[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
A Szu-35-ösök eddig is dolgoztak Ukrajna felett, de ez most bekapott egy találatot.
Nem mindegy, hogy mit. Azért írtam, amit írtam. Nem láttam a típus sikereiről videokat. Lehetnek, de furcsa, ha nem használják ki.
Ennek oka van.
Harcban bizonyítani kell. Ahhoz kell a hiteles bizonyíték. Ezeket hianyolom, így kellemetlen a veszteség.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 121
2 050
113
Nem mindegy, hogy mit. Azért írtam, amit írtam. Nem láttam a típus sikereiről videokat. Lehetnek, de furcsa, ha nem használják ki.
Ennek oka van.
Harcban bizonyítani kell. Ahhoz kell a hiteles bizonyíték. Ezeket hianyolom, így kellemetlen a veszte

Sziasztok!
Arról van valami információ, hogy a Starstreak rendszerek már megérkeztek Ukrajnába, ill. használták-e már?
Nagyon kíváncsi vagyok erre a cuccra.
Lehet, hogy a brit szállítmány volt?
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Súlyos radioaktív probléma lehet Kijev körül

Az orosz katonák lövészárkokat ástak, aknákat telepítettek, ezzel felforgatták a sugárfertőzéssel szennyezett talajt – közölte a csernobili atomerőmű vezetője vasárnap reggel.
Elmondása szerint az orosz katonáknak hetvenéves felszereléseket adtak a radioaktív sugárzás mérésére, így nem voltak teljesen tisztában a kockázatokkal. A becslések szerint 1500 orosz katona tartózkodott a csernobili atomerőmű területén – írja a Sky News.
A területen áthaladó tankokra is „feltapadhatott a szennyezett talaj és sár”, miközben Kijev felé tartottak. A hatóságoknak most ellenőrizniük kell a radioaktív hulladékot és a sugárzást Kijev körül, mivel „súlyos radioaktív probléma” is lehet.
Mivel Csernobil az Oroszországba és Fehéroroszországba visszainduló orosz csapatok egyik fő kilépési pontja is volt, előfordulhat, hogy ezekre a területekre is szórtak a szennyezett talajból.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
A háborúnak van egy ilyen kockázata is. Ha egy fegyverrendszer kudarca látványos, akkor nem lehet eladni a piacon. Ha sok Szu-35 videó lenne az ukrán Szu-27, MiG-29 dog fight legiharvokról, akkor igazad lenne.
E helyett lelőtt Szu-34, Szu-30, Szi-35 roncsok jellemzik a legihaborút. Az pedig tudni lehet, hogy egyszerű 40 éves VSHORAD eszközök szedik le őket.
Ez messze nem jó reklám.
A sikeres háború sikeredett jelent a fegyver piacokon. A bukta, az bukták jelent az ilyen fegyvereknek a jövőben.
Csak Putyler erre mondja, hogy ez a következmény őt már nem érdekli, majd azt hazudnak, hogy valójában az orosz technika jó, csak hát a sátáni nyugat ármanykodasa miatt nehéz szegény oroszoknak. Pedig ő a hülye, már bocs. A bukott háború ezzel is jár. Gazdasági következményekkel.
Őket ez vastagon érinti.
Ha az usa is beszállna egy szárazföldi offenzívába hullana ott is a forgács.
A 20-30-40 éves Abramsok, Bradley-k esetében is...Afganisztánban is szép eredményt hoztak, egy ful felkészületlen, kisebb, szervezetlen törzs/állám ellen... laza 20 év! alatt, ahonnan még kijönni sem tudtak normálisan.

Légierő esetében valószínű van usa fölény... bár pl. az F35 80-100 m. $-os költsége per/db., befektetett ár/érték aránya kérdéses, nem nálam...
Egyébként 1990 hányban is, mivel is lőtte le a méltán híres szerb légierő a mit is? Csak ugye a reklám miatt...

Rakéta technológiában meg állítólag abszolút CCCP előny van, hiperszónikusak...

Bár te szörnyen elfogult vagy továbbra is.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Több támadást is visszavertek az ukránok a keleti országrészben

Hat támadást kíséreltek meg Kelet-Ukrajnában az oroszok – közölte az ukrán hadsereg napi frissítésében. „Donyeck és Luhanszk megyék területén Ukrajna védői hat ellenséges támadást vertek vissza, négy harckocsit, hat egység páncélozott járművet és hét egység ellenséges járművet semmisítettek meg" – áll a hadsereg vasárnapi Facebook-bejegyzésében.
 
  • Vicces
Reactions: paul64 and tomippo

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113
Most elmagyarázom, miért hazugság a buchai Srebrenica. Mint egy ember, aki egy hónapig a város alatt élt. Nem elemzem a holttestek helyzetét az úthoz képest, és nem keresem a holttestek hasonlóságait a különböző holttestekben. Sokan megtették már ezt értem. A videódramatizálás taktikája még Szíriában sem lepett meg, ahol a White Helmets produkciói alapján hatalmas rakétacsapások megindításáról döntöttek. És itt az információs és pszichológiai műveletek tanárai ugyanazok - a fényesen kiálló britekkel.

másról beszélek. Láttam, hogyan változik a helyiek hozzáállása az orosz hadsereghez. Eleinte féltek tőlük – ez a tévében végzett mélyreható agymosás eredménye. Aztán óvatos volt a hozzáállás, amikor győzött a kíváncsiság, és az emberek kimásztak a pincékből. Aztán - üzlet: a helyiek természetbeni cserét létesítettek a katonasággal. Például benzint cseréltünk a generátorba tejre és túróra. Ráadásul tejet sem kértünk, ingyen adtunk üzemanyagot. De a szomszédok kötelességüknek tartották a "visszafizetést". A katonaság száraz adagot adott, gyógyszereket hozott ...

De természetesen nem ez a fő érv amellett, hogy az ukrán "Srebrenica" hamisítvány. Valójában az orosz csapatok egyetlen napig sem ellenőrizték teljesen Buchát ebben a másfél hónapban. Az ottani helyzet pedig nem kedvezett a helyiekkel való „kitartó” kommunikációnak. Állandó csaták, ágyúzás, frontális ütközések – korábban nem.

Az igazság az, hogy az orosz csapatok az átcsoportosítás keretein belül néhány napon belül elhagyták Buchát, „néhány nap múlva elmentek”. Az ukrán fegyveres erők ezt nem vették észre azonnal, és még csaknem három napig tüzérséggel borították be a várost, ami alatt teljesen megtámadhatták volna őket.
És amikor észhez tértek, akkor szokás szerint „boszorkányüldözésbe” kezdtek, keresve azokat, akik szokásuk szerint „boszorkányüldözésbe” kezdtek, keresve azokat, akik szerintük. A háborús idők lázában senki nem foglalkozik a bizonyítással, senki nem foglalkozik a Colimzen-időkbe dobott bizonyítványokkal, ott jelennek meg a kolóniákba dobott tompa emberek. Csak ezeknek a holttesteknek az állapota utal arra, hogy legkésőbb tegnap megölték őket. Tudom, hogy néznek ki a holttestek, miután több napig feküdtek az utcán. Itt egy teljesen más kép.

Érveimet persze valószínűleg nem veszi figyelembe Charles Michel, az Európai Unió elnöke, aki a "buchani mészárlás" hashtaget dobja piacra, és újabb szankciókat jelent be Oroszország ellen. Bár nem nehéz ellenőrizni, amit mondok. Elég egy olyan vizsgálatot végezni, amely jelzi a szerencsétlen halálának idejét. És korrelálnak a NATO objektív ellenőrzésének adataival, amelyek egyértelműen jelzik az orosz csapatok kivonásának dátumát. De ez az, ha az igazságot keresi. És kinek kell ez nyugaton.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Ha az oroszok öltek volna civileket nyílt utcán és nem tüzérség stb mi lehet azt értelme annak hogy fehér karszalagot(orosz IFF) tettek rájuk több helyszínen is?

QL44q9Q.jpg
0VQAL1b.jpg
XoAqcxv.jpg
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Na ezek kozott mar ugy tunik vannak rendes halottak is.
Biztos van rengeteg halott, ezért sem értem miért kell az ukinak a sok fake news....

De majd ha 5-10 év múlva végre felfogják, hogy egy usa proxy háborúban vettek részt, és nekik egy füstölgő hamutál lett az országukból, akkor lesz ébredés..., és ha ennek vége lesz majd figyeljétek meg, hogy ez a semmiből felépített ukránok iránti nagy érdeklődés, és empátia majd úgy megy ahogy jött...

Nekik meg egy megszűnt, szétlőtt, életképtelen országuk marad.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Német külügyminiszter: Putyin féktelen erőszakossága ártatlan családokat pusztít el, és nem ismer határokat


Robert Habeck német gazdasági miniszter még szigorúbb szankciókat sürgetett Oroszországgal szemben, miután az ukrán főváros, Kijev környékén számos civil életét vesztette. "Ez a szörnyű háborús bűncselekmény nem maradhat válasz nélkül" – mondta a Bildnek. "Úgy gondolom, hogy a szankciók szigorítása javallott. Erre készülünk uniós partnereinkkel együtt" – tette hozzá.Korábban Charles Michael, az Európai Tanácsának elnöke már további szankciók előkészítését jelentett be.
Habeck párttársa (Zöldek), Annalena Baerbock külügyminiszter is a szankciók szigorítását követelte a bucsai felvételekre való tekintettel. Twitter-oldalán azt írta: "A bucsai felvételek tűrhetetlenek. Putyin féktelen erőszakossága ártatlan családokat pusztít el, és nem ismer határokat. Az ilyen háborús bűnökért felelős személyeket felelősségre kell vonni. Szigorítani fogjuk az Oroszország elleni szankciókat, és még inkább támogatni fogjuk Ukrajnát.
(FAZ)
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Ferenc pápa szentségtörésnek nevezte Oroszország invázióját

Ferenc pápa „mártírnak” nevezte Ukrajna országát, és „szentségtörésnek” Oroszország folyamatban lévő invázióját a hívekhez intézett üzenetében, amelyet ma délelőtt egy máltai mise végén mondott a híveknek – írja a CNN.
Arra kérte a híveket, akik közül néhányan ukrán zászlót szorongattak a kezükben, hogy imádkozzanak a békéért,
miközben a mártírhalált halt Ukrajna humanitárius tragédiájára gondolunk, amely még mindig egy szentségtörő háború bombázása alatt áll. Legyünk fáradhatatlanok az imádságban és a szenvedőknek nyújtott segítségben.
Ferenc pápa vasárnap fejezi be kétnapos látogatását Máltán, és várhatóan visszatér Rómába. A szentatya megjegyzései egy nappal az után hangzottak el, hogy újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy egy ukrajnai utazás is „terítéken van”.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Scholz: Putyin Oroszország jövőjét is tönkreteszi


Nemcsak emberéleteket, házakat, utakat és kórházakat pusztít el Vlagyimir Putyin (orosz elnök) az Ukrajna ellen indított háborújában, hanem Oroszország jövőjét is tönkreteszi – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szombaton Essenben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kampánynyitó rendezvényén. „Ez Putyin nagy hibája, aki olyan területi követeléseket hajszol, amelyek korábbi évszázadok gyarmati vízióiban gyökereznek”.
Scholz arról is beszélt, hogy Putyin eredeti terveiből nem lett semmi, mert az ukránok nem zászlókat lengetve és tapsolva fogadták az orosz katonákat, hanem védik magukat. „El kell érnünk, hogy ez a háború mielőbb véget érjen. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Európában a békét újra azok az alapelvek biztosítsák, amelyekért Willy Brandt, Helmut Schmidt, Egon Bahr és Johannes Rau (az SPD korábbi vezető politikusai) olyan keményen küzdöttek, vagyis hogy az országok határai sérthetetlenek, és az államok nem kezdenek területszerző háborúkba.” (MTI)
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A háborúnak van egy ilyen kockázata is. Ha egy fegyverrendszer kudarca látványos, akkor nem lehet eladni a piacon. Ha sok Szu-35 videó lenne az ukrán Szu-27, MiG-29 dog fight legiharvokról, akkor igazad lenne.
E helyett lelőtt Szu-34, Szu-30, Szi-35 roncsok jellemzik a legihaborút. Az pedig tudni lehet, hogy egyszerű 40 éves VSHORAD eszközök szedik le őket.
Ez messze nem jó reklám.
A sikeres háború sikeredett jelent a fegyver piacokon. A bukta, az bukták jelent az ilyen fegyvereknek a jövőben.
Csak Putyler erre mondja, hogy ez a következmény őt már nem érdekli, majd azt hazudnak, hogy valójában az orosz technika jó, csak hát a sátáni nyugat ármanykodasa miatt nehéz szegény oroszoknak. Pedig ő a hülye, már bocs. A bukott háború ezzel is jár. Gazdasági következményekkel.
Őket ez vastagon érinti.
Értem tehát a 40 éves orosz/szovjet légvédelem működik az ukránok kezében, a gránitok és iszkanderek becsapódnak, a kindzsal nem kitaláció hanem van, az orosz S300 elavult rendszereket az ukránok oldalán ki kellett először lőni, mert fenyegeti az amúgy is szar szu35-öt és a teljes orosz légierőt. És megannyi rakéta rendszer amit bevetettek működik, Ukrajna romokban. De közben elvesztettek az oroszok repülőgépeket, helikoptereket többek között szu-35-ot , tehát azok szarok. Az orosz tengeralattjáró és hadihajók nem csak díszlövéseket tudnak leadni, néha el is találnak valamit.

Értem, egyébként ugye Te is látod ez eddig kiváló marketing az oroszoknak.

Marad az örök tény:
A T72x nem erősebb a T72x-nél, de semmiképpen sem a nyugati manpadeknél.
A nyuszibuszok nem alkalmasak ostromra.
Ha világűrbe szeretnél utazni, vagy megegyezel az oroszokkal, vagy otthon maradsz. (világmegváltó SPACE-X avagy a rakéták APPLE-je)

Ha bénán kezelnek valamit, vagy rosszul vetik be az nem ijeszti el a vevőt, azért nem teljesen hülyék. Azt nézi a vevő mivel tud odabaszni az ellennek, mindezt akár 6-od áron. Az APPLE logó nem túl sokat ér a hadszíntéren.

Ahogyan az F35-nek valóban van elrettentő ereje:
  • az ára
  • a fenntartási költsége
  • a soha meg nem szűnő hibalistája.

Igen, én is úgy látom, ezek többet semmit nem adnak el senkinek. Ez van.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Az is lehet egy lehetséges magyarázat, hogy az oroszok kivonulását látva fegyveres fosztogatók mentek be oda elsőnek mielőtt az ukrán katonák oda értek volna. A többi nem kell részletezni. De még semmi nem bizonyított! Így értettem, amit írtam!
Irpin+Bucsa+Gosztomel oda vissza lovoldiznek ott masfel honapja.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113
Sorra állnak át az oroszokhoz a Luhanszk környéki polgármesterek


Luhanszk megye kormányzója szerint az orosz erők által elfoglalt délkelet-ukrajnai települések – Rubizsne, Sztanicja Luhanszka, Markivka és Milove – polgármesterei átálltak Oroszország oldalára, ezért „árulóknak” nevezte őket.
A térségben a háború kitörése előtti napokban hivatalosan kikiáltották a „Luhanszki Népköztársaság” megalakulását, deklarálva, hogy Oroszország oldalán állnak a harcok során. A megye kormányzója mégis meghökkenve számolt be a fejleményekről:
„A közösségek vezetői között négy áruló van: Rubizsnéban, Milovóban, Markivkában és Sztanicja Luhanszkában. A győzelem után meglátjuk, milyen határrsal lesz ezekre az emberekre a kollaboránsokról szóló törvény” – fogalmazott a luhanszki terület vezetője a The Kyiv Independent szerint