi el.

Kérlek két dolgot ne felejtsetek el:
  1. Van, aki a mai média és információs hadviselés sz*rviharában tőletek, az általatok hozott hírekből próbál tájékozódni és az életét jelentősen befolyásoló döntéseket meghozni.
  2. Egy fórumozót mindig könnyeb tiltani, mint a hsz.-eket törölgetni.
Az új szabályok alkalmazásáig ~1 óra türelmi idő van, a 2022.03.21 22:00 után beküldött hsz.-eket már eszerint fogjuk elbírálni.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 932
17 064
113
Megtaláltuk az ukrán fegyveres erők 2S7 "Pion" önjáró tüzérségi létesítményeinek állásait Donyecktől nyugatra.

A hozzávetőleges hely a Shakhtyorsk és Novoukrainka közötti mezők (47.862696, 37.066353). A videóban jellegzetes erőátviteli tornyok vannak.

A videó 40. másodpercében látható a villámhárító támogatása, ami azt jelzi, hogy valószínűleg egy földalatti gázvezeték van a közelben. A tűzvészben van egy falu és egy domb.
#Донецк #Украина
@rybar

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 649
70 620
113
Azért ez nagyon sok !
Dehogyis, ez nagyon keves meg. Pedig osztani kell vagy 8-al,10-el. De ha meg ennyi lenne sem sok. 4-500 tank? Van talan meg 20x ennyi Oroszorszagban biztosan. 15000 katona? 10%-a se az invazios eronek.
100 repulo... :D
Par eve valami 2 IS-3 tank tunt el egy Tavol Keleti korzetes sokadrangu, kb senki altal sem orzott telephelyrol...
Amugy mizu az ukran vesztesegekkel? Foleg hogy mar a sokadik laktanyat robbantjak szet az oroszok. Csak Mikolajevben +200 korul van a kiskanallal osszekapartak szama.