[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 162
10 902
113
Katart megembargózzák újra a környékbeli "haverjai" (SzA és EAE vezetésével megint), akkor megint szállíthatjuk Nekik az élőmarhát (meg a minden mást is) repülőgéppel. Meg, ha enni/inni "szeretnek", akkor érdemes megválogatni a barátait arrafelé a Katar -hoz hasonló geopolitikai környezetben levőknek ...

Vannak egész jó vizes szakembereink.
Szerintem van az a pénz, hogy technológiát adjunk át.

még két hét és előkerülnek a 2006-os budapesti felvételek is némileg átszínezve...
Valami szerbiai zavargásnál ár elővették korábban.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ez a Borisz mit szív:

A britek azért nem fogadnak ukrajnai menekülteket, mert "Putyin kémei lehetnek köztük"​


Elképesztő magyarázat Boris Johnson belügyminiszterétől.

Putyin felhasználhatja az Ukrajnából érkező női menekülteket, hogy terrortámadást indítson Nagy-Britannia ellen - figyelmeztet Priti Patel a brit belügyér.


- mondta. A belügyminiszter kitart amellett, hogy "biztonsági ellenőrzésre van szükség" a menedéket keresőknél.

Oroszország női ügynököket csempészhet be az Egyesült Királyságba ukrán menekültek között, hogy biológiai vagy vegyi terrortámadást hajtsanak végre - tette hozzá Priti Patel.

Patel asszony megvédte az Egyesült Királyság azon döntését, hogy - az európai nemzetek közül egyedül - vízumot követel a háború elől menekülő ukránoktól.

Olyanok, mint a Svédek, fehér embert nem fogadnak be.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Már hogy hogy nem így működik a logisztika? Az ukrán haderő határozza meg, hogy mely vonalakat mely településeket akarja megvédeni ennek megfelelően szervezte meg a logisztikát, halmozta fel a készleteket,és tervezte meg a szállítókapcitást
Lali pihend ki magad mert már esment vállalhatatlan hülyeséget írsz ! Már az ősidők óta tudjuk , hogy a védők védenek egy vagy több adott helyet míg a támadók támadnak valahol valamit/valamiket , valamikor ! Ha egy helyet védsz akkor a támadó is csak egy helyet támadhat de az irányt és az időt azt minimum ő határozza meg ! Romlik a helyzet ha több védendő helyed is van mert akkor -mivel nem tudod mi a támadók szándéka- meg kell osztanod erőidet mert ilyenkor a támadó már nem csak időt és irányt de már a helyet is meghatározza ! Ennek semmi köze a logisztikához ez harcászat ! És akkor emeljük a szintet a mai kor színvonalára! A támadó uralja feletted a légteret és realtime felderítési adatai vannak tehát ha te át akarsz mozgatni egységeket az egyik helyről a másikra akkor csak egy jó kövér célpontot alkotsz a támadók légi erejének ! Csak szólok a Dnyepertől keletre már nincs ukrán logisztikázás ! Már csak visítozás van , hogy mindjárt kifogynak mindenből is ! Az Orosz pont erre vár mert lőszer és üzemanyag nélkül ma már egy haderő se ér lófaxt se !
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 692
113
A Vaskupola az irányított manőverező rakéták és robotrepülők ellen hatástalan! Csak a ballisztikus pályán repülő irányítás nélküli eszközök ellen hatásos.

Egy hozzászóló írta. Nektek mi az információtok erről a Vaskupoláról. Igaz, amit állít a hozzászóló?





VÁLASZ
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
A cikk írója egy bizonyos Maria Pavlova, a szabad európa és liberty rádió alkalmazottja...
Magáról az oldalról eleget elmond a wiki oldala:


Valszeg azért szedték le gyorsan mert eszükbe jutott, hogy az orosz börtönökre nem vonatkoznak az eu-s előírások...
Azért kockázatos ide a fórumra bármilyen hírt is betenni mert a tisztelt olvtársak egyből ízekre szedik mint foxi lábtörlőt és lerántják a leplet , hogy bíz a király meztelen !
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Kis figyelmet szeretnék kérni:

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

Az elmúlt két hétben sajnos az eddig hozott intézkedések nem hozták meg a várt eredményt az Ukrajnai fegyveres konfliktus topikban. Csak a mai napon több, mint 150 db. hozzászólást kellett kitörölnöm, mivel személyeskedés, off-topik, vagy csak szimplán mindenáron a saját igazság bizonygatása volt. Ez így céltalan, az érdemi információ meg elveszik, sok a duplázás, triplázás, stb.

EZÉRT AZ ÉRINTETT TOPIKBAN A MODERÁLÁSBAN SZINTET LÉPÜNK.

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
.


Példák:
  • az, hogy odaírod a hsz. végére, hogy "ez már off", az egyből min. 2 hét kitiltás, mivel tisztában vagy vele, hogy nem kellett volna leírni.
  • az, hogy szerinted a másik fórumozó propagandista, az egyből min. 2 hét tiltás
  • a másik fórumozási szokásainak a firtatása min. 2 hét tiltás
  • a másik fórumozó értelmi képességeinek megkérdőjelezése (udvarias, kifinomult formában is) min. 2 hét tiltás
  • "eszednél vagy, hogy..."-típusú, khm. "vitaindítók", a moderátor eszénél lesz, mert min. 2 hét tiltás
  • az ukrán topikba nem tartoznak bele a következő témák:
    • orosz/USA/EU/stb. gazdasági helyzet. Ezekre az országokra, földrészekre vannak külön topikok.
    • orosz/USA/EU/stb. széthullása, ezekre is vannak külön topikok
    • új világrend
    • holokauszt, holodomor
    • bármelyik más ország belpolitikai témája
    • magyar választás
    • a nácizmus, bolsevizmus, kommunizmus, LMBTQ-izmus, stb. lélektana
    • vicces videók
Mit tehettek az ügy érdekében, hogy értelmes keretek között lehessen tartani a topikot:
  • értesítsétek a moderátort, ő max. 1 napon belül intézkedik. Nem kell személyes küldetésnek venni a másik szembesítését!
  • ha olyan szál indul el, ami nem a témához tartozik, ne folytassátok!
  • ha nézeteltérésed van, vagy mindenáron meg akarod mondani a másiknak a véleményed, akkor küldj PM-et neki! Csoportosan is lehet használni és azt a moderátor nem látja.
  • olvass vissza, nem kell egyből minden bevágni a fórumba "vótmá?" felkiáltással. A fórummotor segít, automatikusan ahhoz a hsz.-hez visz, ahol abbahagytad az olvasást.
  • ha mégis valami "vótmá", akkor sem érdekel senkit, hogy "vótmá", meg "minek kell ezt újra berakni", meg "én már beraktam 6 oldallal ezelőtt". Ez nem tesz hozzá semmit a fórumhoz, amúgy sem verseny.
  • ha hozol egy linket, röviden foglald össze, mi található rajta. Ez azért is jó lehet, mert pár forrás csak ideig-óráig él, aztán elveszik az internet süllyesztőjében, viszont így legalább tudjuk, hogy miről szólt eredetileg.
  • gondold végig mit akarsz, egy-egy hsz. előtt fújj kettőt. A legtöbb hülyeséget az ember hirtelen felindulásból követi el.

Kérlek két dolgot ne felejtsetek el:
  1. Van, aki a mai média és információs hadviselés sz*rviharában tőletek, az általatok hozott hírekből próbál tájékozódni és az életét jelentősen befolyásoló döntéseket meghozni.
  2. Egy fórumozót mindig könnyeb tiltani, mint a hsz.-eket törölgetni.
Az új szabályok alkalmazásáig ~1 óra türelmi idő van, a 2022.03.21 22:00 után beküldött hsz.-eket már eszerint fogjuk elbírálni.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Megtaláltuk az ukrán fegyveres erők 2S7 "Pion" önjáró tüzérségi létesítményeinek állásait Donyecktől nyugatra.

A hozzávetőleges hely a Shakhtyorsk és Novoukrainka közötti mezők (47.862696, 37.066353). A videóban jellegzetes erőátviteli tornyok vannak.

A videó 40. másodpercében látható a villámhárító támogatása, ami azt jelzi, hogy valószínűleg egy földalatti gázvezeték van a közelben. A tűzvészben van egy falu és egy domb.
#Донецк #Украина
@rybar

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 465
113
Azért ez nagyon sok !
Dehogyis, ez nagyon keves meg. Pedig osztani kell vagy 8-al,10-el. De ha meg ennyi lenne sem sok. 4-500 tank? Van talan meg 20x ennyi Oroszorszagban biztosan. 15000 katona? 10%-a se az invazios eronek.
100 repulo... :D
Par eve valami 2 IS-3 tank tunt el egy Tavol Keleti korzetes sokadrangu, kb senki altal sem orzott telephelyrol...
Amugy mizu az ukran vesztesegekkel? Foleg hogy mar a sokadik laktanyat robbantjak szet az oroszok. Csak Mikolajevben +200 korul van a kiskanallal osszekapartak szama.
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Az 24 000 fő mínusz. A bevtett erők 15% a.
Egy hónap alatti folyamatos harctevékenysegnél nem olyan kirívó, szerintem.
De nyilván messze még a vége, nagyon sok orosz és ukrán fog még meghalni.
A kérdés ki bírja tovább.
Az 26 014, ha össze adod a halottak számát a sebesültekével. Az ukránoké is hasonlónagyságrendű lehet.
 
W

Wilson

Guest
Lali pihend ki magad mert már esment vállalhatatlan hülyeséget írsz ! Már az ősidők óta tudjuk , hogy a védők védenek egy vagy több adott helyet míg a támadók támadnak valahol valamit/valamiket , valamikor ! Ha egy helyet védsz akkor a támadó is csak egy helyet támadhat de az irányt és az időt azt minimum ő határozza meg ! Romlik a helyzet ha több védendő helyed is van mert akkor -mivel nem tudod mi a támadók szándéka- meg kell osztanod erőidet mert ilyenkor a támadó már nem csak időt és irányt de már a helyet is meghatározza ! Ennek semmi köze a logisztikához ez harcászat ! És akkor emeljük a szintet a mai kor színvonalára! A támadó uralja feletted a légteret és realtime felderítési adatai vannak tehát ha te át akarsz mozgatni egységeket az egyik helyről a másikra akkor csak egy jó kövér célpontot alkotsz a támadók légi erejének ! Csak szólok a Dnyepertől keletre már nincs ukrán logisztikázás ! Már csak visítozás van , hogy mindjárt kifogynak mindenből is ! Az Orosz pont erre vár mert lőszer és üzemanyag nélkül ma már egy haderő se ér lófaxt se !
Szerintem kettőnk közzül neked kéne egy kicsit pihenni mert nem figyelsz.....:) pl arra sem amit az amerikai honvédelmi minisztérium jelentett ki néhány napja egy újságíró kérdésére, kijelentették, hogy minden az ukránok oroszok elleni harcához szükséges információt átadnak az Ukránoknak, és külön kihangsúlyozta az igazán hasznos szót, be is raktam ebbe a topikba, magyarul az összes realtime harctéri adatot megkapják azonnal az ukránok. Az ukrán védelem nem a sötétben tapogatózik, pontosan látja az amerikai elektronikus és egyéb felderítési adatoknak köszönhetően,hogy az orosz haderő hol csoportosítja át az erőit, hol akar súlypontot képezni és így hol akar támadni, így van idejük felkészülni a támadásra.

Utánpótlás és logisztika kérdése....

Ha megfigyeled az ukrán haderő ugyanazokat a területeket városokat vonalakat tartja amit már az invázió elején meghatározott Kijev Harkov Odessza Mariupol,Sumy, illetve az ezekhez kapcsolodó vonalak, települések nyilván az orosz előretörése következtében bizonyos területeket, vonalakat településeket fel kellett adniuk, de ezt nem szervezetlenül pánikszerűen visszavonulva tettek meg, hanem a következő védelmi vonalva visszahúzódva...Ennek következtében az orosz hadsereg és haderő nem állította megoldhatatlan feladat elé az ukrán logisztikát, főleg úgy, hogy az ukrán gépesített dandárok nem folytatnak nagy távolságokat felölelő manőverező harcot az orosz haderővel....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 465
113