Ezt valamivel tudod bizonyítani?Az orosz hadsereg egy szervezetlen banda ! Légifölény kivívása sem jött össze
Hmm, talán mert erre találták ki a cirkálórakétáikat? Vagy ha telibecsapják iskanderrel a lőszerraktárat, kevésbé robban fel, mint ha repülőt küldenek?Hát valamiért mégsem repül az orosz légierő arrafelé, csak a drága cirkálórakétákat küldözgetik.
Vagy ennyit érnek a valóságban. Hiszen az oroszok csak afganisztán óta gondolkodhattak a megoldáson. Hmm, a helikoptereik repülnek.Azért egy rakéta az nem egy páncélos! Egyébként mi van a Stingerekkel? Nem nagyon látom őket bevetni (most vagy nincs ki ellen, vagy nincs kinek, vagy már rég eladták a Közel-Keletre)
Miért dobálnának atomot? Ott a tüzérségük lőtávolban, mostanra a fél város pusztulat lehetne, ha ez lenne a cél.Ez tény, nem az orosz jóindulaton fog múlni Kijev.
-Számukra (ukránok) létkérdés, hogy amíg nem érkezik olyan erősítés a fővároshoz, amivel meg lehet kezdeni az ostromot, addig kivívják maguknak a legjobb pozíciókat. Ez csak idő kérdése, szerintem. De addig a fő cél az ottani ruszki hadsereg gyengítése.
-Ha valahol támadni tudnak, ez a legjobb hely. Az oroszok csápként előre nyúltak, épp csak a szükséges vastagítás északon, hogy ne lehessen könnyen teljesen elvágni őket. Ez azért sebezhetővé teszi a csapataik elhelyezkedését..
-Látjuk, hogy csapatlégvédelem kevésbé megoldott. A török drónok is úgy vettem észre, leginkább itt tudnak hatékonyan tevékenykedni.
-A támadóknak itt a leglehetetlenebb az utánpótlási útvonal. Dombasz alapból mindig jól kiépített volt, Harkov is közel van az orosz határhoz, gyorsan oda ér minden. Fehéroroszország a választások utáni zavargások óta van orosz katonai befolyás alatt, az infra lepusztulva és még nem volt idő építkeznie Moszkvának. Légvédelemből az utóbbi időben kaptak eszközöket, de náluk az sem híres egy valami.
-Mikolaj térsége is emiatt jó választás, ha valamit küldeni akarnak, akkor Nyugati-Körzetig elviszik és onnan vagy a hídon vagy tengeren átrakodva a Krímbe és onnan még több száz km Herszon. Teljesen jó döntés rákényszeríteni az ellenséget, hogy minél több embert állomásoztasson a városban és sokkal könnyebb pillanatnyi létszámfölényt is kialakítani.
-A védőknek kényelmesebb az utánpótlást az ország középső részeibe elvinni, mint áthurcolni az egész ország hatalmas területein.
Szóval igen jól átgondolták nem csak azt, hogy minek a megvédésében reménykedhetnek esetleg, hanem hol hozhatják jelentősebb csapatmozgásokkal kellemetlen helyzetbe az ellenséget. Nem hiszem, hogy a fő aggodalom az ukrán hadvezetésben az lenne, hogy a főváros ne legyen szétlőve. Szerintem látják, hogy az elkerülhetetlen idővel, ha csak csodát nem tesznek keleten vagy Putyint puccsal el nem távolítják.
De a kisebb ellentámadások helyszíne is azt sugallja, hogy kevésbé egy keleti csodában reménykednek, hanem abban, hogy kifárad a Vörös Hadsereg, mire elérik a folyót. (Nekik szerintem ez az, amiben reálisan kapaszkodhatnak. Hogy kellően jó pozíciókat tudnak megtartani Kijev körül... és befagy a konfliktus esetleg diplomáciai megoldás.)
Ne legyen igazam, de legalább fenyegetőzés szintjén benne lesz a befagyás első hónapjaiban, éveiben, hogy képesek akár egyetlen bombával is megsemmisíteni az egész fővárost és egyben minden védőjét is. És ez nem váltaná ki a NATO 5. cikkelyét. Nagyon remélem, hogy ez csak egy távoli és nem is túl valószínű érv lesz majd a lezárásra.
Hát, figyelembe véve a kisebbségi jogok alakulását Ukrajnában es az OFben, ha az oroszok minden ukránt lelőnének. De ez azért picit durva lenne nem?Elvakit a gyűlölet, álomvilágban élsz
- Az egész ukrán társadalom utál minket, nem csak az Azov.
- Ezért nem megoldás az, amiről álmodozol.
- Ukrajnában soha nem lesz olyan kormány, mely támogatja a magyarokat.
- Ugyan ezek igazak az oroszokra is.
Na, akkor gondolkodj. M lenne jó nekünk? Mi nem lenne jó nekünk?
Ez kb. olyan, mint Joseph Heller 22-es csapdájába, amikor papír szerint a dokinak a lezuhant gépen kellett lennie, ezért hiába volt a táborban, elkönyvelték halottnak.
Ha jól emlékszem Polikarpov volt, aki személyesen vette át a posztumusz Szovjetunió Hőse érmet.Ők nem posztomusz hősök? Állítólag mind a 13-an meghaltak
Amúgy az orosz katonai doktrina része, hogy a lerohadt technikát hátrahagyják előrenyomulásban.Nekem gyanús ez a sok elhagyott orosz technika. Gyanítom, azért hagyják hátra, hogy az ukrik feltankolják/málházzák őket, így viszont hamarabb elfogy az üzemanyag, lőszer...
Miért mit tud tenni a 40 milliós ország?Akkor meg nem kell bevonulni egy 40 milliós lakta országba és közben vagánykodni a NATO-nak .
Mert a kínai fegyverek a hype ellenére valószínűleg szarok. Nem véletlenül nem veszi kutya se ha kaphat oroszt vagy nyugatit.Írtam mindig évekkel ezelőtt hogy miért nem szereznek be Kínából drónokat és prec fegyvereket ,mert pénz volt csak otthon letolt gatyával álltak az iylen cuccok előtt .
Hány szakasz van tervezve?Te ezt így látod, én viszont úgy, hogy a hadművelet egyik fő célkitűzése volt Kijev elfoglalása , nem gondolnám , hogy ez a Donbasz felszabadítását célzó haditerv egyik mellék hadszintere lett volna.Hiszen az Oroszok ezzel a haderővel ha Donbasz felszabadítása lett volna a hadműveletek fő célja, már régen felszabadították volna a szaki köztársaságok közigazgatási határait, nem kellett volna tartaniuk semmilyen ukrán felmentő erőtől, mert bármilyen ilyen az ukránok részéről történő felmentési kísérletet,támadó hadműveletet az orosz haderő könnyen visszavett volna és az ellentámadások során tönkre is verte volna az ukrán haderőt.Az ukrán haderő az invázió előtt nem volt alkalmas arra,hogy összfegyvernemi manőverező harcot folytasson ezzel az orosz haderővel szemben....
Visszatérve, Kijev elfoglalására az első sikertelen gostomeli támadással kapcsolatban az imént berakott orosz cikkben is ott van az a kulcsfontosságú megjegyzés amely szerint.....
""Olekszandr nem mondja, de én tudom, hogy a főerőnek a leszállás után néhány órával kellett volna megérkeznie. De a nemzetbiztonsági és védelmi erők egységeinek heves ellenállásába ütköztek. Ennek eredményeképpen az ejtőernyősök két napot töltöttek a repülőtéren egy valóságos tűzpokolban, tartva a pozícióikat"
Magyarul úgy tervezték, hogy a repülőtér elfoglalása után pár órán belül neki kezdenek Kijev elfoglalásához,de mivel az ukránok az első támadás alkalmával az oroszok által nem várt heves ellenállást tanúsítottak, így az ukránok kulcsfontosságú időt nyertek, az ukrán kormány nem menekült el, az ukrán hadsereg nem tette le a fegyvert, nem estek széjjel az egyszerre több irányból betörő és már az invázió első napján Kijev mellett megjelenő orosz haderőtől....
Ezt követően is voltak komoly próbálkozások az orosz haderő részéről, hogy körbekerítsék Kijevet ,de mivel az ukrán hadvezetés első számú célja jól láthatóan Kijev megvédése,és ehhez nagy számú haderőt vonultatnak fel(lásd az ukrán tábornokok nyilatkozatai).Illetve az, hogy az orosz haderő több ponton is harcol Ukrajnában, azt eredményezte , hogy ezek a próbálkozások nem jártak, sikerrel , és én személy szerint úgy gondolom, hogy az orosz hadvezetés belátta, hogy nem tudja jelenleg elfoglalni Kijevet így úgy döntött @Avtomat tálaló hasonlatával élve, "Ő így száll le a bicikliről" , bejelentette , hogy a hadművelet első szakaszának főbb céljait elérték és most már neki foghatnak, hadműveletek fő céljának Donbasz felszabadításának...
Hozzáteszem nekem az a véleményem, hogy szerintem, az eredeti orosz hadműveleti tervekben minimum Donbasz felszabadítása mellett Ukrajna tengerparti területeinek leszakítása és Kijev elfoglalása szerepelt , ebből lett jelenleg Donbasz felszabadítása és az Ukrán tengerparti területek leszakítása, bár ebből még Odessza elfoglalása el sem kezdődött....
Honnan tudod, hogy nem a 12. Szakaszt hozták előre?