[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113
A CGTN részletesen bemutatja a romos mariupoli drámaszínházat.

Mariupol középső régiójában az ellenségeskedés nagy része véget ért. A csaták az Azovi-tenger térségére helyezkedtek át - a tengeri kikötő mólóira és az Azovstal kohászati üzemére. Dmitrij Maslak, a CGTN tudósítója a lehető legteljesebben bemutatja a lerombolt drámaszínházon belüli helyzetet, amely a március 11-i események után vált az egész világ számára ismertté, aminek következtében az épületek összeomlottak. Vannak halottak az épület pincéiben? Hogyan sikerült megmenteni azokat, akik túlélték? Végül is mi volt az – légicsapás, amint arról Kijevben és Nyugaton is beszámoltak, vagy az épületet valóban az Azov fegyveresei aknásították el a visszavonulás előtt? A CGTN forgatócsoportja minden lehetséges részletre odafigyel, és hosszú riportjukban bemutatja azokat.


Mondjuk semmit nem értek belőle!
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Szlovákia Ukrajnának nyújtott katonai segítsége eddig repülőgép-üzemanyagban, gázolajban, 120 milliméteres aknavetőlőszerben, vállról indítható légvédelmi rakétákban és tankelhárító rakétákban merült ki, hamarosan azonban

Zuzana típusú önjáró lövegeket is adhat Szlovákia Ukrajnának
írja a SME. A lap szerint Jaroslav Naď védelmi miniszter azt mondta, Szlovákia arról tárgyal Ukrajnával, hogy Csehországot követve nehézfegyverzettel is segítse őket.
A SME szerint tankokból Szlovákiának annyi sincs, amennyire a szlovák hadseregnek szüksége lenne, viszont nemrég kapott új önjáró lövegeket, így a régieket anélkül tudná Ukrajnának adni, hogy gondot okozna a pótlásuk.

A „Zuzana” nevű, szlovák gyártmányú önjáró lövegek egészen modern technikának számítanak, 1998 óta gyártják őket, modernebbek az Ukrajna által jelenleg használt lövegeknél, és a Csehország által Ukrajnába szállított tankoknál is – mondta a SME-nek egy szakértő. A szlovák hadseregnek 16 darab van a régebbi típusból, 25 pedig a vadonatúj Zuzanából,

ha megegyeznek az ukránokkal, akkor valószínűleg mind a 16 régebbit odaadják nekik.
A Zuzana löveg a légi felderítés által előzetesen azonosított koncentrált katonai csoportokat, üzemanyagot tankoló páncélozott járműveket, tankokat képes ártalmatlanná tenni.

A lövegek mellett Szlovákia továbbra is kész Ukrajnának adni az SZ-300 típusú légvédelmi rendszerét, amennyiben a meglévő három mellé kap a NATO-tól egy negyedik Patriot rendszert is, ezzel pótolni tudná az SZ-300-as rendszert.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 027
113
Az Ukrán helyzethez hozzátartozó fontos hír!
2 új belépő van a háborúba! A magyarázat, és a videó megtalálható a zenebutikban. hátulról a 2. eddig :)
Hangot rá :D
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
https://politic.karpat.in.ua/?p=45785&lang=hu
"Újraéleszti az USA a második világháborús Lend-Lease programot és elkezdi önteni a fegyvereket Ukrajnába
Csütörtökön ellenszavazat nélkül elfogadott az amerikai szenátus egy törvényjavaslatot a második világháborús Lend-Lease program újraélesztésére, mellyel az Egyesült Államok nagy mennyiségű fegyvert szállított a szövetséges országoknak, elsősorban Nagy-Britanniának és a Szovjetuniónak. Most a fegyverszállítmányok Ukrajnának fognak menni.
Egyesült Államok eddig is szállított fegyvereket Ukrajnának, a Lend-Lease program újítása, hogy a folyamatot sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi. A szenátus lépését a képviselőháznak és az elnöknek is jóvá kell hagynia, de ezzel aligha lesz akadály.
A Lend-Lease lényege, hogy az Egyesült Államok azzal a feltétellel fegyvereket „kölcsönöz” Ukrajnának, hogy azokat visszaadja, vagy valamilyen később meghatározott formában fizet értük az ukrán kormány...
... Egyelőre nem tudni, hogy az új Lend-Lease programban milyen fegyverek mennek majd Ukrajnába. A második világháború során az Egyesült Államok a Szovjetuniónak elsősorban katonai járműveket, legnagyobb számban jeepeket és teherautókat biztosított, de a Vörös Hadsereg kapott tankokat, repülőket és hajókat is.
Meglepő lenne, ha most is kapna például amerikai gyártmányú páncélozott katonai járműveket vagy repülőgépeket Ukrajna. Azért a második világháború során is az volt látható, hogy az érzékenyebb technológiákat (ilyennek számított akkor például az M1 Garand félautomata öntöltő puska), nem adták oda a Szovjetuniónak..."
Most adósodik el Ukr. legalább 100 évre.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
362
2 188
93
A Harkov-Szlavjanszk autópályán álló Kamenkához az ukránok sokáig kapaszkodtak. Innen az orosz ellenállás város-szimbólumához, Donbászhoz 45 kilométer egyenes vonalban. De az ukrán fegyveres erőket kiütötték innen. Távozáskor több tucat halott ejtőernyős holttestet hagytak itt. Valamint több páncélozott szállítójármű és egy harckocsi, melyeket már taktikai táblákkal jelöltek Z. Visztula hadosztályunk ebben az irányban dolgozik. És továbbmegy Szlavjanszk felé
Beszéljünk újra a veszteségekről. Alexander Kots (https://t.me/sashakots/30930) Kamenkában fényképezett az Ukrán Fegyveres Erők megölt katonáival. Jelenleg csak ott 27 ukrán katona holtteste fekszik.Nem tudjuk biztosan, mennyit veszítettek a faluért vívott harcokban, de tény, hogy az Ukrán Fegyveres Erők veszteségei a mi front szektorunkban egy nagyságrenddel nagyobbak.

wvXKvrgu_sM.jpg

axrN5wpFzyU.jpg

LlB5Aady4EI.jpg

IEx0vNwy0XQ.jpg

GRyVJra91TI.jpg
Nem ismerek rád, most azt nézzem hogy nöl a fű. Mi ez a kitakarás hol vagyunk dedóba?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 575
15 555
113
A bucsai és egyéb "vérengzések" elszámolását nagyban fogja befolyásolni, hogy ki marad és mennyire talpon a háború után. Lásd a II. világháború utáni felelősségrevonásokat. A németeket fullba tolták, de Drezda lebombázóit ki vonta felelősségre? Vagy Hirosima és Nagaszaki elpusztítóit? Lehetne sorolni napestig. Lényeg, hogy a győztes ítél. Ki lesz a győztes? A félhalott Ukrajna? A sz@rrá szankciózott oroszok? A térdelő Európa? A süllyedő USA? A feltörekvő, ezer sebből vérző Kína?
Ki fog ítélni? Ki fogja végrehajtani?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
A lényegen ez nem változtat, ha nem tud Oroszország a szerződéseknek megfelelő pénznemben fizetni akkor bizony,elindulhatnak a lefoglalások....Tegnapi hír, hogy rubelben fizette ki az aktuálisan esedékes lejáró államadósság kötvényeket.....
Jó lesz még az a Rubel gázt fizetni ! Ugye már most 1g arany 5000Rub ! Gondold el jön a hideg és qrvára kellesz a Rubel ! És jön a licit ki ad több dodót vagy ójrót ezért a Rubelért ! És nem az Orosz lesz a gheci hanem majd az a bank akik most okosan elfogadja és később jó drágán eladja! Gondolkozz Lali ! Van 50 makim , dojcsmark ! Megyek elverem qrvákra ! Azért bika csajokat kapni ............
 
W

Wilson

Guest
Jó lesz még az a Rubel gázt fizetni ! Ugye már most 1g arany 5000Rub ! Gondold el jön a hideg és qrvára kellesz a Rubel ! És jön a licit ki ad több dodót vagy ójrót ezért a Rubelért ! És nem az Orosz lesz a gheci hanem majd az a bank akik most okosan elfogadja és később jó drágán eladja! Gondolkozz Lali ! Van 50 makim , dojcsmark ! Megyek elverem qrvákra ! Azért bika csajokat kapni ............
Jelenleg nem kell az európai vevőknek rubellel fizetni a gázért...
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
De Wilson basszus nem ilyen voltál! Írtam is neked, és tiszteltem a legalább ici picit objektív híreidet, meg hogy nem mentél le Julipók (kiiv szelleme, Higgins stb) szintjére. Mi van veled? :(
Mert nem kell a gázért rubellel fizetni,az európai országoknak....
Az európai országok az érvényben lévő szerződésekben szereplő pénznemben és árat fizetik a gázért, csak nyitniuk kell a Gazprombankban egy deviza és rubel számlát....
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Arestovics´= Zelenszkij tanácsadója


A kijevi rezsim hazudott az ukránoknak a háborúról, és több ezer életet áldozott fel a hatalom megőrzéséért

Arestovich elmondta, hogy Zelenszkij úgy döntött, hogy becsapja népét, hogy megakadályozza, hogy az emberek tömegesen meneküljenek a háború elől. 12-13 millió menekült hagyná el a Dnyeper bal partját, ez pedig egy emberi pajzs eltűnése a kijevi rezsim számára.

A különleges hadművelet kezdete előtti napon Ukrajna védelmi minisztere kijelentette, hogy nem lesz támadás. Ukránok milliói estek csapdába, és arra lettek ítélve, hogy golyók és tankok alá kerültek. És az ellenségeskedés kezdetén az ukrán fegyveres erők tömegesen robbantották fel a hidakat erre a célra.

Arestovics beszél
Nem Putyler hazudta, hogy nem támad?
Megint manipulálni próbálsz az orosz sóderrel.
Minek?