[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 665
48 499
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Csak tudod ezt a logikát követve azt sem szabad elhinni ,hogy az ég kék és fű zöld.....

Ami pedig az orosz haderő jelenleg bevethető harcképes állományának számadatait illeti azt egyrészt te is letudod ellenőrizni, másrészt szerintem nem ártana elgondolkodnod azon, hogy vajon miért voltak orosz sorkatonák az orosz inváziós erőkben.....
1. hibás tézis hiszen arról már elég objektív bizonyítékunk van , hogy a fű zöld , bár az ég kékje viszont optikai csalódás mert mint tudjuk nincs színe !
2. hol és miben ellenőrzöd le ? Honnan van és hol található az az adat ? Azt , hogy hol és milyen katonák voltak talán sose tudjuk meg . Valakik valahol állítottak valamit amit nem áll módunkban le ellenőrizni . Viszont a neten fellelhető információkból 2 dolgot is lehet következtetni ! I. Ha volt sorállományú támadó erő akkor az nem volt más mint a megtévesztésnek Belaruszból beküldött csapatok egy részének állománya volt akik ott gyakorlatoztak . Csak amikor az ukik bedobták , hogy újra atomhatalom szeretnének lenni akkor az Orosz vezetésnek gyorsan kellett döntenie és beküldte őket is . Szvsz . úgy gondolhatták , hogy az A terv szerint több fronton megtámadják az ukrikat így elterelve a figyelmet amíg egy merész de sikertelen akcióban bízva kiiktatják az ukrán kormányt ! II. A másik vélemény szerint a most harcoló alakulatok nem az Orosz csapatok első lépcsős profi harcedzett katonái hanem inkább a 2-3. vonal ahol a sorállományúak is szolgálnak . Azért mert nem volt és még most sem biztos az Orosz katonai vezetés , hogy a NATO esetleg nem támadja e meg az orosz csapatokat és abban az esetben lenne bevetve a profi/gárda alakulatok ! De ezek fikciók mert fingunk sincs hogyan halad a háború milyen ütemben és mik a valós célok !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Mert a kínai fegyverek a hype ellenére valószínűleg szarok.
Azért vesz tőlük SZA 300 db drónt .Köztük új drón helikotper + az uj nagy teljesítményű scorpion dront amit otthon akarnak gyártani

ad1d58270a.jpeg


Algéira megvette a ch-3 után a ch-4 és most a ch-5-ből is bevásárol összesen 80 kínai csapásmérő drónt vesz .
Majd a lecsaptak a hj-12 javelin klónra is
Majd plz-45 tüzérségi cuccot is vettek preciziós lőszerrel .Érdekes nem az MSTA után kapkodtak
Az az algéria aki korábban csak orosz cuccokat vett . Miért nem vett orosz drónt ? Ja hogy nekik még a kis ch-3 kategória sem volt még mai napig sem.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Wilson bá!

Megtudhatnánk, hogy az ukrán hadsereg mikor ér Moszkva alá?

A nyugati médiából tök pozitívnak tűnik az ukránok helyzete.... igaz, kicsit árnyalja a képet, hogy a színész gyerek hetek óta fegyverekért könyörög illetve már személyszerint a magyar minelnököt megszólítva vergődik....

.... persze, bizonyára ezen utóbbi információk gru ügynökök által kitalált orosz propaganda.!

Jól mondom Wilson báácsi? :D:D:D:D
Ma már tuti nem talán holnap ! LOL
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 518
93
Harcászathoz értő fórumtársaim. Megnézve ezt a térképet, annyira összetett műveleteket állít, amit villámháborúval nem lehetne megvalósítani.
Sose volt itt villámháború csak az elején túl gyorsan törtek előre. Ezt csak hülyítésnek adta elő a média, hogy idiotizálják az orosz vezetést!
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 254
9 457
113
Háborús körülmények között nem lehet azonnal ellenőrizni azokat az információkat, amelyeket a konfliktus egyik vagy másik oldalának hivatalos vagy nem hivatalos képviselői is terjesztenek.....

Az orosz megszálló új erőket helyez át Fehéroroszországba, amelyeket Ukrajna és az Azovi-tengeri hajók elleni offenzív hadműveletek platformjaként használ, az ukrán fegyveres erők pedig az agresszió minden területén védekeznek.

Forrás:
a vezérkar napi összefoglalója

Szó szerint : "Az ellenség nem érte el a nagyszabású háború fő céljait - Kijev blokádját és Donyeck és Luhanszk régió közigazgatási határaihoz való hozzáférést. Részben az ellenségnek sikerült szárazföldi folyosót létrehoznia az ideiglenesen megszállt Krím és egy része között. Donyeck régióban.

Intézkedéseket tesznek a megszálló erők veszteségeinek pótlására a 37. OMSBR (Kyakhta), a 36. hadsereg 5. OTBR (Ulan-Ude), a 35. hadsereg 38. OMSBR (Ekatyerinoslavka) összevont egységeinek kialakításával és beküldésével Fehéroroszországba. Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői Csendes-óceáni Flottájának 40. különálló tengerészgyalogos-dandárja (Petropavlovszk-Kamcsatszkij).


Volyn irányában az ellenség nem tett aktív fellépést. Becslések szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a fehérorosz fegyveres erőket bevonják az Ukrajna elleni agresszióba.

Polissyában az ellenség nem hajtott végre támadó hadműveleteket . Erőfeszítéseit az ukrán fegyveres erők pozícióinak bombázására összpontosítja a n.p. Nova Buda, Nalyvaykivka, Ozershchyna. Az ellenség mozgatja az egységeket, a logisztikát, megpróbálja megvetni a lábát az elfoglalt határokon. A Keleti Katonai Körzet csapatainak hátországát (tereptáborát) telepítették Csernobil térségében.

Északi irányban a megszálló erők továbbra is tartják a korábban elfoglalt határokat, megpróbálják növelni a csoportokat és blokádolni Csernyihivot. A város infrastruktúrájának ágyúzása nem áll meg. Folytatódik a légi felderítés pilóta nélküli légi járművek használatával. A polgári lakosság ellenállásának csökkentése érdekében az ellenség propaganda röplapokat osztogat

Az előrenyomulás Brovary irányába sikertelen volt, a megszállókat azonnal megállították, védelembe vonultak és megpróbálják megvetni a lábukat.

Slobozhansky irányban az ellenség megpróbálja megtartani pozícióit Sumy és Harkiv megközelítésein, visszaszerezve a felszerelésben és élőerőben elszenvedett veszteségeit. Nem hagyja abba a repülőgépek és a tüzérség használatát a városok lakónegyedeinek elpusztítására.

Izyum város környékén az ellenség megpróbálta áttörni csapataink védelmét délről, Kamjanka térségében, Tikhotsky környékén megállt. A beékelődött ellenséget továbbra is megsemmisítik.

Donyeck irányában az ellenség további veszteségeket szenved, átcsoportosítja az egységeket a békés városok infrastruktúrájának tüzérségi és légierővel történő egyidejű támadásával. Nem adják fel a gondolatot, hogy belépjen Donyeck és Luhansk régió közigazgatási határaira.

Tavriya irányban , az ideiglenesen megszállt területeken a megszálló igyekszik megalapozni "hatalmát", különösen a Rosguard egységek erőivel.

Az ellenség növeli a haditengerészeti flottát az Azovi-tenger vizein. Rögzítették a Kercsi-szoros áthaladását a „Valentin Pikul” kis aknavető, a „Naberezhnye Chelny” rakétahajó és két leszállóhajó északi irányában.

Hangsúlyozzák, hogy az Ukrán Védelmi Erők csoportosulása folytatja a védelmi hadműveletet, fő erőfeszítéseit az ellenség áttörésének megakadályozására, Ukrajna államhatárának védelmére, az ellenség szárazföldi, légi és tengeri megsemmisítésére összpontosítva.

Az ukránok már vagy 3 hete haluztak fehéro. támadókat :)
Forrásaim szerint van még pár szakasz :) Tehát tegnap éjjel óta hiába osztod meg ugyanazt 35-ödször...nem változtat az Orosz hadsereg tervein, sem nem veszi figyelembe az orosz vezetés a Te narratívádat :D
Ameddig Willi hivatalos nyilatkozatát nem kapják meg a harcoló felek a háború szünetel.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
707
2 777
93
valaki tudja ő milyen kutya golyó álló mellényben? embereket keres romok alatt? vagy ?
A rozsdás fülek és váll, továbbá a testfelépítése alapján labrador lehet, bár elég robosztus a pofája (és nem tűnik kannak). Vagy erőteljes labrador behatás érte. És szerintem inkább bombakereső. Érdekes, hogy a kutyán az orosz tengerészgylogság logója van, a csóka meg Sparta-s.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
A rozsdás fülek és váll, továbbá a testfelépítése alapján labrador lehet, bár elég robosztus a pofája (és nem tűnik kannak). Vagy erőteljes labrador behatás érte. És szerintem inkább bombakereső. Érdekes, hogy a kutyán az orosz tengerészgylogság logója van, a csóka meg Sparta-s.
Nem csaj vezeti?