[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
Eddig hitelesebbnek tűnnek mint az Ukránok. Nem hiszek én sem kritika nélkül senkinek, de a kambabajnokságot Ukrajna nyeri, erőst!
Mindkettő hazudik. Csak van amit könnyű megcáfolni. A tábornokok megölése ilyen. A kanadai mesterlövész úgyszintén. Én is várom, hogy az oroszok cáfolják. Nem tették egyik esetben sem.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ha megnéztél már pár korábbi orosz hadifoglyokról készült felvételt nem egyen nem egyenruhában, hanem civil hétköznapi ruhában ülnek a kamerák előtt...
Hát a többség egyenruhában volt, de volt aki nem. Kétséget kizárólag sose tudjuk meg.
Dehogy, az azovosok semmit nem jelentenek, csak ott vannak, akkor már őket is elintézik. A város a fontos, stratégiai település az Azovi tenger partján. Kulcs a szárazföldi összeköttetéshez a donyecki régió felé, a szakadárokhoz.
A bosszú fontos momentum.
Van egy olyan érzésem,hogy a tengerparti területeket leakarjak szakítani Ukrajnáról....Mert annak semmi értelmét nem látom,hogy porrá lövik Mariupolt nem kevés orosz katona élete árán elfoglalják Mariupolt, aztán az orosz állam
pénzén újjáépítik, és végül átadják Ukrajnának....
Putyin azt mondta, nem lesz ukrán államiság, szerintem ebben hihetünk neki.
Ez azért megint bohózat kategória. Ezt a vadászgépekkel 1x már eljátszottátok, ott 100 valahány bekamuzásáig jutottatok, majd a 20-ik tábornok megöléséről szóló hírnél abbahagyjátok, vagy itt is a 100 a cél? Mert attól hogy van 1 csillag a vállapján, azt megsúgom nem tábornok. Nincs is ennyi résztvevő orosz tábornok az ukrán hadműveletben, és azok sem az első sorban paroláznak.

Mint a légicsatáknál 10-el kellett osztani, itt talán kettő halott főtiszt van maximum, de lehet egy sem igaz. (Eddig egy főre se volt semmi bizonyíték csak bemondás alapján ment)
Egyet legalább elismertek.
Orosz híradás.....


Lionel Zinsou Benin volt elnöke...

4201016.jpg



„Most mindannyian csak erről a válságról hallunk, az oroszellenes szankciókról, az olajról, a gázról… Érted, mit jelent ez a válság például Afrika számára? Oroszország lát el bennünket gabonával és kukoricával. Minden logisztika a Fekete-tengeren keresztül megy. Az afrikai világ pedig megdermedt attól, ami történt. Megrémült az Egyesült Államok és az Európai Unió lépéseitől.

Nem veszed meg az afrikaiakat a demokráciáról szóló történetekkel. Ezek csak a te meséid belső fogyasztásra. Az afrikai elit többsége a Szovjetunióban alakult ki – orvosok, mérnökök, pilóták, tanárok, tudósok. Az oroszok az egyetlen európaiak, akik dekolonizálták Afrikát. És Afrika emlékszik rá. Ahogy Afrika emlékszik az európai atrocitásokra.

Ha észreveszi, az afrikai országok nem támogatták az ENSZ Oroszországot elítélő határozatát. És soha nem fognak támogatni semmilyen Oroszország elleni határozatot. Ez minden afrikai gerincébe be van kötve: Oroszország jó, bármit is gondol róla. Ez egy állandó dolog.

Egész Afrika figyeli a Közép-afrikai Köztársaságot és Malit. Amit az európaiak évtizedekig nem tudtak megtenni, azt az oroszok egy év alatt megtették. A Közép-afrikai Köztársaság helyén bandák működtek, ma már igazi állam van ott.

Tudom, hogy diplomaták vannak a teremben, a Külügyminisztérium alkalmazottai. Önhöz fordulok, a francia diplomáciához: mielőbb keressenek megoldást a problémájukra, mert ha a konfliktus egy hónapon belül nem ér véget, Afrika kitör.
Számodra az energiaproblémák állnak az élen. A legrosszabb esetben kevesebb lesz a meleged és kevesebb az autód, nekünk éhezés problémánk lesz Afrikában! Figyeljen rám, az afrikai válság Európa elpusztulásával jár.

Térj észhez, keress diplomáciai megoldásokat. És ne felejtsük el, hogy az olyan országok, mint India és Kína támogatják Oroszországot. Afrika támogatja Oroszországot.

Nem akarok a demokráciáról beszélni, és nem fog engem, afrikai embert sajnálni a szerencsétlen Ukrajnáról szóló történetekkel és az emberségre való felhívásokkal. A demokráciád a te dolgod. Felesleges ránk erőltetni az ön elképzeléseit arról, hogyan kellene nekünk, afrikaiaknak élnünk.
Újra! Keress kompromisszumokat, hagyd, hogy a diplomaták dolgozzanak. Az idő ellenünk van. 30 napunk van! Harminc! Ne tovább!"


Afrikában nagyon aggódnak, hiszen a várható éhínség elsősorban az afrikai országokat fogja sújtani.

Colonelcassad
Csak halkan mondom, valami ilyesmiről írtam
Ez a pasas menjen homokot szitálni, ne az EU-t fenyegesse, mert mit ér a harag hatalom nélkül.
Mert mit csinál az eu? Megszankcionálja?
Hogy egy klasszikust idézzek what ?........:)

De a viccet félretéve, ha Donbaszt akarták volna felszabadítani ezzel a haderővel 02.24.óta már régen megtehették, volna.....Ahhoz nem kellett volna ilyen hadműveletet végrehajtaniuk hozzá....
Lásd fenn.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ez is egy fiatalember volt, előtte volt még az élet,gondolom a képen a koporsójára boruló zokogó hozzátartozói, szerint is megérte az életet feláldozni ebben a háborúban.....
Soha nem ez a kérdés. A kérdés az, ő szerinte megérte-e.
Hogy egy oroszból átvett magyar dalt idézzek:
"Csaták tüze, közénk talált nagyon,
Én elmegyek, hazámat nem hagyom"
Ettől még minden halál értelmetlen valahol. De ha már folyton arról van szó, hogy az ukránok milyen bátran harcolnak, ne felejtsük el, hogy az oroszok legalább annyira keményen nyomják. Szerintem nyugodtan elhihetjük, hogy ők is úgy érzik, ebben a harcban a hazájukat védik a nyugati elnyomókkal szemben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Ez is egy fiatalember volt, előtte volt még az élet,gondolom a képen a koporsójára boruló zokogó hozzátartozói, szerint is megérte az életet feláldozni ebben a háborúban.....
Nézd, ebben a háborúban főleg az ukránoknak nem érte meg bármit is feláldozni, maradjunk ennyiben. Csak .ra húzták őket.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Lehet, hogy ez szívrohamban halt meg. Ukrán propi. ;)

Gyikemberek lehetnek. A Szíriuszról....
:)
Tehát lelőttek egy főtiszt Szu-25 pilótát, egy ezredest aki meghalt. Világos. Ez mit akar bizonyítani, de most tényleg? Mert itt egy kisebb klikk már azon örömködik, hogy hadoszályokat, hadseregeket, meg hadseregcsoportokat vezető tábornokokból szinte már nem is maradt az oroszoknak!

Erre beraksz egy lelőtt Szu-25 pilótát, egy ezredest... El kell magyarázzam hogy mi a különbség egy csatarepülőgép pilóta, meg egy hadsereget vezető tábornok közt, a vezetési láncban?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 612
113
Úgy érzem a háború most kezd komolyra fordulni, eltűntek a hiteles tudósítások, mind két oldal fullba tolja a propagandát, mi meg csak sejtjük hogy mi folyik ott keleten.

Azért az érdekes, hogy dübörög az győzelmi propaganda arról hogy az oroszok vesztesége hatalmas, káosz van az orosz vezérkarban, a katonák demotiváltak és vagy halottak, aki meg nem az védekezik és megváltoztak az orosz haditervek látva a hős ukrán sereg ellenállását, de mindeközben egyre kétségbeesetten követelik az újabb és újabb egyre modernebb fegyverek ingyenes szállítását, a légtérzárat és a NATO békefenntartó csapatokat.
Mintha volna egy csipetnyi ellentmondás :rolleyes:
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Mindkettő hazudik. Csak van amit könnyű megcáfolni. A tábornokok megölése ilyen. A kanadai mesterlövész úgyszintén. Én is várom, hogy az oroszok cáfolják. Nem tették egyik esetben sem.
De bizonyítéknak én meg engedtessék már meg, hogy ne fogadjam el azt, hogy mutatnak egy fényképet egy orosz tábornokról, és se hulla hozzá, se semmi, csak ex katedra kijelentik meghalt. Vagy láttam olyat, hogy fekszik egy hulla, és ki van montírozva az arca, rá van baszva egy tábornoki váll lap a hasára... Ezek azok az ukránok, azt tegyük hozzá, akik szerint tegnapra kellett volna elfogyni az oroszok lőszerének, a csecsenjeik hazamenekültek, a járműveikben nincs üa. és a katonáik megfagytak. Szóval így bemondásra bocs, de a 7+ tábornokot nem hiszem el, csak akit fényképpel, videóval arccal látva hullaként megmutatnak, katona könyvvel. Hagyjuk már a többi hülyeséget addig, hogy elfogyott az orosz vezérkar lassan...

Nem hiszek nektek, ez van!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 734
113
Tehát lelőttek egy főtiszt Szu-25 pilótát, egy ezredest aki meghalt. Világos. Ez mit akar bizonyítani, de most tényleg? Mert itt egy kisebb klikk már azon örömködik, hogy hadoszályokat, hadseregeket, meg hadseregcsoportokat vezető tábornokokból szinte már nem is maradt az oroszoknak!

Erre beraksz egy lelőtt Szu-25 pilótát, egy ezredest... El kell magyarázzam hogy mi a különbség egy csatarepülőgép pilóta, meg egy hadsereget vezető tábornok közt, a vezetési láncban?
No meg a légierős beosztások rendfokozatai aránytalanul magasabbak mint a szárazföldi megfelelőik.