Miért adnák fel?Nézd, ebben a háborúban főleg az ukránoknak nem érte meg bármit is feláldozni, maradjunk ennyiben. Csak .ra húzták őket.
A hazájukat?
Te feladnád a hazád?
Akkor meg ne korteskedj az orosznak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért adnák fel?Nézd, ebben a háborúban főleg az ukránoknak nem érte meg bármit is feláldozni, maradjunk ennyiben. Csak .ra húzták őket.
Elindul Európa felé pár tizmillió éhes ember jövőre (ez szinte biztos) aztán akkor beszélünk.Hát a többség egyenruhában volt, de volt aki nem. Kétséget kizárólag sose tudjuk meg.
A bosszú fontos momentum.
Putyin azt mondta, nem lesz ukrán államiság, szerintem ebben hihetünk neki.
Egyet legalább elismertek.
Csak halkan mondom, valami ilyesmiről írtam
Mert mit csinál az eu? Megszankcionálja?
Lásd fenn.
Nyilván aki nem teljesen hülye, az azért látja ezt, hogy az ukránok már mindent is kitalálnak kínjukban, követelőznek, kritizálják még a németeket is akik aztán tényleg adtak stingert, faust3 at mindent, de már kérik a NATO 1% nyi nehézfegyvereket is! Közben kikiáltják magukat a nyugat védelmezőjének, Zelenszkijt meg a világ vezetőjének! Olyat olvastam épp, annyi az orosz hulla nem tudják őket hova rakni, de Zelenszkij már komoly alkut akar, a NATO már elengedve, orosz is lehetne második nyelv, etc...Úgy érzem a háború most kezd komolyra fordulni, eltűntek a hiteles tudósítások, mind két oldal fullba tolja a propagandát, mi meg csak sejtjük hogy mi folyik ott keleten.
Azért az érdekes, hogy dübörög az győzelmi propaganda arról hogy az oroszok vesztesége hatalmas, káosz van az orosz vezérkarban, a katonák demotiváltak és vagy halottak, aki meg nem az védekezik és megváltoztak az orosz haditervek látva a hős ukrán sereg ellenállását, de mindeközben egyre kétségbeesetten követelik az újabb és újabb egyre modernebb fegyverek ingyenes szállítását, a légtérzárat és a NATO békefenntartó csapatokat.
Mintha volna egy csipetnyi ellentmondás
Nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan orosz katonák akik úgy gondolják, hogy Oroszországért harcolnak és készek életüket is feláldozni Oroszországért.Soha nem ez a kérdés. A kérdés az, ő szerinte megérte-e.
Hogy egy oroszból átvett magyar dalt idézzek:
"Csaták tüze, közénk talált nagyon,
Én elmegyek, hazámat nem hagyom"
Ettől még minden halál értelmetlen valahol. De ha már folyton arról van szó, hogy az ukránok milyen bátran harcolnak, ne felejtsük el, hogy az oroszok legalább annyira keményen nyomják. Szerintem nyugodtan elhihetjük, hogy ők is úgy érzik, ebben a harcban a hazájukat védik a nyugati elnyomókkal szemben.
Szeretnéd hinni, hogy nem igaz, mert nem egyezik a vágyaiddal. Ugyanis szelektív a híted. Ami tetszik, azt elfogadod valóságként, ami nem, az meg fake.De bizonyítéknak én meg engedtessék már meg, hogy ne fogadjam el azt, hogy mutatnak egy fényképet egy orosz tábornokról, és se hulla hozzá, se semmi, csak ex katedra kijelentik meghalt. Vagy láttam olyat, hogy fekszik egy hulla, és ki van montírozva az arca, rá van baszva egy tábornoki váll lap a hasára... Ezek azok az ukránok, azt tegyük hozzá, akik szerint tegnapra kellett volna elfogyni az oroszok lőszerének, a csecsenjeik hazamenekültek, a járműveikben nincs üa. és a katonáik megfagytak. Szóval így bemondásra bocs, de a 7+ tábornokot nem hiszem el, csak akit fényképpel, videóval arccal látva hullaként megmutatnak, katona könyvvel. Hagyjuk már a többi hülyeséget addig, hogy elfogyott az orosz vezérkar lassan...
Nem hiszek nektek, ez van!
Miért kellene fel adniuk a hazát? Erről nincs szó. Kormányzat váltás. No NATO. USA segg helyett Orosz segg nyalása. Talán ennyi elég is lenne.Miért adnák fel?
A hazájukat?
Te feladnád a hazád?
Akkor meg ne korteskedj az orosznak.
Te szerintem nem akarod megérteni azt, ami fehéren feketén ott áll az orosz közleményben.De ne őrjíts már meg, mi az hogy a Donbaszt akarták volna felszabadítani? Közben hogy szerinted ezt meg tudták volna csinálni hamarabb is, ezzel amit most elértek, elmondom én hogy miket értek el, én hogy látom!
Az első napokban nyilván valóban megpróbálták levágni a kígyó fejét, egy merész hadművelettel, de Operation Market Garden lett belőle. Beszopták. Nem jött össze az, hogy rárúgják az ajtót az ukránokra, és az ölükbe hulljon a gyümölcs! Viszont meg kellett próbálni szerintem is. Volt olyan pillanat, mikor kirajzottak a kis business jetek, amikor annyira szar lélektani helyzet lehetett az ukiknál, hogy én reálisan azt gondolom kis szerencsével össze is jöhetett volna nekik. Nem jött be. Ez van, ilyen a hadiszerencse.
Utána azért amit Kijev környékén az északi irányból benyomuló erők elértek, az nem kevés! Először is, megfogták Csernobilt. Egy zsarolási potenciállal több náluk, kevesebb az ukránoknál. Aki nem látja ennek a fontosságát, azzal nincs miről beszélni. Nagy erőket kötnek le, folyamatos feszültséget fenntartva a fővárosban. A keleti megyék szélén valószínűleg a legjobb ukrán erők vannak 8 évnyi erődítéssel beásva. Egy ilyet az álmos könyvek szerint nem okos frontálisan megtámadni... Hát nem is tették azt az oroszok, bármennyire is szeretnék ezt az ukránok! Ezek a főerők egyre szarabb helyzetben vannak most, hogy Mariupol elesett/elesik napokon belül, mert így az ott felszabaduló déli, és az ÉK-i erők könnyen harapófogó tudják őket tenni, elvarrhatják a zsák száját, és onnantól kész is a katlan. Russia like it!
Ja, délen meg nézd már mit értek el! Messze nem a legfontosabb az oroszoknak a Donbassz önmagában, szerintem az elsődleges stratégiai cél a KRÍM vízellátásának biztosítása, a szárazföldi kapcsolat megteremtése, és a lehető legnagyobb tengerparti szakasz megszerzése!
Jah, hogy ezek meg pont sikerültek is ?! JÉÉÉÉ?! Az meg extra grátisz, hogy mindezt úgy hozzák, hogy a "nácitlanítás" ezerrel ment/megy még a végjátékban Mariupolban, ahol az Azovosok könyörögnek már szinte mindenkihez fegyverért, támogatásért, NoFlyZone-ért, mindenért, mert úgy tűnik a csecsenek mégsem szaladtak haza félelmükben, hanem felmossák velük a padlót!
Ha nem tűnt volna fel, épp a valósában nem a csecseneket vetkőztetik gatyára az Azovosok, meg nem orosz katonák próbálnak műcsöcsökkel parókákkal női ruhában menekülni, hanem fordítva!
Én meg kiemelném neked, hogy az ELSŐ szakaszról beszélnek."Március 25-én, pénteken az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy befejeződtek az ukrajnai különleges katonai művelet első szakaszának főbb feladatai.