Miért lennének ruszofóbok? XD A siker relatív. Viszont az hogy 1 hónap után még ilyen jól áll Ukrajna szerintem az ukránoknak siker és az oroszoknak kudarc. Ez a háború egyelőre nem emeli az orosz hadsereg renoméját.Szia !
elolvasva a cikket ..hát mit lehet erre mondani ? telex .. süt róla a ruszofóbia,mindenki az ukrán sikerekről beszél ,de mit lehet sikernek nevezni ? azt hogy megálltak az oroszok ? aki kicsit is jártas a logisztikában meg van némi agya és feltudja fogni,hogy egy Ukrajna méretű ország az kb olyan,mint ha végig autóznál Záhonytól Genováig nem egy sétagalopp ,egyenlőre még mindig az van hogy ukrán városok esnek el és nem fordítva,így bár nagyon igyekszem pártatlan maradni,de még mindig az oroszok vannak támadó helyzetben.
a nyugati segítséget nem igazán értem az afgán viszonylatban,hiszen az afgánok elérték a céljukat az oroszok kivonultak,hátra hagyva egy még 3 évig regnáló afgán kormányt, a másik nagy kalandor aki belevágott ebbe .. szintén csúfosan belebukott (és lehet ezt szépítgetni hogy az nem úgy volt,de az úgy volt .. !!) ráadásul a kormány amit felállítottak se bírta csak 3 év helyett kb 3 hétig.
nem kell egy von Mansteinnek lenni ahhoz,hogy ha egy ország védekező háborúra rendezkedik be (értsd: beviszi a haderőt a városi környezetbe) akkor mint ezt a történelem is bizonyítja nagyon meg tudja keseríteni a támadók dolgát,ehhez nem kell számbéli fölény,nem kellene tankok,repülők, elég elönyt ad nekik a helyismeret, az ATGM-ek, és a MANPAD-ok amiből annyit kaptak az ukránok hogy egy közepesebb NATO tagországnak nincs annyi szinte.
illetve ezt a "civil városokat lőnek a gonoszok,iskolát,óvodát,lakótelepet" totálisan ki lehet használni mint propagandafegyvert (ezzel élnek is nagyon helyesen) a miértjéről viszont nem esik szó a "függetlenobjektív" médiában
mégis milyen eredményt kellett volna elérniük az oroszoknak ?
mert lehetne ezt az egész történetet hirtelen rövidre is zárni,és hidd el nem kellett volna Kijev alatt sem 3 hete ott campelniük az oroszoknak,csak ugye ez még nem esett le sem a nyugatnak sem a telexes újságírónak,hogy valamiért nem lett porig bombázva/rakétázva Kijev ..és bizonyára okkal, azt meg szerintem ne vitassuk hogy az orosz hadsereg képes lenne-e erre vagy nem..
Az Amerika által támogatott afgán kormány összeomlására és a tálib hatalomátvételre gondoltam. Szerintem az oroszok azt hitték hogy hasonló lesz az ukrán kormány megdöntése is.
Nyilván védekezni mindig könnyebb, de ezzel számolniuk kellett volna az oroszoknak amikor indították a támadást.
Miért bombáznak városokat az oroszok? Mert az ukránok védekeznek. Nem az ukránok indították ezt a háborút és ezért nem is az ukránok felelnek az oroszok által megölt civilekért.
Siker az ukrán kormány összeomlása és egy bábkormány hatalomba állítása lett volna orosz részről.
Ha az oroszok folytatni akarják a háborút akkor szét lesz lőve Kijev is és nyernek egy hatalmas romhalmazt hatalmas áldozatok árán. Nem látom hogyan érhetnének el valós sikert az oroszok.