[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/04/11/tobb-mint-110-ezren-csatlakoztak-a-teruletvedelmi-alakulatokhoz/
"TÖBB MINT 110 EZREN CSATLAKOZTAK A TERÜLETVÉDELMI ALAKULATOKHOZ
110 ezer ukrajnai csatlakozott a területvédelem soraihoz, több mint 100 embernek van már állami kitüntetése.
Ezt Jurij Galuskin dandártábornok, az Ukrán Fegyveres Erők Területvédelmi Erőinek parancsnoka jelentette be április 8-i sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint a több mint 450 önkéntes területvédelmi alakulat jött létre...
... Megjegyezte, hogy a területvédelmis harcosokat különféle katonai szakterületekre képezik ki, és megtanulják használni a különböző típusú fegyvereket.
A területvédelmi egységek feladata, hogy védjék a stratégiai létesítményeket, az Ukrán Fegyveres Erők egységeivel közösen csatlakozzanak harci küldetésekhez, irányítják az emberek és járművek mozgását országszerte, stb... "
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 501
113
az álmoskönyv szerint a Leopard 1A5 nem biztos, hogy jó ötlet egy egyre jobban eldurvuló anyagháborúban - plusz a másik fél sem mezei RPG7-es meg dzsihádmobilos...
Tengeri úton nem szállítják, szóval marad a szárazföldi utazás, majd valahol ezeket is kilövik.

Eredménye annyi, hogy Zelenski 5 percre befogja a pofáját, viszont a Kreml-ben ezt is hozzá fogják írni az eddigi "tartozásokhoz".

Továbbra is tartom, hogy itt SENKI SEM AKAR BÉKÉT. Az ukránok személyében találtak egy olyan palimadarat, amelyik gondolkodás nélkül nekimegy az oroszoknak.
Orosszal nem tudsz. Ahhoz le kell győzni.
2022 március 17.: https://postlmg.cc/BLdnfxrJ ... azaz régi anyag újrahasznosítva ... :cool:
Megint hazudtak?
 
  • Vicces
Reactions: SenkiFia

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 327
113
Ausztriában sem láttam. Ellenben a FB-on napi 5 hirdetést kapok, h honnét rendeljek karkötőt, pólót, papucsot, toronyórát lánccal, amivel az ukránokat támogathatom. Nagyon érdekelne, mennyi jut el valójában az ukránokhoz., és töltény lesz-e belőle vagy kajacsomag. Továbbá van egy román (alapítású) stock oldal, ott is a vásárlások 5%a Ukrajnát segítő NGO-k támogatására megy. Sőt. A szerzők is támogathatják az alapot (hogyne, azt se tudom, milyen NGO, de majd pénzt bírok rájuk. Nem.), sőt egy kattintással eljutsz az ukrán szerzőkhöz, h tőlük vásárolhass. Kollektív elmebaj.
Ez bizony lehet pénz lenyúlása is.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 241
113
Ezeket a "civilek" segítenek szólamokat itt már többször megtárgyaltuk. Le lettek mosva ezek az érvek. Ne kezdjük újra.

Nem lettek lemosva. Max egymást hitegettétek hülyeségekkel. Az állam oda se szagolt, amikor meg igen csak problémát kavart. Az államból mára már a képesség is hiányzik ilyen problémák kezelésére, annyira legyengült a kontraszelekció miatt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=46123&lang=hu
"Saját gyártású tarackkal segítenék a szlovákok Ukrajnát
A szlovák kormány korábban légvédelmi rakétákat adott Kijevnek. A pozsonyi védelmi tárca vezetője a hétvégén arról beszélt, eladnának az ukránoknak két szlovák gyártmányú, önjáró tarackágyút.
Szlovákia eladná két NATO-kompatibilis önjáró lövegét Ukrajnának – erről a pozsonyi védelmi miniszter beszélt vasárnap. Jaroslav Naď elmondta: már folynak a tárgyalások két a két Zuzana 2 típusú tarack adásvételről. A NATO előírásoknak megfelelő Zuzanákat a Trencsényi Konstrukta Defence tervezte, és a mátratölgyesi ZTS Defense gyártotta..."
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 461
67 791
113
A legjobb az egészen, hogy mostantúl mindentul fuggetlenul minimum egy ideig bárhol elobukkan egy S-300 Ukrajnában, az szlováknak lesz nyilvánítva (merthát az ukránok ugyebár már 3x el vannak mind pusztítva). Letre kezd jonni a "szlovák S-300 szelleme" internetes fenomén. Izgatottan várom, holl mindenholl lesz még megsemmisítve az orosz oldalról ... és mi mindent fog leloni az ukrán oldalon, ha az ukrán propaganda felkapja. :p
Lehet vicces, de minden egyes feltűnése ettől még egy elszállt ukrán légvédelmi üteget fog takarni, szóval orosz szempontból végső soron pöcsmindegy.
 
W

Wilson

Guest
Furcsa, hogy minden jármű áll. Sehol egy lélek. Mindenki kantinba ment?
Az Ukránok szerint ebben az utcában került sor a támadásra.....

Screenshot-1-8-768x699.jpg

Olasz utca Mariupolban
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Kadyrov közzé tett egy videót ma éjjel:

FONTOS ‼ Kadirov ma este bejelentette, hogy megtámadják Donbász összes városát, amelyet az Ukrajna Fegyveres Erők irányítanak, majd hadseregünk ismét Kijevbe és Ukrajna más városaiba indul!

‼ Kadirov azt is elmondta, hogy ha megkérdezik tőle, mit tenne, megtisztítja Luganszkot, Donyecket, "és ha legalább egy zsoldos is van Ukrajnában, mi .. egészen addig ‼ AZONOS PONTOKRA NUKLEÁRIS TAKTIKAI CSAPÁS KÉSZÜLÉSE ‼ Az egész világ látni fogja, milyen erős Oroszország és elnökünk” – mondta Kadirov!

Ez a videó azt mutatja, hogy Ramzan Kadyrov nagyon fáradtnak és izgatottnak filmezte le.

Úgy tűnik, valami nagyon komoly dolog küszöbén állunk egy különleges művelet végrehajtásában...

Ezután Kadyrovot visszakísérték a játszószobába, hogy tovább legózhasson.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 327
113
Nagyon örvendetes. Mert amikor kijönnek, és majd keresik a megszokott szolgáltatásokat és helyette csak "edzett" embereket találnak, akik rájuk fognak vadászni majd rájönnek. Aki meg 10 évre bezárja magát, hát lehet kintről valaki hamarabb néz be.

Elég sokan vesznek a világon mindenre is jó masszázsfotelt, mágneses takarót, edénykészletet úgy ildomos hogy a gazdagokat is lehúzzák. Tök jó hogy a világ végén van egy világvége bunkered, ellenben ha azt szeretnéd, hogy a világvége ott is találjon, a világvégéig ott is kell élned.
Azokat, akik megveszik, ne sajnáljuk és ne féltsük már! Nem szorulnak rá.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0