[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ez EU leallitja az orosz fa!, cement!, es szen importjat tobbek kozott.
Vagyis az Eu epitoipara ezzel K.O!
Hogy a szegeny nemetekkel mi lesz passz. Se gaz, se szen, se fa. Majd futenek melegekkel.
Ja meg tengeri herkentyuket se vesznek, viszont latasra hekk es tarsai. A briteknel mar igyis lehuztak a rolot a fish&chips sutodek oroszbol valo halhiany, es ukranbol valo etolajhiany miatt. Most ez lesz az EU-ban is. Amugy a tej is nagyreszt azert dragul mert nyugateuropai teruleten hiany van belole.

Eddig teljesen jól müködtek a nyugati szankciók. Nem lábonlövés volt. Ezek sem azok lesznek. Mivel/miből fogják újjáépíteni vajon slava ukrainet?
Német étzermekben se nagyon lehet már sültkrumplival kérni a nemtudommit. Nincs napraforgó olaj :(
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 393
113
Kreml: Méltatlanok az amerikai elnökhöz a Putyinhoz intézett személyes sértések

Elfogadhatatlanok és méltatlanok egy amerikai elnökhöz azok a személyes sértések, amelyeket Joe Biden folyamatosan intéz Vlagyimir Putyin orosz államfő címére – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.

„Az orosz elnök elleni személyes sértegetések folytatása rossz dolog. Ezt elfogadhatatlannak és az amerikai elnökhöz méltatlannak tartjuk” – mondta a szóvivő.

Peszkov felhívta a figyelmet arra, hogy amíg az amerikai elnök orosz háborús bűncselekményről beszél a Kijev környéki Bucsában megtalált civil halottakkal kapcsolatban, addig a Pentagon közölte, hogy nem rendelkezik pontos adatokkal, amelyek alapján ilyen következtetésre juthatna.

 
W

Wilson

Guest

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 372
113
Su-25

uRwkKw7.jpg
grwjrO3.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 393
113
Zelenszkij ismét provokálni próbálja Orbánt és Magyarországot
Úgy fest, nem nyugodtak bele a magyar választások eredményeibe azok a külföldi erők, akik mindenáron belerángatnák Magyarországot a szomszédunkban zajló fegyveres konfliktusba. Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy az ukrán elnököt alakító színész ne próbálná meg provokálni Orbán Viktort és a magyarokat a jólneveltség és a megfelelő diplomáciai stílus szikráit is nélkülöző tolakodó nyilatkozataival. Most éppen azt terjeszti Zelenszkij a magyar miniszterelnökről, hogy fél és nem mer vele találkozni.
Az Interfax beszámolója szerint Zelenszkij kedden azt mondta, hogy Orbán Viktornak el kell döntenie, hogy Oroszország vagy a Nyugat felé irányítja a külpolitikai erőfeszítéseit. "Választania kell majd Oroszország és a másik oldal között"– mondta Zelenszkij az újságíróknak, majd hangsúlyozta, hogy már többször meghívta Orbánt Viktort egy találkozóra. "Kapcsolatot akartam kiépíteni vele, felhívtam, találkozóra hívtam, és javasoltam egy találkozót az országában. Ő félt, ebben biztos vagyok. Megsértődhetett a szavaim miatt. Fél Oroszország befolyásától az államára. Ez a befolyás valóban létezik, és hogy tetszik-e neki vagy sem, az más kérdés" – adta elő a sajtó képviselőinek Zelenszkij, aki folyton Orbán Viktort és Magyarországot szapulja, miközben hazánk hatalmas humanitárius akció keretében rengeteg segélyszállítmányt juttat el Ukrajnába és mindent megtesz a háborús övezetből érkező menekültekért. Magyarország egyébként már a fegyveres konfliktus elején felajánlotta a háborúzó feleknek, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz Budapesten, de Zelenszkij akkoriban arra vágyott, hogy Izrael legyen a tárgyalás helyszíne.
(Interfax)

(PS)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Nemzetkozi terroristak. Ukrajna is terroristakent bant a DNR-t segito kulfoldiekkel! Ugy kell ezekkel banni ahogy az ISIS-t segito kulfoldiekkel.
Nem tudom miert ilyen kedvesek az oroszok mindenkivel aki fogsagba esik, mikozben az orosz kiskatonakat akik megadjak magukat kinozzak, verik, megcsonkitjak, megsebesitik, kivegzik az ukranok. A franc se ejtene ukran fogjokat. Nincs ertelme.

Bejelentették az oroszok már rég, hogy a nem ukránokra nem tekintik érvényesnek a hadifoglyokra vonatkozó szabályokat. Volt olyan beszámoló, hogy valóban "amerikanszkij" felkiáltással azonnal főbe is lőttek egy ilyen reddit-önkéntest, aki balszerencséjére kezükre került. Persze lehet dezinfo.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 562
32 055
113
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
820
2 389
93
Lehet, hogy volt, de látványos.
A videó végén van a tüzérségi csapás aminek látszódik a szórása is, erre mondtam azt, hogy jelen esetben az ukrán tüzérség nem civil célpontokat lő hanem a katonai konvojt, de ha egy eltévedt "malac" a konyha ablakon megy be, akkor lehetnek civil áldozatok, függetlenül attól, hogy hivatalosan, nem támadott civil célpontokat.



 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 512
113
Lehet, hogy a Donbasszba nem is azok mennek, hanem mondjuk szibériaiak. Hiba lenne azt gondolni, hogy elfogyott az orosz hadsereg. Ha viszont a lengyel határnál megindul valami, akkor be fogják húzni az egészet, hacsak a NATO nem lép valamit, az meg ugye már az eszkaláció...
Furcsa lenne, ha jelentős ereje lenne még, ezen kívül. Azért gondolom ezt, mert akkor nem szenvedne 40 napig 200 ezerrel, szerencsétlenkedett volna Kijev körül, hanem csak dobott volna még 100 ezret. De nem hallani, hogy még 100 vagy 200 ezer fő gyűlne a határon.
Érdekes dolog a sorállomány is. A sorozott haderő előnye, hogy nem lehet gond a feltöltéssel, legalább is az önkénteshez képest. Viszont Putyin nem nagyon akarja a sorállományt bevetni, gondolom a társadalmi ellenálló képesség megőrzése érdekében. Mégis csak 18 éves gyengén kiképzett kölykökről van, szó, szülőkkel.
Ha viszont erőlteti az önkéntes állományt, akkor már azokkal a problémákkal szembesül, mint bármely más önkéntes haderő: nincs elég katona. Nem néztem utána, de szerintem a legénységi állomány fizetése ott sem vetekszik a jogászokéval, gondolom.
Ha kicsit arányosítom, a magyar viszonyokra, akkor a bevetett 200 ezer fős szárazföldi haderő nálunk 13 500 főt jelentene. Ha az MH szárazföldi erők 13,5 ezer fővel harcolnának negyven napja, mennyi további szárazföldi erőt tudnánk mozgósítani? Mennyi idő alatt.
Tudom, Putyin készült. Meg az orosz haderő azért arányaiban is nagyobb.
De a negyven harci nap az nagyon sok hadianyagot jelent. Rakétát, bombát, lőszert, harckocsit. Ezeket is pótolnia kell valahonnan. A gyárak nem képesek egyik napról a másikra több éves készleteket pótolni.

Nem kétlem, hogy az ukrán is tönkre van verve. Neki is fogyóban lehet nagyon sok minden, de rengeteg mindent pótolnak neki külföldről. Nem lesz vadászgépe, harckocsija, de lesz MANPAD-ja, ATGM-je. Ez a védekező szerepben jelentős előny lehet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 393
113
Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-nagykövete ma letagadta az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt, hogy Oroszország bármilyen atrocitást követett el a Kijev melletti Bucsában a civil lakosság ellen és hamisnak nevezte az erről szóló bizonyítékokat.

A RIA Novosztyi orosz hírportál szerint Nebnzja bizonyítékokat is bemutatott, mellyel alátámasztotta állítását, de nem részletezik, hogy pontosan mik voltak ezek.

Nebenzja előtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszélt, aki a második világháború óta elkövetett legszörnyűbb háborús bűncselekménynek nevezte a Bucsában történteket és arra kérte az ENSZ BT-t, hogy fosszák meg Oroszországot a vétójogától.

Az ENSZ BT ma tárgyalja az orosz-ukrán háború jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó atrocitását; Ukrajna és számos nyugati ország azzal vádolja Oroszországot, hogy az orosz katonák számos civil lakost lemészároltak és megerőszakoltak, amikor Bucsát megszállva tartották. Oroszország tagadja, hogy ilyen tetteket elkövettek volna katonáik és az erről szóló fényképes bizonyítékokat hamisítványnak nevezik.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Kamu, nem ukrán katonák voltak, mert nem voltak elég sárosak, koszosak.
Kabaré.