[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az ők így szállnak le a bicikliről újabb esete.....:)

Komolyan vicc, ha ezt a logikát tovább viszem, akkor egy belgorodi orosz állampolgár jogosan teszi fel azt, a nyilvánvaló kérdést, ha nem tartozik az orosz hadsereghez,akkor már nem is kell megvédeni?.....

Az orosz védelmi minisztérium kommentálta a belgorodi olajraktár elleni támadást...​


"Április 1-jén, moszkvai idő szerint hajnali 5 óra körül két ukrán Mi-24-es helikopter rendkívül alacsony magasságban lépett be az orosz légtérbe. Az ukrán helikopterek rakétatámadást intéztek egy civil olajraktár ellen Belgorod külvárosában. A rakétacsapások következtében néhány tartály
megsérült és kigyulladt.

A Belgorod melletti olajraktárnak semmi köze az orosz fegyveres erőkhöz."

 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
349
2 022
93
Nem a jóvátételről szólt, hanem hogy ha nem segítenek nekik talpra állni, akkor az újabb háborús konfliktushoz vezethet. Ukrajnának meg nincs ígéret, de nem is kell, mert a szabadságukért harcolnak. Egyébként számítani lehet rá, hogy nagyon sok befektetés fog oda menni, ha vége lesz a konfliktusnak. Még jót is fog tenni a nemzetközi cégek imázsának, ha ott fektetnek be. Mint ahogy most rontja, ha nem vonulnak ki Oroszországból.
Ennek van egy nagyon fontos előfeltétele, hogy Ukrajna nyugati érdekkörbe tartozzon.
Nem a jóvátételről szólt, hanem hogy ha nem segítenek nekik talpra állni, akkor az újabb háborús konfliktushoz vezethet. Ukrajnának meg nincs ígéret, de nem is kell, mert a szabadságukért harcolnak. Egyébként számítani lehet rá, hogy nagyon sok befektetés fog oda menni, ha vége lesz a konfliktusnak. Még jót is fog tenni a nemzetközi cégek imázsának, ha ott fektetnek be. Mint ahogy most rontja, ha nem vonulnak ki Oroszországból.
Alapvetően a jóvátételről szólt, de benne volt az is amit írtál. Én úgy láttam a háború elején, hogy Moszkva elsődleges célja nem az ország teljes lerombolása volt, tartok tőle hogy mostmár az. És ezt úgy fogja megtenni, hogy oda sem megy.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Nagyon fejbevághatta az USAt a fogolykínzós videó. Most ezt a hülyeséget szedte megint elő a fos.

"többüket még gumiba is burkolták, hogy gyorsabban lángra kapjanak" Ezt vajon hogyan kell érteni? Direkt van náluk égésgyorsító gumivalami? Ennek a Bereznay-nak se kellene erőltetni az újságírást. A kezdetektől fogva nem tudott fogalmazni, sőt néha még magyarul helyesen sem írni.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Lehet nem taglózott az első ütés, de azért nukit, na azt ne már.... főleg ha ott oroszok laknak, de ukikra se ...
Szerintem egy darab időben leadott lövés az elejét vette volna az egész háborúnak.... csak jó helyre kellett volna helyezni lövést...
Pedig sok embereletet megkimelne vele, es megkimelt volna ha megrak par celpontot a Dnyeperen innen kezdeskent. Mara mar reg kapitulaltak volna a kaprosok ahogy a japanok annak idejen. Aztan latjatok hogy abbol sincs ma mar semmi problema, hosies szovetsegese, csatlosa az Usanak Japan. Hiroshimaban es nagaszakiban is elnek manapsag emberek. Gyenge volt az elso utes, meg is latszik ezen a konfliktuson.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Mondja az, aki egy nyilvánvalóan egyoldalúan oroszbarát propagandista cikkeit lájkolgatja farkafelvágva, anélkül hogy ellenőrizné, vagy barmiféle kritikai megfigyelése lenne.

Halovány fingod nincs arról mik a valós európai értékek, egy posztkomcsi ex-KGB-s hadúr ámokfutásának tapsikolsz itt...

Ez egy teljesen kamu hír, nézz már utána, öt percig sem tart...;)


Ez egy ilyen hely lett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Fico is nekiment Zelenszkijéknek​


A szlovák politikus szerint Zelenszkij belerúg mindenkibe, aki nem hajlandó maradéktalanul teljesíteni Ukrajna követeléseit - írja a Felvidek.ma.

„Mint egy önálló politikai párt elnöke, meg akarom kérni a nagykövet urat, hogy tartózkodjon a hasonló megjegyzésektől és a Szlovák Köztársaság ügyeibe való beavatkozástól“ – üzente Fico.

Hozzátette, hogy az ukrán nagykövet – hasonlóan Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz – „belerúg mindenkibe, aki nem hajlandó 100 százalékra teljesíteni Ukrajna követeléseit“.

Fico kijelentette, hogy a Smer-SD elítéli és a nemzetközi jogrenddel összeegyeztethetetlennek tartja az Ukrajna ellen irányuló katonai agressziót.

„A Smer-SD támogatja az Ukrajnába irányuló és háború elől menekülni kényszerülőket támogató nemzetközi humanitárius segélyprogramot. Elutasítjuk azonban az Ukrajnába történő fegyverszállítást, nem is szólva az S-300-as légvédelmi rendszerről“ – jelentette ki a pártelnök. Hozzátette, aki békét akar Ukrajnában, az nem érthet egyet a további fegyverszállítással.

Korábban a szerb belügyminiszter is elhajtotta a követelőző ukránokat.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Kína: a NATO-t fel kellett volna oszlatni a Szovjetunió összeomlása után​


Kína tehát nem hagyja magát befolyásolni, a saját álláspontját képviseli, és nem hajt végre olyan intézkedéseket, amelyeket kívülről diktálnak (diktálnának!) neki. Ezt nevezik szuverenitásnak! Ami Nyugaton sokszor hivatkozott valami, és a Nyugat által talán még többször megsértett valami… De értjük, demokrácia, meg emberi jogok, tudjuk a leckét, csak nem tartjuk hitelesnek. Még akkor sem, ha alapvetően egyetértünk a demokratikus jogrenddel, és az emberi jogok tiszteletben tartásával, csak ugye az úgy nem megy, hogy ezek nevében sértjük ugyanezeket a fogalmakat!

Lijian megfogalmazott még egy-két érdekes gondolatot, amit érdemes lenne ezúttal Nyugaton is meghallgatni, mert az úgy volt az Ukrajnában dúló háború előtt is, hogy a Nyugat nem hallgatta meg Moszkvát, csak szankcionált.

„A hidegháború termékeként a NATO-t fel kellett volna oszlatni a Szovjetunió összeomlása után.”

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 269
29 626
113
Na ez miatt meg te is! :D

(Ui.: próbálni eddig sikertelenül puhitani Wilson hárcostárst áhogy te kérni Ráshid, hogy Kádirovrol tálálni ki hősi háditettezést..remélni lenni májd mindenkinek hiteles információ Wilsontol hogy Kádirov egyedül foglalni el Máriópólt egy árányozott Ák-val!)
Ki is adhatod majd Ráshid ukrajnai kalandjait. (Kell egy jó karikaturista.)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Von der Leyen: Kína támogassa az ukrajnai háború befejezését, és ne hunyjon szemet Oroszország tettei felett​


„Nyilvánvalóvá tettük Peking számára, hogy nem avatkozhat be az Oroszország elleni szankcióink végrehajtásába” – hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke.


Hogyan avatkozik be Kína az EU által hozott szankciók végrehajtásába. Ez nekem magas!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
86 ukrán katona szabadult az orosz hadifogságból a második fogolycsere során
Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes szerint a cserére április 1-jén került sor. A cserélt katonák közül 15 nő. A cserélt orosz katonák száma egyelőre nem ismert.

(PS)
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 291
9 546
113
Összefoglalva. Az oroszok kivonták a csapatok nagy részét Kijev környékéről. Erre az ukránok "nagyszabású" ellentámadásba indultak és elfoglalták az üres falvakat. Nagy stratégiai győzelem. Pletykák szerint jönnek az új....khm...40 éves NDK pszh-k , vagy 50 db. A lengyel Mig-ek közben rossz irányba fordultak és valahol Spanyolország környékén kifogytak a naftából. Putyin ismét halálos beteg a független objektív sajtó szerint, csak úgy mint Sojgu. Közben az orosz gazdaság lényegében összeomlott, már napok óta elfogyott a lőszer és tömegesen megfagynak. Ma reggel hatalmasat mentek az ukrán propagandisták, egymást csókolgatták örömükben, hogy 2 (!) helikopter kilőtt egy orosz benzinkutat. Időközben az ukránok kijelentik, hogy "mi ott se vótunk". X akta gyanús. Oroszországban behívtak 150.000 katonát, nyilván nem fognak a Donyeck környékén lófrálni. Én minden esetre nyugodt vagyok, bár a német ipar döglődik, de sebaj, cserében láthatunk 2-3 naponta ukrán katonai győzelmeket ismételve.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Az ukránok erővel veszik vissza az elfoglalt településeket, vagy az oroszok onnan már kivonultak?

Elég hiányosak az infok de is is. Amit teljesen nem értek mert ha akkor teljes fedezett visszavonulás kéne.

Jelenleg az Ukránoknak ezen a területen a lényeg, hogy Kijev gyak félig meglévő bekerítése felszámolódik, felszámolják. Oroszok nem keveset vesztettek, hogy félig bekerítsék és ha újra próbálkoznak megint Ukránok védedekeznek.
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
433
1 718
93
A mostaninál sokkal komolyabb elszigetelése Oroszországnak. Európának meg van elég gáza orosz gáz nélkül is. Amúgy sem azzal kezdenék.
Ha lenne elég gáz, az orosz nélkül Európának, akkor egyből azt szankciózzák le! :) de valami 40%onnnan jön szóval nem, nincs elég gáz! Az sem mindegy hogy amivel kiváltják (lng), mennyibe kerül és ezzel mennyire függnénk Amerikától? De gondolom az amerikai függés jó, csak az orosz nem!