Gyanitom, hogy ezekre a sracokra eleg erosen vadaszni az oroszok es senki nem fog meglepodni, ha ok is kapnak egy ejszaka meglepetes csomagot.A kijevi ellentámadás önkénteseinek hosszú napja volt, 7 tankot lőttek ki.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyanitom, hogy ezekre a sracokra eleg erosen vadaszni az oroszok es senki nem fog meglepodni, ha ok is kapnak egy ejszaka meglepetes csomagot.A kijevi ellentámadás önkénteseinek hosszú napja volt, 7 tankot lőttek ki.
Nem hinném, attól már idősebb vagyok. Az viszont igaz, hogy jobban örülök az ukrik sikerének, mert az orosz siker szerintem nem érdekünk.A tankcsapda klasszikusát idézve, nem volt még 14....
Te ugyanazt csinálod...
Valószínűleg nem sok, de elég csak ha Roman Folipov mentalitásuak.
Amúgy valószínűleg a többségük mostanra ezt gondolja.
A lengyelek 10 pontja után ha én orosz lennék már a toborzóiroda előtt állnék sorba, mert ezt már ismerjük...
Komolyan nem értem mit akarsz ezzel bebizonyítani, tényleg nem! Behúztak jelen időben a Donbaszon kívül még 2x annyi területet mint a két keleti megye, hahó! Szárazföldön van mostantól összekötve velük a Krím! Biztosítva a vízellátása! Tényleg én kérdezem, mit nem értesz azon, hogy az Azovi tenger Orosz beltenger lett?Te szerintem nem akarod megérteni azt, ami fehéren feketén ott áll az orosz közleményben.
Beteszem neked ide még egyszer....
"Március 25-én, pénteken az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy befejeződtek az ukrajnai különleges katonai művelet első szakaszának főbb feladatai.
"Az ukrán fegyveres erők harci potenciálja jelentősen lecsökkent, ami lehetővé teszi, hogy a fő erőfeszítéseket a fő cél - Donbasz felszabadítása - elérésére összpontosítsák" - közölte a katonai osztály."
https://www.kp.ru/online/news/4680506/
Feketével kiemelten neked a lényeget, tehát az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint ,miután a hadművelet első szakaszának a fő feladatait végrehajtották, ez lehetővé teszi , hogy a fő célt Donbasz felszabadításának elérésére összpontosítsanak....
Na akkor vagy végig ez volt a hadműveleti cél, vagy egy hónap után kénytelenek voltak módosítani a hadműveleti terveiket.
Szerintem az utóbbi az igaz, mert ha a fő cél Donbasz felszabadítása lett volna akkor azt ezzel a haderővel már rég megoldották, volna.
És nem bulshittelnének egy olyat hogy az eddigi hadműveletek arra szolgáltak, hogy az ukrán hadsereg erőit lekössék, hogy ne tudjon az ukrán hadvezetés erősítést és haderőt küldeni a donbaszi ukrán erőknek.
Hiszen aki csak egy kicsit is tisztában van az ukrán hadsereg helyzetével, hogyha ezzel az orosz haderővel szemben az ukrán hadsereg megpróbált volna bármilyen támadó hadműveletet folytatni , akkor pár nap alatt ez az orosz haderő úgy tönkreverte volna, hogy csak üszkös maradványok maradtak volna az ukrán hadseregből....
Pedig teljesen irreális volt. Az orosz hadijelentések remekül rímelnek ahhoz, ahogy a fronttól távoli hátország állítja elő a hadijelentéseket.Nem hinném, attól már idősebb vagyok. Az viszont igaz, hogy jobban örülök az ukrik sikerének, mert az orosz siker szerintem nem érdekünk.
Az ukránt S kedvelem természetesen, ugyanazért amiért sem. Viszont az ukrán kudarcokat nem vitatom, csak azért mert nem passzol a vagyaimhoz.
Tegnap elhittem, hogy Mariupol elesett.
Nem hisztériáztam.
BellingcatEgy orosz katona átment a parancsnokán tankkal mert az lemészároltatta a bajtársait.
Én meg azt, hogy nem beszéltek arról, hogy a hadműveletek 2. szakaszába léptek és a fő célnak Donbasz felszabadítását nevezték ....Én meg kiemelném neked, hogy az ELSŐ szakaszról beszélnek.
Hány szakaszt terveznek?
Igen, ezt csak Te értheted.
![]()
nedves vagyalomnak tunik. . Az egesz ugy kezdodik, hogy nyugati forrasok szerint...Ha ez igaz, akkor megkezdődött a bomlás.
Iszonyat nehéz dolga van az orosz parancsnoknak.
Nem akarják.Amúgy miért akarja annyira az ukrán vezetés hogy engedjük át a fegyvereket, amikor Kárpátalján keresztül szállítani sokkal lassabb lenne mint most repülővel Rzeszóvig majd onnan szárazföldön Lembergen át?
Az utolsó1 óra alatt 10 tweet az Azovtól, már sajnálják az embereket is. Kicsit göbbelsi 45, mi áldozatok, akiket bántanak, az "angolszász légi terroristák" szint. Régen bezzeg minden jobb volt.
Örülök, hogy agonizál végre Európa legocsmámyabb csoportosulása.
Most fogják katlanba rakni őket. Csak a nyilvánvalót nyilatkozták le, kb. két napja írom hogy ez várható Mariupol után. Utána meg majd kiderül hogyan tovább.Én meg azt, hogy nem beszéltek arról, hogy a hadműveletek 2. szakaszába léptek és a fő célnak Donbasz felszabadítását nevezték ....![]()
Pontosan ezt nem értem én sem. Ukrajna jelenlegi gázfogyasztását oroszoktól származó gázból fedezi. Akkor mi miért is nem vehetünk tőlük?Hortay Olivér: Zelenszkij nem érti, hogy Magyarország miért nem támogatja a gázszállításokat érintő szankciókat.
A Századvég szakértője a Facebookon azt írja: "Az ukrán elnök a tegnapi EU-csúcson kérdőre vonta Magyarországot, hogy miért habozik szankciókat bevezetni az orosz energiaimportra. Mindezt úgy, hogy Ukrajna Magyarországtól, Lengyelországtól és Szlovákiától vásárolja a gázt, aminek többsége orosz importból származik."
(PestiSrácok)
Pár napja az ukrik nyilatkozták (!), hogy megszűnt a kapcsolatukat a tengerrel.Ez egy tegnapi térkép Mariupolról. Mai verzió 23 óra után várható. Én arra számítok, hogy kettévágják a várost, és onnantól nem sok lesz hátra.
Mehetnek majd még napokig a harcok, de azok már csak egyes ellenállási gócok lesznek amiket szép nyugodtan kezelnek majd.
![]()
Látom nem érted , tehát az orosz honvédelmi minisztérium szerint a hadműveletek célja voltaképpen mindvégig Donbasz elfoglalása volt, és az eddigi hadműveletek csak azt a célt szolgálták, hogy lekössék az ukrán haderőt, hogy ne tudjanak haderőt küldeni Donbaszba....Amire én azt mondtam, hogy ez szerintem bulshit mivel Donbasz elfoglalásához egy ekkora orosz haderőnek nincs szüksége a most is látható hadműveletekre.Komolyan nem értem mit akarsz ezzel bebizonyítani, tényleg nem! Behúztak jelen időben a Donbaszon kívül még 2x annyi területet mint a két keleti megye, hahó! Szárazföldön van mostantól összekötve velük a Krím! Biztosítva a vízellátása! Tényleg én kérdezem, mit nem értesz azon, hogy az Azovi tenger Orosz beltenger lett?
És utána fogják a többieket, és ott hagyják Kievet Herszont Mariupolt, mindent...békésen hazamennekTe szerintem nem akarod megérteni azt, ami fehéren feketén ott áll az orosz közleményben.
Beteszem neked ide még egyszer....
"Március 25-én, pénteken az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy befejeződtek az ukrajnai különleges katonai művelet első szakaszának főbb feladatai.
"Az ukrán fegyveres erők harci potenciálja jelentősen lecsökkent, ami lehetővé teszi, hogy a fő erőfeszítéseket a fő cél - Donbasz felszabadítása - elérésére összpontosítsák" - közölte a katonai osztály."
https://www.kp.ru/online/news/4680506/
Feketével kiemelten neked a lényeget, tehát az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint ,miután a hadművelet első szakaszának a fő feladatait végrehajtották, ez lehetővé teszi , hogy a fő célt Donbasz felszabadításának elérésére összpontosítsanak....
Na akkor vagy végig ez volt a hadműveleti cél, vagy egy hónap után kénytelenek voltak módosítani a hadműveleti terveiket.
Szerintem az utóbbi az igaz, mert ha a fő cél Donbasz felszabadítása lett volna akkor azt ezzel a haderővel már rég megoldották, volna.
És nem bulshittelnének egy olyat hogy az eddigi hadműveletek arra szolgáltak, hogy az ukrán hadsereg erőit lekössék, hogy ne tudjon az ukrán hadvezetés erősítést és haderőt küldeni a donbaszi ukrán erőknek.
Hiszen aki csak egy kicsit is tisztában van az ukrán hadsereg helyzetével, hogyha ezzel az orosz haderővel szemben az ukrán hadsereg megpróbált volna bármilyen támadó hadműveletet folytatni , akkor pár nap alatt ez az orosz haderő úgy tönkreverte volna, hogy csak üszkös maradványok maradtak volna az ukrán hadseregből....
Pontosan ezt nem értem én sem. Ukrajna jelenlegi gázfogyasztását oroszoktól származó gázból fedezi. Akkor mi miért is nem vehetünk tőlük?
Mondtam én ilyet?És utána fogják a többieket, és ott hagyják Kievet Herszont Mariupolt, mindent...békésen hazamennekUgye ezt Te sem gondolod komolyan
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..