[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 957
30 779
113
Pedig már az első napról rémlik, hogy helyszínt is írtak az "elfoglalt tankokhoz", mert akkoriban még az volt a divat.
Alább.
Nem tudom én az invázió megkezdése után három nappal elkezdtem tudatosan keresni információt róluk, hogy merre harcolnak és már akkor sem találtam erről semmit....
Alant...
így a fotókat elnézve elkaptak egy BTR-t .. a cím viszont elég megtévesztő "Az ukrán hegyi rohamdandár katonái legyőzték a csecsenföldi orosz nemzeti gárdát ("Rosguardia")."
Az összeset?
Megkergült?

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának reggeli tájékoztatója​

  • Az orosz egységek 6 kilométert előrenyomultak és elfoglalták Urozsajnoje falut, az ukrán hadsereg 128. Önálló hegyi rohamdandárjának egységeivel harcolnak.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
A csecsenek szerintem egy baszott nagy morálal rendelkezö alakulat, semmi több. Vadak, mennek ha kell, meghalnak ha kell, de nem tölük kell várni a harcászati csemegét. Gerincet viszont adhatnak a többieknek, ez nagyon fontos lehet
Tökös bohém gyerekek akik tényleg hisznek Allah erejében és persze a 72 szűzben !
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A csecsenek szerintem egy baszott nagy morálal rendelkezö alakulat, semmi több. Vadak, mennek ha kell, meghalnak ha kell, de nem tölük kell várni a harcászati csemegét. Gerincet viszont adhatnak a többieknek, ez nagyon fontos lehet
Vagy jó a PR-juk.
Kapásból eszembe jut 2 videó, amikor nagyon harcolnak, de szerintem, nem harci helyzet, hanem sima levegőbe durrogtatás a házak között.
Például ez is, 0:11-től, szerintem szinház:
 
W

Wilson

Guest
Harcok Kijev mellett: Gosztomel hősei
Háborús tudósítónk meglátogatta az ejtőernyősöket, akik egy különleges művelet első napján landoltak egy Kijev melletti repülőtéren, és egy hónapja tartják magukat a tüzérségi tűzben...



wr-767-2.jpg

Alekszandr Kotz egy Kijev melletti repülőtéren. A háttérben egy ukrán T-72AMT harckocsi, amelyet exportra gyártottak, de valami rosszul sült el a szerződéseket törölték, és a járművek Ukrajnában maradtak... és az orosz V-csoporthoz kerültek...
Fotó: Alexander Kotz

- Mindent gyorsan csinálunk - felhajtunk, kiugrunk a kocsiból, becsúszunk a bunkerbe.

Az ablakon kívül fütyül a Gostomel felirat. Végigszáguldottunk az ismerős donbászi "tájon". Gránátok által megcsonkított fák, repülőterek épületei, fémmel kifordított hangárok, aknavetők által feltört aszfalt... Az autók élesen fékeznek egy bombabiztosnál, és gyorsan lemegyünk.

wr-750-22.jpg

Megerősített lőállás
Fotó: Alexander Kotz

Igen, a Szovjetunió tudta, hogyan kell felkészülni egy nukleáris háborúra. Az Antonov-központ földje alatt egy nagy bunker épült egy egész szobarendszerrel. Az ukrán tüzérek már egy hónapja próbálják mindennel áttörni ezt a földalatti fellegvárat - sikertelenül. Itt töltötték az elmúlt egy hónapot egy különleges katonai művelet igazi hősei - ejtőernyősök, akik a konfliktus első napján itt, mélyen az ellenség hátországában, maga a főváros alatt szálltak le.

wr-750-23.jpg


- 24-én helikopterekre szálltunk, és a megközelítéskor Manpads légvédelmi rendszerek, nehéz géppuskák támadtak ránk" - emlékszik vissza az egyik tiszt. - De előttünk harci helikopterek voltak, így a leszállás jól ment. Miután a repülőteret lerohantuk, azonnal megkezdtük az aknavetős ágyúzást, és sötétedéskor a gyalogsági egységek támadásba lendültek. Plusz a légierejük- helikopterek, repülőgépek. A lövések nem álltak le. De mindent jól megterveztünk, minden támadást visszavertünk. Igen, voltak kisebb veszteségek, de lényegesen több volt a másik oldalon. Két nap múlva oszlopaink feljöttek, csoportosulás jött létre, az ellenséget visszaszorítottuk. Nincs bekerítés, rendszeresen kapunk leveleket otthonról, csomagokat, a személyzet a többiért Fehéroroszországba megy.

wr-750-24.jpg

Itt tartózkodtak az elmúlt egy hónapban a hősies különleges katonai művelet igazi hősei.
Fotó: Alexander Kotz

- Nem ez az első "házasságotok", van valami sajátossága az ellenségnek?

- Itt a szabályos alakulatok mellett szabálytalanok is működnek ellenünk.
. A foglyok elfogása és a megölt emberek átvizsgálása után kiderült, hogy külföldi magán katonai cégek működnek, jól motiváltak, fizetettek, kiképzettek és lakott területekről tevékenykednek. Aknavetőket helyeznek el az udvarokon, MLRS-et és a civil szektorból operálnak. Megpróbálunk minimális kárt okozni és segíteni a civil lakosságnak.

wr-750-25.jpg

Az első napokban heves bombázások voltak.
Fotó: Alexander Kotz

Olekszandr nem mondja, de én tudom, hogy a főerőnek a partraszállás után néhány órával kellett volna megérkeznie. De a nemzetbiztonsági és védelmi erők egységeinek heves ellenállásába ütköztek. Ennek eredményeképpen az ejtőernyősök két napot töltöttek a repülőtéren egy valóságos tűzpokolban, tartva a pozícióikat. Ez egy példátlan művelet volt. Talán 1943 óta nem hajtottunk végre ilyen taktikai műveletet amikor Cesar Kunikov őrnagy parancsnoksága alatt egy 275 fős önkéntes tengerész különítmény szállt partra a nácik által elfoglalt Novorosszijszk megerősített partjainál. Kiütötte a németeket az erődítményből, beásta magát a partvonalnál, és az első éjszaka alatt 18 támadást vert vissza. És amikor a lőszer kezdett kifogyni, elfoglalta az ellenséges tüzérségi üteget, és egy hétig visszaverte az ellenséget, amíg a főerők közeledtek.

A parancsnokságon teljes gőzzel folyik a katonai munka. A nagy képernyőkön több drónról származó képeket jelenítenek meg, amelyek valós időben adják meg az ellenséges ágyúk helyzetét, a repülőteret és az Irpen városában harcoló ejtőernyősök előretolt pozícióit. A topográfus azonnal felveszi a koordinátákat, és továbbítja azokat a csatolt nagy hatótávolságú tüzérségnek. A lövedékek másodperceken belül először egy lövegállást szántanak át, majd eltalálnak néhány önjáró tüzérségi egységet. A drón új "zsákmány" keresésére indul. Senki sem ünnepel vagy örül - ez csak egy harci rutin.

wr-750-26.jpg

Egy tábori kórház
Fotó: Alexander Kotz

Az egyik csoport parancsnoka végigvezet minket a diszpozícióján: "Itt mosakszunk, itt alszunk, itt fürödünk, itt készült el az izzasztókamra, ma fürdőnap van". Az egyik helyiségben felállított sátor alól erős égővel felszerelt sátorból gőz jön ki. Ahol orosz ejtőernyősökkel találkozom, ott mindig van szauna. És ha ma gőzfürdőzniük kell, akkor azt bogatyr nyugalommal teszik, függetlenül az ellenség tüzérségének terveitől.

A szünetben kiszállunk a "bunkerből", és rövid futásokkal "városnézésre" indulunk. "Minden métert lőnek"ez nem metafora. Mutattak nekem egy ukrán térképet, amelyen a repülőtér számozott négyzetekre van osztva, minden koordináta előre ismert, az ukránok valóban háborúra készültek. Körülöttünk mindenütt kiégett felszerelések halmai voltak - a mieink és az ukránoké is, a kifutópályán pedig egy Ka-52-es helikopter, amely leszállás közben kényszerleszállást hajtott végre. A távoli hangárban a világ legnagyobb repülőgépének - An-225 "Mriya" - maradványai találhatók. Ez volt az egyetlen ekkora repülőgép, amely képes volt az égbe emelkedni.

wr-750-27.jpg

A "minden méteren lövés" nem metafora.
Fotó: Alexander Kotz

- Sok felszerelést sikerült megmentenünk, de egy részük e hangár mögött volt, és az AFU eltalálta, eltalálta a Mriya-t és a mögötte lévő üzemanyagraktárt" - magyarázta a kommandós.

Volt Antonov-pilóták elmondták, hogy nem sokkal a konfliktus előtt Németország felajánlotta, hogy a gépeket átköltözteti hozzájuk, de Kijev ezt elutasította. Ma Ukrajnában rajongók csoportjai egy nemzetközi konzorcium létrehozását szorgalmazzák, hogy a projektet a dokumentáció alapján újra létrehozzák. Mivel azonban ezen az Antonov repülőtéren volt, nem volt valószínű, hogy túléljea bombázást - az ukrán tüzéreknek a Mechta (Mriya - Ukr.) repülőgéppel együtt el kellett pusztítaniuk.

wr-750-28.jpg

A távoli hangárban láthatjuk a világ legnagyobb repülőgépének - az An-225 "Mriya" - maradványait.
Fotó: Alexander Kotz

Nehogy az legyen a benyomásunk, hogy az orosz csapatok Gosztomelben csak hősiesen bújkálnak egy bunkerben, a srácok elvisznek minket a peremállásokba. Soha nem gondoltam volna, hogy a BMD (kétéltű támadó jármű - Auth.) képes ilyen sebességet elérni. A kifutópályán legalább 80 kilométer/órás sebességgel repültünk, és az Irpen város közelében emelkedő fekete füstoszlopokat néztük. A "Páncélos" valahol a peremvidéken, a lövészárkok közelében tesz le minket, és fedezékbe vonul. Az állások elfoglalóit meglepően vidáman fogadják - ahhoz képest, hogy egy hónapja a lövészárkokban élnek.

wr-750-29.jpg

Németország felajánlotta, hogy áthelyezi a gépet a saját területére, de Kijev elutasította azt.
Fotó: Alexander Kotz

- Ez egy megerősített lőállás. Itt van a "Korda" (nagy kaliberű géppuska) pozíciója, itt van a rejtekhely és a személyzet pihenése, - mutatja a harcosnak a mélybe ásott vájatot és nevet - elég hangulatos.

- Mit gondolsz az ellenségről?

- Felkészült, nem szabad alábecsülnünk őt. A tüzéreik pontosan működnek. De a hangulat kiváló, mindannyian szerződéses katonák vagyunk, nem először vagyunk az "üzletben". Felnőtt férfiak.

- Honnan jöttél?

- Uljanovszkból. Üdvözlöm a gyerekeket, feleséget, anyát, apát. Szeretettel, csókokkal....

wr-750-30.jpg

Az Antonov repülőtér alatt egy nagy bunker épült, egész rendszerű helyiségekkel.
Fotó: Alexander Kotz

Felettünk bömböl a tüzérség- "ezek a mi "Gradjaink"-". Aztán újabb lövedékek zúgtak a levegőben - "ezek az ő lövedékeik". És nincs felhajtás, hidegvérű nyugalom a gosztomeli hősöknél. Akik még nem tudják, hogy beírták magukat az igazi orosz hadsereg történetébe, egy szinten Bajzéttel és a breszti erőddel, vagy ha úgy tetszik, a hatodik és a kilencedik századdal. Gosztomel az új erőnk, az orosz katonai dicsőség helye.

 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
773
2 340
93
Harcok Kijev mellett: Gosztomel hősei
Háborús tudósítónk meglátogatta az ejtőernyősöket, akik egy különleges művelet első napján landoltak egy Kijev melletti repülőtéren, és egy hónapja tartják magukat a tüzérségi tűzben...



wr-767-2.jpg

Alekszandr Kotz egy Kijev melletti repülőtéren. A háttérben egy ukrán T-72AMT harckocsi, amelyet exportra gyártottak, de valami rosszul sült el a szerződéseket törölték, és a járművek Ukrajnában maradtak... és az orosz V-csoporthoz kerültek...
Fotó: Alexander Kotz

- Mindent gyorsan csinálunk - felhajtunk, kiugrunk a kocsiból, becsúszunk a bunkerbe.

Az ablakon kívül fütyül a Gostomel felirat. Végigszáguldottunk az ismerős donbászi "tájon". Gránátok által megcsonkított fák, repülőterek épületei, fémmel kifordított hangárok, aknavetők által feltört aszfalt... Az autók élesen fékeznek egy bombabiztosnál, és gyorsan lemegyünk.

wr-750-22.jpg

Megerősített lőállás
Fotó: Alexander Kotz

Igen, a Szovjetunió tudta, hogyan kell felkészülni egy nukleáris háborúra. Az Antonov-központ földje alatt egy nagy bunker épült egy egész szobarendszerrel. Az ukrán tüzérek már egy hónapja próbálják mindennel áttörni ezt a földalatti fellegvárat - sikertelenül. Itt töltötték az elmúlt egy hónapot egy különleges katonai művelet igazi hősei - ejtőernyősök, akik a konfliktus első napján itt, mélyen az ellenség hátországában, maga a főváros alatt szálltak le.

wr-750-23.jpg


- 24-én helikopterekre szálltunk, és a megközelítéskor Manpads légvédelmi rendszerek, nehéz géppuskák támadtak ránk" - emlékszik vissza az egyik tiszt. - De előttünk harci helikopterek voltak, így a leszállás jól ment. Miután a repülőteret lerohantuk, azonnal megkezdtük az aknavetős ágyúzást, és sötétedéskor a gyalogsági egységek támadásba lendültek. Plusz a légierejük- helikopterek, repülőgépek. A lövések nem álltak le. De mindent jól megterveztünk, minden támadást visszavertünk. Igen, voltak kisebb veszteségek, de lényegesen több volt a másik oldalon. Két nap múlva oszlopaink feljöttek, csoportosulás jött létre, az ellenséget visszaszorítottuk. Nincs bekerítés, rendszeresen kapunk leveleket otthonról, csomagokat, a személyzet a többiért Fehéroroszországba megy.

wr-750-24.jpg

Itt tartózkodtak az elmúlt egy hónapban a hősies különleges katonai művelet igazi hősei.
Fotó: Alexander Kotz

- Nem ez az első "házasságotok", van valami sajátossága az ellenségnek?

- Itt a szabályos alakulatok mellett szabálytalanok is működnek ellenünk.
. A foglyok elfogása és a megölt emberek átvizsgálása után kiderült, hogy külföldi magán katonai cégek működnek, jól motiváltak, fizetettek, kiképzettek és lakott területekről tevékenykednek. Aknavetőket helyeznek el az udvarokon, MLRS-et és a civil szektorból operálnak. Megpróbálunk minimális kárt okozni és segíteni a civil lakosságnak.

wr-750-25.jpg

Az első napokban heves bombázások voltak.
Fotó: Alexander Kotz

Olekszandr nem mondja, de én tudom, hogy a főerőnek a partraszállás után néhány órával kellett volna megérkeznie. De a nemzetbiztonsági és védelmi erők egységeinek heves ellenállásába ütköztek. Ennek eredményeképpen az ejtőernyősök két napot töltöttek a repülőtéren egy valóságos tűzpokolban, tartva a pozícióikat. Ez egy példátlan művelet volt. Talán 1943 óta nem hajtottunk végre ilyen taktikai műveletet amikor Cesar Kunikov őrnagy parancsnoksága alatt egy 275 fős önkéntes tengerész különítmény szállt partra a nácik által elfoglalt Novorosszijszk megerősített partjainál. Kiütötte a németeket az erődítményből, beásta magát a partvonalnál, és az első éjszaka alatt 18 támadást vert vissza. És amikor a lőszer kezdett kifogyni, elfoglalta az ellenséges tüzérségi üteget, és egy hétig visszaverte az ellenséget, amíg a főerők közeledtek.

A parancsnokságon teljes gőzzel folyik a katonai munka. A nagy képernyőkön több drónról származó képeket jelenítenek meg, amelyek valós időben adják meg az ellenséges ágyúk helyzetét, a repülőteret és az Irpen városában harcoló ejtőernyősök előretolt pozícióit. A topográfus azonnal felveszi a koordinátákat, és továbbítja azokat a csatolt nagy hatótávolságú tüzérségnek. A lövedékek másodperceken belül először egy lövegállást szántanak át, majd eltalálnak néhány önjáró tüzérségi egységet. A drón új "zsákmány" keresésére indul. Senki sem ünnepel vagy örül - ez csak egy harci rutin.

wr-750-26.jpg

Egy tábori kórház
Fotó: Alexander Kotz

Az egyik csoport parancsnoka végigvezet minket a diszpozícióján: "Itt mosakszunk, itt alszunk, itt fürödünk, itt készült el az izzasztókamra, ma fürdőnap van". Az egyik helyiségben felállított sátor alól erős égővel felszerelt sátorból gőz jön ki. Ahol orosz ejtőernyősökkel találkozom, ott mindig van szauna. És ha ma gőzfürdőzniük kell, akkor azt bogatyr nyugalommal teszik, függetlenül az ellenség tüzérségének terveitől.

A szünetben kiszállunk a "bunkerből", és rövid futásokkal "városnézésre" indulunk. "Minden métert lőnek"ez nem metafora. Mutattak nekem egy ukrán térképet, amelyen a repülőtér számozott négyzetekre van osztva, minden koordináta előre ismert, az ukránok valóban háborúra készültek. Körülöttünk mindenütt kiégett felszerelések halmai voltak - a mieink és az ukránoké is, a kifutópályán pedig egy Ka-52-es helikopter, amely leszállás közben kényszerleszállást hajtott végre. A távoli hangárban a világ legnagyobb repülőgépének - An-225 "Mriya" - maradványai találhatók. Ez volt az egyetlen ekkora repülőgép, amely képes volt az égbe emelkedni.

wr-750-27.jpg

A "minden méteren lövés" nem metafora.
Fotó: Alexander Kotz

- Sok felszerelést sikerült megmentenünk, de egy részük e hangár mögött volt, és az AFU eltalálta, eltalálta a Mriya-t és a mögötte lévő üzemanyagraktárt" - magyarázta a kommandós.

Volt Antonov-pilóták elmondták, hogy nem sokkal a konfliktus előtt Németország felajánlotta, hogy a gépeket átköltözteti hozzájuk, de Kijev ezt elutasította. Ma Ukrajnában rajongók csoportjai egy nemzetközi konzorcium létrehozását szorgalmazzák, hogy a projektet a dokumentáció alapján újra létrehozzák. Mivel azonban ezen az Antonov repülőtéren volt, nem volt valószínű, hogy túléljea bombázást - az ukrán tüzéreknek a Mechta (Mriya - Ukr.) repülőgéppel együtt el kellett pusztítaniuk.

wr-750-28.jpg

A távoli hangárban láthatjuk a világ legnagyobb repülőgépének - az An-225 "Mriya" - maradványait.
Fotó: Alexander Kotz

Nehogy az legyen a benyomásunk, hogy az orosz csapatok Gosztomelben csak hősiesen bújkálnak egy bunkerben, a srácok elvisznek minket a peremállásokba. Soha nem gondoltam volna, hogy a BMD (kétéltű támadó jármű - Auth.) képes ilyen sebességet elérni. A kifutópályán legalább 80 kilométer/órás sebességgel repültünk, és az Irpen város közelében emelkedő fekete füstoszlopokat néztük. A "Páncélos" valahol a peremvidéken, a lövészárkok közelében tesz le minket, és fedezékbe vonul. Az állások elfoglalóit meglepően vidáman fogadják - ahhoz képest, hogy egy hónapja a lövészárkokban élnek.

wr-750-29.jpg

Németország felajánlotta, hogy áthelyezi a gépet a saját területére, de Kijev elutasította azt.
Fotó: Alexander Kotz

- Ez egy megerősített lőállás. Itt van a "Korda" (nagy kaliberű géppuska) pozíciója, itt van a rejtekhely és a személyzet pihenése, - mutatja a harcosnak a mélybe ásott vájatot és nevet - elég hangulatos.

- Mit gondolsz az ellenségről?

- Felkészült, nem szabad alábecsülnünk őt. A tüzéreik pontosan működnek. De a hangulat kiváló, mindannyian szerződéses katonák vagyunk, nem először vagyunk az "üzletben". Felnőtt férfiak.

- Honnan jöttél?

- Uljanovszkból. Üdvözlöm a gyerekeket, feleséget, anyát, apát. Szeretettel, csókokkal....

wr-750-30.jpg

Az Antonov repülőtér alatt egy nagy bunker épült, egész rendszerű helyiségekkel.
Fotó: Alexander Kotz

Felettünk bömböl a tüzérség- "ezek a mi "Gradjaink"-". Aztán újabb lövedékek zúgtak a levegőben - "ezek az ő lövedékeik". És nincs felhajtás, hidegvérű nyugalom a gosztomeli hősöknél. Akik még nem tudják, hogy beírták magukat az igazi orosz hadsereg történetébe, egy szinten Bajzéttel és a breszti erőddel, vagy ha úgy tetszik, a hatodik és a kilencedik századdal. Gosztomel az új erőnk, az orosz katonai dicsőség helye.


Most akkor nem úgy volt hogy az ukránok visszafoglalták?!
Ettől a sok haknitól amit mindkét fél tol alig lehet követni a dolgokat....
 
W

Wilson

Guest
Most akkor nem úgy volt hogy az ukránok visszafoglalták?!
Ettől a sok haknitól amit mindkét fél tol alig lehet követni a dolgokat....
Nehéz megítélni, de valószínűleg valami ilyesmi történhetett, azért ez elég árulkodó szövegrész a cikkből....

"Olekszandr nem mondja, de én tudom, hogy a főerőnek a leszállás után néhány órával kellett volna megérkeznie. De a nemzetbiztonsági és védelmi erők egységeinek heves ellenállásába ütköztek. Ennek eredményeképpen az ejtőernyősök két napot töltöttek a repülőtéren egy valóságos tűzpokolban, tartva a pozícióikat"

Valószínűleg egy ilyen beszámolóban nem fogják bevallani, hogy kiszorították őket a repülőtérről.....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 570
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 415
46 140
113
Joe Biden két ukrán miniszterrel is tárgyalt Varsóban

Joe Biden amerikai elnök szombaton Varsóban találkozott Ukrajna kül- és védelmi minisztereivel – adta hírül a Le Figaro.

Joe Biden, aki a háború kezdete óta először találkozott magas rangú ukrán tisztviselőkkel, informális beszélgetést folytatott Dmytro Kuleba diplomáciai vezetővel. A megbeszélésen Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter is részt vett.