W
Wilson
Guest
Hogy az Azovos mit mondott az egy dolog ezt amivel kapcsolatban beraktam a linket egy buchai lakos mondta ...Az azovos náci meg azt mondta videón nyomás nélkül büszkén hogy akin nincs kék azt lelőni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hogy az Azovos mit mondott az egy dolog ezt amivel kapcsolatban beraktam a linket egy buchai lakos mondta ...Az azovos náci meg azt mondta videón nyomás nélkül büszkén hogy akin nincs kék azt lelőni.
Fura, hogy hátul van a masni - ha valaki magának köti meg.Ha az oroszok öltek volna civileket nyílt utcán és nem tüzérség stb mi lehet azt értelme annak hogy fehér karszalagot(orosz IFF) tettek rájuk több helyszínen is?
Miért nem lehet leolvasni egy rendszámot sem?
Fura, hogy hátul van a masni - ha valaki magának köti meg.
Milyen medúzás propaganda te sem olvasod el a linkelt cikket ahogy látom, a medúza csak átvette ezt a hírt ez a lakos ezt a helyszínen a Reutersnak nyilatkozta....Az azovos náci meg azt mondta videón nyomás nélkül büszkén hogy akin nincs kék azt lelőni, azért volt rajtuk fehér karszalag hogy ne érje őket orosz támadás a meduzas propaganda mint mindig értelmetlen.
Tudjátok mennyibe kerül egy csúcskategóriás mosógép? nekem csak samsung jutott osztályrészül, de akkora szar, hogy féléves korában már kétszer szétszedtem. Kicsit átkonstruáltam a csapágyházát, azóta már csak az adagolóján dől belőle a víz.Napi?Ha márkásabb mosógép lehet, hogy egy heti.
Részlet a
Olyan volt, mint egy film”: a visszakapott Bucha az orosz invázió erőszakos cselekedeteit meséli el....
című The Guardian cikkből....
"Szevcsenko édesanyja, Jevdokia, aki megrémült a küszöbén zajló harcoktól, leköltözött a háztömb mindössze 20 négyzetméteres, nyirkos, hideg pincéjébe, amelyet csak gyertyák világítottak meg, és csatlakozott nyolc másik családhoz, köztük egy hároméves gyerekhez és egy 86 éveshez. - éves nő.
Jevdokia a következő 13 napon és éjszakán át ott maradt, csak egy vödör szolgált vécéként. Az idősebb nő – mondta Schevchenko – még mindig a pincében lehet. „Megölelt egy ikont. Egész idő alatt, amíg ott volt, átölelte az ikont.
Az ötödik napon megszűnt a város gázellátása. „Az emberek megértették, hogy vizet kell valahogy forralni, vagy levest kell főzni, vagy valami ilyesmit, és az épület bejáratához egyfajta főzőhelyet alakítottunk ki. Csak egy tábortűz volt, két téglával az oldalán.”
A tűz melletti beszélgetések tele voltak a legutóbbi halottakról szóló beszédekkel.
„A holttestek csak hevertek az utcákon, nem engedték, hogy elmozdítsuk őket” – mondta Schevchenko. Elmesélt egy gyilkosságot, amelyet független módon nem lehetett ellenőrizni. „Volt egy nagypapa, a feleségével sétált, át akartak menni az utcán, megállították őket néhány orosz. Tudod milyenek ezek az öregek, csak szeretnek visszabeszélni, meg ilyesmi. Így hát csak lelőtték, és a nőnek azt mondták: "Te csak sétálj." A férjéhez rohant, sírni kezdett, mire azt mondták: "Ha mellé akarsz feküdni, téged is lelőhetünk." Azt mondta nekik, hogy el kell vinnie a holttestet, de azt mondták: "Nem, csak sétálj." És tovább sétált, sírt és sétált. Egy McDonald's mellett történt, 30-40 méterre az otthonomtól.”
Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók elmondása szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés. Fénykép: Vadim Ghirdă/AP
A nő kétségbeesetten odament Jevdokiához és másokhoz, akik a közelben álltak, nehezen kaptak levegőt, és elmesélték a történetét, kétségbeesetten igyekezet visszaszerezni férje holttestét.
„Az az idős férfi agresszíven mondott valamit egy katonának, agyonlőtték, a nőt pedig távozásra utasították” – mondta Jevdokia. – Nem tudom a nevüket, de látnám őket a városban egy boltban, a piacon, tudod, ismerős arcok. Amikor lelőtték, kint voltam, hallottam a lövéseket. Kimentem a pincéből levegőzni
Március 9-én Schevchenko tudta, hogy ki kell szállniuk – de úgy tűnt, csapdába estek.
„Elkezdtem elemezni a szökés minden lehetséges módját, de örülök, hogy akkor nem próbálkoztam. Mert mások, akik bátrabbak voltak nálam, elmenekültek és lelőtték őket. Némelyikük sebesülten tért vissza, de voltak, akik örökre az autójukban maradtak, holtan.
Másnap az oroszok megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosót hoznak létre a civilek evakuálására. Evakuálas lesz – de az oroszok azt mondták, hogy csak nőknek és gyerekeknek engedik meg a távozást.
„De voltak szomszédaink egy emelettel lejjebb, és ott volt egy férfi, és hallottam, hogy sikerült kijutnia, ezért azt gondoltam, ha sikerült neki, akkor nekem miért ne? Így március 11-én reggel 6 órakor felkeltem, és feltöltöttem a telefonomat. Találtam egy helyet, ahol tölthetem. Csak egy kicsit, de 6-7%. Aztán lerohantam a pincébe, hogy felvegyem a mamát. Tisztán emlékszem, hogy 8 óra 45 perc volt, beszaladtam és kiabáltam: "Anya, menekülünk", és abban a pillanatban lövöldözés volt."
Anyja első gondolata a család kedvence volt. Azt mondta: Megkaptad Maryt? Azt mondtam: "Igen, a kabátomban van." Kicsi bolyhos kutya, mindössze 4 kiló. Így hát rohantunk a városházára a zöld folyosóra. De a városházán csak nőket és gyerekeket engedtek át, ezért úgy döntöttünk, hogy anya egy zöld folyosón megy, én pedig csatlakozom a többi férfihoz, és elmegyünk Romanivkáig, ami kb 12 km-re van Buchától, de át kell menni. a folyó és a tőzeglápok, és mínusz 9 fok volt kint aznap”.
Délelőtt 10 órakor Schevchenko sétálni kezdett, nem az utakon, hanem a mezőkön, körülbelül 20 másik férfival. Golyók kezdtek el zúgni mellettük. Néhányan összeestek meghaltak vagy megsebesültek. Mások, köztük Schevchenko, futottak, és megpróbáltak elbújni a feltételezett mesterlövészek elől.
„Még a sebesülteken sem tudtunk segíteni, mert ha valaki közel kerül valakihez, aki elesett, azt is lelőhetik. Egyre kevesebben voltunk. Állandóan hátra és oldalra néztem. Nem törődtünk egymással és nem figyeltünk egymásra. Csak néhány állati ösztön kerített hatalmába. Úgy éreztem magam, mintha egy koncentrációs táborból szöktem volna meg.”
Az útvonal Irpinen keresztül vezetett, egy másik városon, ahol az oroszok kivonulása óta állítólagos atrocitásokat jegyeztek fel. Schevchenko a város központi temetőjébe, az ott lévő erdőn át a város központi temetőjébe ment, majd Sztojanka falu felé fordult, és Romanivkába ment.
Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images
„Irpin polgármestere azt mondta a minap, hogy 17 holttestet gyűjtöttek össze” – mondta Schevcsenko. „Nem mondhatom, hogy csak 17-en voltak. Sokkal többen voltak. Sokan csak ültek az autójukban. Sokan a járdákon hevertek, sok volt belőlük tankok által összenyomva. Mint azok az állatbőr szőnyegek, és a szag elviselhetetlen volt. Körülbelül 10 napig feküdtek így.
Szevcsenko hét órán keresztül futott, sétált és bujkált, abban a reményben, hogy viszonylagos biztonságba kerül. „Aztán megláttuk a katonáinkat. Tudták, hogy menekültek vagyunk, csak azt kérték, mutassuk meg nekik az útlevelünket, és megmutatták az utat. Buszok vártak ránk.”
Ma már fogalma sincs, hogy az útnak induló mintegy 20 férfi közül hányan jutottak el. „Tudod, nem csak, hogy nem néztem, elfelejtettem lélegezni. Szó szerint elfelejtettem, hogy az orrodon keresztül tudsz lélegezni. A számon keresztül lélegeztem, a szívem kiugrott a mellkasomból. A kabátomban lévő kutyám ideges volt és feszült.”
Busszal elvitték Kijev főpályaudvarára, ahol újra találkozott édesanyjával.
„Tudod, amikor biztonságba kerültem, és eltelt egy kis idő, úgy éreztem, ez csak egy tréfa” – mondta Schevchenko. „Egyszerűen nem lehet 15 km-re, és csendes. Úgy éreztem magam, mint a [The] Matrix című filmben. Mintha valaki a hajamnál fogva rántott volna, és ebbe a Mátrixba dobott volna 16 napig, és figyelte, hogyan viselkedem. Később pedig megsajnáltak, kirángattak onnan a békés világba, megveregették a fejem és azt mondták: 'Jó, túlélted.'”
‘It was like a movie’: recaptured Bucha recounts violence of Russian invasion
Claims of war crimes in the Ukraine city mount up as residents tell of a month of fearwww.theguardian.com
Ma azt olvastam egy cikkben, hogy az egyik buchai lakos azt mondta, hogy ezt az oroszok utasítása miatt kellett viselniük...
"A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz hadsereg arra utasította a lakosokat, hogy viseljenek fehér karszalagot"
Украинские власти и СМИ сообщили о десятках тел убитых на улицах Бучи под Киевом. Несколько дней назад оттуда ушли российские войска Мэр заявил, что город «усеян трупами» — Meduza
Журналисты и представители украинских властей сообщили о десятках мертвых людей, которые лежат на улицах города Буча к северо-западу от Киева. Фотографии погибших в гражданской одежде, иногда со связанными руками опубликовали, в частности, Reuters и УНИАН. Похожий снимок опубликовал в своем...meduza.io
Nekem továbbra is fura, hogy ahol eddig minden szart felettek kamerás mobillal, erről az állatságról nincs. Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság - legyen az terhelő akármelyik oldanak.Ennyi, fölösleges itt ezen vergődni, ezek nem élő emberek, vagy friss hullák, ezek ott hevernek jóideje. Teljes joggal értem a kétségeket, egy csöpp bizalmam nincs az ukránokban, amiről nincs fotó vagy videó, az az ő hazugságuk, amivel nem foglalkozom. De amikor az orosz ejtőernyősök úgy vonulnak vissza, hogy egy kis folyóparton hátrahagyják a személyi felszerelésüket (videó feljebb), hogy ne húzza le őket a -feltehetően- mély víz, mert nekik ezt az útvonalat dobta az élet a kijutásra, akkor az olyan váratlan kivonulás volt, amilyen a bevonulás az addig tényleg hadgyakorlatról. Úgy hagytak hátra mindent az oroszok, ahogy az volt a megszállás alatt.
Kis plussz.Pro-russische Demo: Autokorso zieht quer durch Berlin
Ein pro-russischer Autokorso fuhr am Sonntagnachmittag vom S-Bahnhof Ahrensfelde bis zum Rathaus-Spandau. Ein Twitter-Bild der Demo soll das Z-Symbol zeigen.www.berliner-zeitung.de
Amúgy lehet látni rendszámokat. A városban sok autót látok orosz zászlókkal...
(Hol vannak az Oplotok???)
Nemnem, harcolnak állítólag, de nem láttam még egyet sem.Hát Thaiföldön !