[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 859
113
Ha az oroszok öltek volna civileket nyílt utcán és nem tüzérség stb mi lehet azt értelme annak hogy fehér karszalagot(orosz IFF) tettek rájuk több helyszínen is?

QL44q9Q.jpg
0VQAL1b.jpg
XoAqcxv.jpg
Fura, hogy hátul van a masni - ha valaki magának köti meg.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 859
113
W

Wilson

Guest
Részlet a

Olyan volt, mint egy film”: a visszakapott Bucha az orosz invázió erőszakos cselekedeteit meséli el....​

című The Guardian cikkből....


"Szevcsenko édesanyja, Jevdokia, aki megrémült a küszöbén zajló harcoktól, leköltözött a háztömb mindössze 20 négyzetméteres, nyirkos, hideg pincéjébe, amelyet csak gyertyák világítottak meg, és csatlakozott nyolc másik családhoz, köztük egy hároméves gyerekhez és egy 86 éveshez. - éves nő.

Jevdokia a következő 13 napon és éjszakán át ott maradt, csak egy vödör szolgált vécéként. Az idősebb nő – mondta Schevchenko – még mindig a pincében lehet. „Megölelt egy ikont. Egész idő alatt, amíg ott volt, átölelte az ikont.

Az ötödik napon megszűnt a város gázellátása. „Az emberek megértették, hogy vizet kell valahogy forralni, vagy levest kell főzni, vagy valami ilyesmit, és az épület bejáratához egyfajta főzőhelyet alakítottunk ki. Csak egy tábortűz volt, két téglával az oldalán.”

A tűz melletti beszélgetések tele voltak a legutóbbi halottakról szóló beszédekkel.

„A holttestek csak hevertek az utcákon, nem engedték, hogy elmozdítsuk őket” – mondta Schevchenko. Elmesélt egy gyilkosságot, amelyet független módon nem lehetett ellenőrizni. „Volt egy nagypapa, a feleségével sétált, át akartak menni az utcán, megállították őket néhány orosz. Tudod milyenek ezek az öregek, csak szeretnek visszabeszélni, meg ilyesmi. Így hát csak lelőtték, és a nőnek azt mondták: "Te csak sétálj." A férjéhez rohant, sírni kezdett, mire azt mondták: "Ha mellé akarsz feküdni, téged is lelőhetünk." Azt mondta nekik, hogy el kell vinnie a holttestet, de azt mondták: "Nem, csak sétálj." És tovább sétált, sírt és sétált. Egy McDonald's mellett történt, 30-40 méterre az otthonomtól.”

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés.

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók elmondása szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés. Fénykép: Vadim Ghirdă/AP

A nő kétségbeesetten odament Jevdokiához és másokhoz, akik a közelben álltak, nehezen kaptak levegőt, és elmesélték a történetét, kétségbeesetten igyekezet visszaszerezni férje holttestét.

„Az az idős férfi agresszíven mondott valamit egy katonának, agyonlőtték, a nőt pedig távozásra utasították” – mondta Jevdokia. – Nem tudom a nevüket, de látnám őket a városban egy boltban, a piacon, tudod, ismerős arcok. Amikor lelőtték, kint voltam, hallottam a lövéseket. Kimentem a pincéből levegőzni

Március 9-én Schevchenko tudta, hogy ki kell szállniuk – de úgy tűnt, csapdába estek.

„Elkezdtem elemezni a szökés minden lehetséges módját, de örülök, hogy akkor nem próbálkoztam. Mert mások, akik bátrabbak voltak nálam, elmenekültek és lelőtték őket. Némelyikük sebesülten tért vissza, de voltak, akik örökre az autójukban maradtak, holtan.

Másnap az oroszok megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosót hoznak létre a civilek evakuálására. Evakuálas lesz – de az oroszok azt mondták, hogy csak nőknek és gyerekeknek engedik meg a távozást.

„De voltak szomszédaink egy emelettel lejjebb, és ott volt egy férfi, és hallottam, hogy sikerült kijutnia, ezért azt gondoltam, ha sikerült neki, akkor nekem miért ne? Így március 11-én reggel 6 órakor felkeltem, és feltöltöttem a telefonomat. Találtam egy helyet, ahol tölthetem. Csak egy kicsit, de 6-7%. Aztán lerohantam a pincébe, hogy felvegyem a mamát. Tisztán emlékszem, hogy 8 óra 45 perc volt, beszaladtam és kiabáltam: "Anya, menekülünk", és abban a pillanatban lövöldözés volt."

Anyja első gondolata a család kedvence volt. Azt mondta: Megkaptad Maryt? Azt mondtam: "Igen, a kabátomban van." Kicsi bolyhos kutya, mindössze 4 kiló. Így hát rohantunk a városházára a zöld folyosóra. De a városházán csak nőket és gyerekeket engedtek át, ezért úgy döntöttünk, hogy anya egy zöld folyosón megy, én pedig csatlakozom a többi férfihoz, és elmegyünk Romanivkáig, ami kb 12 km-re van Buchától, de át kell menni. a folyó és a tőzeglápok, és mínusz 9 fok volt kint aznap”.

Délelőtt 10 órakor Schevchenko sétálni kezdett, nem az utakon, hanem a mezőkön, körülbelül 20 másik férfival. Golyók kezdtek el zúgni mellettük. Néhányan összeestek meghaltak vagy megsebesültek. Mások, köztük Schevchenko, futottak, és megpróbáltak elbújni a feltételezett mesterlövészek elől.

„Még a sebesülteken sem tudtunk segíteni, mert ha valaki közel kerül valakihez, aki elesett, azt is lelőhetik. Egyre kevesebben voltunk. Állandóan hátra és oldalra néztem. Nem törődtünk egymással és nem figyeltünk egymásra. Csak néhány állati ösztön kerített hatalmába. Úgy éreztem magam, mintha egy koncentrációs táborból szöktem volna meg.”

Az útvonal Irpinen keresztül vezetett, egy másik városon, ahol az oroszok kivonulása óta állítólagos atrocitásokat jegyeztek fel. Schevchenko a város központi temetőjébe, az ott lévő erdőn át a város központi temetőjébe ment, majd Sztojanka falu felé fordult, és Romanivkába ment.

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

„Irpin polgármestere azt mondta a minap, hogy 17 holttestet gyűjtöttek össze” – mondta Schevcsenko. „Nem mondhatom, hogy csak 17-en voltak. Sokkal többen voltak. Sokan csak ültek az autójukban. Sokan a járdákon hevertek, sok volt belőlük tankok által összenyomva. Mint azok az állatbőr szőnyegek, és a szag elviselhetetlen volt. Körülbelül 10 napig feküdtek így.

Szevcsenko hét órán keresztül futott, sétált és bujkált, abban a reményben, hogy viszonylagos biztonságba kerül. „Aztán megláttuk a katonáinkat. Tudták, hogy menekültek vagyunk, csak azt kérték, mutassuk meg nekik az útlevelünket, és megmutatták az utat. Buszok vártak ránk.”

Ma már fogalma sincs, hogy az útnak induló mintegy 20 férfi közül hányan jutottak el. „Tudod, nem csak, hogy nem néztem, elfelejtettem lélegezni. Szó szerint elfelejtettem, hogy az orrodon keresztül tudsz lélegezni. A számon keresztül lélegeztem, a szívem kiugrott a mellkasomból. A kabátomban lévő kutyám ideges volt és feszült.”

Busszal elvitték Kijev főpályaudvarára, ahol újra találkozott édesanyjával.

„Tudod, amikor biztonságba kerültem, és eltelt egy kis idő, úgy éreztem, ez csak egy tréfa” – mondta Schevchenko. „Egyszerűen nem lehet 15 km-re, és csendes. Úgy éreztem magam, mint a [The] Matrix című filmben. Mintha valaki a hajamnál fogva rántott volna, és ebbe a Mátrixba dobott volna 16 napig, és figyelte, hogyan viselkedem. Később pedig megsajnáltak, kirángattak onnan a békés világba, megveregették a fejem és azt mondták: 'Jó, túlélted.'”

 
W

Wilson

Guest
Az azovos náci meg azt mondta videón nyomás nélkül büszkén hogy akin nincs kék azt lelőni, azért volt rajtuk fehér karszalag hogy ne érje őket orosz támadás a meduzas propaganda mint mindig értelmetlen.
Milyen medúzás propaganda te sem olvasod el a linkelt cikket ahogy látom, a medúza csak átvette ezt a hírt ez a lakos ezt a helyszínen a Reutersnak nyilatkozta....

"A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz katonaság arra utasította a lakosokat, hogy viseljenek fehér karszalagot."

Komolyan semmi értelme a forrásokat odaraknom úgy sem olvassa el senki tisztelet a kivételnek....
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 720
13 996
113
Napi?Ha márkásabb mosógép lehet, hogy egy heti.
Tudjátok mennyibe kerül egy csúcskategóriás mosógép? :) nekem csak samsung jutott osztályrészül, de akkora szar, hogy féléves korában már kétszer szétszedtem. Kicsit átkonstruáltam a csapágyházát, azóta már csak az adagolóján dől belőle a víz.
De lehet azt kell, hogy veszek egy ruszki automata mosógépet, aztán beleműtöm a samsunk elektronikát. :) :)
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 546
10 829
113
Ha valaki talál Oplot tankot bármilyen képen vagy videón, legyen szíves megjelölni a kommentben!
Nagyon köszönöm!
(Hol vannak az Oplotok???)
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Részlet a

Olyan volt, mint egy film”: a visszakapott Bucha az orosz invázió erőszakos cselekedeteit meséli el....​

című The Guardian cikkből....


"Szevcsenko édesanyja, Jevdokia, aki megrémült a küszöbén zajló harcoktól, leköltözött a háztömb mindössze 20 négyzetméteres, nyirkos, hideg pincéjébe, amelyet csak gyertyák világítottak meg, és csatlakozott nyolc másik családhoz, köztük egy hároméves gyerekhez és egy 86 éveshez. - éves nő.

Jevdokia a következő 13 napon és éjszakán át ott maradt, csak egy vödör szolgált vécéként. Az idősebb nő – mondta Schevchenko – még mindig a pincében lehet. „Megölelt egy ikont. Egész idő alatt, amíg ott volt, átölelte az ikont.

Az ötödik napon megszűnt a város gázellátása. „Az emberek megértették, hogy vizet kell valahogy forralni, vagy levest kell főzni, vagy valami ilyesmit, és az épület bejáratához egyfajta főzőhelyet alakítottunk ki. Csak egy tábortűz volt, két téglával az oldalán.”

A tűz melletti beszélgetések tele voltak a legutóbbi halottakról szóló beszédekkel.

„A holttestek csak hevertek az utcákon, nem engedték, hogy elmozdítsuk őket” – mondta Schevchenko. Elmesélt egy gyilkosságot, amelyet független módon nem lehetett ellenőrizni. „Volt egy nagypapa, a feleségével sétált, át akartak menni az utcán, megállították őket néhány orosz. Tudod milyenek ezek az öregek, csak szeretnek visszabeszélni, meg ilyesmi. Így hát csak lelőtték, és a nőnek azt mondták: "Te csak sétálj." A férjéhez rohant, sírni kezdett, mire azt mondták: "Ha mellé akarsz feküdni, téged is lelőhetünk." Azt mondta nekik, hogy el kell vinnie a holttestet, de azt mondták: "Nem, csak sétálj." És tovább sétált, sírt és sétált. Egy McDonald's mellett történt, 30-40 méterre az otthonomtól.”

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés.

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók elmondása szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés. Fénykép: Vadim Ghirdă/AP

A nő kétségbeesetten odament Jevdokiához és másokhoz, akik a közelben álltak, nehezen kaptak levegőt, és elmesélték a történetét, kétségbeesetten igyekezet visszaszerezni férje holttestét.

„Az az idős férfi agresszíven mondott valamit egy katonának, agyonlőtték, a nőt pedig távozásra utasították” – mondta Jevdokia. – Nem tudom a nevüket, de látnám őket a városban egy boltban, a piacon, tudod, ismerős arcok. Amikor lelőtték, kint voltam, hallottam a lövéseket. Kimentem a pincéből levegőzni

Március 9-én Schevchenko tudta, hogy ki kell szállniuk – de úgy tűnt, csapdába estek.

„Elkezdtem elemezni a szökés minden lehetséges módját, de örülök, hogy akkor nem próbálkoztam. Mert mások, akik bátrabbak voltak nálam, elmenekültek és lelőtték őket. Némelyikük sebesülten tért vissza, de voltak, akik örökre az autójukban maradtak, holtan.

Másnap az oroszok megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosót hoznak létre a civilek evakuálására. Evakuálas lesz – de az oroszok azt mondták, hogy csak nőknek és gyerekeknek engedik meg a távozást.

„De voltak szomszédaink egy emelettel lejjebb, és ott volt egy férfi, és hallottam, hogy sikerült kijutnia, ezért azt gondoltam, ha sikerült neki, akkor nekem miért ne? Így március 11-én reggel 6 órakor felkeltem, és feltöltöttem a telefonomat. Találtam egy helyet, ahol tölthetem. Csak egy kicsit, de 6-7%. Aztán lerohantam a pincébe, hogy felvegyem a mamát. Tisztán emlékszem, hogy 8 óra 45 perc volt, beszaladtam és kiabáltam: "Anya, menekülünk", és abban a pillanatban lövöldözés volt."

Anyja első gondolata a család kedvence volt. Azt mondta: Megkaptad Maryt? Azt mondtam: "Igen, a kabátomban van." Kicsi bolyhos kutya, mindössze 4 kiló. Így hát rohantunk a városházára a zöld folyosóra. De a városházán csak nőket és gyerekeket engedtek át, ezért úgy döntöttünk, hogy anya egy zöld folyosón megy, én pedig csatlakozom a többi férfihoz, és elmegyünk Romanivkáig, ami kb 12 km-re van Buchától, de át kell menni. a folyó és a tőzeglápok, és mínusz 9 fok volt kint aznap”.

Délelőtt 10 órakor Schevchenko sétálni kezdett, nem az utakon, hanem a mezőkön, körülbelül 20 másik férfival. Golyók kezdtek el zúgni mellettük. Néhányan összeestek meghaltak vagy megsebesültek. Mások, köztük Schevchenko, futottak, és megpróbáltak elbújni a feltételezett mesterlövészek elől.

„Még a sebesülteken sem tudtunk segíteni, mert ha valaki közel kerül valakihez, aki elesett, azt is lelőhetik. Egyre kevesebben voltunk. Állandóan hátra és oldalra néztem. Nem törődtünk egymással és nem figyeltünk egymásra. Csak néhány állati ösztön kerített hatalmába. Úgy éreztem magam, mintha egy koncentrációs táborból szöktem volna meg.”

Az útvonal Irpinen keresztül vezetett, egy másik városon, ahol az oroszok kivonulása óta állítólagos atrocitásokat jegyeztek fel. Schevchenko a város központi temetőjébe, az ott lévő erdőn át a város központi temetőjébe ment, majd Sztojanka falu felé fordult, és Romanivkába ment.

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

„Irpin polgármestere azt mondta a minap, hogy 17 holttestet gyűjtöttek össze” – mondta Schevcsenko. „Nem mondhatom, hogy csak 17-en voltak. Sokkal többen voltak. Sokan csak ültek az autójukban. Sokan a járdákon hevertek, sok volt belőlük tankok által összenyomva. Mint azok az állatbőr szőnyegek, és a szag elviselhetetlen volt. Körülbelül 10 napig feküdtek így.

Szevcsenko hét órán keresztül futott, sétált és bujkált, abban a reményben, hogy viszonylagos biztonságba kerül. „Aztán megláttuk a katonáinkat. Tudták, hogy menekültek vagyunk, csak azt kérték, mutassuk meg nekik az útlevelünket, és megmutatták az utat. Buszok vártak ránk.”

Ma már fogalma sincs, hogy az útnak induló mintegy 20 férfi közül hányan jutottak el. „Tudod, nem csak, hogy nem néztem, elfelejtettem lélegezni. Szó szerint elfelejtettem, hogy az orrodon keresztül tudsz lélegezni. A számon keresztül lélegeztem, a szívem kiugrott a mellkasomból. A kabátomban lévő kutyám ideges volt és feszült.”

Busszal elvitték Kijev főpályaudvarára, ahol újra találkozott édesanyjával.

„Tudod, amikor biztonságba kerültem, és eltelt egy kis idő, úgy éreztem, ez csak egy tréfa” – mondta Schevchenko. „Egyszerűen nem lehet 15 km-re, és csendes. Úgy éreztem magam, mint a [The] Matrix című filmben. Mintha valaki a hajamnál fogva rántott volna, és ebbe a Mátrixba dobott volna 16 napig, és figyelte, hogyan viselkedem. Később pedig megsajnáltak, kirángattak onnan a békés világba, megveregették a fejem és azt mondták: 'Jó, túlélted.'”


Ahogy a média bejut ezekbe a városokba elkezdenek készülni a riportok, videok, rengeteg "biztonsági kamerás"... video fog előkerülni lassan kiderűlnek a dolgok.


Orosz részről persze ez is meg lesz magyarázva elvégre Sumy, Mariupol, Chernhiv...et is az Uránok lötték Groznijosan széjjel. ld mai a kaze is mozog csodát.
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
820
2 389
93
Ma azt olvastam egy cikkben, hogy az egyik buchai lakos azt mondta, hogy ezt az oroszok utasítása miatt kellett viselniük...

"A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz hadsereg arra utasította a lakosokat, hogy viseljenek fehér karszalagot"


 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: sixtus and Wilson

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 859
113
Ennyi, fölösleges itt ezen vergődni, ezek nem élő emberek, vagy friss hullák, ezek ott hevernek jóideje. Teljes joggal értem a kétségeket, egy csöpp bizalmam nincs az ukránokban, amiről nincs fotó vagy videó, az az ő hazugságuk, amivel nem foglalkozom. De amikor az orosz ejtőernyősök úgy vonulnak vissza, hogy egy kis folyóparton hátrahagyják a személyi felszerelésüket (videó feljebb), hogy ne húzza le őket a -feltehetően- mély víz, mert nekik ezt az útvonalat dobta az élet a kijutásra, akkor az olyan váratlan kivonulás volt, amilyen a bevonulás az addig tényleg hadgyakorlatról. Úgy hagytak hátra mindent az oroszok, ahogy az volt a megszállás alatt.
Nekem továbbra is fura, hogy ahol eddig minden szart felettek kamerás mobillal, erről az állatságról nincs. Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság - legyen az terhelő akármelyik oldanak.

Továbbra is kételkedem, hogy úgy történt, ahogy mondják - mert itt mindkét oldal hazudik, mint a vízfolyás.

A ki lőtt kérdést nehéz lesz bizonyítani, mert a fegyverek is hasonlóak, a tanúk meg simán hazudhatnak bármelyik oldalnak, a szakértő is lehet részrehajló akármelyik oldalnak.

Ja, már wikis oldala is van.

Délelőtt csattanás volt előttünk a kereszteződésben. 6 tanú, 4 féle módon mondták el.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Az Egyesült Államok szerint Zelenszkij felkínálhatja Oroszország szankcióinak enyhítését a béke érdekében
2022. április 3

| RT

Antony Blinken külügyminiszter szerint Washington "megengedi" a szankciók feloldását, hogy segítsen Ukrajnának a háború befejezéséről szóló tárgyalásokon

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zöld utat kapott Washingtontól, hogy felajánlja Oroszországnak a nemzetközi szankciók alóli mentesülését, cserébe a volt szovjet köztársaság elleni katonai offenzívájának befejezéséért.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap megnyitotta az ajtót egy ilyen ajánlat előtt, és az NBC News-interjúban megerősítette, hogy Zelenszkij képes tárgyalni a szankciók enyhítéséről a béke érdekében. Azt mondta, Joe Biden elnök kormánya mindent támogat, amit az ukrán nép tenni akar a háború befejezése érdekében.

„Meg fogjuk nézni, mit tesz Ukrajna, és mit akar tenni” – mondta Blinken. "És ha arra a következtetésre jut, hogy véget vethet ennek a háborúnak, megállíthatja a halált és a pusztítást, és továbbra is megerősíti függetlenségét és szuverenitását – és végső soron a szankciók feloldását követeli meg -, akkor ezt természetesen megengedjük."

Az Egyesült Államok és szövetségesei mindent megtesznek azért, hogy megerősítsék Kijev kezét a tárgyalóasztalnál, de a szankcióknak az a célja, hogy befolyásolják Oroszország magatartását – ne maradjanak a végtelenségig érvényben – mondta Blinken. Félresöpörte az NBC műsorvezetőjének, Chuck Toddnak a felvetéseit, miszerint most nincs itt az ideje annak, hogy engedményekről tárgyaljunk Oroszországgal, és azt mondta, hogy az ukránokon múlik, hogyan fejezzék be az ukrajnai háborút. Visszautasította Todd állítását is, miszerint az orosz elnök nem maradhat hatalmon, mondván, Vlagyimir Putyin jövője az orosz népen múlik.

Olvass tovább


Oroszország legfőbb tárgyalója kommentálja a béketárgyalások eredményét
Bár Blinken azzal érvelt, hogy Putyin nem tudta megvalósítani állítólagos céljait Ukrajnában – Kijev leigázását, Oroszország katonai képességeinek demonstrálását és a NATO-tagok megosztását –, mégis azt mondta, hogy mégis van értelme tárgyalásos rendezésre törekedni. „Bár hátráltatták is, bár úgy gondolom, hogy ez már Vlagyimir Putyin stratégiai veresége, az a halál és pusztítás, amelyet Ukrajnában minden egyes nap véghezvisz. . . szörnyűek, és ezért nagy az érdeklődés is ezeknek a végére.”

Más vezetők azt javasolták, hogy a Nyugatnak fukarkodnia kellene a szankciók enyhítésének ígéreteivel, hogy elkerülje Oroszország jutalmazását, vagy hogy Putyint sértetlenül átvészelje a válságot. Valójában Biden a múlt hétvégén felvonta a szemöldökét azzal, hogy Putyin „nem maradhat hatalmon”, és Blinken kénytelen volt visszalépni, mondván, az Egyesült Államok nem törekszik rendszerváltásra sem Oroszországban, sem máshol.

Később Todd a műsorában megkérdezte Hillary Clinton volt külügyminisztertől: „Tényleg élhetünk-e olyan világban, ahol Putyin visszaengedi az új világrendet?” Clinton egyetértett Blinkennel, mondván, hogy az Egyesült Államoknak támogatnia kell az ukránokat, amikor a „legjobb utat” választják országuk számára.


OLVASSA TOVÁBB: Biden megduplázza Putyin megjegyzéseit
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93