Te szerintem nem akarod megérteni azt, ami fehéren feketén ott áll az orosz közleményben.
Beteszem neked ide még egyszer....
"Március 25-én, pénteken az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy befejeződtek az ukrajnai különleges katonai művelet első szakaszának főbb feladatai.
"
Az ukrán fegyveres erők harci potenciálja jelentősen lecsökkent, ami lehetővé teszi, hogy a fő erőfeszítéseket a fő cél - Donbasz felszabadítása - elérésére összpontosítsák" - közölte a katonai osztály."
https://www.kp.ru/online/news/4680506/
Feketével kiemelten neked a lényeget, tehát az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint ,miután a hadművelet első szakaszának a fő feladatait végrehajtották, ez lehetővé teszi , hogy a fő célt Donbasz felszabadításának elérésére összpontosítsanak....
Na akkor vagy végig ez volt a hadműveleti cél, vagy egy hónap után kénytelenek voltak módosítani a hadműveleti terveiket.
Szerintem az utóbbi az igaz, mert ha a fő cél Donbasz felszabadítása lett volna akkor azt ezzel a haderővel már rég megoldották, volna.
És nem bulshittelnének egy olyat hogy az eddigi hadműveletek arra szolgáltak, hogy az ukrán hadsereg erőit lekössék, hogy ne tudjon az ukrán hadvezetés erősítést és haderőt küldeni a donbaszi ukrán erőknek.
Hiszen aki csak egy kicsit is tisztában van az ukrán hadsereg helyzetével, hogyha ezzel az orosz haderővel szemben az ukrán hadsereg megpróbált volna bármilyen támadó hadműveletet folytatni , akkor pár nap alatt ez az orosz haderő úgy tönkreverte volna, hogy csak üszkös maradványok maradtak volna az ukrán hadseregből....