[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 894
113
Sztrelkov arról beszél, hogy a hivatásos katonák контрактники tömegesen nem hajlandók Ukrajnába menni. Ha hadi parancsot kapnak, egyszerűen felmondják az állásukat. És senki nem tehet semmit, mert nincs kihirdetve a háború. Csak elvesztik az elonyeiket.


És most valami Strelkov KV oldaláról (faragatlan googlis fordítás):

P.S. Napi szinten sokkal durvább és őszintébb értékelést kapok mind az ellenség harci képességeiről (amit MINDEN tudósítóm többé-kevésbé magasra értékel), mind pedig hadseregünk kiváló felkészületlenségéről (főleg - parancsnokság, magasabb - minél több) bármilyen harci művelet. "90%-ban megtartom magamnak." És szerintem Murz is távozik.

Ezt valaki a Donyecki Frontról írta. Helyieink Az orosz csapatok egyes területeken történő kivonása közepette helyi viharok a "Howzhitag? Mi történt? Mit csap a Honvédelmi Minisztériumunk?" Nem minden fronton irányítom a helyzetet, mint korábban, és nem is próbálom maradéktalanul kezelni, megvannak a saját feladataim a területemen. Talán valakit érdekel majd, hogy mi történik velünk.

Területünkön a 14 BTRO LNR "Ghost" a 4. OMBr LNR-rel együtt fokozatosan halad tovább. A Szifonna állomáson az SBP elfoglalását követő napokban további két AFU állást töltöttek be ugyanazon a területen a fő helyi erőd - a "29. vízlépcső" - környékén. A cselekvés receptje továbbra is ugyanaz. A folyamatosan légkorrigált tüzérség, mind a mi, mind az esetenként (ó, szerencse!) és a 152 mm-es lövegeink jó munkája megmutatja az ellenségnek, hogy ezekben a pozíciókban való folyamatos jelenléte elkerülhetetlen pusztuláshoz vezet. Néhol persze jók az ellenség búvóhelyei, de ha elrejtőznek az ágyúzás elől, az ellenség azt kockáztatja, hogy az ágyúzás végén luganai gyalogságot talál lövészárkaiban. Hiszen ez a helyben a Siloska nevű pozíciók egyikében történt. Amikor munka után a szellemmozsárok előbújtak rejtekhelyeikről, az ukrán fegyveres erők megállapították, hogy a Négyek már teljes erővel másznak be lövészárkaiba. A 29-es árokban másfél tucatnyi legfürgébbnek sikerült elásnia magát, közülük kettőt elfogtak a luhanskiak. Valószínűleg egyszer megtalálja őket.

A médiából és a közösségi oldalakból már ismert, hogy tegnap lelőtt egy orosz AFU helikoptert térségünkben a MANPAD, a pilótáknak nagy volt az izgalom, megszöktek és már volt lehetőségük a földön megbeszélni, hogyan lehet óvatosabban manőverezni a visszavonulás. Az ukrán MANPADS csapat épségben túlélte a támadást az óvóhelyen, és a tűz megszűnése után azonnal, szó szerint néhány másodpercen belül felpattant, és folytatta a munkát.

Luhanszkék egy érdekes emléktárgyat találtak az egyik AFU állásban, ami egyértelműen megerősíti, hogy Ukrajnában nincs nácizmus, csak kalózok és villanyszerelők. Aki nincs a képen, annak ez a második világháborús SS övcsat mása, amelyre a vonatkozó SS-mottó van ráírva: "Az én becsületem a hűségem", amely felváltotta az általános katonai mottót "Isten van vele". minket". Nem, ez nem Azov vagy Aidar, hanem AFU.

De térjünk vissza a jelenlegi katonai valósághoz.
Minden jót kívánok mindazoknak, akik már három hete elássák az összes AFU kommunikációs és vezérlőrendszert Donbászban. Ezzel nagyjából ugyanaz a helyzet, mint "Ukrajna feletti égbolt teljes uralmával", ahonnan a közelmúltban felszállt a Mi-24-es pár, és felgyújtott egy olajraktárt Belgorod térségében. Önök, kedves "katonai elemzők", már régóta vártatok a katonai nyilvántartási és mentesítési hivataloknál.

Szektorunkban az ellenség hevesen védekezik, lőszerrel látják el, tüzérsége és MLRS dolgozik. Tegnap és ma a VSU „Grads” lőtt a donyecki településre és a mieink által elfoglalt Szifonnaja állomásra. Ezek a Grad-támadások megközelítőleg ugyanolyan hatást gyakoroltak a Szifonra, mint az MLRS-ünk végtelen röpdései az ellenséges erődítményekre. Egy helyen tűz ütött ki, amit sikerült eloltani. Valószínűleg parancsnokainknak, miután megkapták a hírt, hogy a Grady GTC pontos lefedettsége nincs különösebb hatással az AFU-tól átvett óvóhelyeken tartózkodó állományunk harcképességére, arra a következtetésre kellene jutniuk, hogy a hagyományos robbanófejekkel ellátott MLRS valószínűleg nem túl hatékony a kút ellen. -megerősített erődítmények kidolgozott teljes profilú árkok rendszerrel.és mélymenedékek. Ez nem egy zelenopoli tábor 2014 nyarán, ahol az embereket és a technológiát sűrűn telepítették, különösebb védelem nélkül a szabadban. Itt a teljes kivitelezés. És vannak, bocsánat, a BM-21-es egységek, amelyek 500-600 rakétát lőttek ki az ellenséges erődítmények ezen területére (egy járműről! Csak egy járműről!!!), és a főhadiszállás továbbra is azon töpreng: "Miért ne nem adják fel? Hol a győzelem? Nos, nem adják fel, valószínűleg azért, mert nem akarnak lemondani a bohócokról. Szép mély lövészárkokban ülnek és nevetnek, ha finoman megkarcolod őket a "Grady"-val, ami nem alkalmas hosszú távú erődítmények elleni harcra.

Továbbá szeretném megvilágítani területünk sajátosságait mindazoknak a csodálatos katonai elemzőknek, akik most sietnek elmondani, hogy elfogadhatatlan a tiszta mezőn átkúszni olyan ütemben, ahogyan csapataink áthaladnak Mariupolon. városrészek.

Tájékoztató. Itt "tiszta mezőnk" van.

Először is, a velünk szemben lévő terület, mint az LBS Donbas sok más szakasza, nem volt statikus a háború Debalcev utáni hét éve alatt. Miután 2015 telén, tavaszán és nyarán felástak több nagy és gyönyörű erődöt, mint például a 29-es állomást az „osztóvonalon” a második minszki megállapodás értelmében, az AFU fokozatosan előrehaladt, és minden alkalmas magasságot elfoglalt. A "szürke zónában" feltárt minden új pozíciót a lehető leggyorsabban összekapcsolták a kommunikációs csatornákon keresztül korábban feltárt helyekkel. Minden új állást és annak megközelítéseit a korábbiak tűz- és aknamezői borították. Természetesen senki sem aknázta le a terepet, miközben haladtak előre. Csak egyengették azt az utat, amely végül kommunikációs útvonal lett. Ami a tüzérséget illeti, természetesen régen megmérték és ágyúzták, a tüzérségi és aknavetőállásokat felszerelték és álcázták, sok távoli helyet találtak ideiglenes állásoknak, és mindegyiket megjelölték és beszámították oldalunk célpontjaként, valamint a gátatűzhöz. Velünk szemben most egy többrétegű aknamezők, jól álcázott géppuskaállások, amelyek irányítják a tüzüket, tüzérségi obszervatóriumok és így tovább és így tovább. Apropó tüzérség.

Másodszor, az ellenséges tüzérséget és aknavetőket semmiképpen sem semmisítik meg, az MLRS-ek, mint már írtam, szintén képesek működni, vannak olyan drónok, amelyek a levegőből korrigálják a tüzet. Az ellenség tüzérei az elmúlt hét évben nemcsak lőtereken edzettek, de a fronton sem hallgattak el, ellentétben a mieinkkel, akik sok „fegyverszünetet” tartottak be. Tehát tapasztaltak, és nem bocsátják meg a taktikai hibákat, még egy ütegellenes háborúban sem. Ha az MLRS-ünk az utolsó lövése után csak 15-20 perccel fedi le egy ukrán tüzér egység munkáját, akkor rossz hírem van azoknak, akik kitalálták - nincs ott senki, csak szántjátok a mezőt.

Harmadszor, az ellenséges gyalogság gerincét a hét vagy több éves háborús tapasztalattal rendelkező tisztek és altisztek alkotják. A srácok viszont makacsok, akik közül sokakat a különböző stimulánsok "felpörgetnek" ameddig csak lehet, míg a fiatal testek egészen borús "gunyok" nélkül "exportálják" ezt a kémiát, így minden szabály szerint ki kell őket iktatni. a hadtudomány és néha ez viszi tökélyre a tudományt. És ami a legfontosabb, biztosan nem kevesebben vannak belőlük, mint mozgósított középpályások, akik még csak tanulják a gyalogos életmódot. Amit hadtudományi szempontból csak az tudna kompenzálni, hogy a tüzérségben igen nagy számbeli és minőségi fölényünk van. Egyébként hol van?

Remélem, nem lőttek le a félénk javaslatomért, hogy csináljak valamit azzal a csodálatos elvvel, amelyet itt a helyszínen megfigyelek - minél nagyobb a tüzérség kalibere (és ezért minél drágább minden gránát), annál rosszabb a tüzének korrekciója. Nos, már mindenki tudja, hova kell menni egy normális interakció megszervezéséhez, és egy ATV a levegőben, aminek a személyzete elmondja, hogy nem maradtál le semmiről, elmeséled, ütöd, és boldogság lesz mindannyiunk számára.
Sztrelkov amugy nem akar kiszallni a foteltabornoki beosztasabol es jelentkezni Donbasszban? Ahogy Gubarev pl. Esetleg meg Bezler, vagy Hodakovszkij? Mas mar ugysincs eletben.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
FPNlRgRXEAEr3QK
Amikor kb. Két-három hete beraktam a cikket Alexander Barkhasov-ról aki putyin elvtárs egyik fő nácija, meg az RNU vezetője, és mind a luhanszki, mind a donbassi milíciák összes korai vezetője az ő nácipártjából került ki, akkor is csak ment a kussolás itt...

A sok szakértő itt ugye, oroszország egyik legismertebb "politikusa" ez a náci fasz, de itt aztán soha szóba nem kerül...
Tele vannak a ruszkik szélsőjobbos alakulatokkal, pl. az itt szétszopkodott spartan is "kőnáci" alakulat...

Az itt lévő russzofil alusapkások nagy többsége két percet nem tölt el tájékozódással, csak eszik a ruszki propagandát nagykanállal...

Felesleges ezeket berakni ide, negmagyarázzák úgy is. A "különleges hadművelet" is faszául halad ugye, putykó ezt pontosan így tervezte...

Csak hátra jell dőlni, és nézni ahogyan kb. két hónapja hazudtolják meg önmagukat itt a "szakértők" hogy megmagyarázzák a valóságot ami szembejön velük.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 985
12 782
113

Mar jok vagyunk. A kezifegyver, sisak mar nem eleg neki. Nehezfegyvert akar meg vadaszgepeket. Nehezfegyverunk nincs ugyhogy mar nem panaszkodhatnak hogy nem kuldunk.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Amikor kb. Két-három hete beraktam a cikket Alexander Barkhasov-ról aki putyin elvtárs egyik fő nácija, meg az RNU vezetője, és mind a luhanszki, mind a donbassi milíciák összes korai vezetője az ő nácipártjából került ki, akkor is csak ment a kussolás itt...

A sok szakértő itt ugye, oroszország egyik legismertebb "politikusa" ez a náci fasz, de itt aztán soha szóba nem kerül...
Tele vannak a ruszkik szélsőjobbos alakulatokkal, pl. az itt szétszopkodott spartan is "kőnáci" alakulat...

Az itt lévő russzofil alusapkások nagy többsége két percet nem tölt el tájékozódással, csak eszik a ruszki propagandát nagykanállal...

Felesleges ezeket berakni ide, negmagyarázzák úgy is. A "különleges hadművelet" is faszául halad ugye, putykó ezt pontosan így tervezte...

Csak hátra jell dőlni, és nézni ahogyan kb. két hónapja hazudtolják meg önmagukat itt a "szakértők" hogy megmagyarázzák a valóságot ami szembejön velük.
Pontosan. Sajnos nincs ország a Földön, ahol legalább nyomokban ne létezne a nosztalgikus náci romantika, ismert történelmi okokból talán Izraelt kivéve.
Különösen a fegyveres testületekre igaz ez: rendvédelem, belbiztonság, hadsereg stb.
Nem hiszem, hogy Oroszország ebben kivétel lenne, különösen az a réteg lehet fogékony ott erre, amelyik nem szimpatizált a kommunista ideológiával. Mondjuk a gulágot megjárt oroszok milliói és azok utódai.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 202
36 937
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
150 000 ember halála nem igazi háború?
Európa közepétől 2 óra autózásra délre? Az etnikai, nemzeti alapú gyilkolászás? Új országok ,,kiharcolása", régi megszüntetése?
Jó ég...
uhm. Jeleztem, idézőjellel hogy "rendes" hb. Pont ezért mert nyilván tisztában vagyok a balkánnal pl.
De persze ha vki nem akarja, akkor nem fogja jól értelmezni.
Nem fogom elkezdeni magyarázni, kedvem sincs, meg azért lehet ezt érteni is.