[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 204
113

Milyen nemzetkozi jog altal tiltott fegyverrel lehet leloni embereket?

Kommunikációs "piszkos-trükk" elterelni a figyelmet, gyanúba keverni hasonló súlyú negatív (ál) hírekkel...
Beindult nyugati média "hiba-javítása" az "Orosz katonák kivégzése" videó miatt!!! ...+ a szegény kivégzett horogkeresztes "kis-csaj" miatt is!

Összehangolt amcsi/nyugati "média-hadművelet" ellensúlyozni a másik két --és a szinte biztosan várható többi-- brutál-náci kegyetlenkedést.

Hasonló mechanizmusú (gusztustalan), de sajnos hatásos eszköz, mint a "karaktergyilkosság!


.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 135
28 799
113
Kadyrov egy benzinkúton imádkozik

BUp3QbXYWXY.jpg
Az meg a fia mögötte.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
a Skhid nevű ukrán harccsoport trófeái:


az ukrán nyelvű szövegben az áll, hogy a megölt oroszok között volt az 58. egyesített fegyveres hadsereg 19. motoros lövészhadosztálya 503. motoros lövészezredének parancsnoka és vezérkari főnöke is.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Szerinted ezt a verziót a G7-k nem gondoltak át?
Láthatólag nem :)
De a függés kölcsönös,ezt gázt az oroszok nem tudják jelenleg átcsatornázni máshová az oroszok nem rendelkeznek más irányokban olyan vezetékkel amelyek akkora kapacitásúak,az LNG pedig még abszolút nincs kiépítve Oroszországban még csak most kezdtek hozzá a kiépítéséhez.....
4szeres gázár mellett negyed kapacitással is pénzénél van. Mi viszont nem leszünk gázunknál
Ha akarna az USA tudna csapatokat küldeni Ukrajnába de az konfrontációhoz vezetne az oroszokkal.....

Az USAF vezetésű angolszász légierő simán megtudná csinálni a légtér tilalmi zónát, csak sajnos akkor az orosz légierő gépei (nem önszántukból) lehullanának az égből,és azok a földi telepítésű orosz légvédelmi rakétarendszerek is megsemmisülnének, amelyek veszélyt jelentenek a légtér tilalmi zónát biztosító gépekre.De ekkor már Putyin ujjai a "piros gombra fonódnának".....
Meg az angolszász légierő is elkezdene morzsolódni. Tudom az nem számít, mert elegánsan csak sdb-vel lehet szétkapni a repteret, az Iszkander nem ér :)
Nos ott volt a komplett kgst amit betérdeltetett a nyugat.
Eltelt 30+ év a nyugat se lett erősebb.
De ez most nem is a kgst a túloldalon még csak nem is a szovjet hanem rásszíja.
Végtelenül gyengébb lett, de ez titok.
Aminek a felét el is bukták első nap.
:)
Pedig 10 évig gyűjtöttek erre a háborúra.
:D
A legnagyobb öngól volt ever. Nagyobb vicc, mint a francia házassági szövegben a hűségeskü.
Csak egy példa arra, hogy az oroszok mennyire nincsenek rászorulva a nyugatra...:
Mondják vala az ukránok. De várj, ők azt is, hogy Steinerovics már Vlagyivosztok alatt harcol.
#101 959
És centauri prime már el is kezdte hergelni magát hogy ez jogalap a oroszoknak a kegyetlenkedésre, és ha majd ők ezt csinálják akkor ne merjen szólni senki...
Nem, csak csendben megjegyezte, hogy ha ez belefér, mert szegény ukránokat bántsák, akkor majd nem sírni, ha ezek után jön a medve, és megszexuál.
Az energia piaci harc a nagyhatalmak eszköze, ez nem újdonság. Az orosz törekvés az egyoldalú kiszolgáltatottságra irányult, az USA ezt akadályozta. Persze egy köcsög az USA is, ezt is tudjuk, de most pont az orosz játszott ellenünk, magyarok ellen.
A rohadékok, szerződés szerint szállítottak, majd amikor a természetesen nem ellenünk játszó USA/EU azt mondta nekik, hogy nem fizetünk, akkor szólt, hogy jó, akkor rubelben és előre?
Hogy, hogy mire? A nyugdíjakra, az Ukrajnában harcoló katonákra,tankokra a háború finanszírozására stb......
Azt rubelben fizeti szerintem
Basszus, akkor mivel fogják irusztrálni a méhecske, szúnyog vagy légy hangját? Nem zzzzzzzz lesz hanem mondjuk mmmmmmmm?
Tudtam hogy hülyék a svábok de hogy ennyire marhák
Az hagyján, de mi lesz Zorroval? És az egész számok halmazával?
Tudtommal az oroszok kijelentették, hogy nem fognak pénzt nyomtatni, és ha a G7 nem fog rubelert orosz gázt venni és az oroszok ragaszkodnak a rubelben történő elszámolásra.....
Arról nem is beszélve, hogy a rubelben történő elszámolás szerződésszegésnek minősül a hosszútávú orosz gázszállítások esetében is....Magyarul ha úgy döntenek akkor minden költség és retorzió nélkül felmondhatják ezeket a szerződéseket az oroszokkal...
A nem fizetés minek minősül? Csak kíváncsiság
A Rosszija1 tévéadón leadták a lábonlövős videót meg a szvasztikával dekorált halott lányt is. Azt hiszem, ha volt is kesztyű, azt most a dácsában hagyják, jó sokáig :(
Remélem nem így lesz :(
Valóban történelmi időket élünk (fasza), új világrend épül, illetve vissza a régit :D

b16.jpg
Bözsi bejelenti a csatlakozását a Szent Szövetséghez?
A szankciók a világ válaszai az orosz háborúra
A világ nem csak az USA/EU. Az csak egy része.
Az "EU" fizet. Szerződés szerint. Ami viszont nem rubelben van.
Nem, nem fizet, ezért van rubelben kérve az ár. Bár végülis. Azt hiszem a következő rabló majd azzal fog védekezni, hogy ő nem rabolt, csak az összeget letéti számlára helyezte...
Hallgasd meg a videót. Ő ott vett ruhát, mert nagyobb volt a választék, mint Magyarországon. Az a baj, hogy néhányan csak megnyilatkozni szeretnek, és nem meghallgatni másokat. Akik esetleg tapasztaltak is dolgokat.
Ahhoz az kéne, hogy néha elugorjon keletre is, ne csak nyugatra. Igaz úgy kellemetlen meglepetések érnék.
Nem lehet, hogy ez a mostani bejelentés azzal, hogy a Kramatorszk környéki katlanra koncentrálás csak elterelés volt?
Ezt is felvetettem Wilsonnak, mint lehetőség.
Bocs, de már kitárgyaltuk, hogy a franciák szállították a célzó berendezéseket, nem az Ukránok.
Igazából a Fehéroroszok. Úgy 2014 óta.
Ezen fogtok lovagolni még száz évig? Kamu vagy nem kamu, emiatt az ukránok támogatottsága nem fog csorbulni. Akárhogy is erőlködnek egyesek. Ennek számos oka van... Mert tudjátok, nem egész Ukrajna, és nem az egész ukrán népesség náci... ;) Ennyi erővel nyomjátok Krausz dumáját, aki szerint a 2. magyar hadsereg kollektívan népírtást követett el a Szovjetunióban...
Valami olyasmi. Attól, hogy letagadjuk még csinálta. És nem volt népszerű odaát. Amúgy meg pontosan erről beszélnek itt jópáran, hogy ez semmiképp nem buli, még akkor sem, ha ennek oroszok az áldozatai. Amúgy az oroszok is erről beszéltek. Hát most már nem csak beszélnek.
Azt már megnézték, hogy mi történne, hogy ha teljesen elzárnák a gázt Oroszországból Európába. Európa fájdalmasan, de simán túlélné.
Tekintve hogy a vegyiparban dolgozom, légyszíves holnaptól akkor utald nekem a fizetésed. Ha már választani kell, akkor legyél te a járulékos veszteség.
van még ezernyi más LNG forrás. Katar éppen most akarja növelni az LNG-termelését. szóval, megoldás lesz. csak hát gazdasági visszaeséssel fog járni.
Csak az a fránya fizika, csak az ne létezne.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
AZOV, AJDAR, DNYIPRO, TORNADO, SZICS....stb.....
Mind fasisztoid alapon működő paramilitáris alakulat.
A teljes személyi állománya az EU törvények szerint sittre kerül 15-30 évre.( Miért akarnak ezek EU-sok lenni? Én nem értem.....)
A Ukrán kormányzat igyekszik fehéríteni őket. Létrehozták a Nemzeti Gárda-t, amerikai mintára, és itt vonták össze ezeket a szélsőséges fasisztoid egyéneket.
Így gyakorlatilag az ukrán hadsereg részévé tették őket. Ami ugye nem igaz, az ukrán hadsereg ukrajnáért harcol, nem egy beteg eszméért.
Akit érdekel mennyire nem beteg állatok, az nézze meg mennyi nyugati kiképző mondta vissza a vendégszereplést....
Ugye feka kiképző, meg a szvasztikás újonc.......
@Green Leader
Guríthatnál egy interjút a nagykövet asszonnyal....
Magyarázza már meg, banderrát, szvasztikát, lábonlövést, agykaparást.....
Mehet Angol, Német,Francia, Svéd oldalról is....Hogyan adják el otthon hogy nyíltan, náci szadistákat fegyvereznek az adófizetők pénzén, illetve erről mi a véleménye a

AZOV, AJDAR, DNYIPRO, TORNADO, SZICS....stb.....
Mind fasisztoid alapon működő paramilitáris alakulat.
A teljes személyi állománya az EU törvények szerint sittre kerül 15-30 évre.( Miért akarnak ezek EU-sok lenni? Én nem értem.....)
A Ukrán kormányzat igyekszik fehéríteni őket. Létrehozták a Nemzeti Gárda-t, amerikai mintára, és itt vonták össze ezeket a szélsőséges fasisztoid egyéneket.
Így gyakorlatilag az ukrán hadsereg részévé tették őket. Ami ugye nem igaz, az ukrán hadsereg ukrajnáért harcol, nem egy beteg eszméért.
Akit érdekel mennyire nem beteg állatok, az nézze meg mennyi nyugati kiképző mondta vissza a vendégszereplést....
Ugye feka kiképző, meg a szvasztikás újonc.......
@Green Leader
Guríthatnál egy interjút a nagykövet asszonnyal....
Magyarázza már meg, banderrát, szvasztikát, lábonlövést, agykaparást.....
Mehet Angol, Német,Francia, Svéd oldalról is....Hogyan adják el otthon hogy nyíltan, náci szadistákat fegyvereznek az adófizetők pénzén, illetve erről mi a véleménye a helyi melósnak?
Az orosz két dologtól fél, attól hogy elfogy a vodka, és a náciktól. Nem is az a helyes kifejezés hogy fél hanem az hogy zsigerből gyűlöli a nácikat.
majd lesz máshogy. valamikor le kell szakadni az olcsóságról itthon is.

majd április 4-én meglátod, hogy akárki is nyer, valami véget fog érni.
Már véget ért. Nem látom a V4 jövőjét, és Orbán sem tud nagyon külön utas politikát folytatni (ha Ő nyer).
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
a Skhid nevű ukrán harccsoport trófeái:


az ukrán nyelvű szövegben az áll, hogy a megölt oroszok között volt az 58. egyesített fegyveres hadsereg 19. motoros lövészhadosztálya 503. motoros lövészezredének parancsnoka és vezérkari főnöke is.

Kuzsugetovics-ot ki ne hagyd ! LOL​