[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Luhanszki terület: Kritikus a helyzet, Rubizsnyében az udvarokban temetik el a halottakat...

OLENA ROSHCHYNA -2022.04.05., 08:18

Kritikus a helyzet a luhanszki területen, amelyet az orosz hadsereg próbál elfoglalni. Április 4-én az oroszoknak nem sikerült megrohamozniuk a Novotoshkivszkij, Nyizsnyoh, Popasna és Rubizhne környéki területet, és a mentősök és orvosok nem tudnak eljutni az utóbbi két város "forró" területeire.

Forrás: Serhiy Haidai , a Luhanszki Regionális Állami Közigazgatás (RDA) vezetője

"Szeveronyeckben az egyik ház már negyedszer és ötödször is kigyulladt. Rubizsnén a halottakat az udvarokban temették el

Ez ugyanaz a ház, amelyet az oroszok hetente háromszor lőnek - a szokásos ötemeletes panel, ahol szinte senki sem maradt, mert a legtöbb lakás lakhatatlanná vált. De az orosz hadsereget nem érdekli, hová lő. Kagylókat kell használnia. És ha nem tudoja eltalálni az AFU csapatokat, akkor a civil lakosságot lövi

Így a lángok negyedszer és ötödször is elnyelték ezt a házat. Eleinte három lakás égett a harmadik emeleten, később egy az ötödik emeleten is."




Részletek : Április 4-én Novotoskivszkij, Nyzsnij, Popaszna és Rubizsnye közelében az oroszok megpróbáltak megrohamozni, "de kénytelenek voltak visszavonulni".

Összesen 7 ellenséges támadást vertek vissza Luhanszk és Donyeck régiókban.

"Nehéz a helyzet. Popasna és Rubizsnye egyes kerületeit sem a mentők, sem a mentőorvosok nem tudják elérni. Az ágyúzás nagyon heves, az utcai harcok folytatódnak. Rubizsnyén az udvarokon temették el a halottakat" - tette hozzá Haidai...

 
W

Wilson

Guest

Ukrajna megkapja a Switchblade 600 UAV páncéltörő változatát....​


Ukrajna megkapja a kamikaze drón Switchblade 600 tankelhárító változatát is.

Erről a Bloomberg számolt be két, a döntést ismerő forrásra hivatkozva.

Az ukrán védelmi erők 10 egységet kapnak ennek az új fegyvernek az első tételeként. Emlékeztetni kell arra, hogy a Pentagon összesen 100 Switchblade UAV átadását tervezi. Ennek megfelelően a maradék 90 a Switchblade 300-as verziójában lesz, amely képes megsemmisíteni az éloerot és a járműveket.



A Switchblade 600 az amerikai AeroVironment cég terméke. Az UAV-k érzékelőkkel és videokamerákkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a kezelő számára, hogy valós időben figyelje a cél megsemmisülését. Lőszer indítható szárazföldről, tengerről vagy légi platformról.

Hatótáv - 40 km

Repülési idő - 40 perc

Súly - 54,4 kg

Repülési magasság: 150-4500 m

Utazási sebesség: 110 km/h

Várhatóan a kamikaze drónok használatának legnagyobb hatékonyságát a Bayraktar TB2 UAV felderítési képességeinek és a Switchblade jelentős távolságból való nagy pontosságú a célpontok eltalálási képességének kombinálásával érik el. Ilyen hatékony taktikát az azerbajdzsáni fegyveres erők demonstráltak a megszállt Hegyi-Karabah felszabadításáért vívott háború során.


Az UAV-okat egy további 300 millió dolláros katonai segélycsomag részeként adják át Ukrajnának.

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 283
13 990
113
Uton a raktârból kifelè. Még rendbe is kell hozni öket. Hâny db?
Ezek már rendbehozott gépek. Volt rá tobb mint egy hónap. És a tobsége szerintem még "magáncéges" az EA raktáraiból, amik eredetileg máshová voltak szánva (ez a cseh cég adta el anno magyar T-72-eseket valahová Afrikába). A raktározott cseh hadsereg harkocsiaji csak késobb mennek, de azok egy része is viszonylag harckéskész állapotban, mivel használni szokják a kihullot T-72M4-esek helyet (azokból már csak kb egy századni aktív).

---
És most valami egészen más!
- Új szintet lépet a toronydobálós verseny :cool: :


- Orosz aknamentesítés - elore kuldik a kamerást és csak utánna mennek a túzszerészek :D

 
W

Wilson

Guest

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalója reggel 6 órakor

  • Oroszország átcsoportosítja csapatait, és offenzívára készül a Donbászban.
  • Fehéroroszországban olyan katonai felszerelésekre lettek figyelmesek, amelyek a pályaudvarokra mennek, hogy a vasúti lépcsőkre rakják őket. Jelentős számú repülőgépet helyeztek át Fehéroroszországból Oroszországba.
  • Oroszország továbbra is blokádolja Harkovot. A harkovi régióban Barvenkovo irányában az orosz csapatok 7 kilométert előrenyomultak, és átvették az irányítást Brazskovka falu felett.
  • Donyeck és Lugansk irányban az orosz csapatok Popasznaja, Rubizsne és Mariupol városok felett próbálják meg átvenni az irányítást.
  • Oroszország Novotoskovszkoje, Nyizsnyie, Popasznoje, Kalinovoje, Sztepnoje, Rubizsnoje, Troicszkoje, Novobahmutovka települések környékén hajtott végre rohamműveleteket, de nem jártak sikerrel.
  • Az orosz csapatok a Genfi Egyezmény által tiltott kazettás lőszerrel lövöldözték Nikolajevet.

 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Voltmár? :)
Kadirov megmondta 2 napja, hogy vagy megadják magukat, vagy végük. Na, megadták magukat. Zselénszki most biztos ideges.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Borodjankában még a bucsainál is súlyosabb lehet a helyzet​

Ukrajna főügyésze, Irina Venediktova szerint Borodjankában még rosszabb lehet a helyzet, mint a tőle 25 km-re fekvő Bucsában. Az ügyész a köztévén beszélt, és azt mondta, a 12 ezres településen sokkal több áldozata lehet az orosz agressziónak, mint bárhol máshol.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 394
67 547
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) készül felszólalni a testület keddi ülésén. Ezt az ukrán elnök jelentette be keddre virradóra közzétett videóüzenetében.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241929/

Zelenszkijnek hirtelen eszébe jutott, hogy a románokat sem kellene elnyomni Ukrajnában
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241925/
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Műholdfelvételek bizonyíthatják, hogy az oroszok hazudnak a bucsai mészárlásról​

A New York Times vizuális oknyomozó csoportja műholdképek és egy autóból készített videó összevetésével bizonyítja, hogy nem igaz az orosz védekezése, miszerint a civileket azután ölték meg, hogy az orosz katonák elhagyták Bucsát.
A Times egy április 2-án rögzített videót vet össze egy három héttel korábban készített műholdfelvétellel, amelyen már ott vannak az élettelen testek, ugyanott és ugyanabban a pozícióban, mint ahogy április 2-án rájuk találtak. A fenti cikkre kattintva - felkavaró tartalom - videós elemzésben azonosítják az eseteket.
A fenti, cím feletti műholdképet ugyanaz a cég, a Maxar készítette Bucsában, március 10-én. A templom mellett éppen tömegsírokat ásnak.
 
W

Wilson

Guest

Vjacseszlav Volodin , az Állami Duma elnöke a bucsai gyilkosságokkal kapcsolatos Oroszország elleni vádakról​

Ami történt, az egy színpadi produkció. Nyugati közönség számára készült előadás. Hazánk kétszer kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős ülését. Nagy-Britannia azonban blokkolta a birtokukat. A NATO-országoknak nincs szükségük nyomozásra, az elkövetőket már kijelölték. Nincsenek tények. Csak hazugság.
<...> Egyetlen cél van - Oroszország hiteltelenítése, szankciók, fegyverszállítások, egyéb barátságtalan akciók igazolása, az ukrajnai helyzet további súlyosbítása. Ahogy a történelem mutatja, az idő mindent a helyére tesz.

Ukrajna Oroszországot hibáztatta a Bucsában és a kijevi régió más városaiban és falvaiban elkövetett civilek lemészárlásáért. Az orosz hatóságok következetesen tagadják, hogy közük lenne az incidenshez.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 979
11 927
113