[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 086
82 708
113
Míg Oroszország emberségesen bánik az elfogott ukrán katonákkal, Kijev nemcsak a genfi egyezményt nem tartja be, hanem igyekszik megakadályozni az orosz hadifoglyok bántalmazásával kapcsolatos újabb tények nyilvánosságra hozatalát is.

Az ukrán fél és a nacionalisták kigúnyolják az orosz katonákat, megnyomorítják, fenyegetőzve hívják rokonaikat.

Míg az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett katonáit orvosi ellátásban részesítik, az Oroszországban fogva tartottakat láthatják családjuk, illetve azok, akik még nem tudták kapcsolatba lépni hozzátartozóikkal, az Emberi Jogi Ombudsman Moszkalkova megígérte, hogy segít.

 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 949
93
Bucsai felvétel, már tegnap fenn volt az ukrán oldalakon és a halottak sem frissek, ezeket is az oroszok lőtték agyon. Gyenge próbálkozás ez bokitól...

Igazából itt az a nagy kérdés, hogy ezeket a kivégzéseket miért követték el. Kik voltak ezek az ukrán állampolgárok és az orosz katonák miért ejtették fogságba őket, majd miért lőtték agyon. Mi történt a megszállt városban, hogy teljesen elszabadult a pokol és ilyen léptékben szabadon gyilkolták a civileket kontroll nélkül! Hiába volt a fronton a város, majd teljesen orosz kézen volt, minden adott lett volna a valamilyen jogos ok miatt letartóztatottak hátraszállítására és törvényes felelősségre vonására. Ehelyett ez történt. Komplett családokkal, mint látjuk feljebb a tömegsírt. Mi a különbség az orosz regulárisok és az Azov neonáci martalócai között!
Ti most azon gondolkodtok, hogy van-e bármiféle felmentés vagy jogszerűsege annak, hogy saját hazájukban idegen katonánk agyonlőnek embereket! Emberekről beszéltek,
 
Last edited by a moderator:

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
Furcsa nekem az egész. Olyan mintha a nyugodt időszakban hirtelen csaptak volna le rájuk valakik. Nem látszik, hogy menekültek volna, össze-vissza fekszenek az út közepén. A két autó is furcsa, úttorlasznak látszik, de ki ellen?
Nem egy honapos halottak az fix, de olyan osszevisszasag van ott hogy nem csodalom kimentek az oroszok. Tiszta zavaros gaz az egesz. Ott beallt minden, es rossz kornyek, harom oldalrol kaptak. Igaz ez nem lehet mentseg mert akkor is azt mondom Zaporozsjet vinniuk kellett volna, megiscsak ok az orosz hadero, ne legyen kifogas. De hogy ott mennyi a halott, es kitol, es tenyleg halott-e, es meg mennyit likvidalnak az ukranok, vagy bunogoi felfegyverzett csoportok az passz. Mariupolban is mindenfele hullak vannak, mig a nacik civilben menekulnek. Mariupolban fele annyi ideje lovik egymast mint Gosztomel Irpin vonalon. A repter egy roncstelep, a hangar mint egy ontozorozsa olyan lyukas. Eddig akar hanyszor lattam mindig xarabb allapotban volt. A Mirjanak orra nincs es olyan kb mint egy szunyoghalo. Azt bontjak, megy a vasba. Mas iranyt kell keresni. Sajnos sok orosz katonaba es technikaba, ellatmanyba kerult ez a kijevi kaland. Az eszaki irany buko, pedig Belorusszia ott volt egy kopesre, es jobb ellatottsag mint korbebumlizni delen Kimen at. A nyugati hatar sincs lezarva, az is gaz. Nincs mas mint megindulni ujra keletrol hogy a kimozgatott ukranokkal mashol utkozzenek meg. Az eszaki parancsnokokat le kell valtani, frontra kikuldeni, egysegeket ujraszervezni, feltolteni, atszervezni, megkancsukazni, beosztani az utokepesebb deli, donyecki csapatok koze.
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán légvédelem már az orosz reptereken a gépek mozgásáról, újra fegyverezéséről, felszállásáról is megkapja a műholdas adatokat a jenkiktől és ahogy a gépek beérnek a NATO lengyelországi és romániai radargépeinek, illetve a Fekete-tenger felett reptetett radaros drónoknak a felderítési távolságába, valós idejű céladatokat kap az orosz gépekről. De ezekkel a céladatokkal sem egy kézi légvédelmi rakéta tud igazán hatékony lenni. Azok érnek ezekkel az adatokkal a legkevesebbet. Aminek a hatékonyságát és túlélő képességét meg lehet így növelni az a csapatlégvédelem, aminek nem kell felderítő radarokat üzemeltetni, hanem csak az indításhoz, illetve a rávezetés végső szakaszához kell felkapcsolnia minimális időre a rávezető radart, vagy dolgozhat végig TV/infra kamerás optikai rávezetéssel, ha parancsvezérléses. Így nem csak a légvédelem kilövése, de a zavarása is nagyon nehéz, illetve a gépeknek is minimális idő marad az önvédelemre.
Ennek nem sok köze van a kézi légvédelmi rakétákhoz.
Ezzel kapcsolatban nagyrészt egyetértek veled, de nem tudja senki sem az ukrán hadvezetésen és talán a Pentagon kívül, hogy mennyire sérült az orosz légicsapások következtében az ukrán légvédelem irányító rendszere mennyi harcképes földi telepítésű légvédelmi rendszerük maradt azok mennyire harcképesek stb, ne felejtsük el, hogy pl már az invázió elején lelőtte az ukrán légvédelem az egyik legjobb ukrán vadászpilótát Kijev felett egy Szu-27- ben....
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
Az oroszok szerint szinte biztos, hogy Manpads volt, te vitatod az eszközt....

Mármint milyen "oroszok szerint"? A militarizm.su oldalra írogató névtelen csóka szerint, akit te úgy kezelsz, mintha legalábbis az orosz védelmi minisztérium szóvivője lenne? Na és az említett "szakértő" ezen vélekedését mivel támasztja alá? Mert először talán annak kellene igazolni az állítását, aki állít valamit.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
Hát anno amikor Németországban harcoltak a jenkik, megvolt a kvóta, hogy hetente hány fontnyi csomag mehet haza a begyűjtött "hadizsákmányból". Ez minden háborúban ilyen, nem érdemes az oroszokra kihegyezni. Az amcsik Irakból és Anfganisztánból is küldtek haza mindenféle cuccot... Sőt külszolgálatban cserélgetni is lehetett velük ezt-azt, amit korábbi küldetéseken "szereztek" :D Arról nem is beszélve, hogy a németek hogy fosztották ki az ukrán és orosz városokat, múzeumokat... Szóval erre csak annyit mondhatok: "ilyen a háború"...
Az amcsik hazakuldtek Szaddam arany csapjait, plusz egyebeket a palotakbol amit zsakmanyoltak
Luxusautokat, mukincseket, okori regisegek garmadajat.

Amugy csak megjegyzem az orosz hadsereg teljesen legalisan fosztogat, zabral mint 44-45-ben itthon. Ugyanis torvenyes joga a zabralas, mert hadizsakmany. Csak hat ilyen xarokat vazze... Annyu full miller maffiozo, politikus, oligarcha van ott, pont ilyen wc deszka xarokat visznek el? Biztos hogy en is beszereznek dolgokat, na de tv-t?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
Míg Oroszország emberségesen bánik az elfogott ukrán katonákkal, Kijev nemcsak a genfi egyezményt nem tartja be, hanem igyekszik megakadályozni az orosz hadifoglyok bántalmazásával kapcsolatos újabb tények nyilvánosságra hozatalát is.

Az ukrán fél és a nacionalisták kigúnyolják az orosz katonákat, megnyomorítják, fenyegetőzve hívják rokonaikat.

Míg az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett katonáit orvosi ellátásban részesítik, az Oroszországban fogva tartottakat láthatják családjuk, illetve azok, akik még nem tudták kapcsolatba lépni hozzátartozóikkal, az Emberi Jogi Ombudsman Moszkalkova megígérte, hogy segít.

Hat minek adjak meg magukat boki az oroszok? Mutassak meg nekik mire szamithatnak ha fogsagba esnek!
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 314
10 268
113
Van precíziós fegyverük, hogy mennyi az más kérdés, de az tény,hogy egy olyan ellenfél ellen amely tele van nyugati Manpads-l a 34 millió dolláros Szu-34-k kénytelenek 6000 méter alatt tevékenykedni...
Ez mindent elmond az orosz légierő és az USAF vagy a NATO légierők közötti különbségről...
Ennek más oka kell hogy legyen mert Szíriában tudtak magasan repülni.
 

tanitvany13

Well-Known Member
2022. március 5.
63
280
53
Az amcsik hazakuldtek Szaddam arany csapjait, plusz egyebeket a palotakbol amit zsakmanyoltak
Luxusautokat, mukincseket, okori regisegek garmadajat.

Amugy csak megjegyzem az orosz hadsereg teljesen legalisan fosztogat, zabral mint 44-45-ben itthon. Ugyanis torvenyes joga a zabralas, mert hadizsakmany. Csak hat ilyen xarokat vazze... Annyu full miller maffiozo, politikus, oligarcha van ott, pont ilyen wc deszka xarokat visznek el? Biztos hogy en is beszereznek dolgokat, na de tv-t?
Meg mosógépet az asszonynak:D, az oligarchák meg a maffiózók cucca szvsz a magasabb rangú tiszteké, sőt nem lennék meglepődve ha egész magas szintekig jutna az ilyen pl. festmények és egyéb műkincsek esetében.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
174
1 178
93
Ma azt olvastam egy cikkben, hogy az egyik buchai lakos azt mondta, hogy ezt az oroszok utasítása miatt kellett viselniük...

"A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz hadsereg arra utasította a lakosokat, hogy viseljenek fehér karszalagot"
Igen... és mikor kivonultak az oroszok, akkor meg elfelejtették levenni és ezért lövöldözték le őket? Vagy mit akarsz ezzel mondani?
 

Gavr11l

New Member
2015. június 12.
4
19
3

Az oroszok szerint provokáció, amit Bucsából mutatnak a felvételek​

Az orosz védelmi minisztérium visszautasította azokat a vádakat, miszerint az orosz katonák a Kijev melletti Bucsában háborús bűncselekményeket követtek volna el. A tárca szerint az onnan érkező - drámai képsorok és felvételek - provokációk. A minisztérium arra is kitért, hogy az orosz csapatok március 30-án elhagyták a települést. (Reuters)

(PS)
Az egyik áldozaton akit kihúztak drótkötélen még a rigor mortis állapotában volt ami a halál utáni első órától 48 óráig áll fent. utána fokozatosan oldódik. Ha Április 3. napján vonultak be abben az egy esetben nem valószinű hogy, 30-án halt volna meg az áldozat.
 
W

Wilson

Guest
Mármint milyen "oroszok szerint"? A militarizm.su oldalra írogató névtelen csóka szerint, akit te úgy kezelsz, mintha legalábbis az orosz védelmi minisztérium szóvivője lenne? Na és az említett "szakértő" ezen vélekedését mivel támasztja alá? Mert először talán annak kellene igazolni az állítását, aki állít valamit.
Egy szóval sem mondtam, hogy ezt az orosz honvédelmi minisztérium állította.
Az orosz honvédelmi minisztérium meg a ténylegesen igazolt saját veszteségeit sem nagyon akarja elismerni nem hogy azt ,hogy mivel lőtték le a gépüket....

Pl ez alapján állítja az orosz csóka...

idézet a cikkből...

"Ezzel egyidejűleg jelentették, hogy ugyanezt a tipusú a repülőgépet "eltalálta" az 58. Önálló gépesített gyalogsági dandár légvédelme, amelynek roncsai a Kulikovka járás Grabovka területén zuhantak le. A roncsról készült képek alapján - a festés színe és a jelvény alapján - egyértelműen egy Szu-34-esről van szó, és ugyanannak a 2. vegyes repülőezrednek a repülőgépe, amelyet közvetlenül Csernyihiv felett lőttek le. A fotósorozatban volt egy fotó az egyik halott pilótáról is"

Az ukrán gépesített dandárok légvédelme Manpadsokból áll....
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba