Szerintem nem, miután felmérték, hogy jelenleg nem tudják elfoglalni Kijevet most Donbasz a szakik által kijelölt közigazgatási határainak "felszabadítására" összpontosítják az erőiket, Mariupolt behúzzák ez nem kérdés, viszont Odessza elfoglalására csak úgy van esélyük, hogy egyszerre támadnak a szárazföld és a tenger felől, a tegnapi Belgorod elleni olaj és üzemanyag tároló tartályok elleni ukrán támadásnak az is a célja lehetett ,hogy az esetleges Harkov elleni orosz támadás logisztikájában nehézségeket okozzanak az orosz erőknek.
Szerintem Kijev elfoglalására akkor lehet újabb orosz kísérlet ha behúzzák Donbaszt Harkovot és Odesszát.
Feltéve ha az a cél még mindig, hogy teljesen térdre kényszerítsék Ukrajnát,én személy szerint jelenleg ezt nem tartom reálisnak.
Ami pedig a középső országrészt illeti ha Kijevet elfoglalják és behúzták Odesszát is délről és Északról körbetudják zárni azt a területet, nem hiszem, hogy addig frontális támadásokkal próbálkoznának az található jól megerősített nagy városokkal szemben, de mint írtam feljebb jelenleg ennek nem látom a realitását...
Most Donbasz felszabadítása az első számú prioritása az orosz hadvezetésnek, aztán majd kiderül, Harkov békeidőben egy háromszor akkora lélekszámú város (1,5 millió) mint Mariupol, ha ugyanolyan elszántsággal védik mint Mariupolt, akkor csak úgy tudja az orosz haderő efoglalni ha izze-porrá lövi és sok katonájának az életet feláldozza, Odessza dettó nem tudom, hogy ezt be akarják vállalni...
Akkor megnyugodtam, egy hónap gyilkos háború árán, de most már közel ugyan úgy gondoljuk a lehetséges forgatókönyveket. Ami jó dolog, mert eddig sosem sikerült meggyőzni egymást a beszélgetéseinkben.