[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 495
18 540
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
A Tochka rakétáknál a sorozatszám alapján lehet beazonosítani a rakéták gyártásának idejét és helyét az, hogy 13 egységgel tér el tőlük még nem perdöntő bizonyíték....

@ozymandias

Ukrajna nem gyártott a Tochkákhoz rakétát 2014 előtt ezen a rakétáinak az élettartam hosszabbítást vagy Oroszországban vagy Ukrajnában orosz szakemberek végezték kétséget kizáróan úgy lehet megállapítani,pl a kamatorszki rakéta hovatartozását, ha megnézik az annak idején Ukrajnának átadott Tochka rakéták sorozatszámait tartalmazó dokumentumokat, ahogy azt @antigonosz is írta....Persze ha volt ilyen és megvan még....2019 decemberében végén az ukránok bejentettek, hogy már képesek szervizelni az ukrán Tochka rakétákat....
Nincsenek dokumentumok. Csak azt tudják, hogy kb 800 db, 80 indítóval.
Mindenesetre, az, hogy 800ból csak 13al térjen el, az azt jelenti,hogy 95% hogy az ukriké volt.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Jön a pokol az AFU-nak: Hatalmas csapások és az orosz hadsereg hatalmas offenzívája - Luhanszki terület gauleiterje rémülten várja a Donbasszért vívott csatát

S. Gaidai Luhanszk megyei gauleiter a Donbászért folyó közelgő csatáról beszélt: "Szerintem valami ilyesmi lesz: 3-4 óra körül tömeges ágyúzás kezdődik. Nehéz kaliberűek lesznek érintettek: aknavetők, tüzérség, légierő, MLRS, Grad, Smerch, Uragan, Tochka-U. Mindent, amijük van, felhasználnak.

Pontosan néhány óráig fog tartani Donyeck és Luhanszk régiókban, aztán támadásba lendülnek hatalmas mennyiségű tankkal, gyalogsággal" - írta le a komor forgatókönyvet.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
"...egy ukrán videón látni, ahogy az ukrán katonák a holttesteket húzogatják az út közepére szélére, pontosan beállítva a "rendező" utasításai szerint."

Ez a videó úgy van megvágva, hogy így lehessen értelmezni...
Az elején mozgatnak egy halottat, de nem tudni, hogy ott is hagyják, vagy az útrol húzzák le... később katonák mennek és egyikük megnéz egy halottat.
 

Pelger

Well-Known Member
2020. október 23.
79
300
53
Aha. Azt még elhiszem, hogy "az orosz csapdák lehetősége miatt" távolról megmozdítják a holttesteket, de azt hogyan akarod megmagyarázni, hogy ugyanezért be kell vonszolni az út közepére? Bár, ha te így gondolod, nekem tökmindegy. Gyakorlatban nem így működik. Volt "szerencsém" viszonylag közelről látni anno, ha csapdázva van a holttest akkor az első mozdítás után csak fasírtnak való marad belőle... :(
Érdekelne, hogy nálatok ennek az oktatása, hogy zajlott. Nekünk az lett elmondva és oktatva. Ha találunk gyanús hullát és mozgatni akarjuk vagy átnézni akkor a lehetőség szerint távolról mozdítsuk meg. Ha megtörtént és nem szállt el akkor ami kell tőle azt vegyük el, majd jelöljük meg a hullát, hogy az utánunk érkezők lássák. Bár mi kint voltunk a gyakorló téren és nem az úttesten gyakoroltuk ezt. Itt is annyi látszik megmozgatják, aztán otthagyják azoknak akik átnézik és zsákolják majd.
Gondolom én ez a videó ukrán részről valami propaganda anyagba készült és nem gondolták úgy, hogy ténylegesen megvannak szerelve, főleg mivel az előtte lévő videókon kocsikáztak közöttük plusz hagyják, hogy kamerázzák a történetet.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
177
1 189
93
"...egy ukrán videón látni, ahogy az ukrán katonák a holttesteket húzogatják az út közepére szélére, pontosan beállítva a "rendező" utasításai szerint."

Ez a videó úgy van megvágva, hogy így lehessen értelmezni...
Az elején mozgatnak egy halottat, de nem tudni, hogy ott is hagyják, vagy az útrol húzzák le... később katonák mennek és egyikük megnéz egy halottat.
Szerintem a testeket azért húzgálják, mert esetleg azt ellenőrzik, hogy nincs alattuk valamilyen robbanószerkezet és így tartanak némi biztonsági távolságot... A csapdásítás egyszerű módja.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 314
14 061
113
Sheremet képviselő: Ideje visszaállítani az Orosz Birodalom Taurida tartományát történelmi határaiba

"Úgy vélem, hogy ma eljött a történelmi igazságszolgáltatás ideje. Itt az ideje, hogy az egykor az Orosz Birodalom részét képező Taurida kormányzóságot visszaállítsuk történelmi határain belül, és a Krím a fejlődés, a biztonság és a stabilitás bástyájaként kulcsszerepet játsszon. Az Orosz Birodalom közigazgatási-területi egysége, a Szimferopolban központosított Tavricseszkaja Gubernija az ukrajnai Zaporizzsjai terület mai Herszon és Azov területének területeit foglalta magába. A Krím jövője kulturálisan és gazdaságilag szorosan kapcsolódik a felszabadított Herszon és Zaporizzsja területekhez. A Krím referenciapont lesz a déli régiók számára, ahol mozogni és törekedni kell.
Én pedig azt látom, hogy eljott az ideje a Novgorodi Koztarsaság viszaállításának a torténelmi határaiban (kb a mai Északnyugati szovetségi korzet terulete). ;)

***
És most megint valami egészen más!

 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 634
32 194
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
Igazából nem átadták, hanem ott maradt a raktárakban, ahol tárolták és ahová a kelet-európai kivonuláskor depózták. Az ukrajnai raktárban talán vannak pontos nyilvántartások (még ez sem biztos), hogy Moszkvába valaha eljutott e ez, vagy csak annyi, hogy hány rakéta vagy melyik raktárban az már más kérdés. Miért kellett volna a hadügyminisztériumnak vagy valamilyen tüzérségi felügyelőségnek sorozatszámokat küldeniük a raktárkészletről! Egyáltalán nem biztos, hogy rekonstruálható az orosz oldalról a rakéták sorozatszám alapján történő elvi lokációja a Szovjetúnió felbomlásának idején.
Na ne hulyeskedj. Nukearis robbanofejet hordozni kepes raketakrol beszelunk. Talan meg a nyugati fegyverzetkorlatozasi, vagy miegymas szervezetek is felirtak valahova a gyari szamat ezeknek.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 023
14 887
113
A kedves ukrán haverjaitok aknákat telepítenek a magánházak kertjeibe! Ahol gyerekek is vannak!!! Ilyenkor miért nem furulyáljátok ezt???? Miért van az ha egy ruszki bűnt követ el, mi azt is elküldjük a k.anyjába, de ti észre sem veszitek ezeket. Most lehet vakerálni erről is. Ja vagy nem. Hozzak bizonyítékot. Váris utca házszám. A lakók nevei, katonák születési anykönyvi kivonata. Természetesen ha hozok ilyet, akkor hamisítvány lesz egyből. :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 622
45 035
113
Frissítés!
Törökország nem engedi be a NATO hadihajóit a Fekete-tengerre –

Hulusi Akar védelmi miniszter utalt a montreux-i egyezményre, és azt mondta, hogy az átjárót lezárják azon országok hadihajói előtt, amelyek nem férnek hozzá a Fekete-tengerhez.

A török védelmi minisztérium vezetője azt is elmondta, hogy az aknák megjelenése a tengerben szándékos lehet: az aknákat annak a tervnek a részeként lőtték ki, hogy nyomást gyakoroljanak Ankarára, hogy engedje be a NATO aknavetőit a Fekete-tengerbe, ami ellentétes a Montreux-i Egyezmény.
t.me/RVvoenkor