Újabb hosszú elemzés a bucsai esetről.
Amennyire lejött, a végkövetkeztetés (a vér hiányából és a holttestek fellelt helyzetéből és feltételezett frissességéből) az, hogy tüzérségi támadás áldozatait látjuk a képeken.
Kicsit hosszú, de betesze a fordítás egy részét:
A Maxar műholdfelvételek segítségével megállapították a gyilkosság pontos dátumát.
Március 11-én a legtöbb áldozatot követelő incidens és március 20-án a második incidens ugyanazon az utcán.
Ez idő alatt a terület (nyilvános források szerint) szilárdan orosz ellenőrzés alatt állt.
Ezt támasztja alá az a tény is, hogy néhány civil áldozat fehér ujjú szalagot viselt, amelyet az orosz ellenőrzés alatt álló területeken viselnek.
Íme a Maxar műholdfelvételei, amelyek azt mutatják, hogy a habarcs becsapódása és az ágyúzás egyéb sérülései egyszerre érkeztek.
Leégett egy kisbusz, a fa kidőlt a robbanás következtében.
Habarcs behatás, előző napon nem látható.
Egy másik kép, ahol jól láthatóak a lövedékek hatásai.
Maga a NYT-cikk kerüli a látható lövéses sebek hiányának kemény témáját, inkább azt állítja, hogy a halálok okai ismeretlenek, de homályosan elismeri annak lehetőségét, hogy ágyúzással megölték őket.
Itt van a földrajzi hely.
A Narancssárga téren a leírt eset történt. (Yablunska utca)
Nagyon közel van Irpinhez és néhány kilométerre magától Kijevtől.
A lila vonal hozzávetőleges frontvonal ez idő tájt (küldj egy jobb kontrolltérképet 22.03.11-én)
Április 4-én az egyik kijevi terület ukránbarát távirati csatorna büszkén tett közzé egy videót, amely állítólag ukrán tüzérségi támadásokat mutat be az orosz erők ellen Bucsában.