Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt az egyet értsd már meg , hogy bár nagyon hasznosak és hatékonyak a drónok de csak egy asszimetrikus háborúban ahol uralod a légteret . Ahol viszont az ellen van légi fölényben és még ha az korlátlan légi fölény ott a drónok és a drón irányítók csak jó kövér béna kacsák a légvédelemnek és a légierőnek !Azért vesz tőlük SZA 300 db drónt .Köztük új drón helikotper + az uj nagy teljesítményű scorpion dront amit otthon akarnak gyártani
Algéira megvette a ch-3 után a ch-4 és most a ch-5-ből is bevásárol összesen 80 kínai csapásmérő drónt vesz .
Majd a lecsaptak a hj-12 javelin klónra is
Majd plz-45 tüzérségi cuccot is vettek preciziós lőszerrel .Érdekes nem az MSTA után kapkodtak
Az az algéria aki korábban csak orosz cuccokat vett . Miért nem vett orosz drónt ? Ja hogy nekik még a kis ch-3 kategória sem volt még mai napig sem.
Bővebben, így nem értem, fogyi vagyok!Én az 1. 2. pontokat felcserélném / 2 zárójelbe tenném. De ez biztos nem villám háború.
Ez mi lehet? Mièrt meztelenek az emberek (?)
Az eredeti térképen 1. Kijev én hagynám egyenlőre úgy ahogy van . 2. Donyeck környéke ottvan az ukrán erők színe java azokat kellene először bekeríteni, majd jöhet a többi .Bővebben, így nem értem, fogyi vagyok!
Manstein, Rommel ezt csinàlná....Reálisnak tűnik. Nagyjából ez lehet az elképzelés.
Korhaz Mariupolban, hullahaz reszleg. Lehet mutottek oket, vagy a katonakrol leszedtek az egyenruhat.Ez mi lehet? Mièrt meztelenek az emberek (?)
Ad erre vàlaszt a szöveg?
Ha visszaemlékszel, az úton mentek az oroszok nagyjából Herszonig egy lendülettel gyakorlatilag ellenállás nélkül.Igen, valszeg közvetlenül a határnál.
Sztem itt: https://www.google.hu/maps/@46.1567792,33.6014846,245m/data=!3m1!1e3
Itt egy erődítmény rendszer közel a tengerparthoz, a pöttyök a betonelemek, előtte árnyékszerű lesz a szögesdrót, átlósan mennek a villanyoszlopok és a vezetékek és az erődítés mögött vannak a szélerőművek.
A ruszkik berongyolásából ítélve, nem sokat ért, vagy nem volt "feltöltve" a rendszer.
MinthaEz mi lehet? Mièrt meztelenek az emberek (?)
0.15-nél biztos össze van köve a női holttest keze.Ez mi lehet? Mièrt meztelenek az emberek (?)
Te ezt így látod, én viszont úgy, hogy a hadművelet egyik fő célkitűzése volt Kijev elfoglalása , nem gondolnám , hogy ez a Donbasz felszabadítását célzó haditerv egyik mellék hadszintere lett volna.Hiszen az Oroszok ezzel a haderővel ha Donbasz felszabadítása lett volna a hadműveletek fő célja, már régen felszabadították volna a szaki köztársaságok közigazgatási határait, nem kellett volna tartaniuk semmilyen ukrán felmentő erőtől, mert bármilyen ilyen az ukránok részéről történő felmentési kísérletet,támadó hadműveletet az orosz haderő könnyen visszavett volna és az ellentámadások során tönkre is verte volna az ukrán haderőt.Az ukrán haderő az invázió előtt nem volt alkalmas arra,hogy összfegyvernemi manőverező harcot folytasson ezzel az orosz haderővel szemben....
Visszatérve, Kijev elfoglalására az első sikertelen gostomeli támadással kapcsolatban az imént berakott orosz cikkben is ott van az a kulcsfontosságú megjegyzés amely szerint.....
""Olekszandr nem mondja, de én tudom, hogy a főerőnek a leszállás után néhány órával kellett volna megérkeznie. De a nemzetbiztonsági és védelmi erők egységeinek heves ellenállásába ütköztek. Ennek eredményeképpen az ejtőernyősök két napot töltöttek a repülőtéren egy valóságos tűzpokolban, tartva a pozícióikat"
Magyarul úgy tervezték, hogy a repülőtér elfoglalása után pár órán belül neki kezdenek Kijev elfoglalásához,de mivel az ukránok az első támadás alkalmával az oroszok által nem várt heves ellenállást tanúsítottak, így az ukránok kulcsfontosságú időt nyertek, az ukrán kormány nem menekült el, az ukrán hadsereg nem tette le a fegyvert, nem estek széjjel az egyszerre több irányból betörő és már az invázió első napján Kijev mellett megjelenő orosz haderőtől....
Ezt követően is voltak komoly próbálkozások az orosz haderő részéről, hogy körbekerítsék Kijevet ,de mivel az ukrán hadvezetés első számú célja jól láthatóan Kijev megvédése,és ehhez nagy számú haderőt vonultatnak fel(lásd az ukrán tábornokok nyilatkozatai).Illetve az, hogy az orosz haderő több ponton is harcol Ukrajnában, azt eredményezte , hogy ezek a próbálkozások nem jártak, sikerrel , és én személy szerint úgy gondolom, hogy az orosz hadvezetés belátta, hogy nem tudja jelenleg elfoglalni Kijevet így úgy döntött @Avtomat tálaló hasonlatával élve, "Ő így száll le a bicikliről" , bejelentette , hogy a hadművelet első szakaszának főbb céljait elérték és most már neki foghatnak, hadműveletek fő céljának Donbasz felszabadításának...
Hozzáteszem nekem az a véleményem, hogy szerintem, az eredeti orosz hadműveleti tervekben minimum Donbasz felszabadítása mellett Ukrajna tengerparti területeinek leszakítása és Kijev elfoglalása szerepelt , ebből lett jelenleg Donbasz felszabadítása és az Ukrán tengerparti területek leszakítása, bár ebből még Odessza elfoglalása el sem kezdődött....
Nincs szöveg, de a reagálásokat olvasva és a feltöltő személyét nézve ez Ukrán felvétel.Ez mi lehet? Mièrt meztelenek az emberek (?)
Köszönöm, sejtettem valami hasonlót.Korhaz Mariupolban, hullahaz reszleg. Lehet mutottek oket, vagy a katonakrol leszedtek az egyenruhat.
Én az 1. 2. pontokat felcserélném / 2 zárójelbe tenném. De ez biztos nem villám háború.
Több női holttest, és az összekötözött kezű nő, hát mindenesetre furcsa.Korhaz Mariupolban, hullahaz reszleg. Lehet mutottek oket, vagy a katonakrol leszedtek az egyenruhat.
Miért dobálnának atomot? Ott a tüzérségük lőtávolban, mostanra a fél város pusztulat lehetne, ha ez lenne a cél.